A navíc je to ani nezajímá, protože do večera musí napsat ještě 6 článků, většinou ze zcela jiného oboru.Lenny píše:jenže oni tomu vůbec nerozumějí, je zajímá jen ten titulek: "R35 bude v roce 2018 hotová", a nejsou schopni si položit logickou otázku, a jak se to tedy stihne....
[D35] Opatovice – Časy – Ostrov
Re: R35 Opatovice – Ostrov
No chtěl jsem se pana Šimonovského zeptat, když spoluotvíral VMO Dobrovského B, jestli už přešel pěšky D47, jak sliboval...
ano přešel, viděl jsem i videoreportáž tuším Polaru, jak šlapal tuším 26. listopadu 2009 - 30. listopadu 2009, že prohrál sázku ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Ano, byla to vesela zprava ... ale myslim ze to nebylo v listopadu. Bylo to cca 14 dni pred nejakymi volbami, a bylo to v tom roce, kdy se cca 20. prosince otevirala 4705 a 4706, takze prakticky cela D47 v tom roce byla. Takove prazdne piliticke gesto to bylo...bumbik píše:ano přešel, viděl jsem i videoreportáž tuším Polaru, jak šlapal tuším 26. listopadu 2009 - 30. listopadu 2009, že prohrál sázku ...
No na média bych to zase až tak úplně neházel, podstatný důvod vidím hlavně i v tom, že v této zemi je skoro každý a to i ten nejposlednější pingl (číšník), ředitelem zeměkoule a podle toho, to tady, taky vše vypadá.hh píše:Přesně tak, média jsou totiž jedním z důvodů naší pokleslé politiky.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
v dnešních HN je rozhovor s ředitelem metrostavu
a řekl tam památnou větu
a řekl tam památnou větu
v podstatě v tom rozhovoru krásně vystihl situaci v dopravních stavbách v CZi kdyby snad někdo našel 200miliard pro dopravní stavby, tak je nemáme kde utratit, protože nemáme nic připraveného
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Do skály tesat (nebo Bártovi na hlavu). Z tohoto důvodu se rozjíždějí akce typu R6 a dostavba 3 patra křižovaty Opatovice. Peníze jsou, ale není co stavět, protože nějaká hlava pomazaná zastavila přípravu.Mike píše:v dnešních HN je rozhovor s ředitelem metrostavu
a řekl tam památnou větuv podstatě v tom rozhovoru krásně vystihl situaci v dopravních stavbách v CZi kdyby snad někdo našel 200miliard pro dopravní stavby, tak je nemáme kde utratit, protože nemáme nic připraveného
berete mi slova z úst ... jsem zvědav, jak se priority změní po volbách ... Milan Chovanec již řekl, že pro něj bude nejvyšší priorita dokončení D8 a D3 v jižních čechách a že R35 vidí až "za nimi" ... tak doufám, že krátit prostředky nebude, bylo by fajn mít v roce 2020 rozpracovanou R35 až po SvitavySosa píše: Do skály tesat (nebo Bártovi na hlavu). Z tohoto důvodu se rozjíždějí akce typu R6 a dostavba 3 patra křižovaty Opatovice. Peníze jsou, ale není co stavět, protože nějaká hlava pomazaná zastavila přípravu.
Priority může mít jaké chce, ale zahajovat se bude to, na co jsou povolení. D8 se staví a dostaví, tam v současné době nejsou peníza zas až takovým problémem. D3, na co je povolení se již staví, možná se něco v nejbližší době začne, ale budou toje úseky k Budějovicím. K Praze nic nového. Na R35 se začne stavě jak budou stavební povolení, tam peníze na stavbutaky asi nebudou problém. Je to z těch důležitých staveb jediná, kde se nejbližší době začne, neboť 511, D3 posázavím je běh na dlohou trať.bumbik píše:berete mi slova z úst ... jsem zvědav, jak se priority změní po volbách ... Milan Chovanec již řekl, že pro něj bude nejvyšší priorita dokončení D8 a D3 v jižních čechách a že R35 vidí až "za nimi" ... tak doufám, že krátit prostředky nebude, bylo by fajn mít v roce 2020 rozpracovanou R35 až po Svitavy
Je to tak vždy : NOVÝ ministr - NOVÉ priority... 
V dnešní pardubické příloze MF Dnes jsou dva velké články k R35. Jeden ohledně výkupu pozemků k Ostrovu a druhý o předvolebncíh proklamacích politiků k tématu. PS: na úvodní stránce ja i aktuální foto ze začátku estakády.
Martasi nemůžeš to sem postnout? díky
Prolamační článek bez problémů. Ten je tady: http://pardubice.idnes.cz/lidri-stran-c ... zpravy_jah
Ten druhý o pozemcích bude horší. Na Idnesu (zatím) není, ale vyšší vůle by ho během zítřka mohla dostat do rubriky Doprava v ekonomice.
Ten druhý o pozemcích bude horší. Na Idnesu (zatím) není, ale vyšší vůle by ho během zítřka mohla dostat do rubriky Doprava v ekonomice.
Zde odkaz i na ten druhý slibovaný článek o výkupu pozemků: http://ekonomika.idnes.cz/vystavba-rych ... oprava_spi
vidím, že Martas mě předběhl, já to připravil viz. http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=4215
ale než jsem to sem dal, tak byl Martas rychlejší
rozhodně nejhorší zpráva je, že ta vyvlastnění mají odkladný účinek - přitom největší devizou novely zákona mělo být právě zamezení odkladného účinku ... takže buď novinářská kachna, nebo se prakticky nehneme z místa ....
ale než jsem to sem dal, tak byl Martas rychlejší
Je to tam napsané správně, odkladný účinek má odvolání se proti vlastnímu vyvlastnění, odvolání se proti stanovené ceně za vyvlastnění odkladný účinek nemá. Bohužel, vlastníci se budou patrně odvolávat právě proti vyvlastnění, na druhou stranu by to (alespoň teoreticky) mělo být administrativně jednoduché - odvolání proti vyvlastnění by mělo být zamítnuté bez nějakého zdlouhavého projednávání, podmínky pro vyvlastnění definované zákonem jsou myslím dost jasně splněné.bumbik píše:rozhodně nejhorší zpráva je, že ta vyvlastnění mají odkladný účinek - přitom největší devizou novely zákona mělo být právě zamezení odkladného účinku ... takže buď novinářská kachna, nebo se prakticky nehneme z místa ....
Ale to je samozřejmě jen můj zjednodušený laický názor, v praxi to zřejmě bude jinak
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
Pokud by to bylo takto, bylo by to skvělé. Ale jak znám naše zákonodárce, tak v záoně bude tak 10 chyb na kterých se budou stavět odvolání. A co s tím udělá nový občanský zákoní, tka to bude teprve ta pravá sranda.Vizi píše:Je to tam napsané správně, odkladný účinek má odvolání se proti vlastnímu vyvlastnění, odvolání se proti stanovené ceně za vyvlastnění odkladný účinek nemá. Bohužel, vlastníci se budou patrně odvolávat právě proti vyvlastnění, na druhou stranu by to (alespoň teoreticky) mělo být administrativně jednoduché - odvolání proti vyvlastnění by mělo být zamítnuté bez nějakého zdlouhavého projednávání, podmínky pro vyvlastnění definované zákonem jsou myslím dost jasně splněné.bumbik píše:rozhodně nejhorší zpráva je, že ta vyvlastnění mají odkladný účinek - přitom největší devizou novely zákona mělo být právě zamezení odkladného účinku ... takže buď novinářská kachna, nebo se prakticky nehneme z místa ....
Ale to je samozřejmě jen můj zjednodušený laický názor, v praxi to zřejmě bude jinak
bumbik píše:vidím, že Martas mě předběhl, já to připravil viz. http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=197&t=4215
ale než jsem to sem dal, tak byl Martas rychlejšírozhodně nejhorší zpráva je, že ta vyvlastnění mají odkladný účinek - přitom největší devizou novely zákona mělo být právě zamezení odkladného účinku ... takže buď novinářská kachna, nebo se prakticky nehneme z místa ....
Přesně o tomhle problému jsem tu psal už cca dva měsíce zpět. Každý to ví a je to průšvih do doby, než si to sedne a nový zákon "zlidoví". Časem si lidi na výkupní ceny zvyknou, ale nyní je to v podstatě zablokování výkupů. Jinak v původním návrhu nebyl odkladný účinek. Ten tam doprsknul hospodářský výbor, jestli se nepletu.
Ať to studuji ze všech stran, tak nevidím v bodech ohledně odvolání rozdíl oproti vládnímu návrhu co byl předán do sněmovny a výslednému znění zákona, který byl schválen.jooe píše:Přesně o tomhle problému jsem tu psal už cca dva měsíce zpět. Každý to ví a je to průšvih do doby, než si to sedne a nový zákon "zlidoví". Časem si lidi na výkupní ceny zvyknou, ale nyní je to v podstatě zablokování výkupů. Jinak v původním návrhu nebyl odkladný účinek. Ten tam doprsknul hospodářský výbor, jestli se nepletu.
Neboli proti "Výroku o vyvlastnění práv k pozemku nebo ke stavbě" (což je vlastní rozhodnutí o tom, že majetek bude vyvlastněn) i proti "Výroku o náhradě za vyvlastnění" (což je určení ceny za vyvlastnění) se odvolat lze k odvolacímu orgánu.
Rozdíl je v tom, odvolání proti prvnímu výroku má podle zákona odkladný účinek (a zároveň ruší i druhý výrok), proti druhému nikoliv, obdobně je tomu i v případě žaloby u soudu.
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
Návrh opatření po zasedání zainteresovaných stran v Opatovicích nad Labem v minulém týdnu (obojí se týká jednoho tématu):
"Z navazujících projektů je potřeba pokusit se vrátit do projektové dokumentace silnice R/35 mimoúrovňovou křižovatku Bukovina, jejíž vypuštění zkomplikovalo dopravu na levobřežní části Labe".
"Maximální snaha o změnu územního rozhodnutí o umístění stavby "Rychlostní silnice R35 Opatovice-Časy ze dne 17. 5. 2012...ve věci rozšíření o stavbu MUK Bukovina včetně obchvatu obce Vysoká"
Když už je jednou něco dotaženo do konce, tak má někdo snahu do toho znovu vrtat. Neví někdo, jak dlouho by ta změna a vydání nového územního rozhodnutí pozdržela zahájení výstavby? Vím, že vzhledem k vlekoucímu se výkupu pozemků a nevydaným stavebním povolením je to hudba daleké budoucnosti, ale i tak by toto mohlo stavbu ohrozit ne? Osobně mi přijde MUK Bukovina jako zbytečná v situaci, kdy o pár kilometrů bokem je čtyřpruhový přivaděč v podobě I/37 na budoucí R35. Výtek bych k tomu měl více.
"Z navazujících projektů je potřeba pokusit se vrátit do projektové dokumentace silnice R/35 mimoúrovňovou křižovatku Bukovina, jejíž vypuštění zkomplikovalo dopravu na levobřežní části Labe".
"Maximální snaha o změnu územního rozhodnutí o umístění stavby "Rychlostní silnice R35 Opatovice-Časy ze dne 17. 5. 2012...ve věci rozšíření o stavbu MUK Bukovina včetně obchvatu obce Vysoká"
Když už je jednou něco dotaženo do konce, tak má někdo snahu do toho znovu vrtat. Neví někdo, jak dlouho by ta změna a vydání nového územního rozhodnutí pozdržela zahájení výstavby? Vím, že vzhledem k vlekoucímu se výkupu pozemků a nevydaným stavebním povolením je to hudba daleké budoucnosti, ale i tak by toto mohlo stavbu ohrozit ne? Osobně mi přijde MUK Bukovina jako zbytečná v situaci, kdy o pár kilometrů bokem je čtyřpruhový přivaděč v podobě I/37 na budoucí R35. Výtek bych k tomu měl více.
Jenze Bukovina je na druhe strane vody nez I/37 a o to asi pujde.
Tady ale vůbec nejde o řeku. I kdyby tam byl vyschlý potok, tak jsou tady nastaveny parametry, které brání výstavbě MÚK příliš blízko sebe. Věřím, že mi tuto domněnku někdo potvrdí a zároveň upřesní i přesnou nutnou vzdálenost MÚK od sebe. Díky 
Pokud se jako poučený laik nepletu, tak vzdálenost MÚK je dáno normou ČSN 73 6101 a je v tomto případě 4 km , ale kdyby to dávalo smysl a mělo to opodstatnění, tak to lze snížit na 2km (50%), díky "gumové větičce" pokud to je v blízkosti sídelních útvarů (takto třeba vznikl Exit 8 na D1 nebo se uvažuje o exitu na D8 k letišti Vodochody).
Na již existujícím úseku R35 Sedlice - Opatovice byl tlak na MÚK kvůli IKEA a ten ŘSD ustálo.
Ještě přihodím odkaz z místního plátku
http://pardubicky.denik.cz/zpravy_regio ... 31112.html
martas: Není někde oficiální zápis z toho zasedání v Opatovicích?
S tou MÚK Bukovina jsou ve Vysoké v pohodě?
Když už MÚK tak přidělat rampy na severní MÚK u Opatovic s I/37.
Jo a ten úsek R35 bude určitě zpoplatněný.
viz příspěvek v diskusi k tomu článku v deníku:
Na již existujícím úseku R35 Sedlice - Opatovice byl tlak na MÚK kvůli IKEA a ten ŘSD ustálo.
Ještě přihodím odkaz z místního plátku
http://pardubicky.denik.cz/zpravy_regio ... 31112.html
martas: Není někde oficiální zápis z toho zasedání v Opatovicích?
S tou MÚK Bukovina jsou ve Vysoké v pohodě?
Když už MÚK tak přidělat rampy na severní MÚK u Opatovic s I/37.
Jo a ten úsek R35 bude určitě zpoplatněný.
viz příspěvek v diskusi k tomu článku v deníku:
Jezdím často Pardubice - Jaroměř , ideální cesta přes Opatovice - přece nebudu projíždět Hradcem. Ale pokud by R 35 v úseku křižovatky s I/37 po křižovatku s D11 a dále do budoucna k ČKD byla bez poplatku , jezdil bych tudy.
Ja ty vzdalenosti v norme nezpochybnuji, jen poukazuji na nesmyslnost argumentace silnici I/37. Uplne stejne muzeme argumentovat, ze Roztoky u Prahy nepotrebuji lepsi silnici, maji D8 (taky za rekou).
Jinak podle toho, kde by ta krizovatka byla to vychazi na 3-3,5km.
Jinak podle toho, kde by ta krizovatka byla to vychazi na 3-3,5km.
Ty Roztoky u Prahy nejsou dobrý příklad. Tam mají most 12km po řece na jednu stranu a 8km na druhou.
Z Bukoviny je to na mosty 4km. Sice s malou nosností, ale to nikomu nevadí.
Diskuse o MÚK je vyvoláno obštrukcí Opatovic, kdy neumožňuje nájezd na I/37 směrem od Vysoké. Proto proběhlo to jednání, z které vyplynul ten požadavek.
Z Bukoviny je to na mosty 4km. Sice s malou nosností, ale to nikomu nevadí.
Diskuse o MÚK je vyvoláno obštrukcí Opatovic, kdy neumožňuje nájezd na I/37 směrem od Vysoké. Proto proběhlo to jednání, z které vyplynul ten požadavek.