I/3 Mirošovice - Benešov (přeznačení na třípruh)
Re: I/3 Mirošovice - Benešov (přeznačení na třípruh)
Rozšiřovalo by se vpravo, tak bylo předpokládáno v době výstavby.
První problém hřiště, tam vadí roh - hřiště přesunout. V dalším úseku jsou rodinné domy, které lze zachovat v případě vybudování opěrných zdí. V dalším úseku už to problém není.
MÚK Mirošovice, opět jde řešit, vedení 2 pruhy bez odstavného pod D1 ve směru na Prahu a opačně bych nechal jeden.
První problém hřiště, tam vadí roh - hřiště přesunout. V dalším úseku jsou rodinné domy, které lze zachovat v případě vybudování opěrných zdí. V dalším úseku už to problém není.
MÚK Mirošovice, opět jde řešit, vedení 2 pruhy bez odstavného pod D1 ve směru na Prahu a opačně bych nechal jeden.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Nejvíc by vadila nutnost projít EIA a územním řízením 
to lenny: ja ale vazne pochybuju, ze by se do podjezdu pod D1 vesly 2 plnohodnotne pruhy...
V Mirošovicích bydlím, a na takovéto mokré sny můžou projektanti rovnou zapomenoutLenny píše:Rozšiřovalo by se vpravo, tak bylo předpokládáno v době výstavby.
No my tu tak akademicky sníme, projektanti už to dávno vzdali.
Dálnice z toho nebude, ale diskuse je o tom, jak udělat tu silnici bezpečnější. Třípruh to nevyřeší - ve špičkách budou kolony na více místech a čelním střetům balisety nezabrání.
Dálnice z toho nebude, ale diskuse je o tom, jak udělat tu silnici bezpečnější. Třípruh to nevyřeší - ve špičkách budou kolony na více místech a čelním střetům balisety nezabrání.
Co myslíte plnohodnotné pruhy. Do myší dírypod Barranďákem se také vejdou dva.mts píše:to lenny: ja ale vazne pochybuju, ze by se do podjezdu pod D1 vesly 2 plnohodnotne pruhy...
A to současné přeznačení na třípruh bude znamenat kolony u každého střídání. Připojit k D1 by to šlo 2pruhove na úkor odstavného, což už má slušnou kapacitu.mts píše:A tahnout 4 pruh z Benesova a pak ho ukoncit v Mirosovicich stazenim do 1 pruhu znamena v nedeli vecer frontu tak na 10 km...
Je to akademická debata hlavně proto, že státní správa to vzdala kvůli očekávánému odporu zvanému NIMBA.mts píše:Kazdopadne je to akademicka diskuze, rozsireni na 4pruh asi nikdo uz resit nebude, resenim je pouze D3...
Hlavně je nesmysl řešit to takhle jenom proto, že nedokážou stavět D3 v předpokládaných termínech. Je to vlastně to samé, jako promika D3-V. Místo vyřešení situace se vymýšlejí broskvoviny.
Souhlas. Priorita je dostavba, o tom žádná 
My tu ale nezpochybňujeme prioritu D3, neříkáme, že není potřeba. O prioritě se dá, ale hovořit u staveb ve stejné fázi ať už přípravné nebo stavební.
V tomto vláknu ožila akademická diskuse zda má místo třípruhu neudělat 4 pruh, tak jak byl plánovaný.
V tomto vláknu ožila akademická diskuse zda má místo třípruhu neudělat 4 pruh, tak jak byl plánovaný.
Šířka od pilíře po opěru je 13,25 m pro každé pole. Tudíž se tam vejdou 2 pruhy šířky 3,5 či 3,75 m.mts píše:to lenny: ja ale vazne pochybuju, ze by se do podjezdu pod D1 vesly 2 plnohodnotne pruhy...
D47 už máme, teď ještě D48
Včera nehoda u hotelu SEN v Senohrabech. Podle fotek (http://www.jiskra-benesov.cz/clanek/hro ... ohrab-3187) to je v místě, kde končí dvoupruh ve směru od Prahy (http://mapy.cz/#!x=14.714465&y=49.89851 ... %C3%BDchod). Pokud mě paměť nešálí, tak je nově levý pruh sveden do pravého. Možná právě to někoho zmate...
před 3 měsíci ? Včera kolem 16:00 jsem tam jel a ničeho jsem si nevšiml. I pokud někdo jede po paměti, je nahoře ukončení levého pruhu přehledné. O smysluplnosti zaústění rychlého pruhu do pravého jsem zde i jinde přesvědčen. Problémy vidím spíše krátce za sjezdem na Senohraby.
Jojo, na fotkách jsou zelené listnáče, to asi nebude čerstvá nehoda...
Mea culpa... Každopádně nehoda se stala v úterý, bylo to docela velké. Kuriózně ale nemůžu dohledat žádnou informaci, ani na stránkách hasičů apod.
Nehoda se v miste tedy stala později. Já projel normalne. Přípojení tak jak je nyni je lepsi i v tom, ze neprobiha na horizontu. Drive stejne cast pomalych vozidel dojela v odstavnem az ke sjezdu. Z toho o o úseku vím je zajimave, ze dost nehod je az v te zatáčce za MUK. Řidiči přijíždějící od Mirosovic zde pokračují rovne a stretnou se s protijedoucím vozidlem.
Ukončení toho dvoupruhu já naopak jako příliš bezpečné nevidím. Už jsem to tu jednou psal. Když předjíždím kamion, tak značku o ukončení za 200m prosttě nemám šanci vidět a ukončení za horizontem je v tomto případě také spíše kontraproduktivní, protože šipky a ukončení vidím právě až když přejedu ten horizont (a to jsem tohle prodloužení původně považoval za hlavní (jediný) přínost celého přeznačení). Jezdím tam denně a už jsem tam zažil hodně překvapených řidičů. Nehoda podle mne byla jen otázkou času. Ono je to možná dané i tím, že plno lidí tam jezdí po paměti, tedy očekává opačné zaústění a možnost pokračování jízdy předjížděného vozidla odstavným pruhem, což už také nefunguje.
No a co zavěsit značku IP18b (ve správném tvaru) na most u hřbitova? http://www.mapy.cz/#!x=14.715358&y=49.9 ... %C3%BDchod
Kdyby byla se žlutým rámem, tak by byla nepřehlédnutelná.
Kdyby byla se žlutým rámem, tak by byla nepřehlédnutelná.
Zde opět narážíme na nepochopení pravidla "předjíždím kam vidím". Značení by mohlo být dříve.
Jak je přesně ukončen ten levý pruh? Za ním není aspoň 200m zebry jako např na I/8 u Paška pole?
Spousta řidičů nechápe mnohem důležitější věci, natož rozdíl mezi jízdou v pruzích a předjíždění...Medvěd píše:Zde opět narážíme na nepochopení pravidla "předjíždím kam vidím". Značení by mohlo být dříve.
Ad označení ukončení dvoupruhu - co brání tomu aby značka IP18b byla umístěna i po levé straně vozovky? V jiných zemích je to při třípruhovém uspořádání naprosto standard a měl by být i u nás u systémových třípruhů ... tohle je bohužel jen jakási přechodová fáze k systémovému třípruhu 
No jo, ale co když zrovna v protisměru pojedou 3 kaminony s 2m odstupy - což je naprosto běžné. Potom není šance takovou značku vidět. Když je tam ten most, tak bych jej využil. Kolik váží značka - 20kg?
Přeznačení I/3 na třípruh je jednoznačně pozitivní věc, a vcelku souhlas s tím, že značky byto chtělo ještě "poladit"....
BTW.: Nebylo by možné takto přeznačit na třípruh také úsek mezi křížením I/3-I/18 a obcí Olbramovice ve směru na Prahu? Z zkušenosti (projíždím tento úsek 1x -2x týdně) vím, že při jen trošku silnějším provozu se předjíždí po ukončení dvojité plné čáry jak to jen jde, popřípadě to nějaká horká hlava "neustojí" pomalu jedoucí auto před sebou a předjíždí přes plnou....
Tímto se nijak nezastávám takto nezodpovědných magorů, já takto nikdy nepředjíždím a i mě párkrát někdo pěkně ohrozil. Na druhou stranu, co se nepředjede na dálnici, to se povede až na novém třípruhu. (stoupací pruh před Benešoven nepočítám, tam se vždy najde "umělec" co předjíždí pomalý kamion starou avií
Takže nový třípruh u Olbramovic by byl jednoznačně dopravně i bezpečnostně přínosem. Není nějaká šance???
BTW.: Nebylo by možné takto přeznačit na třípruh také úsek mezi křížením I/3-I/18 a obcí Olbramovice ve směru na Prahu? Z zkušenosti (projíždím tento úsek 1x -2x týdně) vím, že při jen trošku silnějším provozu se předjíždí po ukončení dvojité plné čáry jak to jen jde, popřípadě to nějaká horká hlava "neustojí" pomalu jedoucí auto před sebou a předjíždí přes plnou....
Tímto se nijak nezastávám takto nezodpovědných magorů, já takto nikdy nepředjíždím a i mě párkrát někdo pěkně ohrozil. Na druhou stranu, co se nepředjede na dálnici, to se povede až na novém třípruhu. (stoupací pruh před Benešoven nepočítám, tam se vždy najde "umělec" co předjíždí pomalý kamion starou avií
Takže nový třípruh u Olbramovic by byl jednoznačně dopravně i bezpečnostně přínosem. Není nějaká šance???
To křížení I/3 - I/18 je pěkně naprd. Respektive VDZ.
Příklad (platí pro oba směry): jedu, předjíždím, tj. jsem v protisměru. Zároveň jsem v prostoru mezi větvemi křižovatky, takže pokud náhle vyjede z větve auto, tak jede přímo proti mně :/
Příklad (platí pro oba směry): jedu, předjíždím, tj. jsem v protisměru. Zároveň jsem v prostoru mezi větvemi křižovatky, takže pokud náhle vyjede z větve auto, tak jede přímo proti mně :/
Dusanh píše:To křížení I/3 - I/18 je pěkně naprd. Respektive VDZ.
no to mi povídejte, Dusanhe
Právě proto si říkám, že ve směru na Prahu by uspořádání 2 průběžné pruhy + dosatečně dlouhý připojovací pruh bylo řešením. Plus samozřejmě dvojitá plná tak, aby se nedělo to, co píšete.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!