Modernizace D1 všeobecně

Odpovědět
_jan91

Re: Modernizace D1 všeobecně

Příspěvek od _jan91 »

dvs

Příspěvek od dvs »

V tom článku píší, že montáž svodidel na úsecích bude trvat 1 týden a kvůli tomu bude potřeba 1+1 na tuto dobu.

Např. zde u tohoto typu dočasných svodidel píší
Denně lze namontovat okolo 2 km systému v jedné pracovní skupině, za 8 h. http://www.doznac.cz/docasna-svodidl/
Slovní úloha: kolik potřebuji skupin, abych namontoval v daném úseku svodidla za den při 2 směnném provozu?
Je to možné montovat na víc kusů a pak to spojit nějakým přechodem proměnné délky nebo je nutné to montovat hezky z jedné strany jeden za druhým?
adamos

Příspěvek od adamos »

ideální teoretická rychlost montáže - v případě, že je matriál na místě a parta je zaběhlá, montáž provádí rutinně.
Tady to budou stavět poprvé, budou se to učit, k tomu navážení materiálu, atd...
K tomu bych připočetl nástřik VDZ, převádění dopravy, nějaké práce okolo a časová rezerva. Osobně nevidím moc rozdíl, jestli ohlásí uzavírku na 4 nebo na 7 dní...
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

adamos píše:...Osobně nevidím moc rozdíl, jestli ohlásí uzavírku na 4 nebo na 7 dní...
Mezi tím je ale rozdíl obrovský - hlavně z dopravního hlediska. Při montáži totiž bude muset být provoz veden v režimu 2+1 jízdní pruh (jeden v polovině, kde se svodidla montují) a tohle se musí vejít do dnů, kdy není špička, tzn. v pásu na Prahu od středečního poledne do nedělního poledne a v pásu na Brno od sobotního poledne do čtvrtečního poledne. To jsou časy, kdy je na D1 Praha - Brno přípustné provádět uzavírky do 1 pruhu aniž by vznikaly větší / významnější kolony vozidel. A musí jít ještě o běžný týden. Kolony ale každopádně v typických denních špičkách budou tak či tak.
adamos

Příspěvek od adamos »

Díky za objasnění, člověk se učí celý život :)
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Opravy D1 na mušce ekologů, prodlouží to omezení provozu?
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=200&t=4369
kot

Příspěvek od kot »

Docela by mě zajímalo, z kterých peněz ti patrikovci žijí. A pak si říkám, že by nebylo špatné jim zkusit ty dotace a výpalné ustřihnout. Ať mají taky trochu starostí. S tou D1 už je to fakt trochu moc! To už je fakt na přes držku.
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Částečně i z dotací, takže stát platí, aby stát trpěl. Prý dokonce obchází supermarkety a díky dálnicím, kde si dělají jméno, je vydírají, když připravují své záměry.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

teď mluvil "Terč na zelený atentát" alias Miroslav Patrik v reportáži událostí na ČT24 - odkaz bude v tom mém postovaném článku, doporučuju shlédnout ... vře mi krev :kladivo: :kladivo:
grundyg

Příspěvek od grundyg »

Nejde mi na rozum proč média označují Děti země pořád jako "ekologickou organizaci". S ochranou životního prostředí neměl Patrik nikdy nic společného, v poslední době už se to ani nesnaží předstírat, ve svých snahách argumentuje ekonomickou výhodností a "dodržováním zákonů", to je hodně populární. Ekologie je jen nálepka, kterou všichni papouškují. Poškozuje to ty, kteří by přírodu chránit chtěli. A jeho činnost poškozuje všechny.
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

No v dubnu by se stejně určitě nezačlo jak to říkali v ČT... Pokud se teď má X týdnů soutěžit zhotovitel, projednávání rozkladu přece může probíhat současně s tím a třeba to ani začátek někdy o prázdninách neovlivní ne? Případně mě opravte, nevím jaké jsou lhůty a možnosti.
Když jsem teď viděl Patrika v televizi, zase to ve mě rozvířilo krev. Doufám, že se díky medializaci zvedne pořádná vlna odporu i z veřejnosti (i když na něho to asi platit nebude, on tomu přece rozumí víc a má pravdu). Jsem zvědav jak se k tomu postaví nový ministr, pořád prohlašují jak je resort v rozkladu a zásluhu na tom má i tenhle panák. Chtělo by to nějak legislativně ošetřit aby nemohli tihle fanatici tolik zdržovat ale nesmí to dopadnout tak jako s výkupními cenami pozemků...
kot

Příspěvek od kot »

Tak pod tímhle článkem je diskuse a asi nejsem sám, který toho rejpala nemusí. Bylo tam 31 příspěvků a 30 bylo proti Patrikovi a jeden syčel na neschopnost ŘSD. Tak alespoň je vidět obliba toho prevíta ve společnosti!
monin

Příspěvek od monin »

Fakt mi to teď nedalo a otevřel jsem si poprvé stránky těch dětí a jen jsem si zlehka (jinak to snad ani nejde) přečetl jen ten poslední rozhovor s Patrikem. A docela mě tam fascinoval tento dotaz a tato odpověď:

"Kolik teď tedy máte členů?
Členů a příznivců je nás podle oficiální databáze kolem padesáti, čili početně jsme zhruba na stavu před listopadovou revolucí. Nicméně neoficiálních příznivců je jistě více. Ale počet není pro mě podstatný, spíše to, jestli máme nějaký vliv a jestli k něčemu pozitivnímu směřujeme."

Takže skupina ani ne padesáti lidí, placených dokonce ještě i z naších daní, dokáže udělat takovouto neuvěřitelnou paseku? Rozumím tomu dobře?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
pivko

Příspěvek od pivko »

No k tomuhle jen pár poznámek:

1. Patrik je ksindl, před kterým si slušný človek odplivne. O tom žádná. ALE!

2. To, že projednání rozkladu trvá několik měsíců, za to skutečně Patrik nemůže. Tam se vina z Patrika jednoznačně přesouvá na neschopy na příslušných úřadech. Stejně tak nemůže za to, že po pravomocném rozhodnutí podá Patrik správní žalobu a soud rozhodne o odkladu vykonatelnosti rozhodnhutí, aniž by se nad věcí pořádně zamyslel. A už vůbec Patrik nemůže za to, že ŘSD není následně schopno připravit tendr tak, aby nebyl napadnutelný.

3. Schválně jsem se díval, jestli Děti zěmě aktuálně berou nějaké dotace a za posledních 5 let jsem nenašel nic, co by stálo za řeč. Odkud tedy ty prachy berou, je mi záhadou.
JohnyRockNRoll

Příspěvek od JohnyRockNRoll »

Chápu to správně, že ten tydýt požaduje pro rozšíření krajnice studii EIA? K tomu ale přece není důvod, kapacita dálnice se tím nemění ne?
xman

Příspěvek od xman »

Chápete to správně.
Ale hlavně! Existuje papír MŽP, že tento záměr nepodléhá posuzování vlivu na ŽP. Tedy papír od úřadu, který by případné posuzování vlivu prováděl. Přesto to nestačí. Co víc by mělo ještě ŘSD udělat?
Bobek

Příspěvek od Bobek »

No přece zeptat se Mirka.
- Mirku, můžeme modernizovat D1?
- Ne.
- OK.
:kladivo:
Království a půl princezny za 511.
Max

Příspěvek od Max »

Stara D1 ale preci ma uz par let platnou EIA i na hypotetickych 3+3 (mam pocit, ze se to prave psal nekdo tady na foru). EIA na D 28,5 je pak o to absurdnejsi.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ano, ale platná EIA na šestipruh obsahuje desítky podmínek, které realizaci rozšíření podmiňují, zejména se jedná o dlouhé kilometry protihlukových zdí na nižší hlukové limity, protože u rozšíření se neuplatní korekce na starou hlukovou zátěž...
Likas

Příspěvek od Likas »

Členů a příznivců je nás podle oficiální databáze kolem padesáti, čili početně jsme zhruba na stavu před listopadovou revolucí. Nicméně neoficiálních příznivců je jistě více. Ale počet není pro mě podstatný, spíše to, jestli máme nějaký vliv a jestli k něčemu pozitivnímu směřujeme."
OT - Tak mě napadlo, že kdyby se do DZ (Děti Země) přihlásil dostatečný počet nových členů zastávajících jednotný názor na umělé zdržování staveb, tak by směřování tohoto sdružení mohl úplně otočit. Vstupní členský poplatek je pouze 200,- :-)
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

ale toto je geniální nápad. vždyť by skoro stačilo tady na foru se domluvit. pojdme do toho:-)
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
P_V

Příspěvek od P_V »

Jenže oni tam nemaj demokracii, nýbrž nějakou Radu a Užší kolegium. Tyhle orgány infiltrovat zas tak snadné nebude. Stanovy tam pro jistotu nemají veřejně.
Odpovědět

Zpět na „D1 Modernizace“