Situace na cestách

Off-topic pokec
Odpovědět
Warcz

Situace na cestách

Příspěvek od Warcz »

Zakládám téma o situacích - krizovkách - manevrech na cestách.

Přidávám video ale můžete házet i slovní popis...

Lanové svodidla na silnici I/48... Jak by jste reagovali ? Stejně ? Neřešili by jste to ? atd...

http://www.youtube.com/watch?v=A--iF69NFag

Havířov- Přehlídnul mě tranzit...

http://www.youtube.com/watch?v=KQLOmFoEjG4

Následné troubení je mezi tranzitem a osobákem - tranzit chtěl couvnout ale za ním byl už osobák...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Re: Situace na cestách

Příspěvek od Martin z Ostravy »

K tomu prvnímu videu:
No udělal bych to stejně jako ty, přibrzdit možná zatroubit a pak plný a pryč.
K dvojce:
Se někdy stane, no naštěstí to vyšlo.
R48 -> D48 se podařilo!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Co je na tý první špatně? Někoho kdo využívá svuj pruh "na doraz" potkávám co chvíli, to auto předtim předjíždělo ve stejný situaci a vešlo se.
Na druhý vás ten dodávkář viděl, ale myslel si že jedete rovně, a chtěl se píchnout "natěsno do pytle", asi aby neblokoval protisměr. Určitě je vám vidět blinkr a jedete do odbočky čitelně, tj. právě levym po čáře? Ona ta "řeč těla" musí bejt jasná, jinak dojde k nedorozumnění natotata.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

No na tom prvním je špatně to že to nemá na sobě napsáno jestli to je řidič "levák" nebo "nesměrovák" a kdyby to byl "nesměrovák" nebo zrovna vzal díru tak já se tam už nevlezu...

Směrovka jde slyšet jak ji zapínám. Řeč těla ? Kamera je umístěna u pravého spoupku. Auto jelo po čáře. Já ho neobviňuju stane se, jenom prostě ukazka situace...

Přidávám jedno video z dneška tentokrát moje chyba - Kamera je umístěna vpravo u stěrače takže auto jsem viděl později. Sám jsem cyklista a vím jak to je nepříjemné tak bych se chtěl tomu pánovi omluvit...

http://www.youtube.com/watch?v=yxCOHhVMJoQ
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Tož já takhle jednou mezi Kolínem a Týncem málem smet dědka s vozejkem .. ale nějak postrádám smysl týhle kratochvíle. Kdybych to dneska točil na D1, měl bych aspoň pět šest kousků. Vesměs stovka ve střednim/levym když je pravej na kilometr volnej.
martin
Autor

Příspěvek od martin »

Osm hodin dnes ráno, stojím na začátku odbočovacíhu pruhu na nájezd z R1 na ulici K Barrandovu, fronta od Ořechu, za mnou na těsno kamion. Dva kravaťáci v A4 si krátí čekání ve frontě předbíháním všech odstavným pruhem. Na lehké upozornění klaksonem, že takhle ne - gesta. Na moje gesto agresivní výpad rychle vpřed, abych se náhodou nezařadil před ně. V tu chvíli jsem litoval, že nesedím ve svém starém favoritu, to by si v tu chvíli ředitelé zeměkoule už sbírali levej přední xenon ze země...

Co se tady děje na silnicích, se fakt v civilizovaným světě nevidí. Hlavně, že tady máme mondea a pašíky, pchá
Drak

Příspěvek od Drak »

martin píše: Dva kravaťáci v A4 si krátí čekání ve frontě předbíháním všech odstavným pruhem.
Tito řidiči(???) mě také dostávají. Nejhorší je na tom to, že to tam mastí v klidu 70 a s naprosto nulovou předvídavostí.

Já potkal blázna zase v pátek. Na Pankráci na sjezdu od Chodova popojíždim a najednou celou kolonu předjíždí frajer v X5 s dvojitou plnou čárou mezi koly.
Jak jsem později zjistil, za volantem vyholenej frajírek vypreparovanej z posilovny věkem mezi 30-35.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Nojo, kdybych za každého takového troubu, kterého potkám, dostal desetikorunu... Z veselejšího soudku:

Jedu si takhle jednoho dne klasickou městskou jednosměrkou domů, když co to nezří oko mé: vůz v protisměru. Říkám si - chudák, zbloudil v tom našem temném hvozdu, špatně uhnul. I zastavil jsem a vyčkával událostí příštích. Dotyčného jedince za volantem však z konceptu nevyvedla nejen předchozí přítomnost značek B24a a B2, ale dokonce ani přítomnost automobilu v opačném směru a jednotně zaparkovaná vozidla po obou stranách ulice. Dojel až ke mně, načež konečně došel k závěru, že dále jet nelze, tedy také zastavil a počal zuřivě gestikulovat a užívat výstražného zvukového znamení. U vědomí faktu, že nikam zvlášť nespěchám, jsem se (v rámci chabých možností mého přibližovadla) pohodlně usadil a nechal se bavit.

Asi po minutě, kdy tvář mužíka změnila barvu natolik, že ve mně začala vzbuzovat obavy již i o jeho fyzické zdraví, dospěl dotyčný nakonec k poznání, že tudy to opravdu nepůjde, a jal se couvat. Přál bych vám vidět především ten výraz, když se do jeho zorného pole opět dostala již jednou zmíněná značka B2... :lol:
Království a půl princezny za 511.
Bobek

Příspěvek od Bobek »

Při dnešních cestách po Praze jsem zase jednou nestačil zírat. Cosi se kutalo na křižovatce Patočkova x Bělohorská, nedalo se projet z Bělohorské do Patočkovy směrem z centra. To ovšem vůbec z míry nevyvedlo jednoho strejdu v červené Astře, který to vesele střihnul takhle. :shock:
Království a půl princezny za 511.
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Tak jak jsem sliboval že pokud dostanu pokutu nebo body že se pochlubím tak dneska se stalo...

Jel jsem v Ostravě po Nádraží:
http://www.mapy.cz/#x=141959455@y=13522 ... _135231808
a zrovna v tom místě pohled do zrcátka šalina nikde tak jsem najel na tramvajový pas, protože v dálce jsem viděl auto u krajnice a tak jsem si to jel jako šalina 50tkou ( zrovna v tu chvíli ne celou dobu )... Ha na tom přechodu mi tam vlezli chodci. vlezli chapej udělali krok a stali ve vozovce ( už jsem je měl tak na 15 metru ) a tak jsem to projel... njn to by nesměli v te boční ulici stát policajti... Všiml jsem si jich a dival jsem se do zrcatka... nic nic... odpich, majáky... Pane řidiči víte čeho jste se dopustil... 2500Kč a 4 body... řikam fajn vytahuju doklady... ha prošla zákona pojístka řikám super. vytahuji lékarnu, ukažte datum spotřeby obvazu hmm 2007 sakra... Nakonec přišli s tím že 2500 za přechod když jsem je neohrozil je moc a že mi daji 500 za lékarnu tak jsem mezitím našel platnou pojistku ( měl jsem ji jinde ) tak nakonec za 300 (22/1L 200/1990 ) a bez bodu... Tak za moji 5 letou praxi první pokuta... Zrovna jsem neměl kameru mohli by jste posoudit jestli by jste to zašlápli nebo projeli - je to taková ta situace kdy jedete v levém pruhu ( 2 pruh ) a chodec vám vleze z prava ( jak oni jsou někdy netrpěliví )
Mike

Příspěvek od Mike »

chodec nesmí vstoupit do vozovky bezprostředně před přijíždějící vozidlo...
co je to " bezprostředně" je patrně otázkou diskuse
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Tak jsem byl dneska zaplatit tu pokutu. To zas byla komedie. řikal jsem si že 10 minut by mohlo stačit. ha naivka. Bylo mi sděleno že nemaji na služebně bločky a tak volali hlídku z terenu. řikal "přijede za 10 minut." Já:"bude to určitě 10 minut?" a Policajt:"Možná 15 sedněte si" Tak jsem si trochu znechucen sednul protože jsem spěchal ale co prohlidl jsem si tu jejich novou služebnu. Na stěne 70cm Samsung televize myslim že se večer divali na hokej a pěkné vybavění. Policajti přijeli za 10 minut ale měli jenom 100kč bločky a ja měl pokutu za 300kč. Takže než to policajt vypsal tak dalších 5 minut v háji ale byl slušný a tak si vpsal jenom jeden a hned mi dal 3 bločky. Nakonec jsem ještě vytahnul 500Kč takže se muselo rozměňovat ale za 20 minut byla pokuta uhrazena :-)
Kotislaw

Příspěvek od Kotislaw »

No tak to ja jsem dnes videl docela hnusnou nehodu, na r46, smer olomouc http://www.mapy.cz/#x=139292432@y=133593056@z=16@mm=FP , jel jsem zrovna po te okresce vedle, prijel jsem tam zrovna kdyz priletel vrtulnik. nejaka holka s klukem (tak 25 let, asi nemci) leteli v novim golfu a nezvladl rizeni a podle pohledu na auto bych soudil ze za sebou melo par kotrmelcu a narazu do svodidel ( proste totalne rozbity), ten kluk byl celej znicenej ale aspon zil, hur na tom byla ta holka, lezela u krajnice, ozivovaly ji , strkali do ni ruzne hadicky atd., ale asi to nezvladla, nevim jak to dopadlo byl jsem tam jen asi 5 minut, spechal sem, ale docela me to uzemnilo, vzdicky kdyz neco takovyho vidim tak si uvedomuji jak se muze cloveku vsechno posrat jenom kvuli jedne kravine, co kdyz jim treba praskla pneu, vubec za to treba nemohli
viky

Příspěvek od viky »

Chování řidiče kamionu - no comment!!!
Foceno přes zpětné zrcátko,jinak to nešlo.Po pár minutách nás kamion předjel ve vesnici(bez toho,že by řidič změnil styl řízení)! 58km/h mu bylo málo....
Přílohy
P1020818.jpg
P1020818.jpg (79.62 KiB) Zobrazeno 15615 x
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Ale tohle je opravdu vrchol.
A takovéto hovado vám, třeba zabije rodinu. Zastřelit!
R48 -> D48 se podařilo!
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

A co to tam v té kabíně dělá :?:
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Řídí, ne? :shock:
R48 -> D48 se podařilo!
jannnn

Příspěvek od jannnn »

Ač jsem taky odpůrce "školení" na cestách, tak takovýmto dementům bych aspoň ty brzdovky roszsvítil (bez zpomalení, jen lehce přimáčknout brzdu aby světla svítila) a chtěl bych vidět co by dělal.

Žádných 10km/h nad limit, ale právě takovýdle hovada je to nejhorší co jde potkat.
viky

Příspěvek od viky »

Diaľničiar píše:A co to tam v té kabíně dělá :?:
udělal jsem ještě výřez,kdyby to někdo nepoznal.... Polehčující okolnost-
je připoutaný...
Přílohy
P1020818a.jpg
P1020818a.jpg (98.31 KiB) Zobrazeno 15591 x
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Diaľničiar píše:A co to tam v té kabíně dělá :?:
Martin z Ostravy píše:Řídí, ne? :shock:
Ukrajinský kamióny maj volant na špatný straně? To asi ne...
Kdybyste si místo výřezů raději fotku zrcadlově převrátili, možná byste poznali, že tam sedí spolujezdec ve žlutym tričku a má nohy na palubce. IMHO nic katastrofálního to nebude....
jonáš

Příspěvek od jonáš »

Jo, ukrajinský kamiony se jmenujou OCEV 8-)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Aha, tak to jsem dobře naletěl :D
R48 -> D48 se podařilo!
jannnn

Příspěvek od jannnn »

nejsi sam, taky jsem na tu fotku jen tak v rychlosti juknul a uz to dal nepitval :D
Diaľničiar
VIP

Příspěvek od Diaľničiar »

Proto sem se ptal, co to tam dělá - ja jsem tam ty nohy viděl ... :shock:
za lepší silnice a dálnice
Historie výstavby v HR
čtěte a hlasujte
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

No ty nohy jsem samozřejmě viděl taky, ale neuvědomil jsem si , že je fotka zrcadlově obrácená.
R48 -> D48 se podařilo!
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“