[D0] 510 Satalice - Běchovice
Re: 510 Běchovice - Satalice
Tak podle webu EIA proběhlo veřejné projednání EIA na R1 510 7.11.2013
Máme k tomu nějaké písemné podklady? Dobré či špatné zprávy?
Měl by se časem objevit zápis z toho projednání na této stránce
http://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_MZP244
Stanoviska odpůrců najdete písemně také na tom webu a už jsme je tu komentovali.
Vzhledem k tomu, že na většinu věcí nebudou potřeba výkupy a je potřeba utrácet OPDII aspoň někde, tak se třeba dočkáme dvoupruhového napojení D11 na R1.
http://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_MZP244
Stanoviska odpůrců najdete písemně také na tom webu a už jsme je tu komentovali.
Vzhledem k tomu, že na většinu věcí nebudou potřeba výkupy a je potřeba utrácet OPDII aspoň někde, tak se třeba dočkáme dvoupruhového napojení D11 na R1.
Z nouze ctnost, když už se usekaly radiály.
No k zvážení by byla třeba takováto
http://www.mapy.cz/#!x=14.534777&y=50.0 ... 3WffZ&l=15
-
kentanjack
Nemyslím si, že by to bylo potřeba. Raděj bych viděl rozšíření ŠR na 3+3 od Průmyslové za MÚK Rybníčky. Zajímavý v současnosti je, že na ptákoviny jako výměna obrubníků a rejpání se v nerozbitým povrchu peníze jsou, ale na odklizení těch betonovejch svodidel, úpravu značení a opravu vozovky v inkriminovaném úseku, jakože ne. K pláči.dvs píše:No k zvážení by byla třeba takováto
Z druhý strany by nebylo špatný rozšířit Kbelskou, aspoň o dostatečně širokej odstavnej pruh, aby byla v celé délce stejná, ekvivalentní slušné rychlostní silnici/dálnici. Takhle tam každou chvíli někdo do někoho ťukne, a stojí to celý. Teda předpokládám, že 520 ještě nějakou dobu nebude.
To zakončení v Malešicích je dost konfliktní, není tam žádná návaznost na kapacitnější městské komunikace, i MO tam (snad jednou) bude někde v tunelu, napojení by bylo hodně náročné a navíc asi i příliš blízko dalším MÚK (s Jarovským přivaděčem a Černokosteleckou). Navíc trasa prochází přes území budoucího překladiště, které by mělo definitivně nahradit stávající nákladové nádraží Žižkov. Připadá mi smysluplnější dotáhnout VR na Balabenku, kde by se dala napojit na MO a snad i na Rohanské nábřeží (někjaké úvahy tímto směrem jsem kdysi zaregistroval). Tedy samozřejmě, pokud mi zase něco neuniklo kolem dalšího vývoje strategických plánů MHMPdvs píše:No k zvážení by byla třeba takováto
Kentanjack: ŠR by dost pomohla, hlavně když východní část MO bude kdo ví kdy. Na Kbelské by to chtělo hlavně nějak ošetřit zúžení ve směru nahoru před napojením VR, z toho vyplývá asi většina těch ťukesů.
-
Marooned17
Standa: Napojení Rohanu na MO přes Palmu je v tuto chvíli sci-fi. Insider-info.
Jestli ono není při současném vedení magistrátu sci-fi i dokončení VR a MOMarooned17 píše:Standa: Napojení Rohanu na MO přes Palmu je v tuto chvíli sci-fi. Insider-info.
Vezmu to postupně.Standa píše:jonáš píše:Z nouze ctnost, když už se usekaly radiály.To zakončení v Malešicích je dost konfliktní, není tam žádná návaznost na kapacitnější městské komunikace, i MO tam (snad jednou) bude někde v tunelu, napojení by bylo hodně náročné a navíc asi i příliš blízko dalším MÚK (s Jarovským přivaděčem a Černokosteleckou). Navíc trasa prochází přes území budoucího překladiště, které by mělo definitivně nahradit stávající nákladové nádraží Žižkov. Připadá mi smysluplnější dotáhnout VR na Balabenku, kde by se dala napojit na MO a snad i na Rohanské nábřeží (někjaké úvahy tímto směrem jsem kdysi zaregistroval). Tedy samozřejmě, pokud mi zase něco neuniklo kolem dalšího vývoje strategických plánů MHMPdvs píše:No k zvážení by byla třeba takováto
http://www.mapy.cz/#!x=14.534777&y=50.0 ... 3WffZ&l=15.
Kentanjack: ŠR by dost pomohla, hlavně když východní část MO bude kdo ví kdy. Na Kbelské by to chtělo hlavně nějak ošetřit zúžení ve směru nahoru před napojením VR, z toho vyplývá asi většina těch ťukesů.
Já bych viděl, kdyby proběhla diskuse nad ÚP a případné zařazení takovéto radiály od D11 k MO do rezervy ÚP. Smysl by dávala opravdu až s výstavbou MO. Podle mne tam chybí, když se zrušila Žižkovská radiála. Návaznost na MO na konci není jednoduché, ale ještě by byl čas to pořešit. S tou vzdáleností MÚK se to na místní komunikaci nedá přehánět - na jižní spojce je vzdálenost mezi MÚK běžně 700m. S tím překladištěm by to šlo pořešit, v podstatě by stačilo po jeho hranici ukousnout 30m.
Dotažení VR má v plánování náskok a vyšší prioritu to nerozporuji.
Berme to jako variantu k rozšiřování ŠR. Ty více pruhové silnice se pak blbě napojují na okruh.
Radiála od D11 má tu vadu, že by vedla buď přírodním parkem Klánovice - Čihadla, anebo těsně podle sídliště. Leda že by se v celé délce až k Rokytce zakopala. Nezlobte se, ale nechte tomu sídlišti aspoň jižní stranu otevřenou do parku.
Sci-fi to je, ale problém bych viděl už u minulého vedení. Prostě je na dlouho vytunelováno...Standa píše:Jestli ono není při současném vedení magistrátu sci-fi i dokončení VR a MOMarooned17 píše:Standa: Napojení Rohanu na MO přes Palmu je v tuto chvíli sci-fi. Insider-info....
Zrušení MÚK Chlumecká je podle mne správná snaha, ale muselo by se to řešit více komplexně:
Prvním krokem musí být vybudování propojky mezi MÚK Budovatelská na VR a Chlumeckou (je v ÚP), napojení zhruba u KFC, čili pak jste přímo v MÚK Chlumecká/Ocelkova a tímto je především řešena obsluha terminálu Černý most.
Výstavba MÚK Beranka na D11 a propojení dle ÚP Horních Počernic do přestavěné MÚK na exitu 3 R10. Tím se zlepší dnešní hlavní problém Náchodské - vysoká zátěž + problematické napojení ul. Ve Žlíbku
Výstavba propojky mezi Chlumeckou a ul. U Tabulky, která pak rovně prochází přes celou oblast logistických zón a mohla by tak sloužit jako obchvat Náchodské... Tato propojka však není v ÚP a vyžadovala by mimoúrovňové křížení s tratí Praha - Vysočany (ta se bude modernizovat, takže s řešením by bylo třeba přijít co nejdříve... Realizace této stavby však dle mého již není nutnou podmínkou.
Prvním krokem musí být vybudování propojky mezi MÚK Budovatelská na VR a Chlumeckou (je v ÚP), napojení zhruba u KFC, čili pak jste přímo v MÚK Chlumecká/Ocelkova a tímto je především řešena obsluha terminálu Černý most.
Výstavba MÚK Beranka na D11 a propojení dle ÚP Horních Počernic do přestavěné MÚK na exitu 3 R10. Tím se zlepší dnešní hlavní problém Náchodské - vysoká zátěž + problematické napojení ul. Ve Žlíbku
Výstavba propojky mezi Chlumeckou a ul. U Tabulky, která pak rovně prochází přes celou oblast logistických zón a mohla by tak sloužit jako obchvat Náchodské... Tato propojka však není v ÚP a vyžadovala by mimoúrovňové křížení s tratí Praha - Vysočany (ta se bude modernizovat, takže s řešením by bylo třeba přijít co nejdříve... Realizace této stavby však dle mého již není nutnou podmínkou.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Martini: Jo, takhle by to mohlo fungovat. Mimoúrovňové vykřížení místní dopravy s železnicí zmíněné v bodě 3 je tu ale zapotřebí jako sůl, kolony před křížením Bystrá x Náchodská si ve spojení s častými průjezdy vlaků na zdejším přejezdu koledují o megaprůser.
Koukal jsem, kde přesně ten přírodní park je a zjistil jsem, že jím vede R1 511...P_V píše:Radiála od D11 má tu vadu, že by vedla buď přírodním parkem Klánovice - Čihadla, anebo těsně podle sídliště. Leda že by se v celé délce až k Rokytce zakopala. Nezlobte se, ale nechte tomu sídlišti aspoň jižní stranu otevřenou do parku.
Samozřejmě, že by vedla tunelem, ale možná by stačil zakrytý. Hloubený by dělal jenom problémy kvůli vodnímu režimu.
pár poznámek
kolony u přejezdu jsou nesmysl, když "logistická zóna" propojila obě ulice
je tedy možné jezdit stávajícím podjezdem, jo, jsou tam semafory, takže to není tak "plynulé"
exit 3 na D11 není možné realizovat dřív než bude 511, protože to by dopravu v H.Počernicích naopak zhoršilo
MUK Chlumecká mi pořád nepřipadá jako problém, ale třeba něco nevidím
hlavní problém celé 510, 511 atp je v tom, že 3+3 má vést úplně druhou stranou, kde se ještě ani nekoplo
kolony u přejezdu jsou nesmysl, když "logistická zóna" propojila obě ulice
je tedy možné jezdit stávajícím podjezdem, jo, jsou tam semafory, takže to není tak "plynulé"
exit 3 na D11 není možné realizovat dřív než bude 511, protože to by dopravu v H.Počernicích naopak zhoršilo
MUK Chlumecká mi pořád nepřipadá jako problém, ale třeba něco nevidím
hlavní problém celé 510, 511 atp je v tom, že 3+3 má vést úplně druhou stranou, kde se ještě ani nekoplo
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
A když k tomu přičtete odklonění rozpočtového určení daní mimo Prahu (a Brno a Ostravu a Plzeň - práce stejné strany, která teď Prahu vede), není se čemu divit. Nicméně na projekty pro Auto*mat peníze evidentně jsou...JirkaS píše:Sci-fi to je, ale problém bych viděl už u minulého vedení. Prostě je na dlouho vytunelováno...Standa píše:Jestli ono není při současném vedení magistrátu sci-fi i dokončení VR a MOMarooned17 píše:Standa: Napojení Rohanu na MO přes Palmu je v tuto chvíli sci-fi. Insider-info....
Ale to je furt .. za peníze pro Automaty ( 2,7 mil z grantů 2011, novější údaje nemam) nepostavíte ani pár metrů cyklostezky.
Tohle jsem nemyslel, to jde z rozpočtu ŽP (nevím, jestli přes ministerstvo nebo fond), ne z Prahy. Myslel jsem celou řadu drobných stavebních úprav všude po Praze v rámci tzv. zklidňování dopravy, uzavírky Smetanova nábřeží a podobné ptákoviny. Ale jsme tady poněkud OT , rozšíření 510 by stejně Praha platit neměla. Omlouvám sejonáš píše:Ale to je furt .. za peníze pro Automaty ( 2,7 mil z grantů 2011, novější údaje nemam) nepostavíte ani pár metrů cyklostezky.
Jenže veškeré "zklidňování a podobné ptákoviny" vyjde na minimálně o řád, spíš o dva až tři, menší peníze jak stavby typu Blanky, metra A, Radlické a pod...
Já taky najdu ve svém rozpočtu peníze spíš na nový boty, než na nový auto...
Já taky najdu ve svém rozpočtu peníze spíš na nový boty, než na nový auto...
Ale nekupujete si asi zbytečné extravagantní a drahé boty každý měsíc, když Vám ty normální dobře slouží, a, světe div se, i tím si šetříte na to auto. Nicméně tohle je jen taková třešnička na dortu, hlavní průšvih vidím v tom přesměrování rozpočtového určení - to Vám udělá Blanku za nějakých 25 let... A je to práce TOP 09 a jejich partnerů
a přesto jsou Pražané tak mimo, že je volí ve velkém
...
páč pražané nevolí topku, ale knížete
sorry za OT
sorry za OT
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
.... knížete volí proto, že netuší jaké "príma privatizační kousky" prováděl v devadesátých letechMike píše:páč pražané nevolí topku, ale knížete
sorry za OT
.... knížete volí proto, že netuší jaké "príma privatizační kousky" prováděl v devadesátých letech
to michalR: poucte nas co provadel...
tak drobnějších příkladů by bylo víc, ale nejkřiklavější je příklad privatizace karlovarské Becherovky. V roce 1997 duo Swarzenberg-Bakala zprivatizovalo Becherovku s nikoliv nejvyšší nabídkou a s prokazatelně nejhorším business plánem. Ačkoliv se tak stalo za vlády Václava Klause, tak ministry za ODS o jeden hlas přehlasovali ODA + KDU-ČSL. Noví vlastníci (kníže + Bakala) během dvou let prosperující firmu poslali do ztáty nesmyslným převodem aktiv a následně ji pod cenou prodali PERNOD RICARD. V následujících letech se samozřejmě Becherovka vrátila do silného zisku. Učebnicový příklad tunelování, byla zřízena i parlamentní vyšetřovací komise v roce 2001, ale ta - jak je již v čechách tradicí - v tichosti ukončila činnost po následných volbách 2002.mts píše:.... knížete volí proto, že netuší jaké "príma privatizační kousky" prováděl v devadesátých letech
Sečteno podtrženo - nijak se nezastávám ODS či dokonce Václava Klause. To ani omylem. Ale v téhle kauze byli namočení lidé jako Josef Lux a Jan Kalvoda (zakládající společníci firmy spolu s knížetem a Bakalou), tehdejší spolumajitel Patria Finance Zdeněk Tůma (následně guvernér ČNB) a také jakýsi Václav Havel.... ale o mrtvých jen dobře.
V době ranného kapitalismu v Čechách let devadesátých se porcoval majetek, a tehdejší politici a spřátelení podnikatelé byli u toho. Bez rozdílu stranické příslušnosti.
Mě osobně nejvíce vadí to, že "hradní partička spravedlivých" měla následně plnou pusu boje proti privatizačnímu zlořádu, ale sami byl nemlich to samé. A lid i media jim to dodnes žerou...
Vtip je v tom, že veškeré zde uvedené údaje lze vygooooglit.