Spořilovská spojka a související problémy
-
Sporilovak
Re: Spořilovská spojka a související problémy
Jenže žádný orgán města ani státu neschválil aby se Spořilovská 20.10.2010 stala přímo Pražským okruhem. To byl přímo diletantský zločin! 
A který NEZNÁMÝ pachatel za to může?
-
Sporilovak
Pachatel je známý a je to úředník magistrátu, který jediným podpisem změnil dopravní režim. 
Ach ta demagogie.Sporilovak píše:Pachatel je známý a je to úředník magistrátu, který jediným podpisem změnil dopravní režim.
Samozřejmě, že to bylo jediným podpisem. Přesně podle zákona. Nic víc zákon nevyžaduje.
-
Sporilovak
Problém je v tom, že to žádný kolektivní orgán města neschválil. Zastupitelstvo a Rada schvalují přeci kde co a pak nastupují teprve úředníci že? 
Není to tedy rozhodně v souladu se zákonem. Také měla být EIA, protože se Spořilovská stala Pražským okruhem.
Není to tedy rozhodně v souladu se zákonem. Také měla být EIA, protože se Spořilovská stala Pražským okruhem.
Sporilovak: Plácáš tu nesmysly. Spořilovská byla už od doby svého vzniku součástí Základního komunikačního systému města. A k tomu patří i všechno ostatní. V době svého vzniku byla zařazena jako silnice II. třídy, kategorijně vystavěná jako místní rychlostní komunikace s omezeným přístupem a určená pro všechny kategorie vozidel. Těžká nákladní auta na ni vždycky mohla a mohou i dnes.
To, že se na ni dostal tranzit Pražského okruhu, je věc druhá. Jak to vzniklo, to je taky všem jasné - zakázal se vjezd pro NA nad 12 t na Jižní spojku. Nicméně toto je přesně druh opatření, na které opravdu stačí jeden podpis (). A znovu tu opakuju, město jako vlastník Spořilovské, dostává od státu příspěvky na údržbu a opravy této komunikace, a to na základě příslušných usnesení vlády z 90. let - Spořilovská tak naprosto legálně plní funkci tranzitní komunikace.
Taky je nám všem jasné, že je to špatně a že tranzit by měl využívat dodnes nedostavěný Pražský okruh. Do té doby ale nelze dopravu po městě řešit jinak. Jakékoliv vedení tranzitní dopravy jinudy než po Jižní spojce a Lanovém mostě opravdu možné není...
To, že se na ni dostal tranzit Pražského okruhu, je věc druhá. Jak to vzniklo, to je taky všem jasné - zakázal se vjezd pro NA nad 12 t na Jižní spojku. Nicméně toto je přesně druh opatření, na které opravdu stačí jeden podpis (). A znovu tu opakuju, město jako vlastník Spořilovské, dostává od státu příspěvky na údržbu a opravy této komunikace, a to na základě příslušných usnesení vlády z 90. let - Spořilovská tak naprosto legálně plní funkci tranzitní komunikace.
Taky je nám všem jasné, že je to špatně a že tranzit by měl využívat dodnes nedostavěný Pražský okruh. Do té doby ale nelze dopravu po městě řešit jinak. Jakékoliv vedení tranzitní dopravy jinudy než po Jižní spojce a Lanovém mostě opravdu možné není...
mapman: Díky za výstižnou, nekompromisní a přitom korektní reakci!
-
Sporilovak
Bohužel platí výše uvedené! Nikdo tu přeci nemluví o tom, že tu nesmějí být kamiony, ale o tom, že sem byly navedeny protiprávně ty z JS! A kamiony mohou jet samozřejmě od počátku mimo Prahu, to by ale nesměly mít zákazovky v Říčanech, které byly osazeny po 20.10.2010 na úkor obyvatel Prahy. Takže Spořilovská se potýká dokonce se dvěmi naprosto nemorálními zákazy (na JS a v Říčanech). Co takhle zakázat přesně tyto kamiony právě na Spořilovské? Žijí tu snad jiní lidé kteří mohou být takto 3 roky týráni? Raději přemýšlejte brzy se Vás může týkat podobný problém. Mimochodem jezdí ve vaší blízkosti více než 300 000 aut a 10 000 kamionů? Dovedete si to vůbec představit? Pak by to teprve byla relevantní diskuse.
-
vit.spinka
Ne, opravdu si 10.000 kamionů denně u té II/101 nedokážu představit. To by ta silnice ani ty baráky postevené přímo u ní nevydržely. Proti tomu je ještě Spořilovská (oddělený čtyřpruh) naprostý luxus:-(
Ono by to zrušení omezení u Říčan bylo v tom celkovém počtu stejně jen plivnutí - dál než do Jiren se stejně kamiony nedostanou (most na 1t, kamion v myší díře u školy v Jirnech vždy znamená kompletní zastavení dopravy, než se vymotá).
No, Spořilováci se můžou potkat s lidmi z Barrandova, komu ty kamiony vadí/vadily víc:-( A samozřejmě s Běchovičákama. I my co bydlíme u II/101 budeme za 511 (+I/12) jen rádi.
Ono by to zrušení omezení u Říčan bylo v tom celkovém počtu stejně jen plivnutí - dál než do Jiren se stejně kamiony nedostanou (most na 1t, kamion v myší díře u školy v Jirnech vždy znamená kompletní zastavení dopravy, než se vymotá).
No, Spořilováci se můžou potkat s lidmi z Barrandova, komu ty kamiony vadí/vadily víc:-( A samozřejmě s Běchovičákama. I my co bydlíme u II/101 budeme za 511 (+I/12) jen rádi.
-
Sporilovak
Jedná se jen o 1/3 kamionů, tedy ty co tam dříve jezdily než dostaly stopku.vit.spinka píše:Ne, opravdu si 10.000 kamionů denně u té II/101 nedokážu představit. To by ta silnice ani ty baráky postevené přímo u ní nevydržely. Proti tomu je ještě Spořilovská (oddělený čtyřpruh) naprostý luxus:-(
A ještě k tomu Barrandovu - máte pravdu když nejsou na okraji sídliště Barrandov tím spíše nemají být v centru sídliště Spořilov. To jediné má logiku.
příští rok budou volby
tak je třeba se politiků ptát a ne týden před, co a jak chtějí pro to udělat
a jestli se spokojíte s mostem u garáží na kačerově, tak Vám stejně nic nepomůže
ani svěcená voda
chce to holt dost nátlakových akcí, Vy je máte kde udělat, Běchovičtí zatím ne
tak je třeba se politiků ptát a ne týden před, co a jak chtějí pro to udělat
a jestli se spokojíte s mostem u garáží na kačerově, tak Vám stejně nic nepomůže
ani svěcená voda
chce to holt dost nátlakových akcí, Vy je máte kde udělat, Běchovičtí zatím ne
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
TO SPORILOVAK:
Přesně, já jsem bydlištěm také v paneláku ale na Praze-západ za Jesenicí. Takže cena nemovitosti byla i tak nižší než na Spořilově /3+1 zde za 1,6mil./ a mám za ulicí pole a les...
Jinak řečeno prakticky za nulové náklady se můžete odstěhovat kousek od Prahy a stejně jako já Spořilovem pouze projíždět.
Mimochodem štve mě Vaše 50ka a radary apod., takže jezdim přímo přes sídliště Choceradskou a pak na P10 a je nás celkem dost
což byl asi Váš záměr, že?
Sorry za OT

EDIT: Vsadím se že nový most Spořilovu nepomůže! Prakticky to nikdo z bydlících nepozná...Ráno bude kolona směrem dolů tak jako tak a o něco víc se ucpou místní komunikace ze Spořilova na JS, D1/magistrálu
Nejlepší je si představit spořilov jako trojúhelník /což je/ a vždy pro dopravu uzavřít jeden vrchol / odvěsnu...logicky o to se zhorší doprava na zbývající části, nic víc nic mín...
Přesně, já jsem bydlištěm také v paneláku ale na Praze-západ za Jesenicí. Takže cena nemovitosti byla i tak nižší než na Spořilově /3+1 zde za 1,6mil./ a mám za ulicí pole a les...
Jinak řečeno prakticky za nulové náklady se můžete odstěhovat kousek od Prahy a stejně jako já Spořilovem pouze projíždět.
Mimochodem štve mě Vaše 50ka a radary apod., takže jezdim přímo přes sídliště Choceradskou a pak na P10 a je nás celkem dost
Sorry za OT
EDIT: Vsadím se že nový most Spořilovu nepomůže! Prakticky to nikdo z bydlících nepozná...Ráno bude kolona směrem dolů tak jako tak a o něco víc se ucpou místní komunikace ze Spořilova na JS, D1/magistrálu
Nejlepší je si představit spořilov jako trojúhelník /což je/ a vždy pro dopravu uzavřít jeden vrchol / odvěsnu...logicky o to se zhorší doprava na zbývající části, nic víc nic mín...
-
Marooned17
Spořilovák: Nechci být ošklivý, ale je otázka, jestli Spořilov je se svým hlubokým zářezem na tom tak špatně. Zajímalo by mě, jestli hodnotíte jako protizákonné a nesplňující evropské normy třeba i tuto situaci:
https://maps.google.com/maps?q=curych&i ... o&t=k&z=18
Panenko, jak tam ti lidí mohou bydlet a neudusit se? A to jsme v jedné z nejbohatších zemí Evropy. Občas se mi zdá, že tu v Česku vyžadujeme přísnější předpisy, než si můžeme dovolit. A pak se nedivme, že Blanka stojí 37 mld. Dala se postavit za 10-15. Při výrazně povrchovějším řešení.
Zde ale nejde o tranzitní komunikaci, ale pouze přivaděč, což hned vyloučí většinu nákladní dopravy. Kde byste tu Blanku chtel vyvést na povrch? U Pražského hradu, na Letné nebo ve Stromovce?Marooned17 píše:Panenko, jak tam ti lidí mohou bydlet a neudusit se? A to jsme v jedné z nejbohatších zemí Evropy. Občas se mi zdá, že tu v Česku vyžadujeme přísnější předpisy, než si můžeme dovolit. A pak se nedivme, že Blanka stojí 37 mld. Dala se postavit za 10-15. Při výrazně povrchovějším řešení.
Ve variantě Dana, ta by na povrch vykoukla v Mlýnské. Tedy mohla vykouknout, pokud by to prošlo přes EIA. Jako bonus by to pobralo i Evropskou ještě před Kulaťákem a Podbabskou skrz Papírenskou.Redispero píše:... Kde byste tu Blanku chtel vyvést na povrch? U Pražského hradu, na Letné nebo ve Stromovce?
Mimochodem proč neprošla Dana proti Blance EIou ?
-
Marooned17
Redispero: Já bych Blanku nechtěl vést po povrchu, nejradši bych zatuneloval celý MO ale žijeme v nějaké rozpočtové realitě... Pouze říkám, že město, na stavbu v tomto technickém řešení nemělo peníze. Lépe řečeno mělo, ale na úkor toho, že v jiných oblastech si město už 7 let trhá sousto od úst.
Kot: Blanka vůbec EIou neprošla, bylo to svého času předmětem kritiky ekologistů. Tedy se v rámci ní vůbec varianty neposuzovaly. Mimochodem právě výběr jednoznačně nejhorší Blanky oproti Haně a Daně dodnes nechápu a nenašel jsem k tomu žádné dokumenty.
Kot: Blanka vůbec EIou neprošla, bylo to svého času předmětem kritiky ekologistů. Tedy se v rámci ní vůbec varianty neposuzovaly. Mimochodem právě výběr jednoznačně nejhorší Blanky oproti Haně a Daně dodnes nechápu a nenašel jsem k tomu žádné dokumenty.
Tak na základě čeho vlastně výběr proběhl /lobing, los, hození mincí/ ?
-
Marooned17
Kot: Nějaké srovnání proběhlo na ÚRMu, ale není dostupné na netu nikde. Kdo ví, jestli už to není skartováno. Mmch -tehdejší náklady - cca polovina 90. let se odhadovaly v případě Blanky na 5,2 mld. Kč a v případě Hany na 5,4 mld Kč. Podle mě ale ta čísla byla zcela vycucaná z prstu. Protoře Blanka vede pod zoufale geologicky špatnou Stromovkou, kdežto Hana měla ražený tunel v celé délce v letenském masivu. Kdysi mi jeden důvěryhodný zdroj řekl ,že kdyby se Blanka pod Stromovkou nerazila, ale hloubila, tak zařvalo 50 stromů a ušetřily se 3 mld. Kč.
To je otázka, jestli by se ostatní stromy podařilo náležitě ochránit po dobu stavby a nebylo jich víc. Každopádně ten cenový rozdíl je obrovský.Marooned17 píše:Kot: Nějaké srovnání proběhlo na ÚRMu, ale není dostupné na netu nikde. Kdo ví, jestli už to není skartováno. Mmch -tehdejší náklady - cca polovina 90. let se odhadovaly v případě Blanky na 5,2 mld. Kč a v případě Hany na 5,4 mld Kč. Podle mě ale ta čísla byla zcela vycucaná z prstu. Protoře Blanka vede pod zoufale geologicky špatnou Stromovkou, kdežto Hana měla ražený tunel v celé délce v letenském masivu. Kdysi mi jeden důvěryhodný zdroj řekl ,že kdyby se Blanka pod Stromovkou nerazila, ale hloubila, tak zařvalo 50 stromů a ušetřily se 3 mld. Kč.
A při vší úctě k přírodě by za 3 mld nestálo ani 350 stromů... Vždyť za setinové peníze by se dal vysadit téměř "les"!
No, já se tedy do Stromovky chodím kochat košatými staletými stromy a ne košťaty na tyčce... Zrovna třeba tento pozoruhodný strom by zařval (a měl namále).kot píše:A při vší úctě k přírodě by za 3 mld nestálo ani 350 stromů... Vždyť za setinové peníze by se dal vysadit téměř "les"!
-
Sporilovak
kuzzzma píše:TO SPORILOVAK:
Mimochodem štve mě Vaše 50ka a radary apod., takže jezdim přímo přes sídliště Choceradskou a pak na P10 a je nás celkem dostcož byl asi Váš záměr, že?
Sorry za OT![]()
Tak vzhledem k tomu, že zmizí kamiony ve směru do kopce projeví se to poklesem hluku, ale hlavně emisí z kamionů pod okny tisíců lidí. Právě ty kamiony do kopce produkují nejvíce svinstva
http://www.ceskapozice.cz/domov/ekologi ... na-dalnici
Kdyby zůstaly kamiony na JS tak byste mohl svištět po Spořilovské ne?
-
Sporilovak
To myslíte těch pár osobních aut co tam jede? Spořilovskou a okolím (JS, magistrála) projede denně přes 300 000 dopravních prostředků a 11 000 kamionů, které tu stojí v kolonách! Kolony se tvoří i na dalších silnicích v centru, kde navíc jezdí 1200 autobusů, opět krokem. http://www.ceskapozice.cz/domov/ekologi ... na-dalniciMarooned17 píše:Spořilovák: Nechci být ošklivý, ale je otázka, jestli Spořilov je se svým hlubokým zářezem na tom tak špatně. Zajímalo by mě, jestli hodnotíte jako protizákonné a nesplňující evropské normy třeba i tuto situaci:
Panenko, jak tam ti lidí mohou bydlet a neudusit se? A to jsme v jedné z nejbohatších zemí Evropy. Občas se mi zdá, že tu v Česku vyžadujeme přísnější předpisy, než si můžeme dovolit. A pak se nedivme, že Blanka stojí 37 mld. Dala se postavit za 10-15. Při výrazně povrchovějším řešení.
Uvědomte si prosím že do Spořilovské byl naveden kamionový tranzit z celé Evropy. Něco takového by se v civilizované zemi jakou je Švýcarsko vůbec stát nemohlo.
-
vit.spinka
Tak už to není 55.000/den (http://www.sos-sporilov.cz/78-aktualne/ ... okruh.html), ale rovnou 300.000?
Těch "pár osobních aut" z odkazu je 110.000/den. Jen na té samotné dálnici.
http://www.zh.ch/internet/baudirektion/ ... ingen.html
Čímž to nechci obhajovat ani srovnávat (např. tam asi nebude tolik kamionů), ale méně demagogie a více fakt, prosím.
Těch "pár osobních aut" z odkazu je 110.000/den. Jen na té samotné dálnici.
http://www.zh.ch/internet/baudirektion/ ... ingen.html
Čímž to nechci obhajovat ani srovnávat (např. tam asi nebude tolik kamionů), ale méně demagogie a více fakt, prosím.