Rok 2013:
I tak jako po minulé roky si dovolím, ovšem trošku jinak, napsat několik vět.
1. v tomto roce jsem se soustředil na rychlejší aktualizaci linků ve všech tématech a snad i většina z nich je funkční
2. zároveň jsem se soustředil na doplnění obsáhlejších informací v mnoha státech a snažil jsem se i v méně diskutovaných doplnit další informace
3. bylo přidáno minimálně 6 zcela nových států; naleznete v příspěvcích v tomto tématu s datem 2013
4. Chorvatsko se stalo 28. členem EU, takže sekce EU je co do sledovanosti, debat i obsahu logicky nejdůležitější částí mezinárodních sekcí
Evropská unie nyní tedy obsahuje 27 států. Z nich 2 mají poslední příspěvek starší jako 1 rok. Nejsledovanějšími, s číslem nad 10.000 zhlédnutí disponují státy: Slovinsko, Itálie, Maďarsko, Nizozemsko, Německo, Rakousko, Slovensko, Francie, Polsko a Chorvatsko. Tedy více jak 1/3 EU sekce. Všichni sousedé ČR zde mají vlastní fórum, jako bonusy jsou i Francie a Chorvatsko. Oba tyto státy jsou odznova "přestavěny". Odstraněno bylo geografické členění, zavedl jsem rozčlenění dle koncesionářů v případě Francie a dle jednotlivých dálničních tahů v případě Chorvatska. Pro Chorvatsko jsem rokem 2013 zavedl i aktuální informace z provozu silnic a hodlám pokračovat i v dalších letech. Ohledně Chorvatska jsem doplnil několik informací i do základního přehledu v rámci webu; Informace pro řidiče, Zahraničí. Ohledně Slovenska jsem se zavázal posílit informovaní o rozvoji silniční infrastruktury a to jsem i splnil, i když ještě vázne lepší informovanost z hlediska doplnění mapek pro úseky na R2, R7 atp.
Evropa mimo EU nyní obsahuje 18 států. Z nich 4 mají poslední příspěvek starší jako 1 rok. Nejsledovanějšími, s číslem nad 5.000 zhlédnutí disponují státy: Srbsko, Rusko, Ukrajina, Bosna a Hercegovina, Albánie, Norsko a Andorra.
Amerika nyní obsahuje 30 států. Z nich 6 má poslední příspěvek starší jako 1 rok. Nejsledovanějšími, s číslem nad 3.000 zhlédnutí disponují státy: USA a Kanada a oba mají vytvořeno vlastní fórum. Kanada je již rozčleněna na teritoriálním principu a částečně jsou tam i základní, nebo širší informace. USA prozatím rozčleněny nejsou; pro nedostatek času. Celkem ještě 6 států Ameriky chybí zcela.
Asie nyní obsahuje 42 států. Z nich 4 mají poslední příspěvek starší jako 1 rok. Nejsledovanějšími, s číslem nad 3.000 zhlédnutí disponují státy: Čína, Spojené Arabské Emiráty, Izrael, Ázerbajdžán. Celkem ještě 6 států Asie chybí zcela. Bohužel, pro nedostatek času jsem nebyl schopen doplňovat aktuální zprovozňování nových úseků dálnic v Číně, kde trvá dálniční boom, pokusím se ovšem informovat, o kolik se dálniční síť rozrostla v roce 2013 a snad se pokusím alespoň na měsíční báze informovat v roce 2014.
Afrika nyní obsahuje 42 států. Z nich 9 má poslední příspěvek starší jako 1 rok. Nejsledovanějšími, s číslem nad 3.000 zhlédnutí disponují státy: Maroko, Alžírsko a Uganda. Celkem ještě 12 států Afriky chybí zcela.
Austrálie a Oceánie nyní obsahuje 9 států. Z nich 1 má poslední příspěvek starší jako 1 rok. Nejsledovanějšími, s číslem nad 3.000 zhlédnutí disponují státy: Austrálie a Nový Zéland. Celkem ještě 5 států Austrálie a Oceánie chybí zcela.
Mezinárodní koutek nyní obsahuje popis 169 států světa; včetně ČR. Počet se rozrostl o +4%.
Celkem je zde nyní:
- příspěvky: 6.586 (7,6% obsahu fóra), přičemž sekce EU tvoří 4.500 příspěvků (68%)
- témata: 306 (8,5% celého fóra), přičemž sekce EU tvoří 138 témat (45%)
Pro rok 2014 si stanovuji tyto priority:
*udržet aktuálnost vládních linků ve všech tématech
*i nadále průběžně informovat o aktualitách ze silniční infrastruktury ve všech státech
*intenzivněji se věnovat státu Čína z hlediska dálničního boomu v zemi
*zlepšit informovanost ve státech, které nedisponují novějšími posledními příspěvky
*přidat další státy USA
*na portálu ceskedalnice.cz přinést před letním obdobím nové informace ohledně Chorvatska
Přidání nových států bude záležet od vývoje v nich.
Děkuji za pozornost i za zájem o mezinárodní sekce.