Dokončení Blanky
Re: Dokončení Blanky
poljaq: A ty tubusy jsou dvoukolejné ? Máte pravdu, že dnes se staví už skoro všechno jako dvoutubusové, aby se dal druhý tubus použít jako úniková cesta.
Na to za naprostého nezájmu moderátora upozorňoval i mluvčí Metrostavu v debatě na ČT24 s Hudečkem.pp21 píše:...Mám z toho takovej pocit, že se míchá cena za stavební část bez daně ... kterou dostane Metrostav a o které vždycky mluvil Bém ... a hlavně to bylo za stavební část od Myslbekovy ulice, protože odtud začíná Blanka. No a ty ostatní mluví o ceně se vším okolo (projekt, technoligie atp) a s DPH.
To pak nemůže sednout nikdy nikomu.
...
(když už jsme nakousli ty Černé barony, měl bych se teď opravit "Hudáčkem" - viz "soudruh Alois Jirásko"
O ceně i termínu Bém vždy říkal zavádějící informace. Vzpomínám si, že někde na to i upozorňovaly. Projekt Blanka je skutečně od Myslbekovy ulice, zbytek je Strahovský tunel 2A (nebo tak nějak se to jmenuje), a také hovořil vždy o stavební části bez DPH. Když by se to rozklíčovalo, tak ty zbylé vícenáklady už budou vypadat o něco lépe, než když se řekne, že to stojí 2krát víc. Ne že bych byl přesvědčen, že je to výhodné, ale to házení desítek miliard na Metrostav je také zavádějící, stejně jako Bémovi proslovy.
Spor o tunel Blanka míří k soudu, Praha se s Metrostavem nedohodla
http://www.novinky.cz/domaci/320687-spo ... hodla.html
http://www.novinky.cz/domaci/320687-spo ... hodla.html
Ne jednokolejné, když se zadá do vyhledavače Marmaray vyjede relativně dost odkazů, píše se o něm i na českých stránkách spz.logout.cz v sekci novinky (cca v polovině listopadu). Mimo jiné je zajímavé to shlédnout, protože část přímo na dně moře se stavěla tak, že se potápěli do rýhy ve dně jednotlivé betonové sekce.
poljaq: Díky. Jednokolejný tunel železnice nebo metra má profil opravdu řádově menší než automobilový dvoupruh. To jen jako doplněk k tomu, že se to srovnávat nedá. Oni se dají těžko srovnávat i dva automobilové tunely, každý je originál vzhledem ke geologii, míře nadzemní zástavby, rozsáhlosti MÚK .....
Připadá mi, že se míchají dvě věci dohromady:
1) závazek zaplatit dílo, které město objednalo, aktivně sledovalo, a už je hotovo
2) platnost smlouvy a z ní vyplývající objednávky prací, které ještě nebyly započaty.
Ten závazek zaplatit za objednané vznikl podle mě implicitně, tím jak město doposud jednalo, a ostatně ani teď svou vůli dílo dokončit nezpochybňuje. Pokud to město požadovalo neoprávněně vzhledem k zákonu, tak neplacením se už z odpovědnosti nevyváže. Navíc těmi odklady tu "způsobenou škodu" ještě navýší. Nevidím důvod proč nezaplatit za to, co je hotovo, a nedokážu si představit možnost, že by nějaký soud shledal, že Metrostav nemá nárok od Prahy ani na fň, jelikož naletěl.
Jediné co by měl soud Praha vs Metrostav řešit je ta druhá věc.
1) závazek zaplatit dílo, které město objednalo, aktivně sledovalo, a už je hotovo
2) platnost smlouvy a z ní vyplývající objednávky prací, které ještě nebyly započaty.
Ten závazek zaplatit za objednané vznikl podle mě implicitně, tím jak město doposud jednalo, a ostatně ani teď svou vůli dílo dokončit nezpochybňuje. Pokud to město požadovalo neoprávněně vzhledem k zákonu, tak neplacením se už z odpovědnosti nevyváže. Navíc těmi odklady tu "způsobenou škodu" ještě navýší. Nevidím důvod proč nezaplatit za to, co je hotovo, a nedokážu si představit možnost, že by nějaký soud shledal, že Metrostav nemá nárok od Prahy ani na fň, jelikož naletěl.
Jediné co by měl soud Praha vs Metrostav řešit je ta druhá věc.
Je otázkou co město aktivně sledovalo z toho co je hotovo a nebylo zaplaceno ...
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
Blanka má dneska svátek, tak ji přeji všechno nejlepší 
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mně celá ta věc přijde poněkud neuvěřitelná. Příští rok jsou volby. Je opravdu Hudeček takovej blázen, aby takhle blízko před volbama zastavil takovouhle stavbu a spustil soudní tahanice na několik let? Kdyby to byl normální člověk, řekl bych, že tohle všechno musí být jen taková slovní pyrotechnika a že nemají jinou možnost, než se dohodnout. Nicméně u Hudečka je možný všechno.
Nemá někdo insider informace, jak je na tom Praha v letošním rozpočtu s investičními prostředky?
Napadla mne totiž varianta, že celé divadlo je jen o zdržení do roku 2014, protože letos prostě "došly prašule" a v lednu už se zase bude moct platit. Ale možná se pletu.
Napadla mne totiž varianta, že celé divadlo je jen o zdržení do roku 2014, protože letos prostě "došly prašule" a v lednu už se zase bude moct platit. Ale možná se pletu.
V tomto juridistánu je to celkem pochopitelné. Jenom doufám, že mu na tom rozhodčím soudu dají to kulaté razítko, že musí zaplatit celkem rychle.
Jak dlouho byla postavená Vysočanská radiála než našli jinou cestu pro jednu plynovodní trubku. Kolik let je rozestavěná D11 u Hradce atd.
Jak dlouho byla postavená Vysočanská radiála než našli jinou cestu pro jednu plynovodní trubku. Kolik let je rozestavěná D11 u Hradce atd.
Mně se u toho Hudečka "líbí", že smlouva je neplatná od samého začátku, ale Metrostav by podle neplatné smlouvy měl stavět zadarmo dál. To mi hlava nebere... 
-
Marooned17
Pro úplnost - vyjádření PB:
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/p ... emid=21696
http://blog.aktualne.centrum.cz/blogy/p ... emid=21696
Sedmisetlhář káže o sedmilhářích? 
No, ale většina z těch sedmi bodů má hlavu patu. /Ne že by byl Bém můj kámoš/
-
DálničářMK
- Kontaktovat uživatele:
V každém případě Pavlíček neříkal celou pravdu, protože se mu to nehodilo a Tomáš to teď musí řešit.
Ať žijí Dálničáři!!! Kdo by mne chtěl kontaktovat po Skypu, tak můj Skype nick je mikikopas16.
kot: souhlas
Neznám pravní a jiné kontexty. Ale tak jak to podal Bém tak to má logiku. Béma jsem před Opencard měl docela rád. Ale Hudeček je takovej uřvánek. Káže kraviny ale fakta nikde viz. povodně.
Mělo by se na tak vysoce postavené lidi zavést nějaký trestní řád. Když vyřkne nějakou lež a kravinu měl by za to platit. Pak desinformuje hlavně lidi kteří mu to žerou od A-Z.
Neznám pravní a jiné kontexty. Ale tak jak to podal Bém tak to má logiku. Béma jsem před Opencard měl docela rád. Ale Hudeček je takovej uřvánek. Káže kraviny ale fakta nikde viz. povodně.
Mělo by se na tak vysoce postavené lidi zavést nějaký trestní řád. Když vyřkne nějakou lež a kravinu měl by za to platit. Pak desinformuje hlavně lidi kteří mu to žerou od A-Z.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI
Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Nejhorší je, že Hudeček nedokáže říci žádné argumenty. Bém to nakreslí a vysvětlí a zní to docela logicky (akorát nevíme jestli nelže). Hudeček tam sedí a jen kroutí hlavou a není schopen nic vysvětlit, jen pouští do éteru silná slova o neplatnosti smlouvy atd.
Jak Béma jinak nemám rád, coby korupčníka a reprezentanta pražské mafie, tak v tomhle má podle mě převážně pravdu. Samozřejmě se sice nepochlubí, že ty problémy s vícepracemi pochází i z jeho doby a kdyby zůstal u moci, tak by je musel také řešit, ale narozdíl od Hudečka by je podle mě řešil a ne se schovával za právníky a bál se cokoliv rozhodnout. Kdo se bojí, nesmí do lesa. To by si měl Hudeček konečně uvědomit a buď se začít chovat jako primátor nebo rezignovat.
tak je potreba si uvedomit, ze pripad resi a studuji pravnici, ne hudecek. ti rikaji hudeckovi, ze je tam problem a ze pokud to hudecek podepise, muze si jit sednout. bemovi jeho pravnici radili asi neco jineho.medvid píše: Hudeček tam sedí a jen kroutí hlavou a není schopen nic vysvětlit, jen pouští do éteru silná slova o neplatnosti smlouvy atd.
tak, a kdo z vas by to podepsal hrdinove?
to vaclav: Ale kdo z nás se cpe na místo primátora? Každá funkce sebou nese jak výhody tak i problémy. Kdo chce být "ve světle reflektorů" musí umět i příjmat rozhodnutí a nést za ně odpovědnost. Morální i trestní...
Přesně tak. Hudeček by chtěl brát výhody své funkce, ale před nevýhodami se alibisticky schovává.kot píše:to vaclav: Ale kdo z nás se cpe na místo primátora? Každá funkce sebou nese jak výhody tak i problémy. Kdo chce být "ve světle reflektorů" musí umět i příjmat rozhodnutí a nést za ně odpovědnost. Morální i trestní...
Především to neměli vůbec nechat dojít do tohoto stádia. O problému se ví rok a půl a nevyřešilo se zatím NIC. Na tom má významný podíl i Svoboda. Klidně mohli spustit arbitráž o způsobu placení už před tím rokem a půl a stavba mohla zároveň běžet dál. Už mohlo být vyřešeno.vaclav píše: tak je potreba si uvedomit, ze pripad resi a studuji pravnici, ne hudecek. ti rikaji hudeckovi, ze je tam problem a ze pokud to hudecek podepise, muze si jit sednout. bemovi jeho pravnici radili asi neco jineho.
tak, a kdo z vas by to podepsal hrdinove?
nerozumim. takze kdyz cloveku s odpovednosti pravnik rekne, ze ten a ten krok ho dostane do vezeni, tak to ma ignorovat, resp. nebat se a vykrocit? wtf!