D4 obecně
Re: R4 obecně
Organizačně je to naprosto nezvládnutá oprava. Kdyby si buď zadavatel (ŘSD Praha) nebo povolující úřad (OD KÚ Stč.kraje) aspoň trochu prohlédli intenzity na úseku včetně špičkových a trochu se zamysleli, tak by takovouhle kravinu, která zablokuje celou Zbraslav a okolí, nenaplánovali/nepovolili... Druhá půlka se už naštěstí bude dělat v režimu 2+1+1...
Ono v tomhle pruhu asi bude potřeba místama jít do podloží v celý šířce, to se zřejmě jinak než v kompletní uzavírce udělat nedá. Holt chybí přes Cukrák rozumná doprovodka ..
Dnes jsem jel kolem a pokládali asfalt za toho silného deště, to předpokládám není asi úplně ideální...
Tak se těšte .. bude hůř.
"Vážení občané, odbor dopravy Krajského úřadu Středočeského kraje ve spolupráci s Policií ČR připravil od 20.5.2014 do 29.nebo30.5.2014 následující opatření: Bude uzavřen nájezd na silnici I/4 na 9. km na Jílovišti ve směru na Prahu! KÚSčK se domnívá, že tím zabrání tvorbě kolon na silnici R/4. Na komunikaci R/4 bude nejblíže možné najet na nájezdu Řitka. V případě dotazů a připomínek se obracejte na odbor dopravy KÚSčK p. Holub - tel: 257 280 137.
Autobusům PID č. 318 bude nájezd na I/4 v Jílovišti umožněn.
Přejeme Vám pevné nervy. O tomto opatření jsme se dozvěděli dnes…."
"Vážení občané, odbor dopravy Krajského úřadu Středočeského kraje ve spolupráci s Policií ČR připravil od 20.5.2014 do 29.nebo30.5.2014 následující opatření: Bude uzavřen nájezd na silnici I/4 na 9. km na Jílovišti ve směru na Prahu! KÚSčK se domnívá, že tím zabrání tvorbě kolon na silnici R/4. Na komunikaci R/4 bude nejblíže možné najet na nájezdu Řitka. V případě dotazů a připomínek se obracejte na odbor dopravy KÚSčK p. Holub - tel: 257 280 137.
Autobusům PID č. 318 bude nájezd na I/4 v Jílovišti umožněn.
Přejeme Vám pevné nervy. O tomto opatření jsme se dozvěděli dnes…."
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Duhý nájezd z Jíloviště pod Cukrákem je také uzavřený?
Zabráněj leda prdu, bude to stát už od Řitky. Já prodávám auto a budu jezdit z oudolíčka vlakem 
Je něco naplánováno ještě letos?mapman píše:Druhá půlka se už naštěstí bude dělat v režimu 2+1+1...
Letos na R4 bude několik dalších drobnějších oprav...
... mapmane, zahájí se letos stavba Dubenec?
Btw. Není někde podrobnější mapka, jak bude dočasně ukončena R4 na křižovatce s II/118? Díky
Btw. Není někde podrobnější mapka, jak bude dočasně ukončena R4 na křižovatce s II/118? Díky
Já bych věřil letáku, kompletní MUK, II/604 zaústěna o těch pár desítek metrů západněji na II/118, R4 ze za MUK scukne do dvou pruhů. Jedinej otazník teda visí nad 604, jestli bude zaústěna kruháčem, to máte na mysli?
Doběhne-li úspěšně tendr na zhotovitele, může výstavba začít. To zakončení je jasné z letáku, jediné co mě trochu děsí, je to, že podle projektu následující stavby má vlastně levá polovina křižovatky Háje vypadat o dost jinak - tj. proč se to neudělá ihned? Do aktuálních projektů přístup nemám, takže otázka je spíš na přípraváře na ŘSD...
Ten MUK Háje v letáku II/118 - Milín mě přijde nějaká divná, chybějí sjezdové / nájezdové větve na R4, chybí přemostění R4, vlastně chybí celá MUK. Přijde mi to jako řešení "kdyby se od Milína postavilo dřív než od Dubence".
- Přílohy
-
- HajeII.JPG (20.93 KiB) Zobrazeno 12376 x
-
- Haje.JPG (17.48 KiB) Zobrazeno 12376 x
Jsem jen hloupý energetik.... takže se případně omlouvám za dementní dotaz, ale mě není jasná niveleta křížení II/604, II/118 a vlastní R4.... alespoň ne z letáku.mapman píše:Doběhne-li úspěšně tendr na zhotovitele, může výstavba začít. To zakončení je jasné z letáku, jediné co mě trochu děsí, je to, že podle projektu následující stavby má vlastně levá polovina křižovatky Háje vypadat o dost jinak - tj. proč se to neudělá ihned? Do aktuálních projektů přístup nemám, takže otázka je spíš na přípraváře na ŘSD...
No, počkám až "kopnou", udělám si zastávku a půjde se podívat....
A totéž platí i opačně, leták "od Dubence" zase nepočítá s doprovodkou pro následující stavbu. Vždycky se s další stavbou bude něco předělávat.adamos píše:Ten MUK Háje v letáku II/118 - Milín mě přijde nějaká divná, chybějí sjezdové / nájezdové větve na R4, chybí přemostění R4, vlastně chybí celá MUK. Přijde mi to jako řešení "kdyby se od Milína postavilo dřív než od Dubence".
Liší se snad jenom tím kruháčem. Snad někoho napadne postavit jej rovnou 
A následně někoho napadne podat žalobu na neúčelně vynaložené prostředky - obávám se, že stavby "do zásoby" dnes žádným finančním auditem neprojdou.adamos píše:Liší se snad jenom tím kruháčem. Snad někoho napadne postavit jej rovnou
.... a pak že je to ukončení jasné dle letáku.... 
Myslíte tím to, že II/604 a II/118 se budou křížit úrovňově (nějakMichal R píše:mě není jasná niveleta křížení II/604, II/118 a vlastní R4
I tak by na tom kruháku byly 4 větve, to by snad už mohlo jako argument stačit i bez té pátéMPMP píše:žalobu na neúčelně vynaložené prostředky
Kruháč se určitě se stavbou Skalka - Háje realizovat nebude. Jediný prostor na změnu je v rámci dokumentace ke stavbě Háje - Milín, tzn. že pokud dojde k úpravě nějakého projektu tak, aby se nebouraly postavené větve a doprovodka, tak to bude ta druhá stavba...
Z těch map v letácích je to evidentní, že kruhák na II/118 je součástí až stavby R4 II/118 - Milín. Na mapě je zakreslena varianta pro případ, že by z nějakého důvodu došlo k přehození pořadí staveb a aby bylo zřejmé, že stavba je samostatně provozovatelná (aby někdo nenapadal, že se obě stavby připravují a mají stavět odděleně, že jde o protizákonné dělení jedené veřejné zakázky).
Záznam z jednání o přípravě R4 2. 9. 2014 v Písku.
http://www.komunikace-r4.cz/ostatni-zpr ... 14-v-pisku
http://www.komunikace-r4.cz/ostatni-zpr ... 14-v-pisku
-
joudamates
Zdravím,
na 33. kilometru R4, kousek za sjezdem na Dobříš, se opravuje most. Nejdříve stavaři udělali jednu polovinu - celková rekonstrukce, ta už je hotová, jezdí se po ní, a ted rozebiraji druhou polovinu.
Na té první půlce je asi 100m nového asfaltu, který je tak křivý, hrbolatý, že se tomu každý kdo projíždí musí smát.
Zajímalo by mě, jestli je ta polovina předaná, a objednatel to bude reklamovat, a nebo budou předávat i s druhou půlkou celý hotový celek, a budou ten asfalt ještě muset předělávat ... nevíte?
na 33. kilometru R4, kousek za sjezdem na Dobříš, se opravuje most. Nejdříve stavaři udělali jednu polovinu - celková rekonstrukce, ta už je hotová, jezdí se po ní, a ted rozebiraji druhou polovinu.
Na té první půlce je asi 100m nového asfaltu, který je tak křivý, hrbolatý, že se tomu každý kdo projíždí musí smát.
Zajímalo by mě, jestli je ta polovina předaná, a objednatel to bude reklamovat, a nebo budou předávat i s druhou půlkou celý hotový celek, a budou ten asfalt ještě muset předělávat ... nevíte?
Nevím, ale zřejmě je to nový trend. Na ŠR udělali při rekonstrukci taky takovou hrůzu, teď ji o víkendu předělávali, ale dopadlo to dost podobně. Mám dojem, že rovný asfalt bude asi chtít nějakou technologii, kterou nikdo nechce zaplatit, jinak nuž nevím ... 
já bych spíš věřil tomu, že stroje jsou, ale asflaty budou různé a tedy i v různých cenových hladinách, kdy ta nejnižší patrně není kompatibilní s finišerem 
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit