Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

monin

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od monin »

MPMP: V pohodě. Jsem rád, že se to vysvětlilo. Protože někdy to tu fakt už nechápu. Jinak to byla reakce na toho dalšího pilota té stoosmde - harmonicu a jeho automobilovou stáj. :) A k tomu co psal Mikulik - to není vůbec žádné české podceňování, je to jen pravdivý pohled na tvrdou realitu. A pořád lepší, když ji někdo vidí a dělá reálně (ne kecama v hospodě) alespoň něco málo proti ní, než když ji většina lidí nevidí, či ani vidět ji nechce a ještě si ke všemu myslí, že jsme pupek světa a že ti blbci jsou jen ti všichni okolo nás. Dokud nezačneme hledat chyby nejdřív sami u sebe, tak nám nepomůže ani komplet dostavěná D3 s D52 a těch magických 160km/h na nich. Pusť si třeba jen jeden jediný díl pořadu Ano, šéfe - a snad už z toho poznáš, jací opravdu jsme. A pak snad i pochopíš, že i člověk který reálně vidí i tuto všechnu naší špínu a všechen ten náš šlendrián (včetně samozřejmě i těch dobrých věcí), co tu máme, že právě takový člověk může být mnohdy daleko větší vlastenec a může být dokonce daleko více hrdý na to kde se narodil a kde žije, než ten co vidí maximálně jen sám sebe.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jet na červenou přes prázdnou křižovatku pade je samozřejmě mnohem bezpečnější, než jet po dálnivi třeba jen povolených 130 ;-)
Myslim že většina komentátoristů se tady veřejně ukájí jen proto, že chytli Zaorálka .. jako by to nějak souviselo s funkcí a jako by to byl jedinej případ takovýho překročení rychlosti v historii ČR. Stupidita.
Mike

Příspěvek od Mike »

MPMP píše:]A to jako proč? Když tak strašně pospícháš, tak si kup si letadlo nebo vrtulník a nezdržuj se na silnicích s tím otravným hmyzem, který dodržuje zákony této země. :mrgreen:
kdyby tomu tak bylo, tak se ten hmyz pohybuje vpravo nebo po spatření rychleji jedoucího vozidla doprava - dle zákona - zmizí a vůbec se s ním nemusíme otravovat 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Mike píše:
MPMP píše:]A to jako proč? Když tak strašně pospícháš, tak si kup si letadlo nebo vrtulník a nezdržuj se na silnicích s tím otravným hmyzem, který dodržuje zákony této země. :mrgreen:
kdyby tomu tak bylo, tak se ten hmyz pohybuje vpravo nebo po spatření rychleji jedoucího vozidla doprava - dle zákona - zmizí a vůbec se s ním nemusíme otravovat 8-)
Tak si ten zákon přečti ještě jednou. Kde tam je povinnost uhnout, jakmile se objeví rychleji jedoucí vozidlo bez ohledu na další okolnosti?
harmonica

Příspěvek od harmonica »

monin: Koukám, že už se musíš snižovat k napadání a odsuzování lidí podle toho v čem jezdí. Ať si udělá každý názor sám. Já tady nikoho neobhajoval a už vůbec ne Z., svůj názor jsem řekl. Hlavně že se tu pořád obhajuješ věkem, ale úroveň diskuze je na bodu mrazu.
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

tak jsem si dal zase D1 a opravdu si nepreji, aby za soucasneho stavu mysleni ceskych ridicu u nas byla zavedena neomezena rychlost na dalnici. na opravovanych usecich s omezenim max 80km/h auta jezdila pres 100km/h (muj odhad), a to skoro vsechny osobni vozy, nebo alespon tak 70%. misty prselo, bylo mokro, vezl jsem rodinu.
takze takhle ne. az me za podobnych podminek predjede na podobnych peti omezenich stovkou max jeden cizinec nekde z vychodu a nezaziju jedine prilepeni za moje auto na 2-3 metry, tak teprve pak bude snad splnen bod jedna nize.

moje 4 podminky pro zavedeni neomezene rychlosti na dalnicich - disciplinovani/ohleduplni ridici, mlady vozovy park, dobre parametry dalnice a system s neuplatnou/prisnou/spravedlivou policii a dobrou vymahatelnosti prava a povinosti.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Abych řekl pravdu, v noci jezdím po Praze málo a vím, že na červenou by se jezdit nemělo. Rozhodně bych nejel na červenou třeba někde u Letenského tunelu ale když vím, že z Kauflandu v noci asi nikdo nepojede, protože mají zavřeno a semafor pro ně svítí a já na hlavní mám červenou a široko daleko nikdo není, tak když si pribrdím a projedu to třícítkou, kde jasně vidím, že nikdo nejede, tak jedu. Já vím, dělat by se to nemělo. Stejně tak by bylo na diskuzi jen pouhé odbočování vpravo i když je červená, tak jak je to nám dobře známo v Německu.
Standa

Příspěvek od Standa »

Nemohu nevzpomenout moje oblíbená italská pořekadla: "Jednosměrka je taky ulice" a "Červená není zeď" :) . Když jsem býval mladší, taky jsem občas vyvedl něco, na co dneska moc pyšný nejsem. Teď už jsem vyměkl ;) . Hlavně jezdit tak nějak s rozumem a nepokoušet to štěstí příliš!
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Standa píše: Když jsem býval mladší, taky jsem občas vyvedl něco, na co dneska moc pyšný nejsem. Teď už jsem zestarnul a zmoudrel. Hlavně jezdit tak nějak s rozumem a nepokoušet to štěstí vubec!
amen!
Standa

Příspěvek od Standa »

Václav: I tak by se to dalo brát ;) ! K těm čtyřem podmínkám obecně souhlas, ale asi bych loboval hlavně za řidiče ohleduplné (tedy že budou respektovat ostatní), disciplinované (tedy že budou především respektovat vlastní omezení a omezení fyzikální, v čemž by jim měly být předpisy nápomocny) a potom už se to ostatní poddá samo. Ale na úplně neomezenou rychlost to u nás stejně nevidím :) .
monin

Příspěvek od monin »

Václav: to co požaduješ, tedy ty podmínky pro zavedení neomezené rychlosti u nás - tak to podle mě, není nic tak zásadně nepřekonatelného - vzhledem k celkovému stavu naší společnosti. Takže si osobně myslím, že cca v nějakých letech 2189-2194, tedy cca asi 200 let po sametové revoluci, by minimálně těch 160km/h, u nás mohlo být zavedeno. :)
harmonica: co vše se dá už nazvat napadáním a odsuzováním. :D Jezdi jsi samozřejmě čím chceš, kup si ty nejlepší káry, jaké existují, ale možná by chtělo, přitom brát ještě v potaz to, že tu u nás ještě pořád máme opravdu těch našich 50/90/130. A podle toho se řídit. A pokud se mi to nelíbí, což chápu, tak proti tomu dělat úplně něco jiného, než zde vykřikovat, že tam je 140/150 minimálně na pohodu a že při 180, když nikoho ten člověk neohrozil, není žádné prasáctví. A kdo si dovolí něco takového říct, tak takový člověk je hned mimo mísu, nebo míchá hrušky s jablkama. :)
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Mike

Příspěvek od Mike »

2 vaclav :
nějak se mi nechce věřit, že by se vám v pravém pruhu, při rychlosti 80kmh někdo lepil na zadní část...
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Mike píše:v pravém pruhu, při rychlosti 80kmh někdo lepil na zadní část...
Každý kamion? ;)
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

monin píše:...kup si ty nejlepší káry, jaké existují... ...ještě pořád máme opravdu těch našich 50/90/130. A podle toho se řídit...
Snad jen; u nových osobních aut, dalo by se říct v naprosto ideálním stavu, se brzdná dráha ze 100 km/h pohybuje od 31 do 50 m. Kolik to bude u aut která u nás dokáží projít technickou a bez problémů se dostanou na naše povolené maximum nevím, ale řekl bych, že k 80m to klidně být může. U řidičů se pohybuje reakční doba od 0,3 do cca 1,5 s, zejména v závislosti na věku a zdravotním stavu. Navíc 75% "řidičů" ani nedokáže v krizové situaci brzdit (zatáčet, ovládat vozidlo) naplno.
Opravdu můžeme při takovémto rozptylu vstupních hodnot určit jedinou bezpečnou a správnou maximální povolenou rychlost pro všechny možné podmínky?
Neboli, tam kde jeden ze 100km/h už bude stát, druhý ani nemusí začít brzdit...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Kubajsu píše:
Mike píše:v pravém pruhu, při rychlosti 80kmh někdo lepil na zadní část...
Každý kamion? ;)
Neboť kamion jede 80 a auto předním méně než 80. Nezapomínejte, že NA musí chodit s tachometry na kontroly a ukazují jim docela přesně.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

A všechny moderní kamiony mají omezovače ale žádný není nastaven na 80km/h. Všichni jezdí až po omezovač, který je někde kolem 90km/h. Vše je ještě v toleranci. Protože pokud tě změří a ty jedeš 89km/h, odečtou odchylku meření 5km/h a za 84km/h nemůžeš dostat pokutu.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

A to je odkud odchylka 5 km/h a že za 84 km/h nedostanu pokutu? To je jedna paní povídala?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Odchylka radaru, plus mínus, při rychlosti 80km/h se bere odchylka 5km/h. Za překročení rychlosti mimo obec se v celé Evropě bere tolerance 5km/h, pak až se začíná pokutovat.
rob3rt

Příspěvek od rob3rt »

Hanes píše:Za překročení rychlosti mimo obec se v celé Evropě bere tolerance 5km/h, pak až se začíná pokutovat.
Tak to neznáte obecní a městské policie :-) A pokud chcete konkrétní příklad, tak v Jarkovicích (u Benešova) máte možnost zaplatit pokutu za 55 km/h ;-)
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Za 55 km/h už po odečtu odchylky radaru? Tak to je slušná magořina!!!
pivko

Příspěvek od pivko »

rob3rt píše:
Hanes píše:Za překročení rychlosti mimo obec se v celé Evropě bere tolerance 5km/h, pak až se začíná pokutovat.
Tak to neznáte obecní a městské policie :-) A pokud chcete konkrétní příklad, tak v Jarkovicích (u Benešova) máte možnost zaplatit pokutu za 55 km/h ;-)
No jenže v takových místech to ještě zdaleka není to nejhorší, co se může stát. Dá se taky potkat s medvědem.
pivko

Příspěvek od pivko »

vaclav píše:tak jsem si dal zase D1 a opravdu si nepreji, aby za soucasneho stavu mysleni ceskych ridicu u nas byla zavedena neomezena rychlost na dalnici. na opravovanych usecich s omezenim max 80km/h auta jezdila pres 100km/h (muj odhad), a to skoro vsechny osobni vozy, nebo alespon tak 70%. misty prselo, bylo mokro, vezl jsem rodinu.
takze takhle ne. az me za podobnych podminek predjede na podobnych peti omezenich stovkou max jeden cizinec nekde z vychodu a nezaziju jedine prilepeni za moje auto na 2-3 metry, tak teprve pak bude snad splnen bod jedna nize.
Stovkou se v Německu v podobných omezeních celkem běžně jezdí. Ono záleží na okolnostech, pokud jsem v tom omezení sám a zároveň se tam zrovna nepracuje, můžu jet klidně prostředkem a pak je zcela zbytečné ploužit se tam 80. 130 bych tam asi taky nejel, protože přece jen, jde pořád o staveniště, ale kolem té stovky úplně klidně ano. A nevidím sebemenší důvod, proč se za to stydět. Jiná věc je, když se tam pracuje, je hustý provoz, kamiony se nedokážou držet natolik vpravo, aby se daly bezpečně předje - pak zalezu do pravého pruhu a celé omezení holt projedu třeba i rychlostí o dost nižší, než 80. Jenže to jsme už zase u té nekonečné debaty rozum vs. předpisy, že. Jen ještě stojí za úvahu, při které z výše popsaných alternativ je pravděpodobnější, že se tam objeví policie a bude buzerovat.
balik

Příspěvek od balik »

pivko píše:... kamiony se nedokážou držet natolik vpravo, aby se daly bezpečně předjet...
V tomto směru si kamioňáci na D1 zaslouží pochvalu - drží se ohleduplně dostatečně vpravo a umožňují bezproblémové předjetí.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Hanes píše:Za 55 km/h už po odečtu odchylky radaru? Tak to je slušná magořina!!!
Za 55 naměřených, odčítaj se tři.
Mike

Příspěvek od Mike »

omezovač většiny kamionu je nastaven na 92kmh
ad městapo
za 55kmh je teoreticky pokuta, body nee
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“