Jižní spojka

Odpovědět
dvs

Re: Jižní spojka

Příspěvek od dvs »

Asi budete hodně nesouhlasit, ale nejlepší by tam bylo dát asi světla (SSZ) a střídat 2 pruhy od Kačerova a 2 pruhy od Spořilova.

Druhá věc je proč to nejde udělat rychleji než za 3 měsíce.
Sporilovak

Příspěvek od Sporilovak »

Kamiony tu stojí lidem po okny již 4. den a téměř se nepohybují. Snad obě varianty by aspoň něčemu napomohly. Ale ještě co kdyby dopravci (snad ČESMAD?) informovali kamioňáky, že se tu toto děje a poslali je jinou trasou? A kamioňáci si taky můžou dát zprávu a objet to jinudy co? Jinak je to ale bohužel důsledek minimálně 20 let neřešeného problému s dopravou v Praze.
kik

Příspěvek od kik »

sporilovak: problem je v tom ze to neni kudy objet... bohuzel veskery tranzit mezi D1/D5 a D8/R10/D11 musi pouzit Jizni spojku. Pokud by to nekdo chtel objet tam musi pouzit silnice II. tridy a ty na to nejsou staveny.
Tady je jedine mozne reseni a to urychlena dostavba vychodni casti R1 mezi D1 a Bechovicemi.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Tak holt vypustíme tu jednu větev na křižovatce u Běchovic, jestli jsem to pochopil správně tak jenom ta snad vadí? no a ten požadovaný směr místo větve naženeme přímo přes Běchovice. Ať si to tam borci užijou :-)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

V "civilizovanym světě" maj koukám šedesátku, ale nevim jestli jim tam směj vůbec kamiony http://goo.gl/maps/eEubT :)
dvs

Příspěvek od dvs »

Tak já nevím dále na západ mají v "civilizovaném světě" klidně osmdesátku
https://maps.google.cz/maps?q=mnichov+o ... 25,,0,2.44 a jezdí jim tam kamióny. Ale jinak je ta země vzorem podpory cyklistiky.

Jo a ty panelákové věžáky mi připomínají ty dole na Spořilově.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Však my kousek za Spořilovem máme dokonce i stovku ;-) a to místo co jsem odkazoval jsem nijak extra nevybíral, první cedule kterou jsem tam našel.
Mimochodem všiměte si těch skloněných protihlukovek, ty totiž ten hluk od vozidel odrážej do mraků a ne na domy na protější straně ulice. Nejsou blbí. A Spořilovskou by tam měli už dávno zakopanou jak průtah Regensburgem. 8-)
dvs

Příspěvek od dvs »

2jonáš: No ten můj odkaz je 670km SZ od Mnichova v Amsterodamu (on ten google tam nechal vyhledávací řetězec). Takže ty skloněné protihlukovky je mrav z jiného kraje.

Mne docela zaujal ten trend francouzského "lehkého zastřešení" s těmi dyfusory, co jsem už o nich psal ve vláknu k Francii.

Studii zastřešení Spořilovské jsem na netu nenašel, ale např, obrázky z té studie jsou jak když projektanti zaspali - Skleněný tunel ala Slánská.
http://praha.zeleni.cz/20017/clanek/zas ... orilovske/
Sporilovak

Tak zatím tu stály kamióny celých 5 dní od rána do večera až doteď. Nyní se náhle kongesce prolomila! Včera ale byly kolony až k Průhonicím a vůbec se to nehýbalo. Docela masakr. Jak dvs uvádí ten případ ve Francii, tak tam nesmějí auta a kamiony. To bychom na Spořilově určitě přivítali. :-)) Jakmile se vystaví tunel tak zpravidla dojde k dopravní indukci a doprava se začne navyšovat, takže při vjezdu a výjezdu se stejně vyprodukují kvanta škodlivin a ty zasáhnou zástavbu. Jinak je tu projektována tramvaj a snad by se na tom mělo od 2014 začít pracovat.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Sporilovak

Sporilovak píše:Tak zatím tu stály kamióny celých 5 dní od rána do večera až doteď. Nyní se náhle kongesce prolomila! Včera ale byly kolony až k Průhonicím a vůbec se to nehýbalo. Docela masakr. Jak dvs uvádí ten případ ve Francii, tak tam nesmějí autobusy a kamiony. To bychom na Spořilově určitě přivítali. :-)) Jakmile se vystaví tunel tak zpravidla dojde k dopravní indukci a doprava se začne navyšovat, takže při vjezdu a výjezdu se stejně vyprodukují kvanta škodlivin a ty zasáhnou zástavbu. Jinak je tu projektována tramvaj a snad by se na tom mělo od 2014 začít pracovat.
kik

Příspěvek od kik »

dvs: Neco podobneho bylo ve Slanske ulici na sidlisti Repy v dobach pred zprovoznenim R1 mezi Zlicinem a letistem. A mozna to tam stale je. Tenkrat tam jezdilo auto za autem, po zprovozneni R1 provoz klesl na minimum.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Je to tam furt, akorát jsem nedavno viděl že část výplní chybí, takže to musí super fungovat :)
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

MÚK Spořilov: výstavba PHS směr P9
dopravní omezení upraveno, zmizelo zůžení do dvou pruhů

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... ms/131208/

most Kačerov: dokončovací práce

http://ttnz.cz/mo/album/v/stavby/silnic ... jm/131208/
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

u Záběhlic už stojí první odnuté sloupy PHS :)
kik

Příspěvek od kik »

Kasme: Jeste je otazkou za jak dlouho ta nova PHS bude hotova. Vicemene denne je stojici fronta kamionu na Sporilovske dolu z kopce... Mozna by pomohlo kdyby byl na spojce smerem od Kacerova sveden provoz jen do jednoho pruhu protoze pak by provoz od Sporilovske byl asi plynuly. Navic to vodorovne zlute znaceni je necitelne...
A vubec mi pripada ze ta stara PHS byla vyhovujici, takhle se akorat vyhazuji penize ktere se daly pouzit jinde.
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

alespoň (nejen) Spořilovští vidí, že se něco "děje" :crazy:

aktuálně je DIO do 28.02.2014
Od: 30.11.2013 08:00:00 Do: 28.02.2014 00:00:00

ulice Spořilovská, ulice Jižní spojka, Praha 4, Praha, práce na silnici výstavba protihlukové stěny, zúžená vozovka na dva jízdní pruhy
Vydal: Magistrát Hl. města Prahy
tak by byla kolona zas na Jižní spojce od P5...

tam žádná stará PHS nebyla...
Sporilovak

No určitě je lepší kolona osobáků na JS v 99% případů mimo domy než kolona kamionů uprostřed sídliště ne? :-(( A to pomíjím situaci, že kamiony sem nepatří vůbec, stejně jako na Barrandov..... I když tam byly jen na okraji takže to bylo mnohem lepší.... :-))
kik

Příspěvek od kik »

Jenze od P5 je na JS ke staremu Sporilovu PS. Kolega tam bydli a rika ze spojku vubec neslysi :D
A podle informaci od dalsiho z kolegu byvaji na najezdu od Sporilovske na spojku denne min. 2 - 3 nehody a pak to stoji az na D1 :evil:
Takze je otazkou zustava ktere reseni je lepsi. Podle me je pro Sporilov rozhodne lepsi reseni rychlejsi najezd kamionu na spojku nez pomale poskakovani z kopce dolu. Navic to dost ridicu objizdi po Senohrabske a Na Chodovi a pak dole u autosalonu se vraci zpet na Sporilovskou...
adamos

Příspěvek od adamos »

kik píše:Navic to dost ridicu objizdi po Senohrabske a Na Chodovi a pak dole u autosalonu se vraci zpet na Sporilovskou...
Zrovna dnes ráno jsem tu viděl policajty zastavivší kamion na Senohrabské a vyptávali se, copak tu řidič dělá...
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Sporilovak

Jo jo to poskakování po Spořilovské je od konce listopadu celodenní. Jinak ty kolony sleduje samostatný web http://doprava-na-sporilovske.webnode.cz/.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Krom toho, že dneska všichni vytáhli z garáží deštníky, tak ještě nějaký šikula smykem komplet zablokoval "novou bobovou dráhu" ve směru z centra. :roll: Hotovo. Hirošima hadr.
vlevo
vlevo
rybnicky.jpg (40.1 KiB) Zobrazeno 7464 x
Království a půl princezny za 511.
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Bobek píše:Krom toho, že dneska všichni vytáhli z garáží deštníky, tak ještě nějaký šikula smykem komplet zablokoval "novou bobovou dráhu" ve směru z centra. :roll: Hotovo. Hirošima hadr.
Tak to bude chvilku trvat...
Untitled-1.jpg
Untitled-1.jpg (41.66 KiB) Zobrazeno 7448 x
Untitled-2.jpg
Untitled-2.jpg (51.46 KiB) Zobrazeno 7448 x
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Zdá se že Policie dala odstranit betonová svodidla co jsou vidět na obrázku a jezdí se tou pomocnou větví "v jednom pruhu" ...
Bobek

Příspěvek od Bobek »

A u vjezdu k OMV už v levém pruhu nějací netrpěliví jedinci (4x osobní) stihli vytvořit další bum. :mrgreen: Jinak JS do Krče, D1 za km 6, Průmyslová+Švehlova = velká krása.
Království a půl princezny za 511.
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“