[D48] Rybí – Rychaltice
Re: R48 Rybí – Rychaltice
Pokud stavby boudou dobře připraveny a bude s nimi počítáno ke spolufinancování, tak proč ne? Rozpočet (dejme tomu ŘSD) se může navýšit a stavby mohou být ufinancovatelné.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
navýšit? no pokud to bude akciovka, tak věřím, že na tu stavbu by se dalo půjčit ... pokud vím, priorita to určitě není ... jinak včera jsem jel po D1 na Ovu a mohu říct, že jsem byl překvapen tak velkým provozem ... myslím, že R48 a D1 plus mínus stejná intenzita vozidel, jsem zvědavý na příští sčítání dopravy
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Pokud se zlepší finanční situace ČR, tak může putovat více peněz na dopravní infrastrukturu. Pokud EU už teď řekně ANO, tak o dalších úsecích nepochybuji.
budu tedy sdílet tvůj optimismus
PS: jen se přimlouvám, aby to pak skončilo jako D48 - řekl bych, že celá R48 jako E462 k tomu vybízí ... ale stejný názor pak musí mít ministr dopravy ...
Uvidíme jak se budou plnit předvolební sliby. ČSSD při vyhraných volbách chce věnovat více na dopravní infrastrukturu... Tak uvidíme. Jo a ještě slibují zvýšení daní! Tak alespoň něco. Daní není nikdy dost.
Přestavbě čtyřpruhové, mimo obce vedené I/48 v úseku Bělotín - Rychaltice na směrově dělenou R48 nevyšlo ekonomické hodnocení a stavba proto nebude moci být realizována s využitím prostředků OPD. Nadto v dokumentu Dopravní sektorové strategie to s ní také nevypadá moc dobře v porovnání s jinými prioritami. Snad se konečně povede stavět z EU peněz to co je potřeba a ne to co je připravené a nesmyslné...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Obecně je financován z EU naprd, protože nemůže stavět to co potřebujeme, ale to co nám blahosklonně dovolí EU. Lepší zrušit obecně fondy a o to méně pak do EU platit, pak by se neutrácelo za hovadiny.
I když zrovna u R48 v úseku NJ-Rychaltice si myslím, že ta přestavba není od věci, neb intenzity jsou dost vysoké, ale rozhodně to není priorita.
I když zrovna u R48 v úseku NJ-Rychaltice si myslím, že ta přestavba není od věci, neb intenzity jsou dost vysoké, ale rozhodně to není priorita.
R48 -> D48 se podařilo!
tady si dovolím nesouhlasit - můžem stavět co chceme, EU na něco i přispěje, ale neříká, že nesmíme stavět z národních zdrojů, to nám nikdo nezakazuje, takže můžem stavět, co potřebujeme z našich financí
nikdo nám to nezakazuje
a ty intenzity jsou vysoké, ale jsem zvědavý, jak se budou vyvíjet teď, když se dá po D1 dojet do polska ... podle mě jsou/budou výrazně nižší
Martine, můj pohled na to byl podobný, ale fakt je ten, že díky vázanosti na EU peníze se tady nebude vyhazovat za blbosti a ušetří se omezené množství prostředků na realizaci důležitějších věcí. Není jiná síla, která by této republice dokázala říci, že podpora EU a ono to platí i pro národní prostředky, musí jít na důležité věci. Brzy se těště na výsledky Dopravních sektorových strategií, i když s tím finančním rámcem to žádná sláva nebude, ale první kusy R35 se snad 2015 podaří rozjet...Martin z Ostravy píše:Obecně je financován z EU naprd, protože nemůže stavět to co potřebujeme, ale to co nám blahosklonně dovolí EU. Lepší zrušit obecně fondy a o to méně pak do EU platit, pak by se neutrácelo za hovadiny.
Pro vynakládání národních prostředků platí obdobná pravidla. Omezeným množstvím peněz se nesmí plýtvat. Ano, intenzity tam jsou vysoké, proto je tam čtyřpruh, který je třeba udržovat a zvýšit na něm bezpečnost instalací oddělení protisměrných jízdních pásů... Se zprovoznění D1 i pro nákladní dopravu to poklesne určitě ještě více...
ale aby nepropadla SP, tak se každý rok udělá nějaká ta přeložka Inž. sítí né? byla by škoda nechat SP propadnout ...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Problém ale je, že část financí se posílá do Bruselu, a pak se zase vrací v podobě dotací, fondů a jiných nesmyslů, s omezením že to může být na to či ono a tyto prostředky potom chybí v těch národních zdrojích.
Proč něco někam posílat, a neinvestovat to rovnou a podle svého uvážení.
to martini: Nebude vyhazovat za blbosti
, možná u té infrastruktury, ale jinak jsou z fondů EU placeny totální zbytečnosti, co jen já jich mám doma, zmíním jen Projekt Ziel 3/Cíl 3 - Hallo Nachbar/Ahoj sousede - takových hovadiny - na nic!
Na ten pokles provozu jsem skutečně zvědavý, poláci to ale snad schválně natahují.
Pro R48 je důležitý obchvat F-M, zbytek už je jen doplněk a "luxus", nicméně považoval bych za zmařenou investici kdyby celá příprava šla vniveč.
Proč něco někam posílat, a neinvestovat to rovnou a podle svého uvážení.
to martini: Nebude vyhazovat za blbosti
Na ten pokles provozu jsem skutečně zvědavý, poláci to ale snad schválně natahují.
Pro R48 je důležitý obchvat F-M, zbytek už je jen doplněk a "luxus", nicméně považoval bych za zmařenou investici kdyby celá příprava šla vniveč.
R48 -> D48 se podařilo!
Když se ŘSD soustředí na přípravu toho co je jednoduché a ne toho co je skutečně potřebné, to je potom problém a ano, zmařená investice. SP se asi realizací nějaké přeložky zachrání natrvalo, to je jasné.
Zatím pořád dostáváme více od EU než kolik jim posíláme. Ano, je problém stavět bez dotací, ale to je pouze problém státu a birokracie vůči EU. Náš problém a plkání nic nezmění. Já na úřadě nesedím a nevím co mají v hlavách Bruselští úředníci, potažmo politici.
btw: kdyby nestála D47, tak se mohla celá I/48 modernizovat rychleji a s pomocí EU fondů?
btw: kdyby nestála D47, tak se mohla celá I/48 modernizovat rychleji a s pomocí EU fondů?
Ano, bez existence D47 by přestavba I/48 na R48 a jiné řešení v prostoru Ostravka určitě bylo prioritou, leč již bylo investováno mnoho desítek miliard do D47...FlakY` píše:btw: kdyby nestála D47, tak se mohla celá I/48 modernizovat rychleji a s pomocí EU fondů?
Jestli to začne příští rok se dovíme až po volbách. Bylo by fajn, kdyby se do toho pustili, ale bude záležet na prioritách.
přece v dopravní sektorové strategii se s tím nepočítá, nebo se to změnilo? navíc příští rok ehm výběrové řízení zvládnout tak "rychle" ? když si vybavím 0137, tak to se bavíme o začátku na svatého dyndy ...
Je to informační leták s nejrychlejším možným termínem. Těší mě, že je kompletně připravena.
no mě by těšila i kompletní příprava palačovské spojky a obchvatu FM včetně Bělotín - Rybí (tam je vykoupeno prý jen 6% pozemků a příprava pozastavena), ale Rychaltice - Rybí by mohl být leda náhradní projekt OPD1 ale i to je možná nepravděpodobné ...
http://www.rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/CF63 ... altice.pdf
nový leták - pouze posunuté termíny zahájení ... hádám, že v každém dalším letáku se to bude dál a dál posouvat do hallelujah, jelikož R48 Rychaltice - Rybí je holt přechod z horšího na lepší čtyřpruh a na to holt peníze v OPD I/II asi nejsou ... ale to už bylo řečeno x krát
nový leták - pouze posunuté termíny zahájení ... hádám, že v každém dalším letáku se to bude dál a dál posouvat do hallelujah, jelikož R48 Rychaltice - Rybí je holt přechod z horšího na lepší čtyřpruh a na to holt peníze v OPD I/II asi nejsou ... ale to už bylo řečeno x krát
Já jsem pochopil, že ale financovat z OPD by to mohlo jít. TEN-T to je. Když to přeženu, tak na rozdíl od modernizace D1 (kde to je z děleného čtyřpruhu na lepší dělený 4pruh), je to zde z neděleného na dělený a to je velký rozdíl. Ty peníze se nechce dát kvůli prioritám, ale srovnatelných staveb není připravených o moc víc, kde je možno EU peníze utratit...
-
Marooned17
DVS: Pořád doufám, že se to podaří nakonec rozestavět, ač uznávám, že to priorita není. #D48
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Není to priorita, nicméně úsek Příbor - NJ, si to podle mě zaslouží, protože ty intenzity tam na to jsou a snad každý uzná, že ty lanové svodidla nejsou optimální.
Nicméně si myslím, že srovnání s D1 není možné, ať už kvůli intenzitám, tak kvůli rozdílnému významu obou tahů. Stále je třeba mít na paměti, že není otevřená A1 pro nákladní dopravu, a že pořád nevíme jak to zamíchá s kartami co do intenzit na D1/A1 vs R(D)48/S1.
Nicméně si myslím, že srovnání s D1 není možné, ať už kvůli intenzitám, tak kvůli rozdílnému významu obou tahů. Stále je třeba mít na paměti, že není otevřená A1 pro nákladní dopravu, a že pořád nevíme jak to zamíchá s kartami co do intenzit na D1/A1 vs R(D)48/S1.
R48 -> D48 se podařilo!
podle mě se nic moc nezmění na D1 do bohumína a polska, jelikož kamiony, které chtějí jet na bohumín, jedou po okreskách směr Katowice už dnes, pouze pak pojedou po dálnici ... kdo chce jet po R48 jede po R48 a prostě řidiči jsou zvyklí a prostě na R48 ubylo x poláků jak kamionů tak osobáků a ti se přestěhovali na D1 už dávno bez ohledu na most na A1, takže podle mě změna nebude, nebo jen nějaká kosmetická ... ovšem intenzity jsou liché, důležité je, nevracet peníze do bruselu z OPD!!! pokud se stihne vše vyčerpat, tak nestavět, pokud hrozí vracení peněz, tak raději postavit R48 teď s dotací, než to stavět za x let kvůli inflaci mnohem dráž a bez dotace, až finance z bruselu vyschnou ... a aspoň se rozestaví víc km D a R při stavu přípravy klíčových projektů ...
Do Krakowa je to jenom o 9km delší po S1 a kdyby jeli po 52, tak trasa je kratší o 25km. Nejvíce to pozná řidič osobního vozu, kdy vybírá jednodušší a rychlejší trasu. Nákladní vozidla pojedou tam kam potřebují a nejvíce obyvatel je okolo silnice 48, takže i zásobování je vyšší. Jestli už teď je zvýšený tranzit na D1, tak po dokončení mostu neočekávám velký nárůst dopravy.