1105-2 Osičky - Hradec Králové

Praha – Hradec Králové – Trutnov – Polsko
Odpovědět
michal

Re: 1105-2 Osičky - Hradec Králové

Příspěvek od michal »

Kubajsu píše:Pořád nějak nechápu, co že se to oslavovalo... To, že pokračují ve stavbě, kterou prakticky za stejného stavu (tj. ne všechny pozemky nutné pro stavbu vykoupené/vyvlastněné), před drahně dlouhouhou dobou přerušili?
Já myslím, že oslavují motto: "Dokázali jsme, že to dokážeme".
bumbik

Příspěvek od bumbik »

doporučuju shlédnout zejména rozhovor s Prachařem ale i prohlášení pana Rýdla
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonom ... o-osm-let/
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Tomáš Němec

Příspěvek od Tomáš Němec »

Kubajsu píše:Pořád nějak nechápu, co že se to oslavovalo... To, že pokračují ve stavbě, kterou prakticky za stejného stavu (tj. ne všechny pozemky nutné pro stavbu vykoupené/vyvlastněné), před drahně dlouhouhou dobou přerušili?
Tady platí pravidlo, že čím větší a delší frustrace z daného stavu věci, tím větší oslava, když se to pak po letech zase rozeběhne. Až se konečně pustěj do odklízení sesuvu na D8, očekávám, že nad Portou Bohemikou budou i ohňostroje ;)
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

V místě MUK s I/11 dnes odpoledne pracoval bagr. (severně od I/11). Jižně (směrem k trati) byly další bagry, dodávky, lidi.
Nějaká činnost tam je.

Zároveň se něco vyměřovalo na kruháči vedle, že by něco jako napojení na provizorní I/11 ?
michal

Příspěvek od michal »

Pokud mě nikdo nepředběhne, tak bych v nejbližších dnech dodal situačku této stavby, kterou mám ještě z dob, kdy se stavěla dnes už hotová část. Jen to musím najít a hlavně nafotit, mám to totiž na hodně dlouhém papíře :D
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Když jsem jel zpátky, tak už toho bylo odbagrováno víc. Zdá se, že dočasná přeložka bude severně, cca 20 metrů od stávající silnice, je tam odkrytá hlína v dlouhém pásu paralelně se stávající silnicí.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

mbmat píše:Byl se tam dnes někdo podívat, hh, kasme?
Divné. Pane premiére, mávněte rukou a dejte pokyn strojům, aby začali pracovat. (Na jedné hromadě byl buldozer, na druhé na vrcholu válec, pod ním bagr na pásech a před ním sklápěčka). Čekal jsem co bude, jestli se tam nějak domlátí či co. Nakonec po nevýrazném mávnutí se rozjel buldozer a začal tam hrnout kupředu tu hromadu hlíny co tam navozily.
Kvůli zahájení tam navezly několik desítek aut zeminy, kterou zase budou odvážet pryč. Prostě komedie.
A ty proslovy, premiér mluví o zahájení D1, primátor Hradce zase básní, že první plány byly již v roce 1938 (ale asi byly přísně tajné, že o nich nikdo nic neví), a že práce přerušila okupace. Kubišovi nařídil ministr, že proslov mít nebude, nejspíš proto, že delagace se pak přesouvala na pohřeb vojáka do Hradce, aby zbytečně nezdržoval. Primátor Hradce ještě zdůrazňoval, že díky přístupu současného vedení MD se příprava stavby pohnula kupředu, a že nikdy ještě neodjížděl z Prahy z lepším pocitem než za současného vedení. A ředitel Eurovie připomněl, že zažil za 8 let 9 ministrů dopravy a 7 ředitelů ŘSD. A celou dobu hrozilo, že se zřítí stan :D.

Kontrolní otázka, kdy bylo vydáno stavební povolení na převážnou část trasy? 27. 3. 2013 bylo na část km 89,000 - 90,760 vydáno stavební povolení. Chybí SP na km 88,6-89,0.
kolikátého máme dnes 23.7. 2014, to je 16 měsíců již uplynulo.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Lenny píše:A ty proslovy, premiér mluví o zahájení D1, primátor Hradce zase básní, že první plány byly již v roce 1938 (ale asi byly přísně tajné, že o nich nikdo nic neví), a že práce přerušila okupace.
Pokud se plánem míní jen čára v mapě, tak měl pravdu: http://www.dalnice.com/historie/planova ... a_csr1.htm
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Plán na D11 byl vypracován v roce 1939 či 1940 anebo taky vůbec, teď si nemůžu vzpomenout, jestli D8 či D11 byla zpracována.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
myrha

Příspěvek od myrha »

OT: Pak že u nás nejsou dálnice předražené: 2,5 km za 882 mld ;)
aneb drobná chybka v aktuální verzi letáku: http://www.rsd.cz/catalog/Stavime-pro-v ... cky-HK.pdf
kot

Příspěvek od kot »

Neuvěřitelné se stalo skutkem! :D Nejzakletější úsek D a R se konečně pohnul vpřed. ALE nejsou 3 roky na zprovoznění MUK s navazujícími 2,5 km trasy přeci jen dost dlouhá doba? Dostavba opatovické křižovatky má do zprovoznění trvat /JEN/ 2,5 roku. A opticky toho mají na práci více... Nejsem ale stavař.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Dr.Fe1 píše:Proč je termín až za 3 roky ? ! Kdyby hejbli trochu zadečkem, což by u tohoto úseku sakra měli, tak by mělo tak rok a půl stačit, ne ?
Vy znáte nějaký podobný úsek, který se postavil za 1,5 roku?
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

D1 Mořice - Kojetín I. etapa
Mike

Příspěvek od Mike »

kot píše:Neuvěřitelné se stalo skutkem! :D Nejzakletější úsek D a R se konečně pohnul vpřed. ...
jestli to opravdu dostaví, tak jej hravě vystřídá R1 511
o 518 a 519 nemluvě, ty už, dle mého, pohřbili
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Sosa píše:
Dr.Fe1 píše:Proč je termín až za 3 roky ? ! Kdyby hejbli trochu zadečkem, což by u tohoto úseku sakra měli, tak by mělo tak rok a půl stačit, ne ?
Vy znáte nějaký podobný úsek, který se postavil za 1,5 roku?
Ne. Ale chtěl bych ho znát. V tomhle směru zaostáváme za vyspělým světem o světelné roky. Každá silniční stavba u nás trvá neskutečně dlouho a to i když nic "úředního" výstavbě nebrání, natož když tam něco takového je. Nejhorší je, že už si na to tady lidé taky zvykli, že už to vlažné tempo považují za normální.
Hanes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hanes »

Na druhou stranu bych řekl: postav to raději pomalu a pořádně, protože když to bude rychle, tak to ty firmy u nás prostě a jednoduše oprcají (viz vlnobití na D11 a D47). A myslím si, že to stavební firmy už konečně pořádně udělat musejí, protože práce není tolik a jestli to zase bude špatné, příště už nedostaneš ani sekání trávy v prostoru budoucí komunikace.
Na konci světa: I/60 a kousek od civilizace: A 94, jinak na cestě mezi nimi.
siesa

Příspěvek od siesa »

Ja souhlasim s Dr.Fe1.... Nevim, proc bychom se meli spokojit s jednim nebo druhym, Hanes. Proste rychle a kvalitne. Proc bychom proste nemeli mit nastavena takova meritka, jako ma zapadni Evropa....Jakykoliv kompromis (cti: soucasny stav) vuci "evropskemu normalu" je spatne.
monin

Příspěvek od monin »

siesa: tak já myslel, že jediný kontrarevolucionář, včetně nálepek, že nejsem náš, ale rakouskej, jsem zde na tomto fóru jen já, :) ale když čtu všechny tvoje poslední příspěvky, tak vidím, že ty mě už hravě i nahradíš :D
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

siesa píše:Proste rychle a kvalitne.
To si částečně odporuje. Už jen kvůli konsolidaci násypů a jejich podloží + přechodových oblastí mostů. Jasně, to jde taky urychlit, ale za cenu relativně drahých technických opatření...
Standa

Příspěvek od Standa »

monin píše:siesa: tak já myslel, že jediný kontrarevolucionář, včetně nálepek, že nejsem náš, ale rakouskej, jsem zde na tomto fóru jen já, :) ale když čtu všechny tvoje poslední příspěvky, tak vidím, že ty mě už hravě i nahradíš :D
To je vidět, že jsi na fóru poměrně krátce a nepamatuješ trojjediného přispěvatele Tachau / Winterberg / Dobrenz :) ! (omlouvám se za OT, ale muselo to ven :) )
siesa

Příspěvek od siesa »

Hehe...Tachau to byl borec :D
Ale ne, Monine, ja nejsem nejakej zahorklej odpurce soucasnych poradku. Jen me proste uz nebavi poslouchat pouze sebechlacholeni nad tim, ze se to precijen hybe, a tak vlastne budme spokojeni... Napr. komedie se znovuzahajenim tohohle useku je tak trapna, ze je to az nechutny... Misto toho, aby se vsichni, co se kdy na priprave ty stavby podileli (myslim tim na vykupech pozemku atd., a to vcetne politiku, kteri zvladaji svoji legislativni funkci na urovni mozna tak Senegalu nebo Kyrgyzstanu) chytli za frnak, tak si jedou dat chlebicky a slavnostne strihaji pasku... Nemluve o frasce s D8, se stale nedokoncenou D1 atd. atd.
S tim se mam jako obcan tohoto statu nejak spokojit?? No to snad ne....
monin

Příspěvek od monin »

Ale ne, to nic ve zlým, já to naopak myslel v dobrým, určitě si nemyslím, že jsi odpůrce toho co tu máme, ani já samozřejmě ne, ale když jsem si četl všechny ty tvoje příspěvky za poslední dobu, tak jsem rád, že se najde i někdo, kdo nemá ty růžovoučké brýle a netetelí se hned štěstím, že vyjede někde bagr a začne tam planýrovat pole, aby se tam konečně postavily po nekonečných desítkách let dva km dálnice. To je fakt neskutečná taškařice a výsměch a nemá to opravdu daleko k Absurdistánu. Takové zahájení stavby by naopak měli dělat za přísného utajení a pak max. den před otevřením, by o tom měli dát do novin zprávu. A to se nejedná jen samozřejmě o tento úsek. Nejhorší na tom je, že člověku fakt není 20cet a když vidím kam jsme to za těch 25let dotáhli tak na mě fakt jdou mdloby. V poslední době nejsem až tak často v cizině jako dříve, ale nedávno jsme dojeli až do Rakouska, sice jen na kolech - a to že to tam vcelku znám jak to tam funguje - tak stejně se mi po té delší době co jsem tam nebyl, jen a jen protáčely panenky, v jakém kocourkově to vlastně zde žiji. Babiše jsem nevolil, není to až tak má krevní skupina, ale že občas řekne něco alespoň na plnou hubu, to se mi i vcelku líbí, jen je otázka, zda to má, či bude mít také nějaký účinek.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
ML90

Příspěvek od ML90 »

monin píše:V poslední době nejsem až tak často v cizině jako dříve, ale nedávno jsme dojeli až do Rakouska, sice jen na kolech - a to že to tam vcelku znám jak to tam funguje - tak stejně se mi po té delší době co jsem tam nebyl, jen a jen protáčely panenky, v jakém kocourkově to vlastně zde žiji.
Já bych to neviděl tak černě. Určitě máme dost co dohánět a třeba v takovém - u nás bohužel opovrhovaném - Polsku se dnes spousta věcí dělá mnohem lépe než u nás, ale rozhodně bych netvrdil, že všechno po roce '89 je jen špatně. Toho dobrého se udělalo taky hodně, jenomže na to špatné se zkrátka lépe pamatuje. A západní Evropa taky není úplně vždycky idilická. V Rakousku se prakticky nikam nedostanete, pokud nemáte konexe na dvě místní vládnoucí strany - ÖVP a SPÖ, podívejte se na průser s novým letištěm v Berlíně a když jsem studoval v Londýně, tak jsem se taky naposlouchal řečí o korupci a podivných mechanismech v rozhodování o některých stavbách. Vzpoměňme si také na relativně nedávný skandál (2009) v britských politických stranách ohledně zneužívání poslaneckých náhrad. Takže ve spoustě věcech nejsme v Evropě výjimeční, ale často máme asi bohužel problém s tím tyto nešvary řešit, to přeci jen na západ od nás funguje efektivněji a možná v tom hraje i roli taková ta divná česká letargie a snaha "za každou cenu se neangažovat".
michal

Příspěvek od michal »

Jak jsem slíbil, situačka úseku 1105-2. Bohužel jsem zjistil, že mám jen černobílou kopii, barevné fotky plánů mám jen z úseku 1105-1. Chytré, že...? :crazy: Jeden obrázek je od přeložky silnice Plačice - Vlčkovice, druhý je trošku větší detail múk Bláhovka. Provizorní komunikace je vedena severně od stávající I/11.

Obrázek Obrázek
Mosquit

Příspěvek od Mosquit »

Dnes v ranním Studiu 6 (ČT1) info o zmizení železných prvků letos na jaře

u mostu přes trať bude třeba znovu vykopat staré betonové bloky, ze kterých výztuž koukala, a postavit nové...
Odpovědět

Zpět na „D11“