D3 - Všeobecně

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Re: D3 - Všeobecně

Příspěvek od mbmat »

Hlásím, že SSÚD Chotoviny je již zprovozněné, tudíž je zajištěna kvalita údržby pomocí vlastních sil ŘSD.
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

mbmat píše:Hlásím, že SSÚD Chotoviny je již zprovozněné, tudíž je zajištěna kvalita údržby pomocí vlastních sil ŘSD.
SSÚD bylo zprovozněné ještě před otevřením dálnice k Veselí nad Lužnicí.
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

To jsem nevěděl, techniku každopádně (alespoň tu novou) dostali nedávno.
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

Jj meli tam jenom par dodavek, nejake svetelne sipky a voziky. Nevis jakou techniku ted dostali? Cetl jsem neco o 6 nakladakach, snad Iveco nebo Scanie.
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Právě, taky to sháním. Viděl jsem tam včera:
- bílý VW Transporter
- sekačku - traktůrek
- Fiat Ducato
- nějaká Iveca, klasická jako mají všechna SSÚD
- jedno Iveco na zimní údržbu, mělo nasazenou radlici, za ní stála ještě červená Fabie první generace

všechna auta již byla polepena podle standardů

Nová Iveca na zimní údržbu dostali, to ano, a každé další SSÚD dostalo buď jednu nebo dvě Scanie, viz. http://www.rsd.cz/rsd/rsd.nsf/0/23AC55C ... j_3-13.pdf
balance

Příspěvek od balance »

A foto nemáme? :roll: :mrgreen:
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

nemáme :(
martini
VIP

Příspěvek od martini »

mbmat píše:To jsem nevěděl, techniku každopádně (alespoň tu novou) dostali nedávno.
Skutečně je již nová technika pro toto SSÚD i fyzicky na místě? Není to technika jen přemístěná z "rezerv" jiných SSÚD, aby dálnici měl kdo uklidit alespoň nějak...?
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

Sám nevím, jen věřím že už tam nová je.
Nemohl jsem nikde nalézt smlouvy, na které jsem koukal na jaře, ani na Ecentre ani na Tendrmarketu.
I když tvému tvrzení by odpovídaly ty staré RZ na vozech, které jsem viděl. Nejnovější, čeho jsem si všiml, je určitě ten Fiat Ducato, který měl RZ začínající 3AJ, takže byl pravděpodobně nový.
Budu rád, když mě upřesníš :)
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

SSÚD17 Chotoviny
Červené Záhoří 207, 391 37 Chotoviny
381 211 465
jiri.hvezda@rsd.cz
Cajkowski

ČB - Brno

Příspěvek od Cajkowski »

Po delší době jsem vyrazil z ČB do Brna. Doma jsem se chtěl podívat kolik mi bude odhadem trasa trvat. Nestačil jsem se divit jak je silniční síť v jižních čechách propracovaná.

mapy.cz i maps.google.com byla jako nejrychlejší a nejkratsi trasa nabidnuta:

ČB - TÁBOR - Pelhřimov - Humpolec - Brno. ;o)

Koho by to napadlo, že cesta z ČB do Brna vede přes Tábor? ;o) Jiste radu lidi zde ano. Mě tedy ne, protoze Tabor je fakt trosku jinym smerem nez je Brno.
Naposledy upravil(a) Cajkowski dne 6.11.2013 23:19:31, celkem upraveno 1 x.
Sosa

Re: ČB - Brno (prosim o presunuti do D3-vseobecne)

Příspěvek od Sosa »

Jako nejrychlejší ano, jako nejkratší mi to nabízí přes Třeboň, Telč atd. Je to ale o hodinu delší.
kik

Příspěvek od kik »

Priznam se ze bych taky volil trasu pres Trebon ale z JH bych to vzal pres Pelhrimov do Humpolce na D1. To mi pripada nejrychlejsi.

Kdysi davno jsem vzal v CB matku s cca 5-ti letou holcickou ktere stopem cestovaly do Brna (uz nevim ani odkud). Matka chtela vzit jen do JH ale nakonec se nechala presvedcit ze je vysadim v Humpolci u najezdu na D1. Holcicku jsem docela litoval ale protoze jsem jel do HK tohle bylo asi jedine schudne reseni jak jim trosku pomoct. Kdovi kdy tenkrat do toho Brna dorazily...
chemer

Příspěvek od chemer »

Jezdím přímo. (Telč)
V létě si tu silnici člověk užije, ale v zimě je to tam někdy pěkný opruz.
Cajkowski

Příspěvek od Cajkowski »

Jj. Osobně jezdím přímo (přes Telč), když chvátám tak přes Pelhřimov na Humpolec. Jen jsem si chtěl ověřit čas dojezdu a po dostavbě D3 to mapy ženou přes Tábor. Než byla D3, tak mapy ukazovaly trasu Pelhřimov, Humpolec.
Jen jsem chtěl ukázat další komičnost dopravy na jihu Čech. Z čb do Brna přes Tábor mi fakt moc nejde. Nějaké přímé spojení by neškodilo.
siesa

Příspěvek od siesa »

Tak me to zase jako uplna hovadina neprijde... Jsou i jiny trasy, kde si clovek na celo netuka, kdyz jede zajizdkou (napr. Brno-Liberec, Plzen-Brno, Praha-Ostrava atd. atd.).
Ja osobne tu trasu jizni Cechy-Brno jezdim vcelku casto a vzdycky pre Telc. Je to sice casove delci, ovsem cesta je to prijemna (a to i v zime). Prime spojeni mi jako uplna nutnost neprijde. Kdyby se nejakym zpusobem zupgradovaly usek D3-JH a Telc-Trebic, pak by to bylo naprosto vyhovujici, dle meho nazoru.
adi88

Příspěvek od adi88 »

No podle mě cesta po I/34 dnes už nemá žádný smysl (krom zvyku). Je to prakticky stejně daleko jako po D3 (rozdíl 1 km) a časově to je delší. Takže já kdybych nespěchal tak volím přes Telč, kdybych spěchal tak I/19 a D3 ;)
Michal R

Příspěvek od Michal R »

... a pokud je někdo vysloveně příznivcem sigthseeing tour, tak doporučuji těsně před JH odbočit na Kunžak - Dačice - Moravské Budějovice - Jaroměřice - Dukovany, a dál přes Ivančice k Brnu. Výhodou je, že mezi Moravskými Budějovicemi a Jindřichohradcem nejezdí kamiony, neb ve vesnici Mosty fakt neprojedou a cesta až Dukovanům je i přehledná a dobře průjezdná. A krajina je to vážně moc pěkná, akorát ten konec přes Ivačice a Rosice je nesmírně zdlouhavý - takže rychlá varianta to jistě není. Ale určitě to někdy zkuste.
-xdas-

Příspěvek od -xdas- »

Michal R píše:... a pokud je někdo vysloveně příznivcem sigthseeing tour, tak doporučuji těsně před JH odbočit na Kunžak - Dačice - Moravské Budějovice - Jaroměřice - Dukovany, a dál přes Ivančice k Brnu.
Navíc v úseku JH - Kunžak - Dačice - hr. kraje je silnice ve slušném stavu bez výmolu a nekvalitních záplat, slušně udržované jsou i krajnice, akorát na náměstí v Dačicích jsou kostky.
Hr. kraje - Jemnice je tankodrom, průjezd Jemnicí je po rekonstrukci, ale už se to začíná rozpadat (množství mrazových trhlin, propadlých kanálů, nekvalitní záplaty po inženýrských sítí apod.), dál cestu neznám.
Michal R píše:Výhodou je, že mezi Moravskými Budějovicemi a Jindřichohradcem nejezdí kamiony, neb ve vesnici Mosty fakt neprojedou
Tady nemůžu souhlasit, kamiony tam normálně jezdí a o žádné překážce v Mostech nevím.
chemer

Příspěvek od chemer »

Na D3 dohlíží dalších
 11 policistů

Čtěte více na: http://taborsky.denik.cz/zpravy_region/ ... 31111.html
prof2

Re: ČB - Brno

Příspěvek od prof2 »

Trasou I/3, I/19, I/34 a D1 (popř. se zkratkou mezi Planou a Chýnovem po II/409) jezdilo hodně řidičů už předtím, než nějaká D3 vůbec byla. Ta trasa byla skoro rovnocenná s trasou po I/34 přes Hradec a Pelhřimov (dále stejně jako předchozí.) Dokonce mě jednou stopem vezl člověk, který říkal, že to jezdí po I/3, I/23 do Hradce a dále po I/34 do Pelhřimova jako v předchozím případě.

Jinak obecně vzato, tyhle "nepřímé směry" jako nejvýhodnější jsou paradoxy, které stavba dálnic přináší, ale v tomto případě to byla stavba D1. D3 pouze z nahoře zmiňovaných tras udělala jako jednoznačně nejvýhodnější prvně jmenovanou.

Co mě na ní ale trápí, je úsek I/19 mezi Táborem a Pelhřimovem. Musím s souhlasit s diskutérem, který upozorňuje na špatnou práci jihočeských soudruhů v 60. letech, kteří si nevymohli D3 už v tehdejších plánech. Myslím si, že kdyby to tak bylo, nešly by tak obrovské investice na úsek I/34 začínající před Třeboní a končící před Pelhřimovem. Což o to, silnice tam bývala docela špatná a modernizovat by se musela tak jako tak. Ale díky tomu, že jde o mezinárodní tah E551, je ten profil v poměru k provozu místy až zbytečně luxusní, řekl bych. Paradoxně, nejvytíženější úsek přes Lišov a Štěpánovice ještě přeložkou nahrazen nebyl.

Naproti tomu, kdyby se počítalo s D3 hned od začátku, investovalo by se asi spíše do tahů I/19 mezi Táborem a Pelhřimovem a I/23 mezi křižovatkou s I/3 a Jindřichovým Hradcem. Ale to jsou všechno jenom kdyby a dnes se holt musí jezdit po tom, co je.
Cajkowski píše:Po delší době jsem vyrazil z ČB do Brna. Doma jsem se chtěl podívat kolik mi bude odhadem trasa trvat. Nestačil jsem se divit jak je silniční síť v jižních čechách propracovaná.

mapy.cz i maps.google.com byla jako nejrychlejší a nejkratsi trasa nabidnuta:

ČB - TÁBOR - Pelhřimov - Humpolec - Brno. ;o)

Koho by to napadlo, že cesta z ČB do Brna vede přes Tábor? ;o) Jiste radu lidi zde ano. Mě tedy ne, protoze Tabor je fakt trosku jinym smerem nez je Brno.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

Řekl bych, že ČB-Brno přes Tábor zůstane nejrychlejší. Dá se očekávat i zlepšení I/19 (minimálně obchvaty Chýnova a Kamene, později snad i víc). Nějaká D23 nebude ani za 100 let.
Sudr

Příspěvek od Sudr »

Podle mého je při cestě ČB -PE stále nejrychlejší sjet z D3 u Plané a přes Turovec (nebo jak se to jmenuje) na Chýnov. Hlavní výhoda je asi v bezkamionovém provozu na této zkratce, jediným rizikem je tu zvýšený výskyt srnek. Obchvat Chýnova lze očekávat tak nejdříve za 15 let dle mého, obchvat kamene ještě později.. Největším problém v tom úseku D3 - PE je nedostatek možností pro předjetí (těch 5 vesnic se dá přežít), což se dle mého názoru s otevřením dálnice spíše zhoršilo (subjektivně). Dříve jsem jezdil jezdil zkratkou I/3 - Soběslav - Tučapy - Černovice - I/19, dnes asi téměř postrádá smysl, i když při velmi hustém provozu na I/19 o ní občas uvažuji...
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

Nedávno jsem využil D3 při cestě Příbram-Telč. Také by mě to nenapadlo, dokud jsem nezkusil vyhledávač.
Odpovědět

Zpět na „D3“