D35 obecně + aktuální stav
Re: R35 - Aktuální stav
Byly, pak ŘSD chtělo MÚK Mohelnice-jih zrušit kvůli úsporám a nakonec MěÚ Mohelnice toto rozhodnutí zvrátil a znova se s ní počítá.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Jinými slovy díky zpoždění v aktualizaci letáku jsme se to nedozvěděli? 
Hlavní problém Mohelnice je vzdálenost MÚK. Opět tak to dodatečné zařazení MÚK Mohelnice, jih bude vyžadovat výjimku z normy. MÚK Mohelnice, jih byla dohodnutá jako poloviční, tzn. rampy jen do města z Olomouce a z města do Olomouce a trochu dále než je dnešní MÚK.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Tak to bylo i předtím, MÚK Mohelnice-jih byla odsunuta jižním směrem a navíc byla všesměrová.
A právě to by ztěžovalo tu situaci a projednání výjimky. Navíc pro směr sever budiž využita ta upravená severní MÚK s novou I/44.Lenny píše:Tak to bylo i předtím, MÚK Mohelnice-jih byla odsunuta jižním směrem a navíc byla všesměrová.
Nemáte někdo prosím info jak jsou na tom s výkupy na těch prvních 2 úsecích?
Bude to komplikované, ale inženýring se velmi snaží... Problém je v té změně zákona účinné od 1.2.2013. Chvíli se to teď bude komplikovat, než si lidi zvyknou, že více nedostanou a dřívější vysoké ceny jsou minulostí. Logicky se to těm lidem teď nelíbí, když soused dostal trojnásobek než je mě nabízeno teď...
Na MÚK Slavonín, na rozhraní AB a CB vozovky je menší hup. AB vozovka se tlačí nahoru. Je to zde http://mapy.cz/#!x=17.217638&y=49.56689 ... 9nzU-xUzhq
Taky jsem dneska jel OL>Lipník a mezi Přáslavicemi a ekoduktem jsem nadával (kvůli rázům do přední nápravy) snad na všech přechodech AB/CB ... ještě že alespoň zfrézovali ty hrůzy v údolí za ekoduktem MAPA
R35 je hezká cesta, ale přechody AB/CB nestojí za nic a to horko to jen zvýraznilo ...
R35 je hezká cesta, ale přechody AB/CB nestojí za nic a to horko to jen zvýraznilo ...
no při dnešní cestě do Brna jsem byl nemile šokován úsekem před Lipníkem nad Bečvou i po loňském zbroušení to teda dost drncá, což je u relativně nové dálnice opravdu neštěstí ... naopak zbytek do Olmíku super stav a velmi velmi chválím 
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Zatím jen náznaky pokroku, ale snad se to brzo pohne. Je to věřím v zájmu všech.
http://pardubice.idnes.cz/r35-silnice-d ... -zpravy_mt
http://pardubice.idnes.cz/r35-silnice-d ... -zpravy_mt
Nejhorší je, že "naši" poslanci mají jen chabé představy jak situaci rychle a reálně řešit. Ale mluvit o zlepšení umí perfektně. Slibem nezarmoutíš...
Uvidíme, co z těch slibů nakonec bude. Nicméně tady odkaz na další článek k R35. V boxu jsou kilometrově rozfázované jednotlivé úseky. Je to zpracováno dle jedné mapy z relevantního zdroje, takže vše uvedené platí
:
http://pardubice.idnes.cz/r35-silnice-o ... -zpravy_mt
http://pardubice.idnes.cz/r35-silnice-o ... -zpravy_mt
Martasi, nechci se tě dotknout, ale mě začíná dost věcí připomínat Veberovi vzdušné zámky. Dokud se stavba fyzicky nerozběhne, nevěřím už ničemu. Vem si sousední D11. Zřejmě se zase letos nekopne. Stále není hotový archeologický průzkum. A to je jak stavební povolení, tak i vybraná stavební firma. Hlava mi to nebere. A na R35 není vykoupeno a pravomocně vysoutěžíno...
V pohodě. Taky netrpělivě čekám na první kop do země. Do té doby se budu jezdit nadále kochat alespoň na rostoucí estakádu do Opatovic. Ale jsem optimista a věřím, že takový tahanice jako u D11 v případě R35 nebudou. A k té etapizaci úseků. Na dost podrobné mapě, kterou mělo ŘSD na schůzi v Mýtě, jsem viděl vše osobně (mám ji k dispozici, ale dále ji nešířím). Zrovna toto tedy není za strany ŘSD jen plácnutí do vody.
Ta estakáda mi dělá radost! Ale snažím se přitom nemyslet na bártu a jeho šetření. Tvé fotky mi pravidelně zlepší náladu. 
po fotce se bohužel nesvezu
myslím, že by měli poslanci pohnout s tím cenovým výměrem ministerstva financí, jinak se z místa nepohneme, ať budeme R35 etapizovat, jak chceme ...
při páteční cestě do Prahy a dnešním návratu zpět jsem byl tedy velmi mírně řečeno "zklamaný" dost špatným stavem R35 mezi Přáslavicemi a Lipníkem, na některých místech jsou praskliny v CB zalité asfaltem, jinde mi to připomíná D1 Vyškov - Brno, nerad to říkám, ale ŘSD by mělo pomalu uvažovat o přefrézování kritických míst. U relativně "mladé dálnice" je to podle mě dost tristní stav, nevím, co je za tím, zbytek se mi zdá OK 
Jen by mě zajímalo, kde inženýři z ŘSD udělali chybu 
http://pardubice.idnes.cz/obchvat-silni ... -zpravy_mt
http://pardubice.idnes.cz/obchvat-silni ... -zpravy_mt
Neplánoval se obchvat Vysokého Mýta společně i s obchvatem Hrušové? Jestli spíš nejde jen o nějaké nepochopení.
Původně to tak myslím bylo, ale pak se rozhodlo uspíšit přípravu tím, že se úsek rozdělil na více částí tak, aby se obchvaty Mýta a Litomyšle začali stavět dříve. Bohužel podle té mapy s nákresem budoucí trasy se na Hrušovou zapomnělo. Úsek kolem Mýta (od MÚK Mýto západ má přesně 5,80 km) končí na MÚK Džbánov. Poté je 5 km, kde se doprava průběžně vrátí na starou I/35 (tam se nachází Hrušová) a pak je MÚK Řídký. Dle informací se z obchvatem Litomyšle počítá od MÚK Litomyšl-Sever, která vyústí na starou I/35 u Nedošína. Z MÚK Džbánov na MÚK Litomyšl-Sever je dálka úseku opět 11,50 km.
Aha, takže opravdu nepochopení, ale u mě
. Ovšem nevím, jestli by zpoždění realizace těch 11,5 km něco zachránilo...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Mě pořád fascinuje, ta představa některých obcí, že v momentě, kdy se vybuduje před obcí 4 pruh délky 6km, na obou koncích navazující na 2 pruh, se tam nahrnou stovky kamionů a tisíce osobních osobních aut proti současnému stavu. Přijde mi to jako zbytečná hysterie, něco jiného by bylo, kdyby se např. do Hrušové měly zbíhat konce R35, již navazující z obou stran na dálniční síť.
R48 -> D48 se podařilo!
Ale tak s tím právě současný návrh počítá. Obchvat Mýta skončí na MÚK Džbánov. Od ní bude provizorní sjezd na stávající I/35 po níž se bude pokračovat až na MÚK Litomyšl Sever, kde začne obchvat Litomyšle. Napadá mě paralela s koncem D1 u Říkovic. Všechna doprava sjíždí do Přerova. Tady se svede do Hrušové. Není to tak, že by na čtyřpruh hned navazoval nový dvoupruh v trase budoucí R35.
Dva oddělené kousky R35 nacpané do současné I/35 asi moc nové dopravy nepřitáhnou, ale chápu, že se Hrušová bojí, aby to provizorium nebylo poněkud delší, jak je u nás zvykem
. Navíc si nejsem jistý, že by těch dočasně vynechaných 11,5 km stavbu nějak mimořádně urychlilo a pokud ano, tak za jakou cenu - několikrát se tu probíralo, že je výhodnější stavět delší úseky najednou.