1105-2 Osičky - Hradec Králové
Re: 1105-2 Osičky - Hradec Králové
na ŘSD už mají unor? 
v novém letáku I/3 Olbramovice přeložka je taky napsáno ve stavu přípravy: "V srpnu 2014 bylo vydáno stavební povolení" ... možná ŘSD i věští z křišťálové koule, nebo mají stroj času ... aspoň je vidět, že na ŘSD to je fakt scifi 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
já to říkal že jak to dotane do rukou ANO tak se začnou dít věci,ale že by až takové mě ani ve snu nenapadlo 
Tak konečně dobrá zpráva! Z nového letáku je vidět, že se konečně dohodla nová cena a je možno stavět. Teď už "jen" zpráva od martiniho ,že pštrosi prodali či darovali tu pozemkovou nudli... 
* štrosovi
jj čekám na martiniho pozitivní zprávu ohledně dohodnutí výkupu jako na smilování 
Co je vlastně v tom letáku myšleno tím provizorním zprovozněním? Nějaký poloviční profil?
-
Marooned17
michal: Nene, to znamená zprovoznění ještě před položením pevného povrchu přímo po pláni zemního tělesa.
Marooned17 píše:michal: Nene, to znamená zprovoznění ještě před položením pevného povrchu přímo po pláni zemního tělesa.
-
Mosquit
Ano, proto je tam místo mostu přes trať udělaný přejezd se signalizačním zařízením.
auto na to mám
ale bude se tam smět 130
a jak s MUK ?
nebo se "polňačka D11" stane hlavní

ale bude se tam smět 130
a jak s MUK ?
nebo se "polňačka D11" stane hlavní
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Marooned17
Mike píše:auto na to mám![]()
ale bude se tam smět 130a jak s MUK ? nebo se "polňačka D11" stane hlavní
Určitě - a navíc POUZE s dálniční známkou!!! 
to mě uklidnilo
skoro jsem věřil, že si tam farmářka osadí mýtnou bránu ( neplést s bránami za traktor
)
a bude tam třeba krabičky i pro IAD
skoro jsem věřil, že si tam farmářka osadí mýtnou bránu ( neplést s bránami za traktor
a bude tam třeba krabičky i pro IAD
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Ne budou tam na židli sedět obě paní a do kasičky vybírat za průjezd.
Jen se neví, jestli tam dají závoru, nebo jen stopku.
Jen se neví, jestli tam dají závoru, nebo jen stopku.
V africkych zemich se toto resi provazkem polozenym pres silnici. Blizi-li se automobil, obsluha provazku za provazek zatahne, ten se zvedne do vysky a zabrani tak vozidlu v prujezdu.
Tento postup je samozrejme nezakonny. Reseni je vsak snadne. Ridic upusti penize na zem a obsluha je potom najde, coz samozrejme neni protipravni.
Deleni vynosu je potom zhruba nasledujici: cast pro vesnici, cast pro starostu a cast pro obsluhu....
Tento postup je samozrejme nezakonny. Reseni je vsak snadne. Ridic upusti penize na zem a obsluha je potom najde, coz samozrejme neni protipravni.
Deleni vynosu je potom zhruba nasledujici: cast pro vesnici, cast pro starostu a cast pro obsluhu....
myslel jsem, že letos se začne tento úsek stavět, ale jak je vidno, tak nezačne, viz.
http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/c ... lay/481382
http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/c ... lay/481382
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Je třeba to vidět pozitivně.
Věc se pohla dopředu, a také to odůvodnění, že by změny k lepšímu... viz
Věc se pohla dopředu, a také to odůvodnění, že by změny k lepšímu... viz
...Zemní práce nejsou součástí veřejné zakázky na výkon záchranného archeologického výzkumu. Proto je nutné je samostatně nasmlouvat. Samostatně se to smluvní z důvodu, aby zemní práce nebyly přeceňovány externími subdodavateli, které by nemělo RSD ČR pod přímou kontrolou.
no jenže realizace zakázky: květen - listopad znamená, že stavební sezóna přijde vniveč
nejde mi do hlavy, že s archeologickým průzkumem se začalo v půlce roku 2012 pak se to protáhlo na celý minulý rok (2013) a už se vypisuje zakázka zase na rok 2014, skončí archeologové vůbec někdy?
-
JohnyRockNRoll
I tak to neskutečně trvá, na D1 se vrátili stavbaři už teď, tak proč proboha archeologové začnou až v květnu, že by v březnu moc foukalo? Nehledě na to, že už tam byli fakt dost dlouho. Ne že by se to zdržování určitě někomu nehodilo, poslední pozemek pořád nemají a nevím o tom, že by se v tomhle směru něco dělo, akorát melou pantem úplně stejně, jako cca rok-dva zpátky, viz ono známé "mohlo by se přistoupit na vyvlastnění". Kdyby se na něj přistoupilo měsíc po první reportáži, kde tahle věta zazněla, tak je dneska vyřízeno a mohlo se slavnostně a patřičně pompézně stavět rovnou na celém úseku.
Offtopic-light: Pár dní zpátky jsem prošel kolem TV a zaslechl jsem tam "...zákon o liniových stavbách...", že by se něco konečně hnulo?
Offtopic-light: Pár dní zpátky jsem prošel kolem TV a zaslechl jsem tam "...zákon o liniových stavbách...", že by se něco konečně hnulo?
Škoda, že z věstníku není patrné kde končí naleziště 26. Potěšujicí by bylo, kdyby se naleziště číslo 26 nacházelo výrazně v k.ú. Stěžery nejlépe až k hranici k.ú. Svobodné Dvory. Ale to bych asi čekal od života moc. Bumbik to napsal správně: další rok vniveč! 
Klucí, nesvádějte to na archeology, ty dělají jako fretky, když můžou, dost z nich i v lednu
výzkum může probíhat ve chvíli, kdy je územní rozhodnutí a vykoupené pozemky
to že někdo na ŘSD zapoměl na to, že je potřeba udělat zakázku na zemní práce (po zkušenostech s dálnicí od Chlumce si nikdo z archeologů netroufne na sebe vzít závazek provedení skrývky) je evidentní, tady má máslo na hlavě někdo jiný
to ale neznamená, že se na části s hotovým výzkumem nedá dělat
jo holt kolem Hradce je to jedna velká lokalita
jo a jedna negativní, během posledního týdne si někdo po letech všiml trčící armatury na pilířích mostu přes trať na provizorním konci dálnice ....
Už tam není ..... odřezáno na beton a patrně ve sběrně
výzkum může probíhat ve chvíli, kdy je územní rozhodnutí a vykoupené pozemky
to že někdo na ŘSD zapoměl na to, že je potřeba udělat zakázku na zemní práce (po zkušenostech s dálnicí od Chlumce si nikdo z archeologů netroufne na sebe vzít závazek provedení skrývky) je evidentní, tady má máslo na hlavě někdo jiný
to ale neznamená, že se na části s hotovým výzkumem nedá dělat
jo holt kolem Hradce je to jedna velká lokalita
jo a jedna negativní, během posledního týdne si někdo po letech všiml trčící armatury na pilířích mostu přes trať na provizorním konci dálnice ....
Už tam není ..... odřezáno na beton a patrně ve sběrně
Co se dělo u Chlumce?petrsida píše:(po zkušenostech s dálnicí od Chlumce si nikdo z archeologů netroufne na sebe vzít závazek provedení skrývky)
tak ty armatury byly ukazovány v reportážích ČT, zřejmě nějaký nenechavec ... nicméně z té zakázky mi to přišlo právě tak, že není žádná hotová část, kde by se již mohlo pracovat a nesváděl bych to na ŘSD, opakuju od půlky roku 2012 se dělá ZAV, takže podle mě na nic nezapomněli, holt je to, jak bylo výše psáno "jedna velká lokalita" 
On se tam uz kdysi pruzkum delal 'pochuzkou' po poli v trase budouci dalnice takze archeologove meli asi urcitou predstavu co tam muze byt. A je pravda ze oblast Hradce je bohata na stara osidleni. Jeste uvidime az se bude delat pruzkum dal ke Svobodnym Dvorum a Plotistim, tam to bude totez v bledemodrem. A archeologove se nesnazi neco zdrzovat, nalezy se tridi az potom co jsou vykopavky ukonceny.
Tak on průzkum probíhá ve fázích, nejdřív porvchové sběry, aby se vědělo kde co může být, pak skrývka a vlastní výzkum
co vím, tak minimálně ten kus co je vidět z trati je hotový, může se pozeptat kolegů, jak je to dál
U části od Chlumce po Osice byl průšvih v nenechavé dodavatelské firmě (dodavatelská firma pro archeology - rozumějte tomu následovně, archeologové jsou jenom část lidí na výzkumu, někdo musí dělat technickou činnost, najímat brigádníky, zajistit dokumentaci atd., na to dneska existují specializované firmy)
no v téhle části si takováhle firmička vzala na starost i skrývku a protože ji nikdo pořádně nekontroloval, tak začala protáčet miliony ...
na bagrech a tatrovkách to jde totiž snáz, než na brigádnících, od té doby si tohle nikdo nedovolí, byl to pořádný průšvih
co vím, tak minimálně ten kus co je vidět z trati je hotový, může se pozeptat kolegů, jak je to dál
U části od Chlumce po Osice byl průšvih v nenechavé dodavatelské firmě (dodavatelská firma pro archeology - rozumějte tomu následovně, archeologové jsou jenom část lidí na výzkumu, někdo musí dělat technickou činnost, najímat brigádníky, zajistit dokumentaci atd., na to dneska existují specializované firmy)
no v téhle části si takováhle firmička vzala na starost i skrývku a protože ji nikdo pořádně nekontroloval, tak začala protáčet miliony ...
na bagrech a tatrovkách to jde totiž snáz, než na brigádnících, od té doby si tohle nikdo nedovolí, byl to pořádný průšvih