Jak jezdíme

Off-topic pokec
Odpovědět

Kolik najedete kilometrů za rok?

0 - 5000 km
8
5%
5000 - 10 000 km
13
8%
10 000 - 15 000 km
38
22%
15 000 - 20 000 km
27
16%
20 000 - 25 000 km
18
11%
25 000 - 30 000 km
27
16%
30 000 - 40 000 km
16
9%
40 000 - 50 000 km
7
4%
50 000 - 75 000 km
13
8%
75 000 - 100 000 km
0
Žádná hlasování
100 000 a více
2
1%

Celkem hlasů: 169

Geo

Re: Jak jezdíme

Příspěvek od Geo »

pivko píše:Z toho plyne, že Lacina musel vědět, že tam ta Mazda je, jeho verze o "přehlédnutí" je naprosto nevěrohodná. Věc podle mě nelze posoudit jinak, než že se úmyslně dopustil vůči Mazdě neobvyklého razantního manévru.
Tak to vyhodnotil soud. Monin v tom ma taky jasno. Ja bych treba v tom dokazovani umyslu, ze ji to tam chtel umyslne strihnout, nicmene ocekaval trochu vic dukazu. Jinak je ten Pivkuv vycuc presny.
bhs

Příspěvek od bhs »

2Monin - ono jde taky o to, že ti "obhájci" možná i úmyslně vyprovokují některé na tomto fóru k perfektním reakcím, třeba poslední od pivka a od Vás, i když Vy to trochu přeháníte s tou arogancí (ne že není - je, ale není jí tolik)
Octavia 1.6 >>> Octavia 1.4 TSI
vaclav

Příspěvek od vaclav »

monin píše: A ten Renč - ten se může za takové situace i utočit a vymýšlet další a další klipy. A je to samozřejmě k ničemu.
u toho rence nevim, statni zakazku uz by dostat nemel, nebot sam boural, od nehody ujel a lhal.

Režisér Filip Renč lhal. Při nehodě, která se stala před deseti dny své modré subaru skutečně řídil a nehodu zavinil, ačkoliv tvrdil opak.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/potvrzeno-renc-ne ... _domov_glu
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Já jen dodávám, že jezdím minimálně dvakrát měsíčně Německo - Javorník (a zpět) a mohu odpřísáhnout, že v úseku Rozvadov - Náchod na několik blbců narazíte a ty největší prasata mívají povětšinou polskou SPZ. Jízda non-stop v levém pruhu, rychlost obec - neobec, plná čára není zeď, nebezpečné předjíždění a zpětné zařazování atd. atd. atd. Jen čekám až někomu dojde trpělivost a vytáhne nějakého takového blba z auta a pořádně mu rozmlátí tlamu aby si uvědomil, že v ČR máme taky nějaké dopravní předpisy. Policie by v pátek odpoledne a k večeru měla používat civilní vozidla napěchována různou technikou ve směru do PL a v neděli večer a v noci v opačném směru. Vydělali by na těch Juzkách tolik peněz, že by nevěděli, co s nimi.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
Mike

Příspěvek od Mike »

pivko píše:...
(*) Je zajímavé, že mnoho lidí, co se sami v diskusích označují za zkušené řidiče, právě tento aspekt často bagatelizují s tím, že takové manévry jsou na silnici běžné. To se na mě tedy nezlobte, ale Lacinův manévr rozhodně běžnému zařazení z pruhu do pruhu neodpovídal. Krom toho, že je to zcela zjevné z toho videa, se na tom také shodli znalec s jedním ze svědků.
odpovídal přesně tomu, co tam ta fifinka vyváděla
policii nechte kde je, resp. ano, ať se přesunou na náchodsko a přestanou prudit na I/11 v jediném úseku, kde se dá bezpečně předjíždět
tedy od třebechovic po častolovice
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Standa

Příspěvek od Standa »

Zase řešíme :roll: ...

http://www.novinky.cz/krimi/342457-mili ... kohol.html

Každopádně další zajímavý únik "podstatných" informací do tisku... Na Seznamu to chvilku byl headline!
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

0,14 promile... Jaké to ožralé hovado :crazy:
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Ten aspoň má na dobrýho právníka.
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

Na celé události mě nejvíc zaujalo, že jako první tu zprávu přinesl jistý "nový skvělý" zpravodajský server. Teď už aspoň vím, co si mám o nich myslet ... I na těch Novinkách zní v diskusi skoro unissomo, že je to kravina, a to je co říct ...
pinus

Příspěvek od pinus »

Ilustrace toho, že pokutování za překročení rychlosti o 1km/h existuje i v civilizovaných zemích. Tento úřední dokument, spolu s fotkou, přišel známému ve Švýcarsku.
Switzerland-fine-small.jpg
Switzerland-fine-small.jpg (43.93 KiB) Zobrazeno 8896 x
vaclav

Příspěvek od vaclav »

pinus píše:Ilustrace toho, že pokutování za překročení rychlosti o 1km/h existuje i v civilizovaných zemích. Tento úřední dokument, spolu s fotkou, přišel známému ve Švýcarsku.
zajimave, jaky je za to postih?
pinus

Příspěvek od pinus »

40 švýcarských franků, je to na tom papíře napsané.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

pinus píše:40 švýcarských franků, je to na tom papíře napsané.
ajo, dekuji. 40x20=800 kc, tedy zadne drama. z moji osobni navstevy svycarska si ale nevybavuji, ze by auta byla nejak opatrna s limitama. nejezdili zbesile ale urcite tak +5 az 10% limitu. mozna vedi, kde jsou pevne radary?
jonáš

Příspěvek od jonáš »

A jaká je tam započtená tolerance měření?
Mike

Příspěvek od Mike »

švýcarsko neberte za normální zemi, především co se IAD a policie týče

apropo, dnes jsem se musel sám před sebou stydět, protože jsem ve Vysočanech 2x pustil chodce, ačkoli tuhle v novinách psali, že řidiči BMW tak zásadně nečiní ;)
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Jakýsi zajímavý případ, kdy Krajský úřad rozhodl i přes nejasnosti a ted se má účastník soudit. Nezná někdo podrobnosti?
http://www.kr-zlinsky.cz/zpravodajstvi- ... 11796.html
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Já se stydím ještě víc hanbou, pustil jsem omylem starou cikánku na přechodu, ačkoli obvykle pouštím jen matky s kočárkem a nebo šlečny v minisukni či cyklistky.
monin

Příspěvek od monin »

Mike píše:švýcarsko neberte za normální zemi, především co se IAD a policie týče

apropo, dnes jsem se musel sám před sebou stydět, protože jsem ve Vysočanech 2x pustil chodce, ačkoli tuhle v novinách psali, že řidiči BMW tak zásadně nečiní ;)
Mohu se zeptat, čim je ten švajc nenormální, co se týče IAD a policie?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
pinus

Příspěvek od pinus »

jonáš píše:A jaká je tam započtená tolerance měření?
Podle toho, co jsem našel ve švýcarském zákoně, tak 3-5 km/h, podle toho, jakým zařízením měří (radar, laser).
https://www.ch.ch/de/geschwindigkeitsuberschreitungen/
http://www.admin.ch/opc/de/classified-c ... ex.html#a8
pivko

Příspěvek od pivko »

Tak pokud někoho pokutujou za +1 km/h, tak to nenormální opravdu je, protože to nevede k ničemu jinému, než k hypnotizování tachometru. Nicméně moc se mi to nezdá, protože Švýcaři podle mých zkušeností jezdí sice pomaleji než třeba Němci či Rakušané, ale do +5 v obci a +10 na dálnici se tam jezdilo zcela běžně. Já jsem tam tak jezdil taky a nikdy mi nic nepřišlo (a předpokládám, že půjčovna by se jistě ozvala, pokud by měla platit pokutu). Proto se mi zdá pravděpodobnější, že nějaká tolerance už je tam započítána.
pivko

Příspěvek od pivko »

Mikulik píše:Já se stydím ještě víc hanbou, pustil jsem omylem starou cikánku na přechodu, ačkoli obvykle pouštím jen matky s kočárkem a nebo šlečny v minisukni či cyklistky.
S těmi cyklisty neděláte dobře, pokud tedy to kolo nevedou. Když se toto rozmůže, povede to k přednosti cyklistů na přechodech (po níž někteří volají už dnes), což zase povede k tomu, že ti hloupější mezi nimi (a že jich je takových dost), vám to tam střihnou klidně rychlostí třeba 30 km/h, aniž by se rozhlédli, přičemž odpovídat za to budete vy. Proto cyklistu jedoucího po přechodu na kole zásadně nepouštím, a pokud mi tam vjede, je vytrouben s příslušným verbálním komentářem.
Mike

Příspěvek od Mike »

monin píše:Mohu se zeptat, čim je ten švajc nenormální, co se týče IAD a policie?
v dobách těsně porevolučních se tam dalo setkat třeba s tím, že po "okrsce" jel náklaďák zhruba 80kmh
když jste ho předjel, tak o kilometr-dva vás stopla hlídka a ukázala Vám záznam z kabiny toho náklaďáku, že jste ho předjel rychleji než se smí
na spoustě místních komunikací jsou sice trojúhelníky označující přednost, ale na té druhé komunikaci chybí značky hlavní, takže když to tam neznáte, koukáte pořád doprava, jestli tam je trojúhelník nebo není.

každopádně proti 60.tým letům tam narostla buzerace ( radar budky, zpomalovací pásy, zóny ), ačkoli se mi nikdy nestalo, že by mě stavěli jen proto, že "silniční kontrola"
monin

Příspěvek od monin »

Mike: to nemůžeš myslet zcela vážně, prosím, že ne..? :D
Pivko, Mikulik: já už se fakt vůbec nedivím, že kromě toho, že na banány už nemusíme stát frontu a na embéčko není pořadník, tak že kromě těchto materiálních hodnot, jsme se jinak za těch 25 let od revoluce neposunuli ani o milimetr dopředu.. :)
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
rsemir_cz

Příspěvek od rsemir_cz »

Mike: to s tou předností vidím dennodenně a to bydlim zde v ČR
Mike

Příspěvek od Mike »

monin píše:Mike: to nemůžeš myslet zcela vážně, prosím, že ne..? :D
co konkrétně ?
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“