0805 Lovosice – Řehlovice
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
Ale je tam teď 9.ledna dopoledne pěkně vidět, příjemné jarní počasí na výlet. Výstup na Lovoš ze strany od Opárenského údolí je docela příjemný, bohužel se teď nedá kombinovat s vláčkem, ten byl sesuvem také přerušen.
Ja bych rekl spise R43/52....P_V píše:V historii ČR, přeci![]()
Ale toto prvenství má úsek D11 u Hradce.
1939 - nekonecno....
To není ČR, ale ČSR......siesa píše:Ja bych rekl spise R43/52....P_V píše:V historii ČR, přeci![]()
Ale toto prvenství má úsek D11 u Hradce.
1939 - nekonecno....
Naštěstí nejde vé sporu přímo o stavbu D8 jako takovou, ale jde o poskytování informací z řsd jako takového.detizeme píše:První letošní žaloba Dětí Země směřuje proti dálnici D8, kterou se od roku 2007 snaží Ředitelství silnic a dálnic ČR v Českém středohoří postavit. Důvodem jejího podání je utajení rozsahu právní činnosti advokátní kanceláře Hartmann, Jelínek, Fráňa a partneři při zastupování ŘSD ČR v deseti soudních řízeních.
z 10.1.2014 http://www.detizeme.cz/zprava.shtml?x=2395663
Článek o premiéře filmu "Dál nic"
http://teplicky.denik.cz/zpravy_region/ ... 40203.html
http://teplicky.denik.cz/zpravy_region/ ... 40203.html
Neděle dopoledne na MÚK Řehlovice - probíhá montáž bednění na dálničním mostě přes přeložku III/25832, je zde velký autojeřáb a na pražské podpěře přibyly nosníky, přítomno cca 10 pracovníků. Eurovia zřejmě usoudila, že zima už je za námi a snad s tím brzy pohne.
Dále rostou šikmé sloupy, které zřejmě budou tvořit dálniční most přes ten zářez připojení R63.
Na trase od tohoto mostu směr Habrovany až po přeložku III/25829 na Žim není ani kopnuto, výše nad přeložkou něco dělali, ale tam není ze silnice vidět.
Dále rostou šikmé sloupy, které zřejmě budou tvořit dálniční most přes ten zářez připojení R63.
Na trase od tohoto mostu směr Habrovany až po přeložku III/25829 na Žim není ani kopnuto, výše nad přeložkou něco dělali, ale tam není ze silnice vidět.
Myslíte, že už existuje dokumentace pro most v Uhelné strouze?
O tom nikde, ale vůbec nikde nic není.
Dneska vyšel článek, kde je jen tak uvedeno, že ten most se má stavět 2 roky.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_z ... i--1313822
To je ale podle mě úplný nesmysl. Ten most má 39 + 54 + 39 m na délku.
http://www.cesti.cz/technicke_listy/tl2 ... TL3_4a.pdf
Dneska vyšel článek, kde je jen tak uvedeno, že ten most se má stavět 2 roky.
http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_z ... i--1313822
To je ale podle mě úplný nesmysl. Ten most má 39 + 54 + 39 m na délku.
http://www.cesti.cz/technicke_listy/tl2 ... TL3_4a.pdf
-
Marooned17
Skvělý. Takže jsme půl roku čekali na dokončení VŘ na průzkum...
Dále bude VŘ na zhotovitele sanace, předpokládám...
Dále bude VŘ na zhotovitele sanace, předpokládám...
něco víc o filmu: http://www.youtube.com/watch?v=VgHqk0oqV9Y
Re: D8
Super fotky, je to nezvyklý:)makr píše:D8 - úsek 0805 Lovosice-Řehlovice z 15.února 2014, udělal jsem si menší výlet do Středohoří. Celý úsek na mě působil jak bojiště po prohrané bitvě, vlajka ten pocit jen umocnila.
http://makr.zonerama.com/Album/267097
-
Marooned17
Nechci nic říkat, ale člověk by si myslel, že se ta dálnice mimo problematický úsek co nejvíce dostaví, aby například teď v zimě netrpěly nedodělané konstrukce mostů... viz fotky Makra v Galerii.
Pěkně to říkal ten pán ke konci videa (ten co asi mluvil z telefonu), jak může mít ten *** Patrik vůbec tu drzost se do všeho s***.Honza1 píše:něco víc o filmu: http://www.youtube.com/watch?v=VgHqk0oqV9Y
Sám znám z vedlejší vesnice takového člověka, který podobnou aktivitou zcela paralizoval jeden obecní úřad (zastupitelé se střídali jak na běžícím páse a nakonec to nechtěl dělat nikdo a obec měla nuceného správce) teď už zná ho a nenávidí pomalu celý okres. Problém je to, že si myslí jak ve skutečnosti pomáhá ale přitom všem pouze a jenom škodí a otravuje život. Člověk by se divil, kde na to bere čas a energii zabývat se věcmi, které jsou naprosto banální a do života mu absolutně nezasahují. Chyby se ve státní a veřejné správě dělají, ale aby kvůli nim zbytečně trpěli tisíce lidí (a někdy i z druhého konce republiky), když se to dá vyřešit dočasnými povoleními a výjimakami... Dopadlo to tak, že se bojí chodit venku sám bez doprovodu a zdi domu má posprejované nenávistnými nápisy. Nevím jestli je to nějaká nemoc či vědomá demence.
Pan Patrik by potřeboval dostat pořádně přes hubu. Já jsem mírnumilovný člověk ale jak to tak sleduju, tak nic jiného než násilí tady asi nepomůže. Zkoušel se někdy dotyčný postavit před plný kulturák lidí nějaké obce, kterou devastují stovky kamionů denně? To by se asi za chvíli divil... Ve funkční změnu legislativy už téměř nedoufám, tady je potřeba aby se dotčení lidé zvedli, dojeli za ním do Brna, či kde se vyskytuje a pořádně mu zatopili.
Sry, za OT, vím že to tady takhle cítí asi všichni, musel jsem si ale ulevit po tom, co jsem se dočetl v článku o R49 jak se tam zase do všeho s***.
Akorát že tenhle úsek se staví neuvěřitelně pomalu i když tomu už delší dobu nikdo z ekol. aktivistů nebrání resp. jejich překážky už byly překonány. Řešení sesuvu bude stávajícím tempem trvat tak 5 let 
to Dr.FE1:
No, o tom kdo brání či nebrání dostavbě D8 přes Středohoří, o tom nechť si laskavý čtenář udělá obrázek sám.
Ale k věci. Dle informací z doslechu, existuje zadání, aby D8 byla otevřena nejpozději na podzim 2017. Do začátku jara má být jasno, zda to lze stihnout a případně co pro to je nutné udělat. Ačkoliv souhlasím s tím, že na toto fórum politika nepatří, tak vcelku rozumím tomu, že ministr dopravy, který přestřihne pásku na dokončené D8 od Prahy až k Drážďanům, ten slízne politicky "smetanu". A vlastně - je to dobře. Pokud je zákulisní info pravda (a zdá se že ano), tak je mi to jako řidiči stokrát milejší, že nový ministr si chce šplhnout reálnou dostavbou, než nový ministr dopravy s novou super/generální/dopravní koncepcí ... nebo jak by se ten x-krát omletý dokument zasejc jmenoval....a pak by se stejně nic nezměnilo. Priority jsou totiž jasné. Dostavět D8 a SOKP, postavit R35, dostavět D3, D11, R49 a R52.... všechny ostatní stavby jsou fajn, ale nekandidují do výše uvedené TOP7.
Spíš by mě zajímalo, zda někdo z branže netušíte, zda dostavět D8 technicky stihnout jde... jsou to tři celé stavební sezóny, to by ten most vyšvihnout mohli a ten zbytek to už je "jen" povrchová stavba, no ne?
No, o tom kdo brání či nebrání dostavbě D8 přes Středohoří, o tom nechť si laskavý čtenář udělá obrázek sám.
Ale k věci. Dle informací z doslechu, existuje zadání, aby D8 byla otevřena nejpozději na podzim 2017. Do začátku jara má být jasno, zda to lze stihnout a případně co pro to je nutné udělat. Ačkoliv souhlasím s tím, že na toto fórum politika nepatří, tak vcelku rozumím tomu, že ministr dopravy, který přestřihne pásku na dokončené D8 od Prahy až k Drážďanům, ten slízne politicky "smetanu". A vlastně - je to dobře. Pokud je zákulisní info pravda (a zdá se že ano), tak je mi to jako řidiči stokrát milejší, že nový ministr si chce šplhnout reálnou dostavbou, než nový ministr dopravy s novou super/generální/dopravní koncepcí ... nebo jak by se ten x-krát omletý dokument zasejc jmenoval....a pak by se stejně nic nezměnilo. Priority jsou totiž jasné. Dostavět D8 a SOKP, postavit R35, dostavět D3, D11, R49 a R52.... všechny ostatní stavby jsou fajn, ale nekandidují do výše uvedené TOP7.
Spíš by mě zajímalo, zda někdo z branže netušíte, zda dostavět D8 technicky stihnout jde... jsou to tři celé stavební sezóny, to by ten most vyšvihnout mohli a ten zbytek to už je "jen" povrchová stavba, no ne?
Také znám mnoho kverulantů, sám se s nimi musím často vypořádat, ale rozhodně čmárání na plot nebo vyhrožování není to, co bych uznával... to je hodně hloupé...
Můj názor je takový, že právě koncepce a odůvodňování je to co nám tu v ČR chybí. Když nemáme jednoznačná kritéria, tak to nahrává různým zájmovým skupinám... Poslední dobou na to dost "tlačí" EU - poslední pokus: http://www.dopravnistrategie.cz/.
Můj názor je takový, že právě koncepce a odůvodňování je to co nám tu v ČR chybí. Když nemáme jednoznačná kritéria, tak to nahrává různým zájmovým skupinám... Poslední dobou na to dost "tlačí" EU - poslední pokus: http://www.dopravnistrategie.cz/.
No já bych uznal, že za to může Patrik a spol. pouze v případě, kdy by bylo zjevné, že stavba jede na úsecích obstrukcemi nedotčených dle původního plánu. Tak tomu soudě dle tohoto fóra ale v žádném případě nebylo. Od roku 2006 do roku 2010 nedělali prakticky nic, a půl roku před uplynutím termínu se přiznali, že potřebujou ještě 3 roky na dokončení. Kdyby dělali co mají, tak bude v roce 2010 stát úsek, na který povolení byla, což nestál. A vsadím se, že teď se zase plně nemaká ani tam, kde to se sesuvem nemá nic společnýho. Takže až vyřešej sesuv, tak se zase zjistí, že ještě něco chybí a posune se to zase dál. Myslím, že je načase, aby se situací kolem D8 začala zabývat policie.
Jenom ne ty policajty. Tam není nic trestného, to by bylo zbytečné...
Na jaře provrtají sesuv, v létě napíšou zprávu a do zimy je pryč.
Do zimy vyšvihnou most přes tu (Uhelnou) strouhu.
Slavit bude hejtman "usteckého kraje" na jaře ...
dvs píše:Jenom ne ty policajty. Tam není nic trestného, to by bylo zbytečné...
... na jaře? ale kterého roku????
No právě to je ta otázka ...
Az 2017 ? To by tedy byla primo anticka tragedie.
Ty zbylé práce absolutně nejsou na 3 celé stavební sezóny. Ten most přes Uhelnou strouhu se dá udělat za jednu, MÚK Řehlovice se dá projíždět v provizorním režimu během dokončování, úsek okolo Habrovan má už podkladní asfalt. Dole pod Habrovany chybí udělat cca 1 km po rovině na poli, to je ani ne na jednu sezónu. Ty tunely jsou skoro hotové.
U trasy okolo Radejčína chybí dodělat násep za tunelem, to je na 1 sezónu. Kdyby se to nestihlo -za tunelem Radejčín lze udělat provizorní trasu přes Radejčín a Habrovany pouze pro OA - věřím že by s tím souhlasili výměnou za pořádná kompenzační opatření ve formě investic do sousedních domů + chodníky, pořádné veřejné osvětlení, atd.
Udělat pořádnou zárubní zeď nebo nějaké jiné řešení je taky na 1 sezónu - viz. sanace svahu na A46 mezi Arnsberg a Menschede jak jsem psal 4.10. nebo na A10 u Gmündu v Korutanech. Ta rekonstrukce na D11 u horních Počernic trvala taky 1 sezónu.
Podívejte jak se finišovalo, když se měl otevřít úsek do Bílinky na konci 2011 (nemluvím o papírovém zprovoznění, ale o reálném stavebním dokončení).
Nic není horší než současný stav. Ten už trvá tak dlouho, že i naši sousedé v A, D, PL, SLO, DK, S a N znají detailně obě objízdné trasy po těch pidisilničkách. Ten provoz je tam neúnosný.
Nedovedu si představit že to nebude v roce 2015.
U trasy okolo Radejčína chybí dodělat násep za tunelem, to je na 1 sezónu. Kdyby se to nestihlo -za tunelem Radejčín lze udělat provizorní trasu přes Radejčín a Habrovany pouze pro OA - věřím že by s tím souhlasili výměnou za pořádná kompenzační opatření ve formě investic do sousedních domů + chodníky, pořádné veřejné osvětlení, atd.
Udělat pořádnou zárubní zeď nebo nějaké jiné řešení je taky na 1 sezónu - viz. sanace svahu na A46 mezi Arnsberg a Menschede jak jsem psal 4.10. nebo na A10 u Gmündu v Korutanech. Ta rekonstrukce na D11 u horních Počernic trvala taky 1 sezónu.
Podívejte jak se finišovalo, když se měl otevřít úsek do Bílinky na konci 2011 (nemluvím o papírovém zprovoznění, ale o reálném stavebním dokončení).
Nic není horší než současný stav. Ten už trvá tak dlouho, že i naši sousedé v A, D, PL, SLO, DK, S a N znají detailně obě objízdné trasy po těch pidisilničkách. Ten provoz je tam neúnosný.
Nedovedu si představit že to nebude v roce 2015.
To zní dost logicky. Kde je tedy, ale ta chyba, že to došlo až do takovému marasmu? Kdo je za to zodpovědný? To přece nemůže být vše, jen díky tomu pošukovi, co tam fotí kdejaký pokácený strom, měří tam ty letokruhy a prochází se provokativně s tím baťůžkem po skoro hotové dálnici a přemýšlí na co a na koho, zase podá trestní oznámení.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
To, co navrhujete není reálné. Zkuste dostavět "obstrukcemi nedotčené" úseky a potom čekat x let na ten poslední. Schválně - co Vám po těch letech zbyde z těch dostavěných?pivko píše:No já bych uznal, že za to může Patrik a spol. pouze v případě, kdy by bylo zjevné, že stavba jede na úsecích obstrukcemi nedotčených dle původního plánu. Tak tomu soudě dle tohoto fóra ale v žádném případě nebylo. Od roku 2006 do roku 2010 nedělali prakticky nic, a půl roku před uplynutím termínu se přiznali, že potřebujou ještě 3 roky na dokončení. Kdyby dělali co mají, tak bude v roce 2010 stát úsek, na který povolení byla, což nestál. A vsadím se, že teď se zase plně nemaká ani tam, kde to se sesuvem nemá nic společnýho. Takže až vyřešej sesuv, tak se zase zjistí, že ještě něco chybí a posune se to zase dál. Myslím, že je načase, aby se situací kolem D8 začala zabývat policie.