Rozluč se z letáky...bumbik píše:naštěstí vedoucí komunikace přece nepřipravuje stavby atd. tudíž to zas není "katastrofa" ale ty další čistky
Situace na ŘSD
Re: Situace na ŘSD
Už týden se nevypsala ani jedna zakázka, ani zakázka malého rozsahu, prostě vůbec nic. Všechno stojí... S takovou se při troše štěstí dočkáme možná jen zběsilého opravování v říjnu a listopadu a nic víc. Při tom jen na dálnicích bylo připraveno k soutěži 15 úseků, které se mohli postupně začít od června opravovat.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
dvojí smůla
Lenny a nějaká dobrá zpráva by nebyla?
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
bumbik: určitě ano. V Bílé labuti dostali dnes mandarinky.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Přijde mi, že toto vedení dělá čistku tak velkou, že to nemá obdoby. Už jim ani novináři netleskají. Je to prostě katastrofa. 
A to už se to pomalu začínalo všechno rozbíhat, zas velké zakázky, opravy, novostavby, super, tak zas jindy.
asi tak nějakmbmat píše:super, tak zas jindy.
A přitom ještě na podzim to vypadalo tak strašně nadějně...
viz článek jistého ..
http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/ ... -historii/
Když to zpětně pročítám, chce se mi brečet. A bohužel, určitě tady nejsem sám.
viz článek jistého ..
http://www.silnice-zeleznice.cz/clanek/ ... -historii/
Když to zpětně pročítám, chce se mi brečet. A bohužel, určitě tady nejsem sám.
Tak uvidíme, kolik těch podělaných dálnic postaví oni.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... alouskovi/
Babiš to ale odmítl: "Děláme všechno pro to, abychom šetřili všude a abychom snižovali dluh." Pak opět zaútočil na Kalouska a jeho působení ve vládě: "Stavební průmysl zůstal v troskách, ministerstvo dopravy je v rozvalu a nemáme tu ani ty podělané dálnice, dopravní infrastruktura není připravená, nejsou projekty, není nic."
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... alouskovi/
Babiš to ale odmítl: "Děláme všechno pro to, abychom šetřili všude a abychom snižovali dluh." Pak opět zaútočil na Kalouska a jeho působení ve vládě: "Stavební průmysl zůstal v troskách, ministerstvo dopravy je v rozvalu a nemáme tu ani ty podělané dálnice, dopravní infrastruktura není připravená, nejsou projekty, není nic."
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Na webu ale stále je M. jako vedoucí. Kde si se dozvěděl, že byla odejita, Lenny?Lenny píše:Čistky pokračují, dokonce odvolali vedoucí oddělení komunikace. Jen kvůli tomu, aby si tam mohli dosadit svého člověka.
A už není http://www.rsd.cz/Informacni-servismbmat píše:Na webu ale stále je M. jako vedoucí. Kde si se dozvěděl, že byla odejita, Lenny?
Musítobýtčtyřpruhové všech zemí, spojte se!
a udržel se Jan Studecký? nebo byl taky odpálkován?
Ten nikdy nebyl na té stránce.
Ani komunisti nebyly tak blbý a nevyházeli všechny lidi, když znárodňovali (v našem případě převzali vedení ministerstva). Když pradědovi zabavili pekárnu, tak ho tam nechali dělat vedoucího, aby to fungovalo.
Jenže tady ti "hoši co spolu NEmluví" rozkopávají bábovičky jeden druhému a my všichni to odnášíme. A navíc se mstěj i nižším zaměstnancům, kteří nastoupili za "vlády" minulého, dnes již vyhozeného hocha. Proč? No přece pro jistotu!
Trošku to připomíná ten "boj za mír", při kterym nezůstane kamen na kameni 
-
Speedy Gonzales
No to už nevypadá na standardní povolební přepojování penězovodů. To spíš vypadá, že celý ŘSD a česká dopravně-stavební scéna je jeden velkej megaprůser. Po půldruhé dekádě "klidu na práci", kdy si to tady politickej švindl ODS-ČSSD v bratrské jednotě s tuzemskými stavebními "majors" rozebíral ve velkolepém stylu, tomu nejspíš je konec - zvonec. A asi to bude ještě veselá podívaná, jak se zdá ...
Ano, proto zničíme celé stavebnictví. Jsem zvědavý, jak se pak bude dávat stavebnictví do kupy.Speedy Gonzales píše:No to už nevypadá na standardní povolební přepojování penězovodů. To spíš vypadá, že celý ŘSD a česká dopravně-stavební scéna je jeden velkej megaprůser. Po půldruhé dekádě "klidu na práci", kdy si to tady politickej švindl ODS-ČSSD v bratrské jednotě s tuzemskými stavebními "majors" rozebíral ve velkolepém stylu, tomu nejspíš je konec - zvonec. A asi to bude ještě veselá podívaná, jak se zdá ...
Jenom by možná stálo za doplnění, že autorem je p. redaktor Petr Holub, což už trochu mluví samo za sebe. Hlavně, že je tam fotka Pošvářové.
Jinak jsem tu zprávu slyšel už v sobotu dopoledne na radiožurnálu.
Nevidím do toho, ale přijde mi to, že mediálně recyklují problém s proplácením jinakoprací (termín vícepráce se stal hrozně matoucí) podle toho zákona o veřejných zakázkách. I v tom článku je napsáno, že jde o starý problém, který si přehazují právníci. Dělá to na mne dojem, že bylo potřeba udělat kouřovou mediální clonu, aby se obhájilo to zastavení vypisování staveb.
jonáš píše:Trošku to připomíná ten "boj za mír", při kterym nezůstane kamen na kameni
-
Marooned17
Standa: Mám mnohem lepší recept. Co kdyby jsme z Bruselu žádné dotace nebrali a nemuseli pak vracet, a zároveň živit tisíce úředníků? Každopádně dávat procenta kmotrům se mi vážně zajídá ještě víc, než nestavění dálnic. Jestli neumíme stavět transparentně, tak radši nestavme vůbec, než se to naučíme. Za minulou dekádu se stavělo o 106 pod dohledem kmotrů a máme co? 6 proudou dálnici na nic, R7 ve své nejméně potřebné části, Lubenec - Bošov, zbytečný obchvat České Lípy, korupční změny projektů po stavebním povolení (jižní část PO), nesmyslně vedené trasy metra a velmi problematický tunel za 37 mld. Kč v momentě, kdy se zbytek pražských silnic pomalu rozpadá a Michelská se rekonstruovala na etapy 3 roky po sobě, když to mohlo být za 1 rok vše. Děkuji, nadále nechci.
Marooned17: Zas tak tragicky bych těch posledních deset let neviděl, minimálně se už dá z Prahy dojet po dálnici do Hradce a Pardubic, Ostravy, Zlína a skoro i do Ústí, což před tím nešlo. Přínos 512-514 asi nemá cenu rozebírat, i při tom všem, co se kolem toho dělo.
Na dotace máme dost podobný názor, ale mně nejvíc vadí, že jinde v EU je to úplně stejné jako u nás, jenom jim to prostě prochází, protože si tolik nedělají do vlastního hnízda. Každopádně to teď vypadá, že se pro změnu deset let nic stavět nebude (minimálně v Praze), tak si to pak budeme moci porovnat, co bylo lepší
.
Na dotace máme dost podobný názor, ale mně nejvíc vadí, že jinde v EU je to úplně stejné jako u nás, jenom jim to prostě prochází, protože si tolik nedělají do vlastního hnízda. Každopádně to teď vypadá, že se pro změnu deset let nic stavět nebude (minimálně v Praze), tak si to pak budeme moci porovnat, co bylo lepší
Zatím na těch dotacích máme přebytek nad odvody. Takže se to zatím pořád vyplácí, i přes ty komplikace.
Ovšem jen do chvíle, kdy ty dotace budeme muset vrátit, včetně penále... No doufejme, že to nenastane.P_V píše:Zatím na těch dotacích máme přebytek nad odvody. Takže se to zatím pořád vyplácí, i přes ty komplikace.
-
Speedy Gonzales
Tak tohle je příkladný názor správného Čecha ... to jako myslíte vážně?Standa píše: ... ale mně nejvíc vadí, že jinde v EU je to úplně stejné jako u nás, jenom jim to prostě prochází, protože si tolik nedělají do vlastního hnízda. ...
Nedávno proběhla zpráva, že si český NKÚ udělal srovnávací studii mezi výstavbou dálnic v ČR a v Německu, viz http://www.nku.cz/cz/media/ceske-dalnic ... un-id6581/. Nevím proč, ale odkaz mi teď nefunguje (stejně jako celý web NKÚ), tak se to pokusím shrnout jenom podle toho, co si pamatuju a co je o tom již přežvýkáno jinde na zpravodajských serverech:
To, že se v ČR staví draze, nekvalitně a tak pomalu, že většiny proponovaných staveb se my již nedožijeme, má dle zjištění NKÚ následující příčiny:
- totální nekompetentnost MD a ŘSD
- absence středně- a dlouhodobých plánů
- manipulace se zadávacím a výběrovým řízením (jejich "uzpůsobování" pouze "vybraným" dodavatelům a z toho plynoucí kumulace zakázek)
- následné přeprodávání/přepouštění zakázek menším zhotovitelům za krutých okolností
Někde byl popisován příklad, že v Německu na rozestavěném úseku dálnice realizují jednotlivé SO rozdílní menší, ale úzce specializovaní dodavatelé, kteří si tu zakázku ale přímo vysoutěžili u zadavatele stavby, nikoliv, že jim ji za smrtonosných podmínek milostivě přepustila SKANSKA, Metrostav, Eurovia, nebo jiné podobné prokorumpované šmejdstvo.
Milý Stando, to, co se u nás v dopravním stavitelství děje (nebo dělo - doufám), je obyčejný zločinný komplot zpolitikařené státní správy (ŘSD) se zkorumpovanými kartelovými dodavateli (seznam viz výše + několik dalších). A jestli tomuhle Vy tleskáte, tak Vám říkám, že patrně trpíte sebepoškozováním, protože to celé taky spolufinancujete.