Modernizace I/38 v úseku Jihlava - státní hranice

Jestřebí (I/9) – Mladá Boleslav (D10) – Nymburk – (D11) – Kolín (I/12) – Kutná hora (I/2) – Čáslav (I/17) – Havlíčkův Brod (I/34) – Jihlava (D1) – (I/23) – Znojmo (I/53) – Rakousko
Aram96

Re: Modernizace I/38 v úseku Jihlava - státní hranice

Příspěvek od Aram96 »

No, je to trochu složitější. Asi jsem ten mnou před 2 roky odkazovaný tendr (jeho popis) nepochopil správně.
Studie prý totiž řešila úsek Jihlava-hranice kraje (cca po Blížkovice) jako 1+1+stoupací pruhy a teprve na zbytku 38, tj. úsek hranice-kraje - státní hranice Hatě v kategorii S 15,25/110. Takže neřešila celý velký kusanec 38 jako plnohodnotný 3-pruh. :(

Původně měla jít ta studie na schválení CK MD loni v srpnu. Nakonec se nerozhodlo ani na podzim, bylo to přerušeno a ŘSD má zajistit tahovou studii na celý úsek 38 Jihlava-státní hranice v kategorii S 15,25/110.

Takže teprve teď asi můžeme napsat, že se bude zkoumat S 15,25/110 na celém úseku Jihlava-hranice ČR/A. :?
Ale určitě lepší pozdě než nikdy, za mě toto rozhodnutí CK MD dává smysl. Spíš je neskutečná škoda, že toto ŘSD nezkoumalo rovnou, když to trvalo tak dlouho. :roll:
Navíc se bude možná hrát i o změnu kategorie na stavbě Jihlava-Stonařov, což je velmi zajímavé. Vzhledem k tomu, jak se s tím Jihlava neskutečně se*e s přípravou, tak jsem za to asi rád. :roll:

A abych byl úplně přesný, tak nová studie (zatím pořád nevypsána) bude zkoumat 2+1 na úseku Stonařov-hranice ČR/A, protože 2+1 na úseku Jihlava-Stonařov již zkoumají samostatnou studií. (tipuji nějakou dopadovou studií na změnu kategorie, nenašel jsem k tomu nikde nic).

Když to shrnu, je to dobře, že se to bude zkoumat, jen je to tak se zpožděním 5 let minimálně. Myslím, že dnes měla být většina těchto přeložek již v investiční přípravě a to v této full kategorii.
Ovšem .. oproti přípravě a vymýšlení D20 je to jako kapka v moři, to zpoždění. :lol:
Odpovědět

Zpět na „I/38“