Dokončení Blanky

Odpovědět

Kdy bude Blanka zprovozněna?

Anketa končí za 19.9.2015 12:14:55

listopad 2014
0
Žádná hlasování
prosinec 2014
5
6%
1Q 2015
19
22%
2Q 2015
18
21%
3Q 2015
17
20%
4Q 2015
10
12%
před dalšími volbami
8
9%
to nikdo neví...
9
10%

Celkem hlasů: 86

JirkaS

Re: Dokončení Blanky

Příspěvek od JirkaS »

Zrovna tahle "městská ulice" je klasická mrtvá radiála, kolem které rostou hlavně kancelářské hnusy, za které si architekti vzájemně rozdávají ceny. Pro cyklisty by se hodila hned vedle prázdná stará Sokolovská, kde by se jezdilo skvěle, kdyby ji nějaký blb právě v rámci stavby Pobřežní nepřerušil dvěma ostrůvky, takže je oficálně i pro kola neprůjezdná. Hlavně že se na Pobřežní za eurodotace nebo kvůli nim namalovaly cyklopruhy.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Já jsem to myslel obecně. Ohledně zmršené situace v Karlíně máte pravdu.
jozka

Příspěvek od jozka »

ad Silnice totiž jsou pro auta, pro co jiného by měly být?

Kde jste na takovou vec prisel?
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Ohledně prázdné stará Sokolovské jsem právě chtěl, aby se na ní aspoň dalo parkovat, protože jsem chtěl dělat v tom jednom officu a vím, že tam míst moc není zvláště po novém vzniku parkovacích superzon, to bude téměř nemožné. Místostarosta P8 mi zapřisáhle arogantně zdůrazňoval,že to má být trasa na inline brusle.Trošku luxus ne za ty penízky, stejně tak i za to zavření té Sokolovské a rekonstrukci by měli vést někoho k trestní odpovědnosti za mrhání veřejnými prostředky.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

pivko píše:Silnice totiž jsou pro auta, pro co jiného by měly být?
Mám silný dojem, že si tady někdo plete dálnici s komunikací ve městě, která je hlavně pro lidi. Je to sice s podivem, ale ano, město je rezidenční zóna.

A přijde mi skoro neuvěřitelný, jak na silnici která má 2 jízdní pruhy pro auta (šířka 2 m) široké 3 m může překážet cyklopruh. To opravdu řidičská zručnost už klesla tak nízko, že může někdo vnímat jako problém se do toho vejít?
dvs

Příspěvek od dvs »

Kubajsu píše:Napadl ...
Graz (256 tis., kopce s Prahou nesrovnatelné), cyklistů celkem hafo (z vlastí zkušenosti).
Tak jednak je to 1/4 město oproti Praze, ale z těmi kopci to v samotném městě až tak hrozné není. Údolí řeky Mur je široké cca 5km a ploché. Město je sevřené výběžky Alp, ale tam zástavba neleze, ale hlavně nemá ploché terasy, kde by byla další úroveň zástavby.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Mikulik píše:Ohledně prázdné stará Sokolovské jsem právě chtěl, aby se na ní aspoň dalo parkovat, protože jsem chtěl dělat v tom jednom officu a vím, že tam míst moc není zvláště po novém vzniku parkovacích superzon, to bude téměř nemožné. Místostarosta P8 mi zapřisáhle arogantně zdůrazňoval,že to má být trasa na inline brusle.Trošku luxus ne za ty penízky, stejně tak i za to zavření té Sokolovské a rekonstrukci by měli vést někoho k trestní odpovědnosti za mrhání veřejnými prostředky.
Pokud jde o radnici Prahy 8, tak to je pěkná sebranka. Ze starosty jsme za hodinu rozhovoru nedokázali získat jednoduché stanovisko k zástavbě u metra Invalidovna. On ho říct samozřejmě nechtěl, protože šli ve všem investorovi na ruku, odkývali cokoliv. Ale teď před volbami halasně vyhlásili, že do nového ÚP posílají požadavek na nezvyšování hustoty zástavby v sídlištích. Ten tam klidně poslat můžou - mezitím už vše povolili.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Trochu si rýpnu - silnice jsou primárně pro auta - v Praze ale de iure téměř žádné silnice nejsou, protože skoro všechny pozemní komunikace na území Prahy jsou místními komunikacemi ve vlastnictví města a ty jsou ze zákona určeny převážně pro místní dopravu na území obce. Pro rychlou dopravu jsou pak určeny jen místní komunikace I. třídy - vše ostatní je podle zákona sdílený prostor...
Standa

Příspěvek od Standa »

A teď sis znepřátelil obě strany ;) !
vaclav

Příspěvek od vaclav »

nejsem priznivcem moderovani, diskuze o cyklistice se mi libi, ale nechtelo by to presun a zde resit ciste dokonceni tunelu blanka?
dvs

Příspěvek od dvs »

Existuje nějaký seznam těch místních komunikací I. třídy v Praze. Pokud ano má to vůbec nějaký význam.

Zrovna s dokončením Blanky se hovoří o tom, že městský okruh se udělá z Průmyslové. Dokonce se plánují stavby múk v Hloubětíně. Na Průmyslovou se nějak v tom plánu zapomělo, protože ona má 4 pruhy. Mezitím ale Praha 10 v cyklogenerelu navrhuje tam udělat cyklopruhy a cyklopřejezdy. Já si to představuji něco jako Rohanské nábřeží.

Další zanedbaný úsek I. třídy je ten kousek I/7 před letištěm.
pivko

Příspěvek od pivko »

Kubajsu píše:
pivko píše:Silnice totiž jsou pro auta, pro co jiného by měly být?
Mám silný dojem, že si tady někdo plete dálnici s komunikací ve městě, která je hlavně pro lidi. Je to sice s podivem, ale ano, město je rezidenční zóna.
Když přemýšlím, co mi na tomhle vadí úplně nejvíc, tak je to asi právě to, že nikdo pořádně nedefinuje, které komunikace mají prioritní význam pro automobilovou dopravu a které mají být sdílené. Jak už jsem napsal, pokud se sdílení týká rezidenčních zón, tak to mi skutečně nijak nevadí. Nicméně nemohu souhlasit s tím, že "rezidenční zóna" v níž se má aplikovat sdílení a všelijaká zklidňování za účelem "ochrany zranitelnějších účastníků provozu" je v podstatě celý intravilán, což je to, co naznačujete vy. Právě z tohoto podhoubí pak vznikají takové ty nápady, jako nacpat na vytížené komunikace cyklopiktogramy a ostrůvky pro chodce, které tu komunikaci v podstatě zneprůjezdní - nejnovější příklad takové zrůdnosti je Koněvka kolem ohrady. Za to by měli projektanta pověsit za koule do průvanu. Dřív se tam dalo normálně projet aspoň nějak, dneska to stojí pravidelně každý ráno celý až po Spojovací. Místo toho, aby se jasně řeklo - tady to je sdílená komunikace a tady to je zase komunikace pro auta, kde žádný zklidňování nemá místo. Kdyby to tak bylo, tak by Koněvka nebo třeba Vršovická byly normálně průjezdnými silnicemi místo těch zpotvořenin, co jsou na nich teď. Výsledkem je to, že už to začíná být lepší jezdit právě přes ty rezidenční oblasti, což je efekt, který jistě není pro nikoho žádoucí.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Tam se zas nasekaj protisměrný jednosměrky a slepý pytle ala Karlín. A poskakovací prahy, na ty se nesmí zapomenout ;-)
Mike

Příspěvek od Mike »

"ležící policajt" má řešení ve výběru vhodného vozu 8-)
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

3.9.2014 - Zprovoznění povrchové části MO v Troji
Od pondělí 8.9.2014 se mění vedení dopravy v oblasti mezi mostem Barikádníků a ulicí Trojská. Doprava je vedena po definitivní vozovce povrchové části Městského okruhu od mostu Barikádníků až do křižovatky Troja. Zde po rampách křižovatky na novou komunikaci Povltavská a Pod Lisem. V opačném směru se pro nájezd na Městský okruh použije rovněž rampa křižovatky u nového Trojského mostu. Prosíme, věnujte pozornost dopravnímu značení.

Mění se také vedení linek MHD. Autobusy mezi Holešovicemi a Trojou jsou vedeny také po nové trase, dočasně se ruší se zastávka Pelc-Tyrolka směrem do centra. Podrobnosti k vedení MHD naleznete na stránkách dopravního podniku.

zdroj http://www.tunelblanka.cz/aktualni-vyvoj-stav.php
kasme
VIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kasme »

Cody

Příspěvek od Cody »

Netušíte někdo, jestli bude Trojská směrem nahoru na Kobylisy průjezdná obousměrně? Zatím to na to moc nevypadá :(
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Předpokládám, že na 99 pct nebude.
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Tak ono se tamtudy prakticky stejně nikam kloudně dostat nedá, křížení Trojská x Zenklova má přikázaný směr doprava (dolů k Vychovatelně), prakticky jediná cesta odtatud "nahoru" vede takhle:

http://goo.gl/o2l97d

Pak ještě místo průjezdu Vršní je možné se otočit na křižovatce Nad Šutkou x Vršní do protisměru, nebo jet Pod Kynclovkou a pak kolem školy ulicí Na Šutce.
Nic z toho ale není nějaká extra zkratka proti Pelc-Tyrolka -> Vychovatelna -> Zenklova.

Směr dolů by mohl být zajímavý, osobně bych si tipnul na ceduli Mimo dopravní obsluhy, a pokud ani to nezabere, tak celkový zákaz (jako se stalo o kousek vedle, kde cedule nebyla respektována: http://praha8.cz/Ulice-Nad-Rokoskou-neprujezdna.html )

EDIT: díval jsem se do poslední dostupné situačky a ve směru nahoru je tam B1 (zákaz všech vozidel) s E1 "mimo dopravní obsluhy".
Cody

Příspěvek od Cody »

...no (nejen) já tudy jezdil ráno, abych se vyhnul Holešovičkám. Teď bych nově mohl přes Trojský most nebo Blankou, ale pokud tam bude jednosměrka nebo zákaz, tak paradoxně v Holešovičkách auta přibudou....
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Bydlím v Kobylisích u Hercovky, tak to sleduju každý den. Těch aut, které projíždějí Uzavřenou a zatáčí dolů k Trojské je málo, většina aut přijíždějících na most Barikádníků pochází z Troji / Bohnic (K Pazderkám).
Standa

Příspěvek od Standa »

Jsem zvědavý, jak se dokončení Blanky projeví na křižovatce Koněvova/Pod Lipami/Českobrodská/Učňovská/Spojovací (tedy zde), zejména po dokončení probíhající úpravy. Naivně jsem se domníval, že důvodem přestavby křižovatky je její zkapacitnění pro očekávaný nárůst provozu po otevření Blanky, ale zřejmě jde jen o zkapacitnění ulice Učňovská a její lepší napojení do celé křižovatky (bude kromě obsluhy areálu školy patrně jediným příjezdem do budovaného sídlišťátka Zelené město II a možná také jedním ze dvou příjezdů ke Kauflandu). Naopak jsem se zděšením shledal, že ve vjezdu do křižovatky ze Spojovací dochází ke zúžení obou pruhů a jsem moc zvědav, jak se zde vejde kamion vedle autobusu (poměrně běžná provozní situace)...
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Standa píše:Naopak jsem se zděšením shledal, že ve vjezdu do křižovatky ze Spojovací dochází ke zúžení obou pruhů a jsem moc zvědav, jak se zde vejde kamion vedle autobusu (poměrně běžná provozní situace)...
Nevejde. Trendem je přece "zklidňovat" dopravu, ne? :twisted:
kot

Příspěvek od kot »

Automaťáci to vidí jako dobrý tip před volbami. A kluk co vede Prahu je poslouchá. Zklidňování... :zvraci:
pivko

Příspěvek od pivko »

Z dokumentů, které visí na webu Prahy 3 se zdá, že má zkutečně jít o zkapacitnění. Jak si to ale to zkapacitnění představují je otázka, možná jako zkapacitnění pro cyklistickou dopravu.

Jinak na Praze 3 se s omezováním průjezdnosti poslední dobou roztrhl pytel, podobným způsobem je doprasována i křižovatka Jeseniova - Želivského, také zúžení pruhů. Mimochodem zajímalo by mě, co na taková zúžení říkají normy, které jsou jindy ohledně bezpečnosti (zákaz přechodů přes dva pruhy atd.) tak striktní....
Odpovědět

Zpět na „Městský okruh“