Situace na ŘSD

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
bumbik

Re: Situace na ŘSD

Příspěvek od bumbik »

no už i ŘSD na svém webu o tom informuje viz.
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... ne-exekuce
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
vaclav

Příspěvek od vaclav »

z tydeniku euro
Přílohy
Untitledq.jpg
Untitledq.jpg (137.06 KiB) Zobrazeno 9510 x
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Samí odborníci.
kot

Příspěvek od kot »

Teď je otázka, co by bylo lepší. Za 4 dny vypíše ministr výběrové řízení /beru, že 16 je půlka srpna/ a nový šéf udělá co - vyhází "staré" kádry a sežene "nové a lepší". Čili opět pohroma. A to tu máme skoro konec roku...
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 354#p99354 :arrow:

to bude tím, že dálnice nejsou uzeniny, mléko a chléb :lol:

ale snad se to rozjede, vždyť Babiš slibuje pro rok 2015 více peněz na infrastrukturu :P
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
pohrabáč

Příspěvek od pohrabáč »

Tak se uvidí jak to po dovolené ministr vyřídí s personálem na ŘSD. Jistě vede konzultace i na dovolené a sbírá informace . V Brně mu taky položil ředitel funkci - a nebo byl položen kvůli tunelu Pisárky jak bylo v novinách? Tak to tady odborníci z fora zvedněte a otestujte PRVNÍ snad nepolitické otevřené VŘ na GŘ ŘSD!! Je tu spousta schopných a rozumných přispivatelů. Zvolme si tu alespoň stínového ředitele. Já navrhuji Dialničiara. Na ŘSD ve vlastních řadách připraveno a vychováno asi moc kádrů co by do toho šli nemají. Kádrové rezervy nejsou jak říká Zeman.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

já bych za šéfa ŘSD dal osobně hh :-) ale je tady víc adeptů ... nicméně stínového šéfa ŘSD už přece máme - Petrák ve stínovém ŘSD mistra žluté dopravy pana Jančury

každopádně ŘSD si jede po svým - zjišťuje, které silnice a dálnice by bylo dobré oplotit proti srážkám se zvěří, viz.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... try-plotu/
adi88

Příspěvek od adi88 »

Petrák ředitelem ŘSD, Jančura ministrem dopravy a do toho třeba ještě Patrik předsedou vlády...podle takového scénaře ať někdo natočí horor, garantuji, že po jeho zhlédnutí bych trpěl hodně dlouho nespavostí. To už by snad lepším ředitelem byla i zdejší legenda Tachau alias Dobrenz, mající zde na fóru své "okénko".
Jinak samozřejmě někdo ze zdejší elity by byl báječný nápad, jen by to chtělo, aby se pánové podělili i o místo ministra dopravy a o další významné funkce na MD a ŘSD, aby jim to nikdo nemohl kazit :)
hh
Autor

Příspěvek od hh »

Ředitele i kdyby měl teď dělat sám pán bůh, tak se mu dařit nebude. Voda je příliš zkalená, musí tam jít odborník a mít jistých pár let a to současná politika nedovolí :(
pohrabáč

Příspěvek od pohrabáč »

Trochu upřesním ...nicméně stínového šéfa ŘSD už přece máme - Petrák. Měl jsem na mysli stínového ředitele TOHOTO FORA. Demokraticky by byl zvolen, demokraticky by byl sesazen. Trochu mne jímá hrůza při možné situaci kdy by se přihlásila a vyhrála černá mamba - ne na tomto foru!!!! AU - ÚPLNĚ MÁM HUSÍ KŮŽI . Naprosto souhlasím s hh - je potřeba pár let stabilizace - a pak by se taky daly vychovat i nějaké kádrové rezervy na ŘSD. SNAD TO NÁŠ MORAVSKÝ MINISTR USTOJÍ A ZVLÁDNE - nebude jen ZAUJÍMAT POSTOJE politické ale bude STÁT ROVNĚ za odborným rozhodnutím. Jinak se přesunu na jižní břeh na soutoku řeky Moravy a pošlu své vinné daně do Vídně.
caveman

Příspěvek od caveman »

Pohrabáč mambu asi vyvolal :-)
Už ji opět zmiňují na webu ŘSD.

Vedení ŘSD razantně zakročí proti nepořádku ve výstavbě silnic a dálnic
http://www.rsd.cz/doc/Informacni-servis ... c-a-dalnic
Likas

Příspěvek od Likas »

Já to s podáním přihlášky do VŘ myslel celkem vážně - že ji podám a v motivačním dopise a v zpracované koncepci, jako určitou formu protestu, to osolím těm co tu způsobili takový bordel, ať vidí že to běžné lidi nenechává chladné. Podmínky aby mě nemohli (ale mohli) vyhodit hned na začátku splňuju. Jenže jak jsem nad tím dumal a dával to dohromady, tak jsem zjistil, že do toho jen tak jako jít neumím. Jednak ta komise asi nebude sestavená z lidí co ten bordel vytváří a druhak pak před ní sedět (a možná bude sestavená i z odborníků, kterých si vážím) říkat, že to s přihláškou nemyslím vážně, ale jen jako protest - to bych nemohl.
Je s podivem, jak je řídící funkce stigmatizující. I ten největší patlal, co všechno dotáhne do krachu a úpadku, nemá šanci se z toho vymotat a pořád je obsazován do řídících postů. Navíc tito lidé jsou skupinou ve které jsou oceňované jisté morálněosobností vlastnosti, jež většina lidí spíše odsuzuje. Osobně si myslím, že ředitel ŘSD by měl mít zkušenosti s legislativou a s praktickou výstavbou a také s chodem úřadu, nejlépe nějaký postupně postoupivší zevnitř.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak tento rozhovor s Jančurou docela stojí za to si přečíst ...
http://nazory.euro.e15.cz/rozhovory/rad ... uz-1108667
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Nedočetl jsem to, skončil jsem u toho, že dálnici se má v podstatě jen vyměnit povrch. To je opravdu je klasický žvanil, kterému jde jen o zviditelnění se.
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Ani já jsem to nedočetl, včera. Kdyby opravdu pan ministr dopravy chtěl něco udělat, tak se postará o to, aby v rámci pravidel pro nákladní dopravu nesloužili jak odpočívky jenom ČSPH (kde je pak umění po půlnoci odstavit osobní vůz), ale postaví se regulérní síť parkovišť pro kamiony. To jsem nějak nepostřehl, že jde dělat, tak nevím, kde je nějaká návaznost. Pokud by tam opravdu všude měl sedět i odborník, co se vyzná a zároveň ale někdo kdo nemá žádné vazby na nic, musel by se ten resort rozdělit na 5 segmentů.
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
_jan91

Příspěvek od _jan91 »

Mě vždycky dostane tohle (opakuje to pořád dokola):
...kdy se stará dálnice de facto odveze a postaví se místo ní nová. Protože to, jak si současné těleso dálnice sedlo, může sloužit jako podklad pro novou. Nemusí se složitě hrabat do podloží...
Ten chlap už je na přesdržku... Ministr dopravy není zrovna bystrý muž - to asi není ale na Jančuru nikdo nemá...
P_V

Příspěvek od P_V »

Byl by někdo schopen zformulovat přehledné, stručnější vyvrácení většiny jeho představ a poslat mu to? :)
kot

Příspěvek od kot »

K čemu by to bylo? Vždyť on má "lepší a větší" odborníky ve svém ŘSD... Demagoga nepřesvědčíš!
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Z něj se prostě stane další Okamura - odborník na všechno a na nic.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak v říjnu by měl být znám nový ředitel ŘSD, zájem má 29 lidí viz.
http://zpravy.aktualne.cz/domaci/novy-r ... 5900fea04/
pohrabáč

Příspěvek od pohrabáč »

Jenom prosím aby to byl někdo z oboru. Politika tomu vládne dost dlouho. A kde jsme? Sai v pr.....
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak výběr se zúžil: vybírat se bude nejméně ze 3 kandidátů viz.
http://www.denik.cz/ekonomika/ve-finale ... 40905.html
bumbik

Příspěvek od bumbik »

tak to už je normálně sci-fi:
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic.php?f=200&t=4606

a ještě horší je, že tam je napsáno: koalice se rozhlíží po novém ministru dopravy - to už se mi snad jenom zdá ... :roll: :crazy: :ko:
Country
Kontaktovat uživatele:

Rakouské ŘSD se musí uživit samo

Příspěvek od Country »

Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“