Situace na ŘSD

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
Marooned17

Re: Situace na ŘSD

Příspěvek od Marooned17 »

Tak mě napadlo možné řešení problémů. Co kdyby ŘSD pohltil rakouský Asfinag? Třeba by tu udělali pořádek. Mohli bychom pak mít společnou dálniční známku. :-)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

to by se mi líbilo ... ještě aby pohltili i slovince a mít společnou známku i s nimi a paráda cesta do Chorvatska za pakatel :D PS: proč troškařit? rovnou přibrat chorvaty a zrušit jejich mýtné ;-) :D
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

bumbik píše:to by se mi líbilo ... ještě aby pohltili i slovince a mít společnou známku i s nimi a paráda cesta do Chorvatska za pakatel :D PS: proč troškařit? rovnou přibrat chorvaty a zrušit jejich mýtné ;-) :D
A nechcete rovnou císař pána? :-)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no to zas ne :D :D
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Standa

Příspěvek od Standa »

JirkaS píše:...A nechcete rovnou císař pána? :-)
To asi zrovna ne, ale taková K. und K. dálniční známka (CZ + SK + A + H + SLO) by nemusela být špatná ;) !
jonáš

Příspěvek od jonáš »

JirkaS píše:A nechcete rovnou císař pána? :-)
Pro mě za mě klidně, stejně byla chyba tu monarchii bourat. Kdyby se třeba před stopade lety nehádali staročeši s mladočechama navzájem a nevyžívali se v odboji bojkotem vídeňskýho parlamentu, aby se pak divili že maďaři dostali autonomii a češi prd .. to je v podstatě furt stejný :lol:
Standa

Příspěvek od Standa »

jonáš píše:...Pro mě za mě klidně, stejně byla chyba tu monarchii bourat. Kdyby se třeba před stopade lety nehádali staročeši s mladočechama navzájem a nevyžívali se v odboji bojkotem vídeňskýho parlamentu, aby se pak divili že maďaři dostali autonomii a češi prd .. to je v podstatě furt stejný :lol:
A kdyby se nehádali Němci s Čechy, Italové s Chorvaty a Slovinci, Poláci s Ukrajinci, kdyby Maďaři nedusili Slováky, Rumuny, Rusíny a Srby, kdyby se nechtěli trhnout Sudeťáci k Německu, Italové k Itálii, Rumunové k Rumunsku, Panslávové k Panslávii... Asi se to mohlo udržet (taky by se mi to líbilo ;) ), ale těch podmínek je trochu moc...

Jak se pěkně dá rozvinout téma ŘSD :) !
otaznik

Příspěvek od otaznik »

Ministr Prachař chce z ŘSD státní podnik

Ministr dopravy Antonín Prachař chce transformovat Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) z příspěvkové organizace na státní podnik. Nové vedení ŘSD by měl vybrat auditorský výbor. Ministr to v pátek uvedl při představování svých záměrů v čele resortu.
Ministr dopravy Antonín Prachař (ANO).

Ministr hodlá výrazně omezit rozšířený outsourcing a do budoucna by se služby externích firem využívaly pouze v případě, že by na to kapacity ministerstva nestačily.

Prachař hodlá Českou republiku napojit na transevropskou dopravní síť. Jako jednu z důležitých staveb zmínil obchvat Mikulova.

Problematická bude podle ministra otázka Centrálního registru vozidel. Smlouva na provozování současného končí 31. března. Výběrové řízení však bylo prodlouženo exministrem Zdeňkem Žákem do 27. března.

„I kdybychom měli prsten princezny Arabely, nejsme schopni to zařídit,” konstatoval Prachař s tím, že momentálně ministerstvo hledá způsob, jak situaci vyřešit.

http://www.novinky.cz/domaci/327001-min ... odnik.html
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Exministr "po nás potopa" ;-)
kot

Příspěvek od kot »

jonáš píše:Exministr "po nás potopa" ;-)
jonáši prosím o vysvětlení! Že by dlouhé vedení...
Jakub Šponar

Příspěvek od Jakub Šponar »

kot píše:
jonáš píše:Exministr "po nás potopa" ;-)
jonáši prosím o vysvětlení! Že by dlouhé vedení...
já bych tipoval reakci na tuto větu:
otaznik píše: Problematická bude podle ministra otázka Centrálního registru vozidel. Smlouva na provozování současného končí 31. března. Výběrové řízení však bylo prodlouženo exministrem Zdeňkem Žákem do 27. března.
kot

Příspěvek od kot »

Díky za objasnění! :D :P
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Tak po dnešních personálních změnách na ŘSD (kdy ještě před 14 dny měla zelenou magor Pošvářová, pak se objevovaly články, že vyhodí komplet všechny) to vypadá, že u nové garnitury vyhrál zdravý rozum, hurá.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Ministr dopravy odvolal šéfa Ředitelství silnic a dálnic Kočicu

http://ekonomika.idnes.cz/zmeny-na-redi ... nomika_spi
Speedy Gonzales

Příspěvek od Speedy Gonzales »

Pro hh:

Proč tady Pošvářovou takhle urážíte? To "Autoři" smějí?

---

BTW: Co se teda vlastně všechno stalo? V novinách zatím píšou, že Prachař vyhodil Kočicu a jeho partu. Letěl teda ještě někdo další nebo se mění něco na předchozím Prachařovu prohlášení, že vrátí Pošvářovou, aby dokončila audit?

BTW2: Prosím ještě jednou insiedry o vysvětlení zkratky SZVOO v kontextu ŘSD. Subjekt vystupující pod touto zkratkou byl autorem veřejného prohlášení k situaci na ŘSD z 23.1. Už jsem se na to ptal výše a doposud mi nikdo neodpověděl ...
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... ovni-pomer
Vizi

Příspěvek od Vizi »

Speedy Gonzales píše:BTW2: Prosím ještě jednou insiedry o vysvětlení zkratky SZVOO v kontextu ŘSD. Subjekt vystupující pod touto zkratkou byl autorem veřejného prohlášení k situaci na ŘSD z 23.1. Už jsem se na to ptal výše a doposud mi nikdo neodpověděl ...
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... ovni-pomer
Zajímavé je, že kromě onoho prohlášení strýček Google ke zkratce SZVOO zatvrzele mlčí. Takže to bude možná nějaká zkomolenina související s Odborovým svazem státních orgánů a organizací.
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Speedy Gonzales píše:Pro hh:
Proč bych nesměl? :) Navíc situaci jsem tu popsal:
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 466#p91466
a o ní jsem se tu také vyjadřoval.

Tu zkratku neznám, ale ano, jsou to nějaké odbory na ŘSD.
mar3k

Příspěvek od mar3k »

Nemyslím si že by paní Pošvářová započala nějaký audit, který by teď měla dokončit...
monin

Příspěvek od monin »

hh píše:
Speedy Gonzales píše:Pro hh:
Proč bych nesměl? :) Navíc situaci jsem tu popsal:
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 466#p91466
a o ní jsem se tu také vyjadřoval.

Tak nechci se toho člověka, tedy té paní Pošvářové, nijak zastávat. Samozřejmě, že ji osobně vůbec neznám. Ale psát o ní, že je magor a odvolávat se na to, že to o ní klidně psát můžu, že je to magor, jen na základě toho, že jsem se o ní už jednou vyjádřil - tím, že to je blázen ( žádné jiné Vaše vyjádření jsem v přímé souvislosti s touto paní nenašel - a pokud je tomu jinak, omlouvám se), tak to mi přijde, jako hodně přízemní a dost primitivní. Ale ono to tedy vcelku přesně zapadá i do toho, o čem jsem si tu nedávno dovolil napsat - o té nenávisti a zlobě, která tu občas a to i velmi silně zavane na člověka skrz laptop - a byl jsem pak za to ihned zadupán do země. Hlavně tedy argumentem, či tedy podle jannnna - "jen" pořekadlem - o házení perel sviním. Opravdu se už vůbec nedivím tomu, že se v této zemi vše posouvá pozitivně kupředu, jen o upocené centimetry. Ale dobře nám tak. Možná si ani nic jiného, za to vše nesloužíme, než jen ten svrab a ty neštovice, co tu povětšinou pořád máme.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
xman

Příspěvek od xman »

Kdo ji zná, ví své.
Pokud člověk nesouhlasí s jejími názory (což je v podstatě každý rozumně uvažující technik, právník i manažer), tak si nemůže myslet nic jiného než napsal hh.
Kdo ji nepoznal, ať je rád.
Základem pochopení je nedat na velmi zrádný a nepravdivý mediální obraz.
Je to přehlídka arogance, manažerské neschopnosti, nelidského přístupu, namyšlenosti a vstupu na odborná pole, pro která nemá odpovídající znalosti a kvalifikaci.
Tak asi tak. Víc času nemá cenu ztrácet.
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Monin, přestaňte se do mě furt navážet, jen si udělám minutu čas sem něco napsat. Vzhledem k času, je to stručnější než bych sám chtěl, ale obecně jsme si to tu před časem dost rozsáhle vysvětlili, tak to prosím neotvírejte znovu.

Mě spíš zajímalo, proč tu napsal to "To Autoři smějí?", to jsem nechápal, proč by ne. Jinak ona je pro mě ZLO a křídlo, které kdyby vyhrálo, tak se všichni nestačíte divit, ale jí člověk musí zažít napřímo, ne v TV. Každopádně magor typu Bárta atd., takže záhuba tímto směrem, to už ale všichni známe. Podle toho, co napsal xman bych věřil, že jí také zná osobně:)

Její výsledky ještě uvidíte v souvislosti s tím jak dopadne kauza D47, vyčkejme :)
monin

Příspěvek od monin »

hh: kdyby jste napsal alespoň...že je poloviční blázen.. :D
http://youtu.be/MVQBuQMVd5Y?t=2m15s :D
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Já neznám přesnou lékařskou terminologii, ale tihle lidé jako Bárta atd. by bez nálezu od psychiatra opravdu neodešli, to jsem si jistý a proč bych to tu nenapsal, když si to myslím a každý si tu píše co chce (mnohdy, aniž by o problému reálně něco věděl). Tihle lidé věci zamotali tak, jak by to jen tak někdo nedokázal (např. D47) a léta to tu po nich zůstane a miliardy v háji kvůli jejich egu :( Resort dopravy měl velkou smůlu, že schytal zrovna VV. Otázka, co bude se současnými mistry...
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“