Jak jezdíme
Re: Jak jezdíme
Ano, vidíte to špatně, a to především proto, že používáte zcela neadekvátní výrazy pro diskutované téma 
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
-
evilcleaner
2 václav: kéž by někdo napráskal vás při nějakém naprosto neškodném porušení zákona, abyste zakusil svoji medicínu. nebo možná lépe, odstěhujte se do kldr, tam se vašem orwellovskému snu blíží nejvíc.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Který výraz je neadekvátní v diskuzi, kde někdo obhajuje "bezpečné" porušování všeobecně platných předpisů?bhs píše:Ano, vidíte to špatně, a to především proto, že používáte zcela neadekvátní výrazy pro diskutované téma
Takže upozornit na porušování předpisů (jedno zda neškodné nebo jiné) je zavrženíhodné, zatímco vlastní porušování předpisů je v pořádku? pokud jsem to pochopil správně, tak tedy "pán bůh s námi a zlý pryč" - a to jsem ateista jak poleno.evilcleaner píše:2 václav: kéž by někdo napráskal vás při nějakém naprosto neškodném porušení zákona, abyste zakusil svoji medicínu. nebo možná lépe, odstěhujte se do kldr, tam se vašem orwellovskému snu blíží nejvíc.
[quote="JiVi" takze se z nas , diky takovim jako vy, stane praskacsky narod. vy jedete ve zuzeni 130 bezpecne, ale ostatni uuz jsou nebezpecni a k napraskani? STASI vivat ...[/quote]
cekal jsem tuto reakci.
130 jsem jel asi 5 vterin za vedeckym ucelem a ano, jel jsem nepredpisove. takto v tech zuzeni opravdu nejezdim.
a re "praskac" - no nevim, na kultivovanych a "open minded" britskych ostrovech je pomerne caste, ze se napr. zavola do firmy, kterou ma vozidlo na sobe jako reklamu a ktere jede jako prase. u nas uz dobre firmy auto-flotilu vybavuji primo tel cislem a podbidkou - "zavolej, jak jezdim" nebo tak nejak. firma totiz vi, ze usetri na pojistce/pokutach atd pokud ridic jezdi rozumne.
kdyz uvidite, ze sousedovi kradou auto/vykradaji barak, taky asi zavolate policii? a nebo ne, protoze nejste praskac? vcera poustim chodce na prechode a za mnou treti auto z kolony vystreli a zacne predjizdet, vsude jeste navic plna cara - ano, rad bych poskytnul takovy videozaznam policii, protoze tech chodec mohl byt clen moji rodiny.
cekal jsem tuto reakci.
130 jsem jel asi 5 vterin za vedeckym ucelem a ano, jel jsem nepredpisove. takto v tech zuzeni opravdu nejezdim.
a re "praskac" - no nevim, na kultivovanych a "open minded" britskych ostrovech je pomerne caste, ze se napr. zavola do firmy, kterou ma vozidlo na sobe jako reklamu a ktere jede jako prase. u nas uz dobre firmy auto-flotilu vybavuji primo tel cislem a podbidkou - "zavolej, jak jezdim" nebo tak nejak. firma totiz vi, ze usetri na pojistce/pokutach atd pokud ridic jezdi rozumne.
kdyz uvidite, ze sousedovi kradou auto/vykradaji barak, taky asi zavolate policii? a nebo ne, protoze nejste praskac? vcera poustim chodce na prechode a za mnou treti auto z kolony vystreli a zacne predjizdet, vsude jeste navic plna cara - ano, rad bych poskytnul takovy videozaznam policii, protoze tech chodec mohl byt clen moji rodiny.
ale asi jo, neskodne poruseni urcite bude reseno domluvou nebo pokutou do 500 kc, jsem s tim smiren.evilcleaner píše:2 václav: kéž by někdo napráskal vás při nějakém naprosto neškodném porušení zákona, abyste zakusil svoji medicínu. nebo možná lépe, odstěhujte se do kldr, tam se vašem orwellovskému snu blíží nejvíc.
s tim kldr a big brother to beru jako uz trapne ohrane klise. kamery vsude po londyne pomohly k tomu, ze ty atentatniky/pomocniky z 7/7/2005 pochytali asi do 20 hodin. proste je jina doba. "zlo" si vesele holduje novym technologiim a smeje se do obliceje "dobru" (mozna ze i cilene lobuje), ktere se furt trapi s otazkou "big brother". kdepak, je potreba bojovat rovnocenymi prostredky.
Naposledy upravil(a) vaclav dne 4.6.2014 13:11:10, celkem upraveno 1 x.
-
evilcleaner
no já se do této diskuze s 'law-nazi' zatáhnout nenechám;) v běžném životě každý občas nějaký zákon poruší (mnohdy nevědomě). kdyby vás pokaždé někdo naprašil, když se něco takového stane, tak se z toho pánove, s prominutím, pose*ete. tak přestaňte být tolik nesnášenliví k okolí a každému kázat jak by se měl chovat. pokud vás někdo ohrožuje nebezpečným předjížděním, nedá vám přednost atd. dá vzniknout kolizní situaci, tak si prosím stěžujte klidně někde na vrátnici pčr. jestliže někdo jede rychleji než vy a vy jste rozlícení celí bez sebe, že tam byla nějaká cedule, doporučuji se uklidnit a dát si nohy do tepla a pustit relaxační hudbu. snad vás ta nenávist přejde;)
ano, neresim, kdyz se nekdo prozene kolem mne na prazdne (tedy v cr temer nikde) dalnici 160, resim 130 na 80 ve zuzeni d1, predjizdeni na prechodu a zaroven na plne, lepeni se mi na kufr (to snad vidi kazdy denne asi tak 3x na kazdych 10km) a podobne hrube prestupky.evilcleaner píše:no já se do této diskuze s 'law-nazi' zatáhnout nenechám;) v běžném životě každý občas nějaký zákon poruší (mnohdy nevědomě). kdyby vás pokaždé někdo naprašil, když se něco takového stane, tak se z toho pánove, s prominutím, pose*ete. tak přestaňte být tolik nesnášenliví k okolí a každému kázat jak by se měl chovat. pokud vás někdo ohrožuje nebezpečným předjížděním, nedá vám přednost atd. dá vzniknout kolizní situaci, tak si prosím stěžujte klidně někde na vrátnici pčr. jestliže někdo jede rychleji než vy a vy jste rozlícení celí bez sebe, že tam byla nějaká cedule, doporučuji se uklidnit a dát si nohy do tepla a pustit relaxační hudbu. snad vás ta nenávist přejde;)
bohuzel, z moji cca 30ti lete ridicske praxe mi vychazi, ze kdo jezdi hodne nad povoleny rychlostni limit vetsinou (ne vzdy, ale tak 80% hadam) jezdi i nebezpecne a ohrozuje ostatni ridice v jinich situacich. proc? - protoze ma prece svuj rozum a vi vsechno lip nez prikazy a zakazy a doporuceni. a do teto kategorie spada 90% muzske populace do 35ti let. a jak to vim? - nebyl jsem jiny.
Ach ten dvoji metr. "Ja jen na 5s...", "bude urcite reseno domluvou, nebo symbolickou pokutou". Tohle si rikaji vsichni. Ale je treba zajimave, ze si o tech ve zuzeni nereknete "oni jen o par (desitek) km/h". Nebo jste nejaky lepsi clovek, ze vy uz vite co je za hranou, a co je jeste ok?
Pardon za ten utocny ton, ale me nejak vzdycky samozvani soudci dokazi rozcilit.
Pardon za ten utocny ton, ale me nejak vzdycky samozvani soudci dokazi rozcilit.
Řekl bych že všechny ( a mohli bychom začít u "jede jako prase"), a to především jejich generelním použitím - v tom je to. Ale mezitím, než jsem stačil zareagovat, to docela dobře popsal evilcleaner - takže uvolněte se prosímMPMP píše:Který výraz je neadekvátní v diskuzi, kde někdo obhajuje "bezpečné" porušování všeobecně platných předpisů?bhs píše:Ano, vidíte to špatně, a to především proto, že používáte zcela neadekvátní výrazy pro diskutované téma
v pohode, diskutujeme (slusne) na diskuznim foru.Geo píše:Ach ten dvoji metr. "Ja jen na 5s...", "bude urcite reseno domluvou, nebo symbolickou pokutou". Tohle si rikaji vsichni. Ale je treba zajimave, ze si o tech ve zuzeni nereknete "oni jen o par (desitek) km/h". Nebo jste nejaky lepsi clovek, ze vy uz vite co je za hranou, a co je jeste ok?
ja nejsem expert, zakony a pravidla netvorim. u svych nazoru vychazim z zivotni zkusenosti.
limity 50/80-100/130 ma cela evropa potazmo svet (zapomenme nyni na autobahn).
kdyz jsem nameril tech 130 na zuzeni 80 tak to predjeti nebylo proste prijemne. navic, a to jsem nezminil, ten rekordman se 130 byla audi a za ni asi 10m bmw, vypadalo to, ze chlapci z legrace zavodili. u tech ostatnich co jeli kolem tech 110 - to uz neni tak hodne neprijemen pri predjizdeni ale porad to neni uplne bezpecne si myslim. ono je to pohoda dokud neni nehoda a smrtak a d1 blokla na 3 hodiny v obou smerech.
uprimne, myslim (a uz jsem to psal) ze vsichni zde na foru (i ti co mam jako "ignore") jsou vicemene rozumni lide co snad jezdi bezpecne. ale pochopte, ze na ty silnici jsou i totalni "lopaty", aniz bych se chtel nejak povysovat. pravidla jsou potreba a je potreba je dodrzovat.
No ale to přece nestačí. Pravidla jsou základ a všichni musí (měli by) používat hlavu. Když máte limit 90, tak to přece neznamená, že se tak na dané silnici dá všude tak rychle jet – a naopak, na některých nových 2+2 je 90 opruz, který později nějaký úředník od stolu stejně změní.
souhlas, max je proste max a ne minimalni.bhs píše:No ale to přece nestačí. Pravidla jsou základ a všichni musí (měli by) používat hlavu. Když máte limit 90, tak to přece neznamená, že se tak na dané silnici dá všude tak rychle jet – a naopak, na některých nových 2+2 je 90 opruz, který později nějaký úředník od stolu stejně změní.
ale nebavme se porad o te rychlosti maximalni na normalni silnici v dobrem stavu.
bavme se o porusovani docasnych limitu pri opravach silnic, lokalnich poruchach/nedostatcich, limitu za deste, predjizdeni na plne/prechodech, nedodrzeni rozestupu a nebezpecnem predjizdeni. to jsou asi zakladni veci, co mi pri jizde vadi. rychla (ale bezpecna) jizda nad povoleny limit na dobre komunikaci mi vadi spis jako cyklistovi a chodci, pripadne pokud se napojuji vozem z vedlejsi.
jenze, opakuji, z me praxe, kdo ma potrebu jezdit nad limit, nejezdi vetsinou bezpecne i v ostatnich situacich. pozoruji treba rychlika dloho co uz je prede mnou a vetsinou se lepi na kufr nebo nebezpecne predjizdi. z 90ti%.
Osobně mně nějaké překročení rychlosti o x0 km/h na přehledné rovné dálnici nijak nebere. Problém nastane, když takový řidič dojede někoho, kdo jede "jen" povolených 130. Kolik z takových rychlíků zpomalí v odstupu 2s? Jeden ze sta? Já bych řekl ještě méně. Já vím, že odstup 2s je hóóóóódně velká mezera, ale auto nalepené na můj nárazník s odstupem 0,5s a méně mi skutečně vadí. To je z mého pohledu ona "prasácká" jízda o které jsem psal. Je to skutečně nebezpečné, ale v ČR naprosto běžné, protože všichni vědí, že tento přestupek se nepokutuje i když je skutečně nebezpečný (to mi doufám nikdo vymlouvat nebude) a pravidlo, jehož porušování se nepokutuje je běžně porušováno. To ale není o "vlastním uvažování", ale o snaze za každou cenu si beztrestně dělat co chci a tím dokazovat okolí, že já "nejsem žádný blbeček, co dodržuje předpisy". V tomto konkrétním případě (lepení se na nárazník) jde o extrémně nebezpečnou věc a rozumně uvažující řidič ji dělat nebude i když ví, že za to pokuta nehrozí. Kdo jsou tedy ti řidiči, kteří to dělají? A není nakonec lepší proti nim společně bojovat (třeba i tím "udáním"), tím vylepšit situaci na silnicích a následně třeba dosáhnout i uvolnění rychlostních limitů? Ale to je "běh na dlouhou trať" a musel by začít každý u sebe, že?bhs píše:MPMP píše: Řekl bych že všechny ( a mohli bychom začít u "jede jako prase"), a to především jejich generelním použitím - v tom je to. Ale mezitím, než jsem stačil zareagovat, to docela dobře popsal evilcleaner - takže uvolněte se prosím
No řekl bych, že to už je o něčem jiném, ... pokud se začne diferencovat je to docela racionální. Že se najdou individua, která by neměla mít řidičák je jasné ...
Nicméně stále si myslím, že jste docela pesimistický. Já znám docela dobře situaci na D11 v rychlém pruhu a řekl bych že statisticky vzato rychlíci co se lepí na kufr jsou tak max 2 z 10.
Nicméně stále si myslím, že jste docela pesimistický. Já znám docela dobře situaci na D11 v rychlém pruhu a řekl bych že statisticky vzato rychlíci co se lepí na kufr jsou tak max 2 z 10.
Nezbývá než souhlasit s výjimkou posledního odstavce. Taky to asi bude různě, ale jeden příklad z praxe - víkendové přesuny na I35. Je to docela slušná silnice a nad limit tam jezdí většina řidičů. Pokud se ale sjedou v delší koloně, pak "vynikne" pár jedinců, kteří prostě strašně pospíchají, ostaní ale (včetně mě) zpomalí ....vaclav píše: souhlas, ale nebavme se porad o te rychlosti maximalni na normalni silnici v dobrem stavu.
bavme se o porusovani docasnych limitu pri opravach silnic, .......
jenze, opakuji, z me praxe, kdo ma potrebu jezdit nad limit, nejezdi vetsinou bezpecne i v ostatnich situacich. pozoruji treba rychlika dloho co uz je prede mnou a vetsinou se lepi na kufr nebo nebezpecne predjizdi. z 90ti%.
V tom omezení na D1 při předjíždění kamionu si jedu klidně až 160 km/h a ještě stihnu za jízdy fotit. Přitom se cítím naprosto bezpečně. Omezení jsou dobrá věc, tam se hned pozná, kdo umí a kdo neumí ovládat vozidlo. Nejvíce mě vždycky pobaví řidiči, co 10 minut přemýšlejí, jestli se vejdou vedle auta, které chtějí předjet, při tom neustále cukají volantem a mají smrt v očích, po chvilce to vzdají a zařazují se zpátky za vozidlo, co chtěli předjet.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
evilcleaner
lenny se toho nebojí a vytáhl ne hadr, ale hned červený prapor na býka...
hadam, ale že tam jedeš 160 jenom proto, že jezdíš na spotřebu
Po pravdě, mě to baví. Mimo omezení si jedu 120 v klidu, ale v omezení zrychlím, prostě relax. 1)
dobre lze ve zpetnem zrcatku rozpoznat nemce, ty skutecne alespon tech 30m drzi.MPMP píše: Kolik z takových rychlíků zpomalí v odstupu 2s? Jeden ze sta?
a tady je ten problem neomezene rychlosti a nemoznost aplikovat mimo nemecko. pokud ve vychodni evrope necham rozestup 80m s tim, ze cekam az ten predemnou uhne, zacnou me auta podjizdet jako hnupa, co nevi, ze ma jet doprava...
bohuzel, z toho vyplyva, ze proste kontrolu a pokuty ridici potrebuji. je to cukr/bic scenar, plati jak u zvirat tak u lidi. bohuzel! podle mne neni snad problem na moste nad rusnou dalnici mit nejakou kameru a monitorovat ty mezery pomerne levne a efektivne? 10m a pozadovanych 50-80m se urci snadno.MPMP píše: Je to skutečně nebezpečné, ale v ČR naprosto běžné, protože všichni vědí, že tento přestupek se nepokutuje i když je skutečně nebezpečný
pobavilo, slusny trolling.Lenny píše:V tom omezení na D1 při předjíždění kamionu si jedu klidně až 160 km/h a ještě stihnu za jízdy fotit. Přitom se cítím naprosto bezpečně. Omezení jsou dobrá věc, tam se hned pozná, kdo umí a kdo neumí ovládat vozidlo.
az vam nekdo ve 160 preleti ty nizke svodidla a zabije celou vasi rodinu jedouci v protismeru, mozna tento cerny humor prestanete pouzivat. a mozna ne.
Tak to se asi neshodneme - já jezdím po D11 denně (pravda jen prvních 8 km) a musím říct, že "rychlíka na nárazníku" mám téměř denně a je to přitom v situaci, kdy není kam jet, protože do kopce od km 0 jedou kamiony v pravém pomalu a osobní auta v levém trochu rychleji, ale málokdy 130 (přece jen rozjezd do kopce nejde každému autu) - takže začnu dojíždět a nechám si nějaký odstup (přiznávám 2s to nejsou, ale mezera to je) a v tom okamžiku mám "na prdeli" někoho, kdo mi dává najevo že zdržuju. Objektivně musím uznat, že tak ve 20-30% případů to je auto s polskou značkou, ale je málo dní, kdy se takový spěchálek nenajde vůbec.bhs píše:No řekl bych, že to už je o něčem jiném, ... pokud se začne diferencovat je to docela racionální. Že se najdou individua, která by neměla mít řidičák je jasné ...
Pravděpodobnost, že mě něco takového potká, je rovna pravděpodobnosti výhry letu na Mars.vaclav píše:pobavilo, slusny trolling.
az vam nekdo ve 160 preleti ty nizke svodidla a zabije celou vasi rodinu jedouci v protismeru, mozna tento cerny humor prestanete pouzivat. a mozna ne.
-
evilcleaner
ale správný sociální inženýr musí eliminovat i tuto možnost. borec s červeným praporkem před auto a bude po problémech:-)
Přesně. Pokud má někdo sklony k rizikovýmu chování a nezřízenýmu sebeprosazování svýho ega, tak ho použije i v libovolný jiný situaci .. aneb jak řikaly naše babičky, kdo lže, ten taky kradevaclav píše: jenze, opakuji, z me praxe, kdo ma potrebu jezdit nad limit, nejezdi vetsinou bezpecne i v ostatnich situacich. pozoruji treba rychlika dloho co uz je prede mnou a vetsinou se lepi na kufr nebo nebezpecne predjizdi. z 90ti%.