Honza1 píše:MichaleR, jak znám názory zastupitelů v DC, tak to jste určitě mluvil s panem Sinkem. - Na dokreslení cituji Zpravodaj města: „Pro vedení města jsou OBĚ varianty nepřípustné. „Neumím si představit, že by do centra města na dohled od zámku jezdilo denně takové množství aut, z velké části kamionů“ řekl Pavel Sinko, náměstek primátora. Vedení města se klaní k variantě Chrochvického potoka. (Trochu protimluv). Jinak problém s politiky je takový že to neřeší – např. dopravní komise města DC se sešla naposledy před rokem a doposud ani svým členům nerozeslala materiály, které jsme ji dali k projednání před třemi měsíci!
Také jste asi od nějakého politika slyšel, že DF chce vést tranzit přes Severní Terasu, to jsme nikdy neřekli a upřímně k výjezdu 74 se prokličkovat by byl opravdu kumšt

. Naopak jednoznačně se nabízí trasa E442, tedy exit 69. – Zkusím Vás přesvědčit: 1) My neříkáme, že je to nejlepší, ale chceme hodnověrné posouzení této varianty – ať to někdo spočítá, cena – výkon. 2) Ústí to nedovolí – kdo mát tu křišťálovou kouli? Např. největší občanské sdružení v ÚL je pro. 3) Autodopravci v DC se sešli a jsou i pro tuto variantu. 4) Většina trasy v ÚL je 4 pruh nebo bradfield. 5) Studie ŘSD v této trase doporučuje 2+1 6) Dle vyjádření pana Ing.Horníčka z ŘSD, který byl na jednání, se po dostavení D8 počítá na této trase s poklesem dopravy na 2-3 tisíce (to se mi až nezdá) 7) Vislnická a Kladrubská spojka. Dále pak silnice na Hrádek nad Nisou ( již nyní přebírá tranzit východ ČR – NSR)
Chrochvický potok 2012 – ten je ze strany ŘSD jen do počtu (tak to řekla i paní Černá z ŘSD) a v žádném případě tuto variantu nelze hodnotit jako obchvatovou, když zasáhne stejný počet osob, jako trpí nyní…
Škoda, že nejste projektant

– až budete v DC, tak spolu vykouříme dýmku míru.
Zdravím!
Ta chyba s tím výjezdem na Exit74 - už ani netuším, kde jsem to pobral, ale jsem si jistý tím, že někdo tím argumentoval. Zcela určitě se shodneme, že trasování přes Žižkovu ulici je násobně lepší variantou, než přes Severní terasu. O tom asi není pochybnost.
Ad 1) Shodneme se, že posouzení varianty (jakékoliv varianty!) je v této fázi přípravy nutné. Horší problém je to, že posouzení vlivu na ŽP, na krajinný ráz atp. jsou "měkké" obory a velmi záleží na výkladu a přístupu zpracovatele. Osobně jsem se několikrát setkal s tím, že lze připravit dokument EIA tak, že to krásně "vyjde" stejně tak - a podotýkám, že bez porušení zákona!!! - lze EIA připravit tak, že to prostě nevyjde. Velmi záleží na osobě hodnotitele a následně "jak se to domluví"....
Ad 2) No, křišťálovou kouli bych chtěl taky.... a kdo ne, že... Já mám naopak v Ústí mnoho přátel, kteří tvrdí, že v případě úvah o trasování přes centrum UL bude silný tlak proti. Zcela kategoricky proti je dnes Dopravní podnik UL, Národní památkový ústav Ústeckého kraje. A jestli je nějaké občasnké sdružení pro, tuším, že v případě trasování přes Labské nábřeží se objeví sdružení jiné, které bude striktně proti. A protože být proti je daleko snazší, než být pro, tak kdo bude mít více mediálního prostoru???
Ad 3) Zrovna dnes jsem se na to zetpal majitele spedice z Bělé u Děčína. No máte pravdu, jsou pro. Zejména proto, že to může být podstatně rychlejší, než přivaděč z Exit80. A oni speditéři jsou hlavně pragmatici.
Ad 4) Což o to, to asi jo. A onen čtyřpruh vede povětšinou dosti neutěšenou krajinou. Bradfield - to je asi myšlen brownfield. No, což to jo. Ale zkuste navrhnout zbourat Matiční ulici včetně přilehlých uliček, a máte ochránce hnědočechů a jiných kulturně-obohacujících etnik přivázaných k bagrům.... a lidskoprávní aktivisté způsobí poprask až v Bruseli....
Ad 5) 2+1 mezi UL a DC by bylo fajn tak jako tak. Byť to není pro ŘSD nijak prioritní - pouze jako výhledově možné. Ale jak jsem psal, proč ne.
Ad 6) tak to se mi taky nezdá.
Ad 7) zde přiznávám, že netuším.
Já osobně mám za to, že křižovatka pod Větruší ani omylem není dimenzována na R13, že není ani smyslem dopravy tranzitem procházet v těsné blízkosti centra UL, dopravní kongesce a jejich vyřešení v případě peáže R13 okolo nové mostu v ÚL si neumím představit. Jsou zde úrovňová křížení bez prostorové možnosti je přestavět na MÚK. Oblast od Krásného Března k Neštěmicím prochází povětšinou skrze bytové domy - klasické činžáky. (a teď bez ohledu na to, kdo v nich bydlí)....
Vaše varianta je přínosná zcela jistě pro Děčín. Ale opravdu i pro Ústí nad Labem???