Dokončení Blanky

Odpovědět

Kdy bude Blanka zprovozněna?

Anketa končí za 19.9.2015 12:14:55

listopad 2014
0
Žádná hlasování
prosinec 2014
5
6%
1Q 2015
19
22%
2Q 2015
18
21%
3Q 2015
17
20%
4Q 2015
10
12%
před dalšími volbami
8
9%
to nikdo neví...
9
10%

Celkem hlasů: 86

Marooned17

Re: Dokončení Blanky

Příspěvek od Marooned17 »

2 minutová reportáž o stavbě několikakilometové soustavy tunelů v Bostonu:
http://www.youtube.com/watch?v=EbfN7OniWeI

Potýkali se se všemi problémy stejnými, jako v Praze Blanka. Předražení, zdržení, korupce, ale nakonec jsou spokojení, že to postavili. :kladivo:

Více viz zde: http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=189&t=4254
Naposledy upravil(a) Marooned17 dne 25.11.2013 13:46:27, celkem upraveno 1 x.
DálničářMK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DálničářMK »

Uvidíme, co řekne rozhodčí soud, který asi určitě bude a tam se bude muset HMP s Metrostavem domluvit a pak by se nová smlouva mohla projednat na RHMP a ZHMP. Jinak podle mne se Blanka neotevře dřív než metro, takže si myslím,že se oboje otevře najednou v září nebo říjnu 2014.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

DálničářMK píše:Uvidíme, co řekne rozhodčí soud, který asi určitě bude a tam se bude muset HMP s Metrostavem domluvit a pak by se nová smlouva mohla projednat na RHMP a ZHMP. Jinak podle mne se Blanka neotevře dřív než metro, takže si myslím,že se oboje otevře najednou v září nebo říjnu 2014.
Prostě před volbama :-)
pivko

Příspěvek od pivko »

Pokud Pražáci budou i přes tohle všechno napřesrok tuhle cyklobuznu stejně volit, tak si nic lepšího prostě nezasloužej.
kot

Příspěvek od kot »

To už bude dávno otevřeno. Pevně věřím,
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Já mám info, že dřív než někdy než v srpnu nebo v září se to ani stihnout nedá. Termín 1. května je pasé už delší dobu, kvůli nečinnosti Hudečka a spol. kteří se bojí cokoliv podepsat a tak stavbu postupně paralyzují. To že Metrostav zastavuje stavbu je jenom vyvrcholením této situace. Toho přizdisráče Hudečka nám byl čert dlužen. Teď by tam byl potřeba nějákej "střelec", kterej se nebude bát vzít na sebe trochu rizika, protože jinak se to nepohne z místa.
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Dr.Fe1 píše:Já mám info, že dřív než někdy než v srpnu nebo v září se to ani stihnout nedá. Termín 1. května je pasé už delší dobu, kvůli nečinnosti Hudečka a spol. kteří se bojí cokoliv podepsat a tak stavbu postupně paralyzují. To že Metrostav zastavuje stavbu je jenom vyvrcholením této situace. Toho přizdisráče Hudečka nám byl čert dlužen. Teď by tam byl potřeba nějákej "střelec", kterej se nebude bát vzít na sebe trochu rizika, protože jinak se to nepohne z místa.
V Hostivicích taky nedají dopustit na "střelce" Ratha, který jim tam postavil gympl a nové chodníky... Nutno uznat, že přizdisráč to fakt nebyl.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Dušane, vy mi zjevně vůbec nerozumíte. Výstavba je teď v patové situaci, protože zákony nepočítají s racionálním řešením stavu, kdy je překročen limit víceprací. Za tento stav může především dlouhodobě špatné řízení stavby ze strany města (hlavně ještě za Béma), nabalování na projekt Blanky dalších přílepků od MČ apod.
Teď ale když jsme v této kaši, tak je potřeba to řešit. Primátor, který jedná alibisticky a bázlivě jako Hudeček ničemu dobrému nepomůže. Jestli se bojí, tak by měl uvolnit místo někomu, kdo do toho půjde i za cenu osobního rizika. Podle zákona by totiž měla být zřejmě výstavba přerušena, stavba zakonzervována, vypsáno nové výběrové řízení na dokončení ....... nemusím asi vypisovat, že by to stálo spoustu miliard navíc a časovou prodlevu v řádech let, to si asi málokdo z nás přeje. Proto by bylo ideální pro všechny, kdyby se našel odvážlivec co se nebude bát tu situaci rozetnout a ne jí řešit sice právně korektní, ale pro všechny kromě sebe škodlivou cestou.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Nevím, jestli se tohle někdy řešilo, ale tohle mi připadá jako perfektní zkratka za málo peněz. Napojení krásně na most a pak někudy do Papírenské.

http://www.mapy.cz/#!d=stre_121500_1&x= ... gyzGCkEYYE

http://www.mapy.cz/#!d=stre_121500_1&x= ... gyzGCg3SIS
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Dr.Fe1 píše:Dušane, vy mi zjevně vůbec nerozumíte. Výstavba je teď v patové situaci, protože zákony nepočítají s racionálním řešením stavu, kdy je překročen limit víceprací. Za tento stav může především dlouhodobě špatné řízení stavby ze strany města (hlavně ještě za Béma), nabalování na projekt Blanky dalších přílepků od MČ apod.
Teď ale když jsme v této kaši, tak je potřeba to řešit. Primátor, který jedná alibisticky a bázlivě jako Hudeček ničemu dobrému nepomůže. Jestli se bojí, tak by měl uvolnit místo někomu, kdo do toho půjde i za cenu osobního rizika. Podle zákona by totiž měla být zřejmě výstavba přerušena, stavba zakonzervována, vypsáno nové výběrové řízení na dokončení ....... nemusím asi vypisovat, že by to stálo spoustu miliard navíc a časovou prodlevu v řádech let, to si asi málokdo z nás přeje. Proto by bylo ideální pro všechny, kdyby se našel odvážlivec co se nebude bát tu situaci rozetnout a ne jí řešit sice právně korektní, ale pro všechny kromě sebe škodlivou cestou.
Nikdo nepůjde do osobního rizika, zvlášť ne po té, co policie vyšetřuje Svobodu a spol za dodatek k Opencard, který je proti Blance jen pár drobných. Prostě to není možné vyřešit mimo zákon, pokud dotyčný nechce bručet, nebo nemá politické krytí, jako měl Bém.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

JirkaS píše:]Nikdo nepůjde do osobního rizika, zvlášť ne po té, co policie vyšetřuje Svobodu a spol za dodatek k Opencard, který je proti Blance jen pár drobných. Prostě to není možné vyřešit mimo zákon, pokud dotyčný nechce bručet, nebo nemá politické krytí, jako měl Bém.
Tím "politickým krytím" myslíte Janouška a jeho vazby na justici? To doufám ne. Tak jaké "politické krytí"?
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Ono samozřejmě nejde o nic vysloveně nezákonného, jde naopak o použití selského rozumu, že za již provedené práce a rozestavěné dílo je nutné zaplatit. To podle mě nakonec i soud uzná. Ale musí ten člověk počítat s nějákou tou žalobou a soudními tahanicemi. Problém je, že u nás si politici ze svých funkcí zvykli jenom brát výhody a když mají něco obětovat, tak to se jim nechce .....
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

MPMP píše:Tím "politickým krytím" myslíte Janouška a jeho vazby na justici? To doufám ne. Tak jaké "politické krytí"?
Zjevně ano. Jen za ten připravovaný tunel za 100MKč s pozemky DP na Palmovce by normální člověk musel sedět. Z odposlechu to sice všichni slyšeli, ale nezačalo ani vyšetřování. A nedávno mladý Benda s drzostí sobě vlastní oznámil, že se nic neprokázalo a tak je vhodné takto cenného člena přijmout zpět do matičky strany :-)
kentanjack

Příspěvek od kentanjack »

Mikulik píše:Nevím, jestli se tohle někdy řešilo, ale tohle mi připadá jako perfektní zkratka za málo peněz. Napojení krásně na most a pak někudy do Papírenské.

Přes Stromovku? :o
No sice je to v těch místech celkem hnusný, ale už vidím ten křik ze strany ekologů a automatu, jak neekologické, nešetrné a nesmyslné tohle je. Navíc se současným přístupem magistrátu hádám, že by tam bylo osázeno aspoň 7 zpomalovacích semaforů, protože brzdit dopravu je správně, vytvořen aspoň 1 biokoridor, celá cesta by musela být zastřešena kvůli tomu, kdyby někoho v Troje napadlo, že tam bude víc hluku, bylo by vykáceno až 50 naprosto nejvíc zdravých stromů, což je ohromná újma pro místní obyvatele, a hlavně by celá silnice musela být bezpodmínečně rozšířena o cyklopruh, doplněna cyklosemafory a cyklopřejezdy, protože bez toho to prostě nemá smysl.
Impossible.

Na všechno ostatní je tady MasterCard 519.
Mike

Příspěvek od Mike »

pivko píše:Pokud Pražáci budou i přes tohle všechno napřesrok tuhle cyklobuznu stejně volit, tak si nic lepšího prostě nezasloužej.
on ho přeci nikdo nevolil
ti co volili tu stranu, tak volili bývalého guvernéra, který ovšem nechtěl "jen tak" sedět v lavici
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

No a až bude "přizdisráč"*) řešit tohle http://aktualne.centrum.cz/domaci/kauzy ... ent=domaci,
tak nevím, jestli na dokončení Blanky vůbec něco zbude. Hlavně, že jeho předchůdce PB jistě přizdisráč nebyl :ko:

*) přezdívka používaná jinými přispěvateli
Pavel Q

Příspěvek od Pavel Q »

Mikulik píše:Nevím, jestli se tohle někdy řešilo, ale tohle mi připadá jako perfektní zkratka za málo peněz. Napojení krásně na most a pak někudy do Papírenské.

Škoda žes jim to nenavrhnul před 7 lety. Nemusela by se Blanka stavět a byli bychom o 30 giga bohatší. :D
P_V

Příspěvek od P_V »

Pavel Q píše:
Mikulik píše:Nevím, jestli se tohle někdy řešilo, ale tohle mi připadá jako perfektní zkratka za málo peněz. Napojení krásně na most a pak někudy do Papírenské. ...
Škoda žes jim to nenavrhnul před 7 lety. Nemusela by se Blanka stavět a byli bychom o 30 giga bohatší. :D
Nějaká cesta, jen dvoupruhová, tím směrem by přišla vhod i dnes, akorát že by pak Blankou nikdo nejezdil :D
Bobek

Příspěvek od Bobek »

No ještě by bylo potřeba být opatrný s trasou, trochu tam zavazí různé objekty národní kulturní památky (i pod zemí). :)
Království a půl princezny za 511.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Taky dost zavazí ten podjezd pod dráhou a napojení u Výchcaviště, navíc tý promenádní cesty kolem plavebního kanálu by fakt bylo škoda. A až k náspu dráhy je povodňová zona.
:lol: Myslíte, že tu Blanku tam zakopávali pro srandu králikům?
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

V minulosti se řešilo hodně variant, povrchová kolem jedné nebo druhé strany (severní či jižní) Stromovky mezi nimi byly taktéž. Jižní variantu v trase buštěhradské dráhy utnula naštěstí revoluce (už téměř začínala realizace) a po revoluci už z důvodu ochrany ŽP a rekrečních zón padly všechny povrchové varianty kolem Stromovky pod stůl. Hudeček zase v Hydeparku mluvil o variantě Dana, jakože by byla lepší než Blanka, což je sice možná pravda, ale už je to jaksi pasé.

Dusanh: Čemu nerozumíte na tom co jsem vám vysvětloval, že pořád takhle rejete ? Jistěže je hlavní zločinec Bém a jeho parta, ale dnes se to musí něják vyřešit a dotáhnout ke zprovoznění. Nebo chcete opustit rozestavěnou Blanku a rozestavěné metro A a nechat to ležet ladem ?
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Praha - Praha a stavební firma Metrostav chtějí o problematice tunelu Blanka jednat do pátku, kdy vystoupí se společným prohlášením. Dohodli jsme se, že do té doby nebudeme průběh jednání komentovat, řekl na dotaz ČTK náměstek primátora Jiří Nouza (TOP 09). Už nyní je jasné, že se Praha snaží předejít zastavení stavby, kterou Metrostav avizoval na 7. prosince.
"Předpokládáme, že v pátek bychom mohli mít nějaký výsledek, ale nechci předjímat, situace je právně složitá," řekl dnes Nouza. "Do té doby jsme si dali bobříka mlčení," doplnil. Metrostav přitom v pondělí ústy mluvčího Františka Poláka sdělil, že oficiální jednání ještě nezačala. Nouza to dnes označil za "nedorozumění v komunikaci". Právníci podle něj vedou intenzivní
jednání. "Mou osobní ambicí je dohodnout se tak, aby se stavba nemusela zastavit," doplnil na dotaz ČTK.

http://www.financninoviny.cz/zpravy/pra ... er/1012718
Dusanh

Příspěvek od Dusanh »

Dr.Fe1 píše:Dusanh: Čemu nerozumíte na tom co jsem vám vysvětloval, že pořád takhle rejete ? Jistěže je hlavní zločinec Bém a jeho parta, ale dnes se to musí něják vyřešit a dotáhnout ke zprovoznění. Nebo chcete opustit rozestavěnou Blanku a rozestavěné metro A a nechat to ležet ladem ?
Já tomu rozumím ;) Asi nikdo nechce nechat rozestavěné stavby ležet ladem. Jenom mi přijde nemístné nazývat někoho přizdisráč (nebo cyklobuzna) jenom proto, že se snaží najít cestu z toho chlívku ven. *) A to takovou cestu, za kterou nebude nikdo trestně stíhán...
Mimochodem jak je možné, že se do takového stavu dospělo, aniž by za to byl někdo popotahován? :crazy:

*) V Praze nebydlím ani z Prahy nepocházím, takže je mi celkem fuk, co se tam děje a necítím žádnou extra potřebu zastávat se těch či oněch.
Standa

Příspěvek od Standa »

Faktem je, že podle našich stávajících zákonů (a díky jejich účelovému výkladu některými "nezávislými" soudy) se v podstatě už nedá takováhle stavba vůbec postavit. Takže než začneme Béma a jeho lidi kamenovat, asi by bylo dobré si položit otázku, jestli je lepší mít Blanku a metro A za mírně vyšší cenu (u té agitky z aktualne.cz stačí jméno autora a máte jasno) nebo je nemít vůbec, pachtit se dál Veletržní a přes kulaťák ucpaný autobusy a pochvalovat si, jak jsme s tou strašlivou korupcí krásně zametli. A pokud si v Praze nebudeme schopni na tuhle otázku jasně odpovědět před volbami, tak si prostě lepší infrastrukturu pro normální dopravu nezasloužíme (přesně, jak to píše Pivko).
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Standa píše:...jestli je lepší mít Blanku a metro A za mírně vyšší cenu...
Jde o to, čemu říkáte mírně vyšší cena. :lol: Pár procent se u stavby dá předpokládat, ale navýšení u Blanky je trochu silné kafe. Také díky němu je další pokračování výstavby MO v nedohlednu a pro metro D se vymýšlí paskvil s větví C, který komanči zavrhli už v 80. letech.
Pravda, ve světě jsou i stavby, kde se rozpočet navýšil několikanásobně, ale ty není třeba následovat.
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“