Situace na cestách

Off-topic pokec
Odpovědět
flames

Re: Situace na cestách

Příspěvek od flames »

Je to super, akorát to červené auto jede v protisměru a jeho řidič zřejmě luští osmisměrku, když není schopen zastavit na takovou vzdálenost. To jen technická poznámka.

Jinak je škoda, že ty naše spoty nedosahují ani promile výmluvnosti těch britských a vyzní spíš komicky.
adamos

Příspěvek od adamos »

flames píše:Je to super, akorát to červené auto jede v protisměru a jeho řidič zřejmě luští osmisměrku, když není schopen zastavit na takovou vzdálenost. To jen technická poznámka.
Spot pochází z Velké Británie, protijedoucí jede IMHO po správné straně :-)
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Na klip do TV je to moc dlouhý, málokdo by vydržel až do konce... Ale jinak realita holt...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
flames

Příspěvek od flames »

adamos píše:
flames píše:Je to super, akorát to červené auto jede v protisměru a jeho řidič zřejmě luští osmisměrku, když není schopen zastavit na takovou vzdálenost. To jen technická poznámka.
Spot pochází z Velké Británie, protijedoucí jede IMHO po správné straně :-)
V čase 0:23 stojí sražená dvojice aut v pravém pruhu, kde do nich v čase 0:27 přímo najíždí vůz a zabíjí spolujezdkyni. V čase 0:27 je prostřih zvrchu, kde jde jasně vidět, že vůz jede vpravo, tedy v protisměru podle pravidel v UK. Za 4-5 vteřin nebyl řidič červeného vozu schopen zastavit a ještě k tomu přejel do protisměru.

Je to jen takový technický rýpanec....
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Království a půl princezny za 511.
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

A já si to zas docela dovedu vysvětlit, ze zkušenosti. Jedeš po dálnici, slyšíš tlumeně sirénu (motorka houká "dopředu", od tebe pryč, v odhlučněném autě nepoznáš odkud to jde), čekáš jí za sebou, sleduješ zrcátko jestli pojede prostředkem, nebo vpravo, abys mohl uhnout. Nebo vidíš sanitku vpravo, sleduješ, přemýšlíš jak jí udělat místo. Mezi tím kamion přejede do levého a lup, motorka je před/pod tebou.

Btw proč tam ten policista vjížděl, vždyť se mohli uplně normálně napojit :-/
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

K tomuhle bych dodal asi tolik: Občas nějaký dement pustí do rádia reklamu, kde se troubí o 106. Nevím, kdo z vás v autě jezdí bez rádia, ale moc z nás to asi nebude. A teď se přiznejte, kdo z vás se nikdy nelekl a nezačal se ohlížet kolem sebe kde se co děje. Za tohle by rádia měli dostávát stamilionové pokuty a lidi přes které to tam projde by měli normálně natvrdo na pár měsíců do basy za obecné ohrožení.
Fox Mulder

Příspěvek od Fox Mulder »

Warcz píše:http://www.youtube.com/watch?v=5kCB-9cPdlg

Co si o tom myslíte ? Škoda že to neni u nas v TV
Výborně natočeno! Je to ale trochu divná příčina nehody, kdy řidička píše SMSku a vůbec se nevěnuje řízení a pak je překvapená, že už nejede ve směru kterým jela a teďka náhle se ocitla v protisměru. Do ní pak ještě narazí další člověk, který nedodržel bezpečný odstup, nebo se také nevěnoval řízení. Ale asi i takové nehody se bohužel dějí. Scénáristicky, režisérky i herecky to bylo zvládnuto perfektně. Líbilo se mi tam třeba i to, že při tom bourání tam nehrála žádná dramatická filmařská hudba jak jsme zvyklí, ale realisticky pohodová hudba z autorádia.

Troufnu si tvrdit, že za tyto situace může mj. i přehnané rychlostní limity, kdy na silnici, kde se dá jet normálně (tedy i ženy v malých autech) 100 km/h, ale vy tam musíte jak ***** jet 70 km/h, protože tam dal nějakej **** 70ku a další ***** tam umístil radary. :evil: No a jak vás ta neúměrně pomalá cesta jako řidiče nudí, protože nemáte co dělat, tak si ten nudný čas krátíte psaním SMS. Kdyby jela rychle, jak ta silnice, dopravní situace i auto umožňuje, tak by vůbec neměla čas se věnovat psaní SMSky.

Já jsem jeden čas (bylo to krátce po zavedení bodového systému) také zkoušel jezdit úplně pünktlich podle předpisů (tedy dodržovat jako ***** všechny ty 50ky, 70ky, apod.), ale asi po 2 týdnech jsem zjistil, že se vůbec nevěnuju řízení a jednou jsem také takto začal vjíždět do protisměru (včas jsem to ale zpozoroval). Od té doby jezdím tak, jak je optimální vzhledem k podmínkám.
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
Fox Mulder

Bobek píše:Já už se nedivím ničemu.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... irenu.html
Já teda nevim, ale tohle udělat na D1, tak by to dopadlo ještě mnohem hůř..

Co ho to napadlo takhle se postavit i s motorkou do silnice?? :? :roll: Když už, tak má zaparkovat motorku u krajnice, vzít si plácačku a odklánět dopravu, ne? A ne, že zaparkuje uprostřed jízdního pruhu.. :roll:
Fox Mulder

Web píše:Btw proč tam ten policista vjížděl, vždyť se mohli uplně normálně napojit :-/
Souhlas. Vždyť když by ty řidiči viděli a slyšeli houkající sanitku s doprovodem motorek, tak by ji tam nechali normálně napojit. Jakmile by ta sanitka už byla v dálnici, tak pak by už mohla předjíždět jak chce, přece.. Jen kvůli tomu aktu napojení dělat jako kdyby na tý dálnici mělo přistát letadlo mi přijde přehnaný a ujetý. Zvlášť to dělat takovym způsobem, že zaparkuju motorku do nejvytíženějšího jízdního pruhu.. :roll:
flames

Příspěvek od flames »

rumpeak píše:A teď se přiznejte, kdo z vás se nikdy nelekl a nezačal se ohlížet kolem sebe kde se co děje.
Hehe, rádio neposlouchám, jenom svoji hudbu a v jednom albu je taková tichá pasáž a naráz do toho nahlas siréna, začnu hned koumat všechna zrcátka, to je dobrá zrada.

Jinak ten fosforečňan na té motorce je dobrý sabotér, si myslí že má odznak, tak se kolem něho otočí čas, takhle vylézt na dálnici, to už chce pořádný kus amputovaného pudu sebezáchovy.

Něco jako ten důchodce na R10 tuším někde u MB včera ve zprávách, co to na dálnici otočil a prostě jel zpátky, to musí být super. Takhle jedete do Liberce, odbočka na Jablonec, jedete rovně (teda jako zatáčíte docela prudce doleva) a v levém pruhu penzista vysmátý co zapoměl odbočit...
Fox Mulder

flames píše:Jinak ten fosforečňan na té motorce je dobrý sabotér, si myslí že má odznak, tak se kolem něho otočí čas, takhle vylézt na dálnici, to už chce pořádný kus amputovaného pudu sebezáchovy.
Přesně tak. Taky nad tim žasnu co je to za frajera..
flames píše:Něco jako ten důchodce na R10 tuším někde u MB včera ve zprávách, co to na dálnici otočil a prostě jel zpátky, to musí být super. Takhle jedete do Liberce, odbočka na Jablonec, jedete rovně (teda jako zatáčíte docela prudce doleva) a v levém pruhu penzista vysmátý co zapoměl odbočit...
:) Tak to je síla.. To fakt toho chlapa vytáhnout z auta a dát mu přes držku..
Bobek

Příspěvek od Bobek »

O to mi právě šlo, typická situace, kdy na sebe narazí (zde doslova) dva blbci. Nevím, třeba je to blokování pruhu v Holandsku normální, ale každopádně je to na hlavu. Zase ten druhej se snad 10 vteřin nepodíval před sebe, jinak to není možný.
Království a půl princezny za 511.
flames

Příspěvek od flames »

Hm, v Holandsku je hlavně ježdění po dálnicích šíleně monotónní záležitost, dobrý povrch, stále rovně, nudná krajina, u větších měst narvané všechny pruhy k prasknutí, u Amstru desetikilometrové zácpy a hlavně si myslím, že ty jejich ´tutátutátutátutá´sirény jdou v autě se zaplým radiem špatně slyšet, ale to těžko hodnotit.
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

Ona je ta siréna hlavně značně směrová, takže měl šanci slyšet spíš sirénu té sanitky zprava. Pak už to jde jak jsem psal, kouká co se zprava blíží, jak se tomu uhnout, a najednou lup.

Btw mi přijde, že to mohlo být nějaké cvičení, neb to z mostu nesnímá dopravní kamera, ale nejspíš taky policista (po nehodě začne pískat) a nepíše se nic o paciantovi v sanitce.
Mike

Příspěvek od Mike »

viky píše:Nevím,co se komu honí hlavou,ale jednoznačně spousta řidičů nezná pravidlo o zipování,což je celkem nová záležitost.Už pár jich na mně křičelo,co že si to dovoluji se z levého pruhu cpát do pravého před zúžením a cítili se dotčeni,když jsem je poslal nazpět do autoškoly...
znám, ale zásadně nedodržuju.
tolik asi můj názor na zip
nevidím rozdíl v koloně dlouhé 2km nebo 2kolonách 1km dlouhých
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Mike píše:
viky píše:Nevím,co se komu honí hlavou,ale jednoznačně spousta řidičů nezná pravidlo o zipování,což je celkem nová záležitost.Už pár jich na mně křičelo,co že si to dovoluji se z levého pruhu cpát do pravého před zúžením a cítili se dotčeni,když jsem je poslal nazpět do autoškoly...
Kdyby všichni znali zip, a dobře jej praktikovali, tak nejedeš v koloně dlouhé 2km 20km/h, ale v koloně 2x1km rychlostí i klidně 40 a víc km/h. ;)
R48 -> D48 se podařilo!
Fox Mulder

Martin z Ostravy píše:Kdyby všichni znali zip, a dobře jej praktikovali, tak nejedeš v koloně dlouhé 2km 20km/h, ale v koloně 2x1km rychlostí i klidně 40 a víc km/h. ;)
Naopak, ne? Jestliže je kolona 1 x 20 km/h, tak dvě takové kolony budou mít 10 km/h, protože se musí podělit o stejnou kapacitu (dejme tomu vyjádřeno v rychlosti - v tomto případě tedy 20 km/h) na konci, ne? Nebo chcete říct, že když těch kolon bude 10, tak všichni pojedou teoreticky 200 km/h? :)

Prostě když je na konci semafor, kterej neustálym přepínáním mezi červenou a zelenou zredukuje průměrnou rychlost např. na 20 km/h, tak to nějakej počet jízdních pruhů může jen rozmělnit (tedy ve 4 pruzích už bude 5 km/h), ale ten semafor nebude více pouštět zelenou, bude to stále těch 20 km/h..

Nebo jinak. Na konci má ta zúžená silnice kapacitu 800 vozidel/hod. Když se pojede v jednom pruhu, je jasné, že to bude stále 800 vozidel/hod Když se to rozdělí na dva pruhy, tak ta kapacita v každém pruhu bude jen 400 vozidel/hodi, protože se bude muset podělit o těch jediných 800 vozidel na konci v tom jednom jediném pruhu, ne? A totéž je to s rychlostí. Když se sníží kapacita na 400 vozidel/hod, tak se i tak sníží ta průměrná rychlost na polovinu, protože se na polovinu sníží už tak nízká kapacita.

Kdybyste lyžoval a stál ve frontě, tak byste věděl, že na začátku skoro furt stojíte (10 jízdních pruhů), ale na konci už jdete rychle (1 jízdní pruh). ;)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Pravda, jsem to převrátil na ruby :roll: , ale bylo by to takhle fajn ne? :lol:
No, ale každopádně mi přijde zip lepší než delší kolona.
R48 -> D48 se podařilo!
viky

Příspěvek od viky »

Martin z Ostravy píše:Pravda, jsem to převrátil na ruby :roll: , ale bylo by to takhle fajn ne? :lol:
No, ale každopádně mi přijde zip lepší než delší kolona.
Jde právě o to,že většina řidičů panikaří a tlačí se do 1 pruhu zbytečně i třeba 1km před zúžením a pak se cítí dotčeni,že je někdo předjede v levém a vynutí si zip v místě směrových šipek v místě zúžení.Předpisy o zipování hovoří jasně.Od toho tam ty šipky jsou.
flames

Příspěvek od flames »

U zipu jde o to, že kdo jej nevyužívá, zbytečně natahuje jednu kolonu a ztrácí svůj čas. Typicky ve ValMezu na nadjezdu, kolona přes celý nadjezd VPRAVO a vlevo semtam nějaký střelec, co prostě nechce čekat dvacet minut a všichni se ještě diví. No stále lepší dvě kolony 1km než jedna táhnoucí se kdesi až na kraj okresu, že....

Jinak čemu spíš nerozumím, je odmítání používání více pruhů na kruhových křižovatkách. Jel sem v pátek přes Frýdek-Místek, je to tam hned několikrát, v pravém pruhu všichni, v levém nikdo. Jedu teda v levém, předjel sem celou kolonu a na vjezdu neodhodlaný děda, tak sem nakonec předjel i jeho, projel levým a vyjel stejně tak do levého pruhu co pokračuje směr Frýdlant n.O. To se opakovalo dvakrát za sebou. To je nějaký panický strach, že se z té křižovatky už potom nedá vyjet nebo jak?
flames

Příspěvek od flames »

flames píše:Tunel Hřebeč uzavřen, podle cedule od srpna do listopadu. ... Na výjezdu po staré cestě se dá tedy zažít návrat do infrastrukturního téměř-středověku.
K tomu se ještě přidala oprava obchvatu M.Třebové, jezdí se přes město...
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

Dvoupruhové kruháky mám rád, to člověk vždycky projede okamžitě :-) Netuším proč, ale 99 procent lidí do toho levého prostě nevjede. Třeba v Mladé Boleslavi se takhle táhla fronta pravým pruhem přes dvě křižovatky a levej byl volnej až na kruháč :-) V Praze pozoruju změny aspoň v tom, že lidi přejížděj občas do levého když chtějí pustit najíždějícího.
viky

Příspěvek od viky »

Mike píše:
Já tam rozdíl vidím,když se kvůli dlouhé koloně v 1 pruhu ucpe křižovatka předtím.Takže pokud je levý volný,tak v něm pojedu až do konce,ať si ti v pravém myslí,co chtějí.Tolik můj názor na zip.
viky

Příspěvek od viky »

flames píše:U zipu jde o to, že kdo jej nevyužívá, zbytečně natahuje jednu kolonu a ztrácí svůj čas. Typicky ve ValMezu na nadjezdu, kolona přes celý nadjezd VPRAVO a vlevo semtam nějaký střelec, co prostě nechce čekat dvacet minut a všichni se ještě diví. No stále lepší dvě kolony 1km než jedna táhnoucí se kdesi až na kraj okresu, že....
Přesně tak!Několikrát sahala kolona až za DEZU.Üplně zbytečně ucpaný kruhák na Ostravu.
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“