Dostavba estakády Opatovice
Re: Dostavba estakády Opatovice
Na letecké záběry bohužel nedisponuji dostačenou technikou. Ale nedávno tu někde dával odkaz na letecké záběry
Tempo je ale takové, že už nebudou aktuální. Na další focení se vypravím cca za 14 dnů a mám v plánu tentokrát zajet i na D11. PS k estakádě: Křížení čtyřpruhů je u nás běžné, ale je řešení křižovatky u Opatovic (tři patra a velký kruhák) v ČR unikátní? Prosím případně o další místa, kde se s totožným uspořádáním setkat. Díky.
MÚK Rudná v Ostravě, MÚK Modletice je taky třípatrová, jednoho krásného dne bude i MÚK Místecká třípatrová.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Fotky super - díky za DOBRÉ zprávy, tempo je dobře vidět... Jen škoda bb /blbce bárty/. Už to mohlo stát a mohli jsme se pohybovat v té řepce směr Ostrov. Snad se brzo dočkáme!
možná by to chtělo nafotit práci pokud se tomu v podání Chládka a Tintěry dá říkat na křižovatce u bazaru u Stéblové. Co tam se děje je otřesné. Přesně jak to dnes bylo na Nově. Nejhorší firma jakou mohli vybrat a nikomu to nevadí. U Opatovic to jede na plné obrátky a o pár km dále se ukazuje naše pracovitost v plné kráse.
Když jediným výběrovým kritériem je cena, tak se není čemu divit.
D47 už máme, teď ještě D48
Chystám se tam v příštím týdnu vyrazit opět nafotit postup prací. Na co se mám připravit a zaměřit u té Stéblové? Odfláknutá práce, nic se tam neděje či co přesně je vytýkáno?
Dopravní stavby už se točí i z paraglajdu
http://www.youtube.com/watch?v=6u9sD8f3GBw
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Skvělá práceMajkii píše:Dopravní stavby už se točí i z paraglajduhttp://www.youtube.com/watch?v=6u9sD8f3GBw
-
Mosquit
Maká se tam pěkně, ale taky je vidět, že toho ještě spousta zbývá... Díky za video! 
U Stéblové se zdá že to skoro stojí. jezdím tam denně a když napíšu že na obou stranách pracuje dohromady 10 dělníků nebudu daleko od pravdy. Ale pracovat sem je taky mockrát neviděl spíše tam nejsou nebo se zdárně dokáží skrývat. To je otřesná firma kterou si normální podnikatel nepozve na žádnou svou stavbu.
Sice kolem Stéblové nejezdím denně, ale nijak mne postup nevzrušuje. Když to zprovozní do podzimu do termínu tak to bude OK. Teď betonují rozšíření toho podchodu a cyklostezky.
Zase takové hodnocení stavby podle počtu kmitajících pracovníků.
Zase takové hodnocení stavby podle počtu kmitajících pracovníků.
Taky nějak nechápu vzrušení u takovéto stavby, tady ba se nic nedělo ani kdyby se nestihl termín. Navíc, nevíte proč se tam jede v tomhle tempu, není tam nějaká přeložka na kterou se čeká?
Křižovatka u Opatovic která jen tak nebude fungovat jede na 120% a tato stavba která okamžitě bude fungovat po dokončení a pomůže spoustě řidičů jede na 20%. No prosím jsou tu i tací kterým to nepřijde divné.
Proluka od poslední návštěvy byla tentokrát delší, takže o to více času jsem na stavbě strávil, tudíž více fotek. Poznatky: Tempo stále neutichá. Konstrukce směrem od Sedlic se již posunula nad rondel a nezadržitelně míří nad střechu nad Hradubickou. Hýbe se to i na druhém mostu, ale tam posun zase tak patrný není. Směrem od Časů se maká fest. Levý most už pokročil do fázi tvorby větvení, takže se začíná rýsovat nájezdová větev z rondelu. Sjezdová už dávno překlenula tu stoku a míří vpřed k druhému mostu, na kterém se taky vydatně pracovalo. Jediné, co mě zarazilo byly pilíře v této části. V jednom místě jsou hned dva v rozmezí metru, přičemž jeden z nich je vyšší asi o ten metr. Vypadá to zvláštně, zejména, když z druhé strany žádné takové uspořádání není. Ve fotkách je to ta jediná výška. Takže postup: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/140616
Dva pilíře těsně za sebou jsou i na hlavní trase, děje se tak vesměs v případě, kdy je potřeba udělat na estakádě dilataci, mezi pilíři je pak na mostovce umístěný dilatační závěr. Je dost možné že v míst této rampy se mění konstrukční parametry mostovky (z jedné strany je tlustší, z druhé tenčí) a v tomto místě se propojují tou dilatací. Jiné logické vysvětlení není.martas píše:... Jediné, co mě zarazilo byly pilíře v této části. V jednom místě jsou hned dva v rozmezí metru, přičemž jeden z nich je vyšší asi o ten metr. Vypadá to zvláštně, zejména, když z druhé strany žádné takové uspořádání není. Ve fotkách je to ta jediná výška.
jinde to je... třeba na této fotce vlevo
Takže vzhledem časovým možnostem příštích týdnů jsem se na cyklo-foto výlet vydal už dnes. Od mé poslední návštěvy v Opatovicích sice moc času neuběhlo, ale nic to nemění na faktu, že práce opět viditelně pokročily. Pozantky: Hlavní most ze směru od Sedlic se již dostal téměř nad úroveň střechy nad Hradubickou I/37. Ze stejného směru započala stavba druhého mostu, což minule nebylo. Na druhém konci od Časů poporostla o další dobrý kus sjezdová větev, která už je dávno za tím potokem směřujícím do elektrárny. Z opačné strany už se konstrukce rovněž větví a jsou patrné zárodky budoucí nájezdové větve směřující k rondelu. Přišel mi posun i na úplném konci, kde se o něco málo navýšil násep a po stranách se odplevelil. Teď už není zarostlý, ale je to takřka samá hlína. Více na fotkách, které jsou tentokrát v obráceném pořadí, jelikož jsem měnil směr jízdy:
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/140703
http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/140703
martasi chlape, radost na tvé fotky pohlížet. Rozdíl je 17 dní a opravdu jsou změny patrné. Alespoň na nějaké stavbě to jde kupředu. Třeba se jednou svezeme po R35 až do Ostrova 
-
Hanes
- Kontaktovat uživatele:
Hezky to pokračuje, jen aby za tu estakádu ještě něco postavili, jinak nám ta stavba bude k ničemu................ 
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
No obavy, že se s navazujícím úsekem nezačne na konci roku 2015, kdy má být estakáda hotova, úplně nesdílím. Jsem optimista. Senát 23. 7. schválí navýšení cen, na hradě pod to hodí podpis, uplyne zákonná lhůta a pak se věřím výkupy rozjedou. Každopádně jestli se bude zároveň stavět Opatovice-Časy a Časy-Ostrov, tak si snad i koupím nový kolo a foťák 
Měsíc je fuč a má prostřední zastávka mi opět udělala největší radost. Nádhera pohledět na tempo. Poznatky: sjezdová rampa od Časů už je takřka propojena s částí od konce estakády. Za měsíc budou obě části spojené. Na nájezdové větvi se rychle blíží k rondelu, ale ještě to potrvá. Hlavní most směr Sedlice už se dostal nad tunelovou konstrukci nad I/37. Jeho kolega začíná na začátku také růst. Na úplném konci je zase o vrstvu více. Pěkně vše uválcované. Všechny mostní stavby se sbíhají ku středu.
Obsáhlejší foto: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/140804
Obsáhlejší foto: http://gallery.ceskedalnice.cz/index.ph ... ice/140804
Škoda to všechno vybavení po dokončení odvážet, mohli by hned pokračovat na mostu přes Labe...
Kousky modrozeleného rámusáku jsou v tom lešení nepřehlédnutelné. 
Takze smer HK -Pce je veden vrchem po kruhaku protoze stavba mostu ve smeru na Sedlice uspesne pokracuje. Zacina se neco dit i ve opacnem smeru ale tam se asi pocka az na dokonceni druhe poloviny. Skoda toho zastaveni pred par lety, uz to mohlo stat...
Smer HK - Pce uz zase jezdi spodem.