[D48] Frýdek-Místek, obchvat

Bělotín – Frýdek-Místek – Český Těšín
Odpovědět
bumbik

Re: R48 Frýdek-Místek, obchvat

Příspěvek od bumbik »

o důvod víc, abych se vypravil na fotovýlet ... pokud je zájem?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Určitě je zájem!
Já jsem úplně mimo a jsem maximálně zaneprázdněn, takže ani tady neprohlédnu vše... na R48 a jiné oblíbené místa si čas udělám vždy :)
Jezdím na plný plyn... brzdy jsem už odmontoval
Centrum dopravních informačních systémů
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak myslím, že obchvat FM bude ještě nutnější - pokud klapne toto:
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... neumatiky/
tak to znamená od dodavatelů kvanta kamionů denně do Nošovic z Mošnova a Českého Těšína (bavil jsem se s jedním zasvěceným, co dělá ve firmě, která má pneumatikárně dodávat kaučuk) oproti stávajícímu stavu, nehledě na počty osobních aut zaměstnanců ...
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

nemám to z nijak ověřeného zdroje, ale přestože probíhají přípravné práce na obchvatu tak jeho stavba prý chvíli nebude na pořadu dne, údajně se dříve začne rychaltice rybí a v nějakém souběhu údajně i bělotín rybí.
disclaimer: zdroj je od osoby, která by měla mít k této informaci přístup, ale více jsem se bohužel nedozvěděl, proto tuto info berte bez záruky.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

OT: já právě dneska cestou k přítelkyni koukal, že na 4 místech je podél I/48 mezi Příborem a NJ vykolíkováno podél cesty bůhvíco a onehda ráno u MÚK Hájov při cestě do práce jsem koukal na geodety, kteří tam něco vyměřovali a nakonec tam je několik trasírek IS, tak mi to bylo divné, měl jsem za to, že jde jen o nějaké vyměření budoucích přeložek IS aby nepropadla SP, ale možné je všechno ...

zpět k tématu na přání Flakyho: :D
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... /26-3-2014

ale víc jsem kvůli času a západu slunce nestihl, snad o víkendu dofotím zbytek ;)
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Díky za foto :)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

bohužel toho není moc Flaky ... snad o víkendu dofotím aspoň Skatulův hliník - Skalická Morávka
Naposledy upravil(a) bumbik dne 27.3.2014 19:00:10, celkem upraveno 1 x.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Dnes jsem jel opět po I/48 a ČS Benzina v trase obchvatu už se vyklízí, takže její likvidace proběhne záhy.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

ale Čepro zatím žádná změna v katastru ... je to poslední chybějící pozemek/nemovitost, která ještě není majetkoprávně dořešena na obchvatu FM + 22 věcných břemen na inž. sítě - aby nedošlo na Martinova slova, že tam připraví trasu obchvatu a bude to roky ležet ladem
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Oznámení zahájení řízení o prodloužení platnosti stavebního povolení ( SO 424, 433, 438, 517, 513 stavby R 48 Frýdek-Místek, obchvat)

http://www.frydekmistek.cz/prilohy/Zpra ... 3_2014.doc

pár podrobností o budoucí stavbě
součástí stavby je i oplocení o délce 3,9 km (celková délka má být 5,34 km) a výstavba protihlukových stěn vysokých tři až šest metrů a dlouhých 6,13 km (celková délka stěn má být 8,2 km). Kvůli stavbě má dojít k demolicím v zahrádkářské kolonii, dále se má demolovat čerpací stanice PHM, obalovna a pro MÚK Olešná také obytné domy. Celkem se má zbourat asi 79 objektů.
hiob

Příspěvek od hiob »

Martin z Ostravy píše:Dnes jsem jel opět po I/48 a ČS Benzina v trase obchvatu už se vyklízí, takže její likvidace proběhne záhy.
podle mne ve stále v provozu, jen proběhlo vykácení zeleně, rychlé foto ze soboty za soumraku 5.4.2014
DSCN2886e.JPG
DSCN2886e.JPG (69.48 KiB) Zobrazeno 7154 x
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Tak když jsem jel kolem, tak byla uzavřena, odstrojovali totem a dávali do auta zboží.
Připadlo mi to tedy, jako, že to tam "balí".
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

potvrzuju slova Martina - skutečně se to tam vyklízí ... velmi brzy bude demolice, pak určitě nahodím foto ;-) obalovna Eurovie/Alpine bau se už taky vyklízí a připravuje k demolici, a 3 chatky, které byly připraveny k demolici, již padly, chybí tedy už jen benzínka ČEPRO, která se stále vyvlastňuje ... jinak už je vykoupeno a vyvlastněno vše - chybí ještě vydat několik SP, což se zřejmě dořeší ještě letos a k tomu 24 věcných břemen na IS, taktéž doufám, že ještě letos se dořeší ...
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Myslíte si někdo, že od budoucí křižovatky (Frýdek-Místek západ) k Místku bude protažený 4 pruh?
bumbik

Příspěvek od bumbik »

myslíš, jak bude kruhový objezd (17.listopadu/palkovická/I/48) na MÚK Olešná u přípojky na R56, že by z kruháče vedl 4pruh k OBI? pokud vím, zavází IR Progress minimálně ... a myslím, že těch objektů je více ... pokud jsem tedy správně pochopil - navíc, když má město v plánu postupně zúžit městský průtah, aby odradili kamiony a osobáky od cesty městem, tak se mi nechce věřit, že by někde dbali na rozšíření v místech, kde po dostavbě R48 bude provoz zcela minimální
FlakY`

Příspěvek od FlakY` »

Jedná se spíše o to, že jeden pruh bude odbočovací/připojovací a další bude přímý z/na Zelinkovice. Už teď jsou místa, kde by se to dalo jen přemalovat a někde jsem plány na to viděl, ale nevím jak je to v dnešní době aktuální.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

bumbik píše:potvrzuju slova Martina - skutečně se to tam vyklízí ... velmi brzy bude demolice, pak určitě nahodím foto ;-) obalovna Eurovie/Alpine bau se už taky vyklízí a připravuje k demolici, a 3 chatky, které byly připraveny k demolici, již padly, chybí tedy už jen benzínka ČEPRO, která se stále vyvlastňuje ... jinak už je vykoupeno a vyvlastněno vše - chybí ještě vydat několik SP, což se zřejmě dořeší ještě letos a k tomu 24 věcných břemen na IS, taktéž doufám, že ještě letos se dořeší ...
Tak schválně jsem se tam dnes zastavil a na brzkou demolici to tedy nevypadá. Totem už zase stojí, a dnes tam naváželi nějaké zboží.
R48 -> D48 se podařilo!
adamos

Příspěvek od adamos »

Změna majitele / nájemce?
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

To nevím, proč by nový majitel sundával totem a zase ho dával (je beze změny) zpátky.
Spíš to bude tak jak psal hiob, že ho dali pryč kvůli kácení.
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak dnes mi přišel dopis z ministerstva financí - odpověď na můj dotaz, jak to vypadá s odstraněním Skatulova hliníku - výsledek - 10.4. 2013 na svém jednání vláda schválila zakázku na odstranění - doba odtěžení skládky je 21 měsíců, nyní ministerstvo financí projednává novou koncepci řešení odstraňování starých ekologických zátěží a na základě výsledku bude vypsán tendr na sanační firmu, která Skatulův hliník odtěží ... přesný termín zatím není znám s ohledem na ono projednávání
kot

Příspěvek od kot »

21 měsíců vypadá jako dlouhá doba, ale je super, že je to konečně na pořadu dne. Až se fyzicky začne, otevřu si na oslavu láhev, i když se klidně vsadím dopředu, že se těch 21měsíců 100% prodlouží. Ale díky bohu, že už se zahájení blíží.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

opět prodloužení platnosti SP:
http://www.frydekmistek.cz/prilohy/Zpra ... 4rozh..doc

no místo boj o peníze je to spíš boj o nepropadnutí stavebních povolení :?
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Pokud se má OPD v silniční ose TEN-T vyčerpat, tak se to již nezvládá jednoznačně na ucelené stavby. Proto je teď s EU vedena intenzivní debata (zatím bez pro nás pozitivních výsledků) o rozdělení staveb část OPD I, část OPD II. Za účelem dočerpání OPD I a rychlé zahájení čerpání OPD II nelze už vyloučit ani zahájení R48, neboť jak už někdo psal v sousedním vlákně, někoho napadla spásná myšlenka pro obhajobu - jedná se vlastně o modernizaci (EDIT: teda to se týká úseků přestavby I/48, obchvat FM nikdo nezpochybňuje, ale MF pořád nevyhlásilo likvidaci Skatulova hliníku, takže je to otázka toho, zda obě akce poběží paralelně nebo bude stavba čekat na ukončení likvidace skládky. Očekávám spíše souběh.)
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

a co zákaz vypisovat zakázky nad 300 000, neudělá to R48 čáru přes rozpočet? a proběhne archeologie podél I/48 dík martini za info, jako vždy, jsi king :ok:
martini
VIP

Příspěvek od martini »

O archeologii navím, zákaz vypisování se musí vyřešit rychle, jinak je v prdeli všechno, jestli GŘ nebude schvalovat zakázky "jak na běžícím pásu", jen chce asi mít přehled, což chápu.
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
Odpovědět

Zpět na „D48“