chtělo by to zjistit, kolik zbývá vyčerpat z OPD1 do konce příštího roku a jak to má ŘSD zhruba rozplánováno, jestli fakt hrozí nějaká suma na vrácení, nebo nehrozí ...
[D48] Rybí – Rychaltice
Re: R48 Rybí – Rychaltice
ano - jel jsem teď 3x po D1 do Polska do Gliwic a mohu říct, že kamiony se značkou katowice tam běžně jezdily, takže se tam naučily jezdit na R48 zůstaly kamiony se značkou Kraków, litevské, lotyšské, ukrajinské, ruské - ty potkávám den co den, holt směrem na Kraków to mají blíž ...
chtělo by to zjistit, kolik zbývá vyčerpat z OPD1 do konce příštího roku a jak to má ŘSD zhruba rozplánováno, jestli fakt hrozí nějaká suma na vrácení, nebo nehrozí ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Transformace Ostravska od těžkého průmyslu potřebuje obchvatové dálnice a využije je.
mě by potěšilo, kdyby tam místo I/38 Rybí - Rychaltice bylo "R48 Frýdek-Místek obchvat" ... ale lépe něco, než nic ...otaznik píše:Tak to upřímně držím panu ministru palce
![]()
http://zpravy.e15.cz/byznys/reality-a-s ... rd-1076121
-
evilcleaner
no především by tam mělo být I/48
jinak ty pomluvy, které jsem tu před časem přinesl se v světle tohoto stávají reálnějšími, že s obchvatem F-M to nebude ještě tak lehké.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
no když se to vezme kolem a kolem, tak s Rybí - Rychaltice to taky nebude lehké (tak rozhodně 1) chybí archeologie 2) chybí zhotovitel 3) aktualizace směrných cen (inflace) a to se nebavíme o financích ... nechává mě to klidným, Babiš mu na to stejně prachy nedá 
-
evilcleaner
no nevím jestli kvůli rozšíření silnice o 10 metrů se bude dělat ZAV. pokud se nepletu, tak žádná přeložka osy se nekoná, ta na celé I/48 by měla být jen u Palačova v prostoru budoucí múk Palačov (narovnání oblouku) a to je součást, nebo aspoň byla, stavby Palačovská spojka
s tím zhotovitelem je to na nic, ale to je u každé stavby stejné.
s tím zhotovitelem je to na nic, ale to je u každé stavby stejné.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
jako, když jsem to dneska četl tady na fóru, že vláda schválila výstavbu R48 Rychaltice - Rybí tak mě zaujalo, že se bude vypisovat výběrové řízení 10/2014, tzn. pokud to bude teprve předběžné oznámení o zakázce, tak se vypíše samotný tendr až někdy o vánocích, takže reálně se nezačne pracovat dřív než 10/2015 a to už je na dočerpání OPD I prakticky pase ... zaujalo mě, že se musí aktualizovat záměr projektu: má někdo info, jestli dojde i k ponížení kategorie v rámci úspor, nebo tedy R 25.5/120 už je na beton ?
Tak snad s ostatními se nepočítá o ponížení kategorie.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
jakou zádržnost mají lanová svodidla? ptám se, protože při včerejší cestě do NJ a cestě zpět jsem koukal, jak se někomu podařilo sestřelit nosníky lan a lana ležela na zemi (u Libhoště) a nosníky na zemi ležely bezvládně ... byl to úsek tak 10 m, myslel jsem, že to vydrží víc
To není na zastavení vozu, ale spíše na zpomalení aby nedošlo k větším škodám a ztrátách na životech. Pro těžký NA toto není žádný problém, ale pořád lepší než nic.
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
tak dnes ráno konečně silničáři začali natírat ta nekonečně rezavá svodidla a zábradlí na mostě přes Lubinu u Příbora, kde jsou schody dolů ke Skateparku a sběrně surovin, celé roky tam svodidla a zábradlí bylo totálně zrezivělé a lidé na to upozorňovali a nic se nedělo, až dnes, super, ode mě

otazník mě předběhl
- nicméně oproti letáku minulému se posunul termín zahájení tendru z 3/2015 na 1/2015 to je poprvé, co se neprotáhl, naopak přiblížil, myslím, že je to na "dobré cestě"
V mapce chabí zprovozněný úsek Rychaltice - FM, ale je to jen detail 
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Jen aby, papír snese všechnobumbik píše:otazník mě předběhl- nicméně oproti letáku minulému se posunul termín zahájení tendru z 3/2015 na 1/2015 to je poprvé, co se neprotáhl, naopak přiblížil, myslím, že je to na "dobré cestě"
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
proto mám to "dobré cestě" prostě v těch uvozovkách - pro mě výstavba tohoto úseku rozhodně není výhra v loterii ...
dle věstníku veřejných zakázek
http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/c ... lay/521231 - předběžné oznámení o zakázce
se bude vypisovat tendr na zadávací dokumentaci pro výběr zhotovitele
http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/c ... lay/521231 - předběžné oznámení o zakázce
se bude vypisovat tendr na zadávací dokumentaci pro výběr zhotovitele
Čili lze předpokládat, že by se rozjela i navazující stavba I/58 Příbor - Skotnice?
Ano, tak stavba je dle návrhu rozpočtu SFDI plánovaná na 03/2016
adamos píše:V mapce chabí zprovozněný úsek Rychaltice - FM, ale je to jen detail
no a nový leták to již má opraveno
Můžu se jen zeptat, proč ta stavba bude trvat 4 roky...?
Protože se staví v místě stávající silnice při zachování provozu na ní?! Na zelené louce by to za dva roky šlo, takhle se to musí rozumně etapizovat...
Dovolím si oponovat - přijde mi, že v aktualizovaných letácích ŘSD v posledním cca roce (možná i více) hromadu realizací staveb odhadují na dlouhou dobu, i ty na zelené louce (skoro jako kdyby ke všem aktualizovaným plošně přidávali +1 rok) - měl jsem za to, že je to kvůli rozložení financování kvůli stavu ekonomiky.
Na tomhle úseku je podle letáku jediná MÚK a žádný další samostatný nadjezd. Rozšiřování existujících komunikací v okolních státech při téhle náročnosti netrvá 4 roky.
edit: když ale koukám na ty data, tak vzhledem k ZS 07/2015 a UP 03/2019 mi moc nedává smysl uvedení do provozu na začátku stavební sezóny (po 3 a půl proběhlých), třeba to jde zprovoznit dříve a jedná se jen o dokončovací práce...
Na tomhle úseku je podle letáku jediná MÚK a žádný další samostatný nadjezd. Rozšiřování existujících komunikací v okolních státech při téhle náročnosti netrvá 4 roky.
edit: když ale koukám na ty data, tak vzhledem k ZS 07/2015 a UP 03/2019 mi moc nedává smysl uvedení do provozu na začátku stavební sezóny (po 3 a půl proběhlých), třeba to jde zprovoznit dříve a jedná se jen o dokončovací práce...