Modernizace D1 všeobecně

Odpovědět
Lenny
Autor

Re: Modernizace D1 všeobecně

Příspěvek od Lenny »

Nerozsvítilo na něm při překročení značka s omezením rychlosti 80 km/h?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
kot

Příspěvek od kot »

Že by jan byl takový pirát a jel o 19 km rychleji? :lol:
andrewkrap

Příspěvek od andrewkrap »

Na jednom z useku je i jiny typ voziku zobrazujici i razeni do pruhu -podobny viz.foto ten vysoky po prave strane. Jinak ta fotka je z projektu rodos jak resit dopravu pred uzavirkami -takova mobilni liniovka. Skoda ze se to nerealizuje.
Přílohy
Screenshot_2014-07-01-22-46-49-1.png
Screenshot_2014-07-01-22-46-49-1.png (189.27 KiB) Zobrazeno 6577 x
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

4-5 km před uzavírkou začíná 100? A 1-1,5 km dokonce omezení 60 km/h? Co je na tom tak super?
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
evilcleaner

Příspěvek od evilcleaner »

no když se udělá simulace tak je potom dopravní proud krásně plynulý. se vší úctou k akademikům, kteří pro svoji věděckost zapomněli jak to vypadá v reálném světě, toto nefunguje a ani nikdy nebude. každý řidič na světě má sklony porušovat pravidla když k jejich dodržování nevidí příčinu a tohle 1,5km před začátkem staveniště je přesně tento případ.
Svoboda neznamená nutit ostatní do něčeho, co považujete za správné.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Lenny píše:4-5 km před uzavírkou začíná 100? A 1-1,5 km dokonce omezení 60 km/h? Co je na tom tak super?
Mě to teda z obrázku připadá tak, že tam stojí kolona a je tam tudíž znázorněno zpomalení před začátkem kolony (když to má být ta mobilní liniovka - včetně těch znázornění asi čidel intenzity žlutá/červená)... Ale třeba taky ne :P
MPMP

Příspěvek od MPMP »

evilcleaner píše:no když se udělá simulace tak je potom dopravní proud krásně plynulý. se vší úctou k akademikům, kteří pro svoji věděckost zapomněli jak to vypadá v reálném světě, toto nefunguje a ani nikdy nebude. každý řidič na světě má sklony porušovat pravidla když k jejich dodržování nevidí příčinu a tohle 1,5km před začátkem staveniště je přesně tento případ.
Že řidiči mají tendenci jet "co to dá" a to v každém případě, o tom není sporu, že by to ale nemohlo nikdy fungovat, to si nemyslím. On totiž 1 km je na dálnici docela malá vzdálenost - prav da v rychlosti 60lm/h ho jedete minutu, ale ve 100 už jen 36s a to není mnoho.
Osobně mám zkušenost z liniového značení v Německu (např. na A1),kde rychlosti na portálech při příjezdu k problémovému místu téměř nikdo nedodržuje, jede se o cca 10-20 km/h rychleji, ale je to perfektní prevence nehod. Pokud svítí na liniovce "100", je to znakem hustého provozu, pokud "80", znamená to "blížíš se k problému" a pokud "60" tak do 2km to pravděpodobně stojí. Sice se pořád jede cca "80", ale nikdo do té stojící kolony nevlítně 150 a neshrne ji. ;)
andrewkrap

Tak ano, ono je to o tom, že člověk zbystří když na dálnici něco svítí a bliká a dává si pozor. Navíc má pocit, že to někdo řídí, že to někdo vidí a dohlíží na dopravní proud a to ho uklidní - má informace o situaci před sebou. Mimo jiné i proto volám po větší informovanosti o zdržení na ZPI. Když tam svítí zdržení 40 min., tak řidič ví na čem je a v koloně se s tím smíří a nevyvádí tolik když není informovaný. No a kdyby to vylepšily o úsekové měření rychlosti a ceduli RADAR, tak se vsaďte, že pojedou všichni jak beránci...Takto to funguje na všech úsekovkách v Praze - ověřeno.
MPMP

Příspěvek od MPMP »

andrewkrap píše:No a kdyby to vylepšily o úsekové měření rychlosti a ceduli RADAR, tak se vsaďte, že pojedou všichni jak beránci...Takto to funguje na všech úsekovkách v Praze - ověřeno.
Jenže ty "závody" za koncem měřeného úseku většinou taky stojí za to. ;)
pivko

Příspěvek od pivko »

Jo, úsekovky na dálnicích, to je přesně to, co tu opravdu chybí.
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Lenny píše:Nerozsvítilo na něm při překročení značka s omezením rychlosti 80 km/h?
Já to viděl jen v rychlosti když jsem otočil hlavu, jel jsem opačným směrem. Btw, dneska tam ten vozík už nebyl takže kdoví co to bylo za pokusy...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Byly to pokusy v rámci projektu ASAP:
http://asap.fehrl.org/

Nicméně ŘSD reálně uvažuje s implementací informativního radaru spolu s tímto LED vozíkem do uzavírek - má ukazovat SPZ vozidla jeho rychlost a v případě překročení i pokyn Zpomal.
siesa

Příspěvek od siesa »

No to je sice chvalihodny zamer, nicmene se domnivam, ze do toho, jakou kterekoliv vozidlo jede rychlosti, je RSD lautr prd....Je to zcela mimo jejich kompetenci a nejsem si jistej, zda-li by to v budoucnu nebylo zneuzitelny.
Jestli je nekdo nespokojenej s rychlosti na nasich silnicich, at zaukoluje PCR a ta at problem resi. Myslim, ze ruznych excesu s merenim mestskych policii atd. uz bylo vcelku dost....
Ondra O.K.

Příspěvek od Ondra O.K. »

mapman píše:Celková modernizace odpočívek tam zahrnutá není, mj. i z důvodu problematických smluvních a majetkoprávních vztahů k odpočívkám
Nepatri to asi uplne sem ale nenasel jsem lepsi tema - nedavno zavedla Shell poplatky za toalety s tim ze kupon clovek muze uplatnit na slevu na sortiment -> pred dlooouhou dobou jsem nekde tady cetl ze na dalnicich a rychlostnich silnicich musi byt zachody na benzinkach pristupne zdarma.

Pamatuju si to spane nebo se neco zmenilo? Taky je mozne ze si to pletu se Slovenskem ;)
andrewkrap

mapman píše:Byly to pokusy v rámci projektu ASAP:
http://asap.fehrl.org/

Nicméně ŘSD reálně uvažuje s implementací informativního radaru spolu s tímto LED vozíkem do uzavírek - má ukazovat SPZ vozidla jeho rychlost a v případě překročení i pokyn Zpomal.
no a jak ty pokusy dopadly? bude se to někdy realizovat?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Vyhodnocení bude nějakou dobu trvat, nemám osobně žádné další info, jen to, že to paralelně běží také někde na dálnici u Bruselu a bude se to komparovat.
Mike

Příspěvek od Mike »

jak v té vizualizaci jedou všichni krásně připraveni na zip...

a u nás toho na silnicích svítí a bliká tolik, že nějakému dalšímu už řidič ani nemůže věnovat pozornost
ano, ten němacký systém funguje, měli jsme ho tu kdysi taky, ovšem pak se pan Šimonovský z KDU-ČSL rozhodl, že to není ono
a ty značky o 20míň nám bohužel zůstaly
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
siesa

Příspěvek od siesa »

Dnes jsem si vsiml, ze barva pro D1 byla vybrana tmave modra. Alespon tedy podle zabradli na novych mostech. No je to rozhodne lepsi, nez fialova nebo snad zluta. Docela to k te silnici sedi :)
Jinak jeste jsem se chtel poptat, zda-li budou nove rekonstruovane useky kompletne oploceny..?
Honza1

Příspěvek od Honza1 »

Miroslav Patrik ke své činnosti ohledně D1: http://1url.cz/dsTS
kot

Příspěvek od kot »

Neměl by Patrikovi někdo poradit co a jak dál? Zatím totiž chudák neví jestli podá rozklady na všechny úseky nebo nepodá. No co je moc to je moc! :zvraci:
mbmat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mbmat »

siesa píše:Jinak jeste jsem se chtel poptat, zda-li budou nove rekonstruovane useky kompletne oploceny..?
Ano, řešili jsme to tu asi před třemi lety...
Já bych se chtěl zeptat, na jakých úsecích budou ty "ekodukty" ?
dvs

Příspěvek od dvs »

mbmat píše:Já bych se chtěl zeptat, na jakých úsecích budou ty "ekodukty" ?
Pokud se nezměnila dohoda s MŽP, tak tady je to popsané. Má to 4 stránky, takže to nemá cenu přepisovat.
http://www.mzp.cz/C1257458002F0DC7/cz/n ... dohoda.pdf
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

_jan91 píše:Dnes jsem jel ráno po D1 do Prahy a na 105. km koukám a vidím že v uzavřeném pásu stojí pár desítek metrů od přejezdu SDP oranžový vozík s mobilním ZPI. Bylo mi divný, kde se tam vzal tak jsem rychle otočil hlavu co na něm svítí a ono: "99 KM/H ZPOMAL". Neměl jsem čas na to koukat déle tak nevím jestli to tam je napsaný natvrdo :D nebo to mají vážně propojený s radarem a měří to a ukazuje co kdo jede... Na jiném úseku to ale nebylo...
Jak jsem se zmínil vedle http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 3&start=75 IMHO je to radar jak na vjezdu do Horní Dolní, je to hned u osmdesátky, ale můžu se mýlit, jel jsem tam asi po dvou měsící, jistě doplní někdo, kdo to brázdí denně ...
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Taky jsem včera někde zahlídl. A několik různých typů představených upozorňovacích blikacích šipek na kraji.
dvs

Příspěvek od dvs »

Rekonstrukce dálnice D1 oživila nákladní dopravu na „Posázavském Pacifiku“
aneb doprava cementu do betonárek pro D1
http://www.k-report.net/clanky/rekonstr ... -pacifiku/
Odpovědět

Zpět na „D1 Modernizace“