Úkazy na českých silnicích
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Re: Úkazy na českých silnicích
Měli by to udělat jak v Německu, rozestup mezi kamiony je dán: 50 metrů. Navíc docela často měří z mostů rozestupy, kasírují slušné peníze a rozdávají body.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
ale no tak
to je moc práce, krom toho na mostě může foukat, pršet...
pak ten kamioňák neumí česky...
to je jednoduší vzít sebou do passssáta nějakýho pisálka a sejmout někoho za 145kmh
to je moc práce, krom toho na mostě může foukat, pršet...
pak ten kamioňák neumí česky...
to je jednoduší vzít sebou do passssáta nějakýho pisálka a sejmout někoho za 145kmh
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Ti kamioňáci taky neumí německy a nikomu to nevadí, sejmou ho a hotovo. Pod heslem: příště si to budeš pamatovat! A ono to funguje.
přesně tak neumíš německy tak naval doklady a počkáš tady než se naučíš nebo si najdeš někoho kdo umí. v Německu se stím neserou jak u nás. A ty rozestupy hodně měří i ve Francii a ted bych kecal ale mám dojem že tam je snad ještě víc jak v Nemecku 70 metru?!?Hanes píše:Ti kamioňáci taky neumí německy a nikomu to nevadí, sejmou ho a hotovo. Pod heslem: příště si to budeš pamatovat! A ono to funguje.
Sponik: Neměří se to spíš na dvě vteřiny? Pro změření vzdálenosti by ještě museli měřit rychlost. Jinak ve Francii to měřili i z vrtulníků a asi byli hodně přísní - viděl jsem kdysi nějakou reportáž v jejich zprávách a jedno postižené Clio se hrozně rozčilovalo
.
Pánové a disponuje PČR takovým zařízením, které je schváleno od ČMI pro takovou činnost (meření bezp. vzdálenosti) a důkaz z něj obstojí ve správním řízení/v soudním sporu? A je na to vůbec připravena legislativa?
Nerýpu, rád se nechám poučit. Ale zdá se mi tato diskuze značně teoretická ...
Nerýpu, rád se nechám poučit. Ale zdá se mi tato diskuze značně teoretická ...
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Takovéto zařízení zcela jistě mají, protože spousta těch policejních speciálních aut je vybavena stejně jako v Německu, takže ty kamery k vyhodnocování a měření musejí mít taky, jen s tím natáčejí pouze překročení rychlosti a maximálně nějakou prasárnu, kterou kolem nich někdo zrovna udělá (většinou zavšivení poláci).
Opět teorie ... chci jméno, typ zařízení, certifikaci ... a následně §.
Pak se můžeme začít bavit o tom, zda PČR využívá techniku jí svěřenou.
Pak se můžeme začít bavit o tom, zda PČR využívá techniku jí svěřenou.
Znám osobně spoustu Poláku a ani jeden z nich nebyl zavšivený.
Otázkou je jak to funguje v Německu. Mají tam nějakou obdobu našeho správního řízení? A případně jak je to s dokazováním. Například v Rakousku stačí, že policista má podezření na překročení rychlosti (ani nemusí mít radar) a může udělit pokutu.
Od řidiče jsem slyšel, že v Německu dostal za rozestup pokuty. Stačilo, že policisté projeli kolem a všiml si toho. Žádné měření, nic takové, pouze vizuálně posoudili, že jeho vzdálenost je malá.
Otázkou je jak to funguje v Německu. Mají tam nějakou obdobu našeho správního řízení? A případně jak je to s dokazováním. Například v Rakousku stačí, že policista má podezření na překročení rychlosti (ani nemusí mít radar) a může udělit pokutu.
Od řidiče jsem slyšel, že v Německu dostal za rozestup pokuty. Stačilo, že policisté projeli kolem a všiml si toho. Žádné měření, nic takové, pouze vizuálně posoudili, že jeho vzdálenost je malá.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Já jsem zahlédl v tv reportáž o německé policii, jak měří bezp. vdálenost. Ale měřili jen "lepiče" za sebou. Tj. vozidlem pro skrytý dohled vybaveném zadní kamerou zaznamenali přestupce za sebou, stáhli jej na odpočívadlo, postavili vozidla za sebe staticky tak, jak byl páchán přestupek (podle snímku z kamery) a přeměřili pásmem. Ale byla to reportáž těsně po roce 2000, třeba už je to sofistikovanější.
To stejné by PČR teoreticky mohla dělat se zadní kamerou Polcamu, ale co dál? Kdo rozsoudí, že naměřená vzdálenost je porušením §19?
Vzdálenost mezi vozidly
(1) Řidič vozidla jedoucí za jiným vozidlem musí ponechat za ním dostatečnou bezpečnostní
vzdálenost, aby se mohl vyhnout srážce v případě náhlého snížení rychlosti nebo náhlého zastavení
vozidla, které jede před ním.
To stejné by PČR teoreticky mohla dělat se zadní kamerou Polcamu, ale co dál? Kdo rozsoudí, že naměřená vzdálenost je porušením §19?
Vzdálenost mezi vozidly
(1) Řidič vozidla jedoucí za jiným vozidlem musí ponechat za ním dostatečnou bezpečnostní
vzdálenost, aby se mohl vyhnout srážce v případě náhlého snížení rychlosti nebo náhlého zastavení
vozidla, které jede před ním.
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Je to o tom, že v Německu je bezpečná vzdálenost pevně určena: aktuální rychlost v km/h se vydělí dvěma a výsledná cifra znamená bezpečnou vzdálenost v metrech. Například při rychlosti 160 km/h musí být vzdálenost vozidla před tebou 80m. Taky jsem dostal dvě pokuty (100 a dalších 100eur), než jsem se to naučil.
Nejlíp to asi testovat pokusem "náhlého snížení rychlosti nebo náhlého zastavení
vozidla, které jede před ním", to bude v souladu s textem zákona
vozidla, které jede před ním", to bude v souladu s textem zákona
Ano, v Německu platí poučka "Abstand mindestens halber Tacho halten", jedu 120, držím odstup 60 m. Bývalo to vidět i na tabulích kolem dálnic...
Mě přijdou lepší ty doporučovaný dvě sekundy, to se líp odhaduje než vzdálenost. A vyjde to nastejno, halber Tacho je asi 1,8 s a většina lidí stejně odhaduje čas jako "rychlejší" .. ovšem když si člověk drží tenhle odstup, tak mu tam každou chvíli někdo vjede. A měřit čas se dá tim nejprimitivnějšim optickym čidlem nebo na kterýkoli dopravní kameře, ale asi by musel bejt v legislativě nějakej ten "pevnej bod".
nevjede, pokud toto pravidlo bude zazito mezi ridici.jonáš píše: ovšem když si člověk drží tenhle odstup, tak mu tam každou chvíli někdo vjede
a kontrola bude brzy poresena zlevnovanim technologii, viz http://en.wikipedia.org/wiki/Event_data_recorder
chraň nás pámbuLenny píše:Znám osobně spoustu Poláku a ani jeden z nich nebyl zavšivený.
to že by orgáni rádi pravomoce jako za bolševika ještě neznamená, že je to správně
naopak se v reichu zažil - a to jsem jel jako čtvrtý - že si hlídka ( patrně na telefonické upozornění ) ulovila řidičku jedoucí 120kmh v levém pruhu
my jsme jí tedy podjížděli
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Pomalá jízda v levém pruhu je horší přestupek než podjetí toho pomalého. Je to překážka v plynulosti provozu a nezařazení se zpět po předjetí do pravého pruhu. Takže hned dva přestupky.
To si ovšem maličko protiřečíte. Kdyby jí totiž museli "v reichu" haldou technických udělátek dokazovat, že v tom levym jela opravdu pomalu a dlouho, nebo se na to vybodnout, protože by "neměli legislativu", tak ji podjíždíte ještě dneska.Mike píše: chraň nás pámbu
to že by orgáni rádi pravomoce jako za bolševika ještě neznamená, že je to správně
---
naopak se v reichu zažil - a to jsem jel jako čtvrtý - že si hlídka ( patrně na telefonické upozornění ) ulovila řidičku jedoucí 120kmh v levém pruhu
my jsme jí tedy podjížděli
U Průhonic - Popovic podjíždim nějakýho letce skoro pokaždý, to se jinak nedá, pokud nechci tancovat obkročák .. radši nechám levej stíhačům s ocelovejma ptákama
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Není co dokazovat. Pokud to bylo na telefonické upozornění, tak mají záznam a než dojeli, tak ještě byla v levém pruhu, stačí pokud za ní chvilku jeli a ona se nevrátila do pravého pruhu. Němci mají v každém vozidle dálniční policie kamery a jiná udělátka.
vzpoměl jsem si na to proto, že na D5 mě takhle školili chlapci, ještě s octávií
spousta keců, ještě vyšší čísla
nakonec jsme skončili tím, že tam žádnou kameru neměli, takže na jasné sdělení, ať to laskavě sepíšou do správního, odvětili, že se nevidíme naposled
překvapivě, jel sem tam už mockrát a znovu mě nestavěli
čili před norimberkem to jde, u přimdy nee
spousta keců, ještě vyšší čísla
nakonec jsme skončili tím, že tam žádnou kameru neměli, takže na jasné sdělení, ať to laskavě sepíšou do správního, odvětili, že se nevidíme naposled
překvapivě, jel sem tam už mockrát a znovu mě nestavěli
čili před norimberkem to jde, u přimdy nee
Rekonstrukce I/23 v Třebíči, provoz jedním pruhem, provoz řízen kyvadlově semafory, v omezení se ale nachází železniční přejezd, a když jede vlak, je veselo..
Smysl je jednoduchý - někdo to nainstaloval blbě. Tahle dodatková tabulka má být na druhé straně pod modrou jednosměrnou ulicí, na téhle straně má být tabulka opačná.
A jak to vypadá na druhé straně?JirkaS píše:Smysl je jednoduchý - někdo to nainstaloval blbě. Tahle dodatková tabulka má být na druhé straně pod modrou jednosměrnou ulicí, na téhle straně má být tabulka opačná.
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Tabulka je špatná, a je správně nainstalovaná. označení (top) je správně navrchu.
Chtělo by to napsat na správce komunikace nebo na městský úřad pro opravu
Chtělo by to napsat na správce komunikace nebo na městský úřad pro opravu