Mám dotaz na cestu kudy jet skrz Porúří od východu na západ a zpět..
Přijedu od Kasselu (D) po A44 a jedu rovně skrz Porúří směrem na A40 směr Venlo (NL), Eindhoven (NL), Antwerpen (B), atd.
Jednou jsem už takhle jel a vzal jsem to přímo skrz Porúří – Dortmund–Bochum–Essen–Oberhausen–Duisburg, ale nejsem si jistej, zda je to ideální trasa. Jede se totiž přímo skrz střed Porúří (připomíná to severojižní magistrálu v Praze) a hlavně přímo město Dortmund s úrovňovými křižovatkami, semafory, přechody pro chodce, 50 km/h, apod.
Kudy navrhujete ideální průjezd Porúřím (rychlý, pohodlný) ve východozápadním směru?
Napadá mě před Dortmundem u města Unna uhnout na sever na A1, kde po 9 km u města Kamen odbočim zpátky směr západ na A2, projedu Porúřím Recklinghausen, Gladbeck, Bottrop, apod. a pak sjedu po dálnici A3 11 km zpátky na jih, kde se před Duisburgem vrátim zpátky na původní trasu na A40, kde už normálně projedu Duisburgem, přes Rýn a směr Venlo (NL), Eindhoven (NL), Antwerpen (B).
Má tahle mou navržená alternativní trasa po A2 smysl, vyplatí se tato 20 km zajížďka (9 km na sever + 11 km na jih), abych se vyhnul centrálnímu Porúří a městu Dortmund?
Děkuji!!