Praha všeobecně

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět
dvs

Re: Praha všeobecně

Příspěvek od dvs »

pivko píše:vytipují ulice, jejichž funkce je především dopravní a podobných hokus-pokusů se na nich nebudeme dopouštět?
No ony jsou vytipované. Třeba na mapce pro vznikající metropolitní plán jsou to ty hnědé.
http://plan.iprpraha.cz/uploads/assets/ ... uktura.pdf
Naposledy upravil(a) dvs dne 9.6.2015 13:28:04, celkem upraveno 1 x.
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Pavel Q píše:návrh IPR vypadá takto
Jako slušný průšvih mi přijde návrh odbočení do ulic Jíčínská a Slavíkova... Hlavně ten Jiřák to zřejmě úplně zabije :shock:
pivko

Příspěvek od pivko »

Pokud vytipované jsou, pak ještě méně chápu ty nesmyslné pokusy s jejich zklidňováním.
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Kubajsu: Podle mě to řešení Flory neprojde. Ten odbočovák tam chybí a Policie to nepovolí.
Geo

Příspěvek od Geo »

Tak ta Vinohradská to je mazec. To je snad nějaká sofistikovaná pomsta architektů. Protože "sousedsky se družit" vedle kolony aut musí být fakt super. Cestující v MHD si jistě poskakování v koloně taky užijí. Cyklisté jistě ocení cyklopruh přerušovaný nástupními ostrůvky a průjezd škvírou mezi zaparkovanými auty a stojící kolenou.
Naposledy upravil(a) Geo dne 9.6.2015 15:22:41, celkem upraveno 1 x.
Standa

Příspěvek od Standa »

Tak jsem se na tu budoucí Vinohradskou podíval z pohledu hypotetického rekreačního cyklisty a vidím to jedině na ten široký chodník :) ! Bude to moc prima, až budou ti drsnější cyklisté jezdit přes zastávkové mysy, případně objíždět stojící tramvaje zleva (manželku takto málem jeden porazil při přecházení Vodičkové u Václaváku). Jinak mi to tak hrozné nepřijde, prostě si přestaneme dělat starosti s uvolněním cesty pro tramvaje a ty si patrně počkají ještě o něco déle, než dneska. C'est la vie! (omlouvám se za dublování, Geo už to shrnul přede mnou)
Marooned17 píše:...Standa: Auto*Mat chce dosáhnout snížení podílu IAD na přepravách po městě na podobnou míru. jako třeba v Curychu nebo ve Vídni. Kde jste slyšel mluvit o vyhnání IAD?...
Praha má, pokud vím, pořád jeden z nejvyšších podílů MHD na přepravě osob po městě, existují nějaké seriózní statistiky porovnávající evropská města z hlediska jednotlivých přeprav?

EDIT: Něco jsem našel tady: http://ec.europa.eu/eurostat/data/datab ... =urb_ctran , ale moc se v tom neorientuju, třeba Praha má 75% IAD a 99% MHD :shock: ...
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Možná jsem také prozřel a přesunul se na venkov, jenže pak chcete do té Prahy jet a jste, víte kde. P6 bez jakýchkoli P+R, vznikající připitomělé zony. Autobusem do práce 2,5 hodiny denně tam a zpět nebo jen 40 minut. Ty dvě hodiny za to stojí, jet autem, ale pražské politiky jako volič absolutně nezajímáte, nepatříte do jejich obvodu a nazdar.

O těch lavičkách je to holá Pravda. Asi po 3 letech jsem byl na Novém Smíchově a hle, dvě lavičky, kde seděli vzdycky homelesáci a feťáci najednou zmizly. On si pak jeden sakra vždy rozmyslí, kam si sednout. Zvláště pak jak bývají na těch jejich skicách ty matky s kočárky. Která matka chce proboha riskovat zdraví dítěte, aby dřepěla na lavičce či kojila a o 3 nebo 8 metrů od ní jezdila auta? Až se to naučí chodit, tak aby jí tam dítě ještě vlezlo, takže než to hlídat, stejně půjde do parku. To stejný na kole. Já si prostě nemůžu pomoct, ale mě stačí smrad na Podbabský a to je to tam cyklisticky naprosto ideální, když můžu jet mimo silnici po chodníku. Já pořád nechápu, kdy už taky tihle hovada pochopí, že to není jen o infrastructure, ale o tom také nebát se nechat kolo u obchodu, před úřadem atd. Ano klidně jsem jel na kole I do nemocnice, proč ne, ale taky jsem si kolo vzal až do chodby k pacientům na pokoj. Někde před Motolem bych ho určitě nenechal.
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Pražské dopravní tepny jsou přetížené. Městské části je chtějí zklidnit

http://praha.idnes.cz/pretizene-dopravn ... zpravy_nub
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Tepny se nejlíp zklidněj při infarktu ;-)
Jinak zrovna na Strakonickou by pomohlo vykoupit Lihovar a udělat tam pořádný P+R, klidně jako parkhaus, pár minut na metro a příhoz kapacitníma tramvajema z barrandova. Jestli to tam hned od přívozu zaserou kancl-rezidenčníma čtvrtima, tak pámbu s náma.
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Nejenže to na Strakonické opět zasekají kancly a spol. Ale nějaký developer přišel s geniálním nápadem u Lihovaru odklonit Strakonickou k Nádražní, aby vznikl prostor pro "marinu" jako v Holešovicích. Doufám, že tahle pitomost neprojde.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Zveme všechny Pražany 15. června 2015 od 17:30 na veřejné projednání možností zklidnění dopravní situace v městském centru a omezení tranzitní dopravy v souvislosti s otevřením nové dopravní tepny, tunelu Blanka.
http://praha1.zeleni.cz/verejne-projedn ... rem-meste/
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Dnes jsem viděl v jednom domě na vývěsce papír, že 11.června Praha 7 pořádala něco podobného. Tam to tedy nebylo specializované na dopravu, ale všeobecně co by se mělo řešit na Praze 7. Předpokládám, že zklidnění Veletržní + možná něco dalšího asi bylo na pořadu.
Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

No a tady je výsledek. To je expertů....Jinak je vtipné, že Kačenka od Vítka Bartů nám zezelenala.

http://praha1.zeleni.cz/probehla-verejn ... rem-meste/
pivko

Příspěvek od pivko »

Myslím, že se jim tam objevilo i pár zástupců protistrany, čemuž trošku nasvědčuje i poslední věta.

Jinak si myslím, že ač magistrát v obecné rovině postupuje správně - tj. nejprve vyhodnotit, co se stane po zprovoznění Blanky a pak teprve činit nějaká opatření, nicméně ta doba dvou měsíců mi přijde velmi krátká pro jakékoli smysluplné závěry. Tam by tam doba měla být nejméně půlroční, spíše roční.
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Na vyhodnocení bych dal minimálně rok, neboť teprve pak se doprava ustálí. V první fázi se všichni nahrnou do tunelu, pak uvidí jak je na povrchu prázdno a hromada se vrátí a pak se to teprve ustálí, kdy se teprve dají plánovat úpravy. Podívejte se, co se stalo na jižní spojce po otevření okruhu, kdy to zpočátku vypadalo, že tam skoro nikdo nejezdí a nyní je tam stejně plno, jen tam nejsou kamiony.
Mike

Příspěvek od Mike »

mě tam spíš uvažování typu,
v tunelu je hramadná nehoda, bude minimálně půl dne zavřenej
a holt to musíme hnát těma zklidněnejma ulicema

prostě to nalajnování by mohlo zůstat
stačí povypínat pár semaforů, nacpat tam preferenci tramvají

a ty dnešní CDčka schovat, aby to bylo čím řídit, až ten průser nastane

ale takhle to nebude, protože volby se vyhrávaj hepeningama v ulicích
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Nová povinnost pro developery v Praze: Stání pro elektromobily i vyšší dveře
http://archiv.ihned.cz/c1-64185490-nova ... yssi-dvere

To jsou dobré nesmysly, co Praha požaduje po stavebnících. Kolektivista Stropnický se činí. Na jeden byt jedno stání pro kolo. U stání na elektromobil bude muset být přípojka.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Lenny píše: Kolektivista Stropnický se činí. Na jeden byt jedno stání pro kolo. U stání na elektromobil bude muset být přípojka.
Přípojka? Nestačila by zásuvka?
Jsem zvědav, jak se toto bude měřit. Pokud jich bude tolik, už to asi nepůjde ze společné spotřeby.
Standa

Příspěvek od Standa »

Zaznamenal jsem změnu v provozu naší megakřižovatky Koněvova-Spojovací-Učňovská-Českobrodská-Pod Lipami. Přechod pro chodce přes Učňovskou, jak o něm psal Bobek, už má jednu zelenou fázi navíc, a to při zelené šipce doprava z Českobrodské a zelené ze Spojovací. Pro odbočující auta současně bliká oranžový chodec. Nevím jestli je to úplně podle normy, ale faktem je, že na tu šipku doprava se dá odbočit dvěma způsoby: buď mírně doprava (cca 45°) s drtivou většinou aut do Spojovací (kde má samozřejmě přechod pro chodce v této fázi červenou), nebo ostře doprava (cca 135°) do již zmíněné Učňovské.

Jsem zvědav, jestli něco udělají ještě s tím odbočováním z Koněvovy do Spojovací, nedávno jsem tam zase viděl jet auto na červenou...
Standa

Příspěvek od Standa »

Mikulik

Příspěvek od Mikulik »

Konečně "rozumné" řešení hodné blba. Jestli tohle projde a příští volby vyhraje tahle partička, tak pak už můžou lidem skutečně kálet na hlavu.
Sch

Příspěvek od Sch »

Oni to takto podali proto, aby se vyhnuli slovu zdražení, a zdá, že to byla chyba. Mohli říct že parkovací karta pro celou velkou MČ bude stát 4350 Kč a Opencard dostanete zdarma, v malých Praha 1 a Praha 2 to zůstává při starém.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Maďarský mototurista je rohořčen značením pěší zóny na Václaváku... http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g2 ... hemia.html
Kubajsu

Příspěvek od Kubajsu »

Tak trochu má dle mého pravdu; důležitá sdělení by měla být mezinárodně srozumitelná. Dojímají mě třeba značky při opravě železničních přejezdů: Pozor, signalizační zařízení přejezdu mimo provoz.
To je takového textu, že se na značku skoro nevejde a je při normální rychlosti dost špatně srozumitelná i pro nás - navíc značka obvykle zanikne v záplavě dalších upozornění a příkazů souvisejících se stavbou. Cizinec to dle mého nemá šanci přelouskat vůbec...
adamos

Příspěvek od adamos »

Na druhou stranu na tom Václaváku je jasná značka stezka pro chodce. Že je tam česky napsáno, kdo má výjimku a do zóny může vjet, to není pro zákaz vjezdu podstatné.
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
Odpovědět

Zpět na „Praha“