Patrika na ně!Bobek píše:Tak, invaze nepůvodního druhu!Dr.Fe1 píše:To neprojde. Krakonoš je přece v Krkonoších a ne tady ......
0805 Lovosice – Řehlovice
Re: 0805 Lovosice – Řehlovice
Tak když už ho voláte... Vrátím se k níže avizovanému dílku Dál nic (Bystřičan, 2014; na Respektu už nelze shlédnout, ale visí na uloz.to), v čase 14:02-14:28 to má supr (mono-)dialogy, včetně tónu hlasu (něco jako: No, to je pěkná paseka, teda! Ale obávám se, že to je vykácený nezákonně. To bude pěknej průser. (Mlask). Takže asi další podnět inspekci životního prostředí! Tady to je nějaký zakletý místo, tady už jedno trestní oznámení padlo za nezákonné kácení, no tak bude další, no...). Říkám si, kde já už jsem to slyšel?mar3k píše:Patrika na ně!
Bingo! Terkel má problém, neboli Gunar (výborný Eben) jako alter ego M.P.
Tak alespoň něco..
http://ekonomika.idnes.cz/geologicky-pr ... oprava_neh
http://ekonomika.idnes.cz/geologicky-pr ... oprava_neh
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Není ta cena nějaká nízká? Aby to zase nebyl řádně zfušovaný průzkum.
Re: D8
A jsou tam fotky toho sesuvu po vykácení.
Jenom ta fotka těch základů pilířů v Uhelné strouze tam chybí
Geologové začali s vrty do sesuvu na D8. Zjišťují, zda se pohybuje
Zdroj: http://usti.idnes.cz/geologicky-pruzkum ... zpravy_alh
Zdroj: http://usti.idnes.cz/geologicky-pruzkum ... zpravy_alh
Dobrá zpráva, snad takových bude více..necelý rok se nic nedělo a najednou to jde, když se chce.
souhlas Dane - tady to Toníček říká správně: viz.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... -co-s-nim/
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/region ... -co-s-nim/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Nejsem odborník, ale trochu si laicky zaspekuluji. Nevím jestli to stačí, ale namísto pasivních drahých opatření (stavba náročných opěrných zdí či jiných zádržných systémů) by asi bylo nejlepší snažit se jakémukoliv pohybu svahu předejít aktivně - tj. zamezit vodě vsakovat se do podloží. To znamená udělat důkladné odvodnění (melioraci) celého svahu nad dálnicí. To by nemuselo vyjít tak draho a jako prevence by to (předpokládám ) mělo stačit.
Správně. Změnit systém odvodnění toho lomu nad dálnicí, možná odvodnit ten svah celý, ale co to bude stát a jak se to provede by asi mělo být výsledkem nějaké studie. Nesmíme také zapomínat na to, že stejné, či podobné složení má svah i pod dálnicí.
Také si vzpomínám na skepsi jednoho kolegy geologa, který se vyjádřil že ten svah se nedá odvodnit jednoduše a že ty pásy kameniva, které vedly nad dálnicí, by měly být minimálně až k lomu. Já nejsem geolog, ale věřím tomu. Zajímavé by bylo zjistit, v jakém stavu byla trať, hlavně tr. spodek.
Také si vzpomínám na skepsi jednoho kolegy geologa, který se vyjádřil že ten svah se nedá odvodnit jednoduše a že ty pásy kameniva, které vedly nad dálnicí, by měly být minimálně až k lomu. Já nejsem geolog, ale věřím tomu. Zajímavé by bylo zjistit, v jakém stavu byla trať, hlavně tr. spodek.
Myslim si, ze by bylo idealni odtezit zeminu az na kluznou plochu od lomu az k dalnici (pak by mohli zarucit, ze se svah uz nepohne), otazka je, jak je to hluboko. To se ted ukaze.
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Koukal jsem na nové fotky, a nejsem ani tak nervozní z toho sesuvu, protože odtěžit to tak, aby se dal zprovoznit aspoň 1/2 nebude zase takový problém, ale horší je to s tím mostem přes Uhelnou strouhu. Je už přepracovaná ta dokumentace?
R48 -> D48 se podařilo!
myslite, ze tam nekdo pusti provoz, kdyz se jenom odtezi polovina profilu?Martin z Ostravy píše:Koukal jsem na nové fotky, a nejsem ani tak nervozní z toho sesuvu, protože odtěžit to tak, aby se dal zprovoznit aspoň 1/2 nebude zase takový problém, ale horší je to s tím mostem přes Uhelnou strouhu. Je už přepracovaná ta dokumentace?
Taky jsem na ty fotkykoukal a přijdou mi trochu optimističtější. Vrtné soupravy na sesuvu, aktivita na úseku směrem k Bílince v tom zářezu a samozřejmě MÚK Řehlovice. Jo jo jenom ten most přes tu strouhu.
Myslíte asi staveništní provoz.vaclav píše:myslite, ze tam nekdo pusti provoz, kdyz se jenom odtezi polovina profilu?
Pokud bude sesuv prohlášen za stabilní, dovedu si představit, že po jeho odtěžení z celého tělesa dálnice a probíhajícím kotvení by bylo možné pustit dopravu v půlprofilu, o pár týdnů dříve, než bude kotvení / sanace plně dokončena. Začínám mít ale dojem, že úzké hrdlo, které se nebude stíhat, leží někde jinde...
-
Martin z Ostravy
- Autor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně to jsem měl na mysli, že opěrná zeď a piloty se budou moci dodělat už za provozu.
Ale ten most, ten most...
R48 -> D48 se podařilo!
Martin z Ostravy píše:Přesně to jsem měl na mysli, že opěrná zeď a piloty se budou moci dodělat už za provozu.
Což o to, odtěžení sesuvu z tělesa dálnice je práce pro dva nakladače a za pár dní je hotovo. Ale co pamatuju, tak loni se uvádělo, že došlo k posunutí uložené kanalizace pod tělesem dálnice, takže jsem měl za to, že bude nutné otavřít již zhutněné těleso jízdního pásu.... nebo ne?
Teď mne tak napadlo, že možná někdo tu dokumentaci na ten most zase přepracovává, aby odpovídala té zadávácí, aby to nebyla "jinakopráce" (z hlediska zákona nazývaná víceprácí) a zároveň odpovídala třeba novým požárním předpisům na most mezi tunely.
Škoda, že nemáme nějákého insidera přímo na stavbě, u projektantů či u lidí z ŘSD co to mají na starosti, protože co se týče toho mostu přes Uhelnou strouhu, tak to zdržení z ničeho logického nevyplývá a nedá se to tudíž odhadnout, co za tím vlastně je. Není to přeci žádný viadukt v Millau, aby museli řešit projekt několik let. Je to celkem obyčejný dálniční most, jakých jsou na naších dálnicích desítky ........
Tak aspoň stará přehledka (z časopisu tunel)
- Přílohy
-
- D8prehledkaTunely.jpg (226.81 KiB) Zobrazeno 6724 x
Jednou už to tady zaznělo v nějaké reportáži od ČT - z pohledu zákona o zadávání veřejných zakázek je schvalování změn (byť i nepatrných) investorem nepřekonatelný problém. Když máte zadání, podle kterého nelze most postavit a přepracujete jej tak, aby postavit šel, je to bohužel změna. Jednoduché.Dr.Fe1 píše:Škoda, že nemáme nějákého insidera přímo na stavbě, u projektantů či u lidí z ŘSD co to mají na starosti, protože co se týče toho mostu přes Uhelnou strouhu, tak to zdržení z ničeho logického nevyplývá a nedá se to tudíž odhadnout, co za tím vlastně je. Není to přeci žádný viadukt v Millau, aby museli řešit projekt několik let. Je to celkem obyčejný dálniční most, jakých jsou na naších dálnicích desítky ........
No ale od té doby co tu někde zaznělo, že je tam tento problém, už mohlo proběhnout i to dodatečné výběrové řízení. To i ten pražský primátor to pořešil přes soud. Takto se staví v Řehlovicích MÚK a lidem se tvrdí, že za zdržení může sesuv.mar3k píše:Jednou už to tady zaznělo v nějaké reportáži od ČT - z pohledu zákona o zadávání veřejných zakázek je schvalování změn (byť i nepatrných) investorem nepřekonatelný problém. Když máte zadání, podle kterého nelze most postavit a přepracujete jej tak, aby postavit šel, je to bohužel změna. Jednoduché.Dr.Fe1 píše:Škoda, že nemáme nějákého insidera přímo na stavbě, u projektantů či u lidí z ŘSD co to mají na starosti, protože co se týče toho mostu přes Uhelnou strouhu, tak to zdržení z ničeho logického nevyplývá a nedá se to tudíž odhadnout, co za tím vlastně je. Není to přeci žádný viadukt v Millau, aby museli řešit projekt několik let. Je to celkem obyčejný dálniční most, jakých jsou na naších dálnicích desítky ........
Ono vzhledem k tomu, že spousta objektů ještě stále nebyla ani zahájena, tak se asi ani neví, jaký objem těch změn bude, z čehož plyne, že nelze udělat výběrové řízení... Anebo má Blanka jinou prioritu?dvs píše:No ale od té doby co tu někde zaznělo, že je tam tento problém, už mohlo proběhnout i to dodatečné výběrové řízení. To i ten pražský primátor to pořešil přes soud. Takto se staví v Řehlovicích MÚK a lidem se tvrdí, že za zdržení může sesuv.mar3k píše:Jednou už to tady zaznělo v nějaké reportáži od ČT - z pohledu zákona o zadávání veřejných zakázek je schvalování změn (byť i nepatrných) investorem nepřekonatelný problém. Když máte zadání, podle kterého nelze most postavit a přepracujete jej tak, aby postavit šel, je to bohužel změna. Jednoduché.Dr.Fe1 píše:Škoda, že nemáme nějákého insidera přímo na stavbě, u projektantů či u lidí z ŘSD co to mají na starosti, protože co se týče toho mostu přes Uhelnou strouhu, tak to zdržení z ničeho logického nevyplývá a nedá se to tudíž odhadnout, co za tím vlastně je. Není to přeci žádný viadukt v Millau, aby museli řešit projekt několik let. Je to celkem obyčejný dálniční most, jakých jsou na naších dálnicích desítky ........
No já nevím, ale na té D8 už moc objektů na zahájení není.
Před Prackovickým tunelem ne...dvs píše:No já nevím, ale na té D8 už moc objektů na zahájení není.