I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Hradec Králové (D11, I/31) – Vamberk (I/14) – (I/43) – Šumperk (I/44) – Bruntál (I/45) – Opava (I/46, I/56, I/57) – Ostrava (D1, I/58, I/56, I/59) – Havířov – Český Těšín (I/48)
Odpovědět
paja

Re: I/11 Prodloužená Rudná - Mokré Lazce - Obchvat Opavy

Příspěvek od paja »

mipol píše:Ad Paja: To není najednou, tvrdil nám, že se o to snaží už více než 10 let a nikdo se s ním o tom nebaví.
dobře, fajn - listopad 89 byl pokud dobře počítám před 24,5 lety, tzn. měl dost času to řešit. Prodloužená Rudná se řešila ve stádiu EIA (dělal na tom můj otec) někdy v roce 2000 - 2, tzn. už v té době o tom věděl a do roku 2000 měl 11 let. A když se mu to nelíbí, bych prodal pole a je to. Stejně to pole není ani v trase Rudné, tak se divím, že se s ním někdo o tom baví. Pozemek pod Rudnou má vyvlastněn a to, že je možné napadnout po X letech vyvlastnění, to je klasika = náš Kocourkov.
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

To odvodnění rybníčku nějak nechápu, podle mapy z rybníčku vytéká potok a ten pak teče do Porubky.
Na druhou stranu, pokud tam je kanalizace a je ucpaná, a vede pod budoucí cestou, tak selský rozum mi napovídá, že by se měla opravit dřív než se postaví cesta.
mipol

Příspěvek od mipol »

Country píše:To odvodnění rybníčku nějak nechápu, podle mapy z rybníčku vytéká potok a ten pak teče do Porubky.
Na druhou stranu, pokud tam je kanalizace a je ucpaná, a vede pod budoucí cestou, tak selský rozum mi napovídá, že by se měla opravit dřív než se postaví cesta.
Jde to tento rybníček: http://www.mapy.cz/s/9NTZ. Prý je to bývalá skládka, která vznikla při stavbě nějaké ulice nebo co. Odpady tvoří hráz rybníčku. Ten ale Bártům nepatří, jenom mají pod svým polem to odvodnění. Na letecké mapě jsou vidět i některé skruže šachet a od nich vede tmavší pruh označující místo, kudy se vylévá voda (hlavně tady: http://www.mapy.cz/s/9NUi).

V místě pod budoucí silnicí je kanalizace už nová, je ovšem napojená na to staré potrubí.
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Přílohy
_MG_7082 (2).jpg
_MG_7082 (2).jpg (221.53 KiB) Zobrazeno 10455 x
paja

Příspěvek od paja »

tak hlavně, že zavřeli cestu Háj - VP a podle fotek to vypadá, že ještě není ani překopnutá, zvláštní.
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

v pátek sice ještě nebylo komplet staré těleso pryč, ale krytové vrstvy tam už nějakou chvíli chybí. průjezdné to pro osobák moc není;)
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Přílohy
.<br /><br />MÚK Krásné Pole
.

MÚK Krásné Pole
_MG_7475 (2).jpg (218.7 KiB) Zobrazeno 10277 x
Naposledy upravil(a) Vladimír dne 31.5.2014 22:17:34, celkem upraveno 1 x.
paja

Příspěvek od paja »

pěkné fotky, ještě se to musí trošku více pohnout, přece jen to bude zajímavá stavba MÚK KP, hlavně ty 2 pidi rondly
evilcleaner

no je to normálně kosodelná múk, akorát s těmi kruháči, už jsem taky slyšel přezdívku činková. taková variace se staví hodně v anglii, občas jsou ty rondly řízeny i světelně.

mi osobně je z toho na blití, z představy cesty z globusu do krásného pole (celkem 4 kruháče) se mi točí hlava. doslova :D
paja

Příspěvek od paja »

no, tak hlavně, že asi před rokem "odborníci" zjistili, že rondly jsou blbost, zbytečně drahé a místo zlepšení průjezdnosti je to přesně naopak, ale stavět se budou dál. Stačí se mrknout na úplně zbytečný rondl u MÚK Hrabyně
bumbik

Příspěvek od bumbik »

trošku OT - osobně kruháče mám rád, rozhodně lepší, než semafory, pro mě osobně rychlejší varianta, jsem rád za kruháče než za semafory ...
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
paja

Příspěvek od paja »

bumbik píše:trošku OT - osobně kruháče mám rád, rozhodně lepší, než semafory, pro mě osobně rychlejší varianta, jsem rád za kruháče než za semafory ...
a jel jste někdy po rondlu v Havířově? Děs běs, stejně jako pidi rondly v New Jersey, případně v Ově obecně. Pokud je rondl normální velikosti, tzn. třeba průměr alespoň 30m, tak je to v poho, ale ne, kde vlastně uvažuju, jestli má smysl házet blinkr, když jedu rovně (z Opavy u Globusu ve směru na Komárov), případně ani nestihnu ho hodit, protože bych ho mohl hodit pozdě a protijedoucí řidič by si myslel, že odbočuju dřív (např. pidi kruháče NJ) a nebo řidiči náklaďáku či osobních, kteří to berou rovně (např. Ova - ulice 30. dubna)
bumbik

Příspěvek od bumbik »

OT again: tak osobně v NJ jsou kruháče podle mě ideální, nemůžu si stěžovat, rozhodně nemám problém ani v Havířově, takže opravdu mi kruháče problém nedělají a čistě za sebe, si je nemůžu vynachválit... a zjevně nejsem sám, když např. Olomoucký kraj letos začne stavět okružní křižovatku v Přerově (DluhonskáxPolníxTržní) jako řešení kritické situace na příslušném semaforu ... prostě Kruháče jsou ideál, myslím, že např. Přerov by ocenil systém kruháčů, jako je v NJ místo semaforů ... ale holt čekají na D1 konec OT
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
vypravec

Příspěvek od vypravec »

OT again: taky kruháče chválím, určitě rychlejší než světla. Nevím, co máš proti NJ, jsou tam celkem OK, na 30. dubna v OV taky v pohodě a havířovskej rondel je s tím světleným řízením jednoznačně líp průjezdnej než předtím. V OV je opravdu malinkej na ul. Na jízdárně. Když jsem dělal řidičák C, tak jsem se ho naučil projet až na potřetí s tím, že se musela dávat plazivá rychlost, jinak jel člověk s náklaďákem jedině rovně :-) :-)
cani

Příspěvek od cani »

Objevily se zprávy, že prodloužená Rudná se může i o 2 roky zpozdit. Právě kvůli žalobě proti vyvlastnění. Důvod je však onen rybníček. Podle mě jde typický příklad kdy si státní organizace přehazují starý případ jedna k druhé a člověk se nemůže ničeho domoci. Chápu to tak, že pokud by ŘSD převzalo zodpovědnost a postavilo pár metrů nového potrubí, bylo by po problému. (pán by žalobu stáhl) Pokud nechtějí vynaložit těchto pár Kč navíc, je potřeba silnici 1/11 zprovoznit od Opavské až po Vřesinskou, tak aby se doprava směřovala po Vřesinské takto: http://www.mapy.cz/#!x=18.170281&y=49.8 ... gyoJr6-ebh
Oni si to už pak vřesinští s těmi vyděrači (i když je vlastně částečně chápu) a odpůrci silnice vyřídí. Možná i sami změní názor, neboť sami jsou z Vřesiny.

Ke kruhovým objezdům: Je třeba posuzovat místo od místa. Vhodné místo pro kruhový objezd je tam, kde alespoň ze tří směrů jede přibližně stejný počet automobilů. Jestliže se však jedná o křížení hlavní silnice, kde jede 90% dopravy, s vedlejší (10% dopravy) stává se kruhový objezd brzdou provozu a je také nepoměrně dražší na vybudování, než světelná křižovatka.
Country
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Country »

cani píše: ...... je potřeba silnici 1/11 zprovoznit od Opavské až po Vřesinskou, tak aby se doprava směřovala po Vřesinské takto: http://www.mapy.cz/#!x=18.170281&y=49.8 ... gyoJr6-ebh
Oni si to už pak vřesinští s těmi vyděrači (i když je vlastně částečně chápu) a odpůrci silnice vyřídí. Možná i sami změní názor, neboť sami jsou z Vřesiny.
Možná by stačilo v tomto duchu se hned teď vyjádřit závazně třeba v tisku .... takový mírný psychologický nátlak 8-)
kot

Příspěvek od kot »

to country: Dříve jsem se na to díval stejně...ale na D11 se to se Štrosovou nehnulo ani o mm! Bohužel.
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Country: to by asi nebyl až tak špatný nápad. :-)

Teď vážně, já tomu sporu moc nerozumím. Viník opět je neznámý. Údajně pán o to usiluje už nekolik let, proč proboha se v dokumetaci/projektu s tím nepočítá?! Nemám takový přehled ale přeci to nemůže být tak drahé to udělat ne?!
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
evilcleaner

cani: je sice pravda že prvotní investice do rondlu může být vyšší, ale když do toho vezmeme dobu udržitelnosti tak tomu tak není. jednoduché světla dneska vyjdou cca na 4 mega, kruháč, který bude odpovídat takové křižovatce se ssz, může být o něco dražší. finanční nároky na úržbu světelných křižovatek s roustoucím stářím je extrémní. u nejstarších světel mohou částky dosahovat i 100k / měsíc.
jinak samozřejmě souhlasím s tou tézí, že je nesmysl aby se stavěly kruháče všude.

jinak řsd má v té kauze kanalizace poměrně svázané ruce. ono nejde říct, my tady stavíme cestu a jinde, naprosto mimo, opravíme kanalizaci. je to obdobný problém jako třeba motocentrum na D3
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Přílohy
_MG_8281 (2).jpg
_MG_8281 (2).jpg (161.73 KiB) Zobrazeno 9397 x
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Náhodou jsem narazil na zajímavé video:
R48 -> D48 se podařilo!
paja

Příspěvek od paja »

paráda
Vladimír

Příspěvek od Vladimír »

Super, pěkné!
evilcleaner

trocha dobrých zpráv při pátku, zamítnutí odvolání Ing. Arch. Dušana Richtára a Jiřího Bárty:

http://leteckaposta.cz/689271115

volejte sláva a pět dní se radujte :D
harmonica

Příspěvek od harmonica »

Tak tomu říkám pátek 13. :lol: Díky! :ok:
BMW E61 530d
Ex. Ford Mondeo 2.0 TDCI

Život je bahno a jen svině v něm umí chodit.
Odpovědět

Zpět na „I/11“