Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět

Jak značit nové silnice pro motorová vozidla?

R
45
39%
S
49
42%
M
13
11%
A
0
Žádná hlasování
I
9
8%
SPMV
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 116

Nosorožec

Re: Přejmenování rychlostních silnic na dálnice

Příspěvek od Nosorožec »

kde všude se bude používat symbol dálničního uzlu? pouze striktně na křížení dvou dálnic nebo i na důležitých uzlech typu D0 x I/4, D1 x I/52, D35 x I/37? A co D35 x I/55, která výhledově bude D55? A D10 x D0 x VR? Možnost uvést u čísla uzlu i název nakonec vypadla?
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Symbol bude jen na D×D. Možnost uvést název tam bohužel není.
Jaroslav

Příspěvek od Jaroslav »

Zrovna příklad D0 x I/4 fakticky křížení dvou D je... - jiný výklad bych vnímal pouze jako zbytečné slovíčkaření - vítězství formy zákona nad jeho duchem. Tedy švejkování... Stejně tak nerozumím tomu, proč nemůže být I/4 označena jako D4, byť v jednom místě s iracionálně sníženou rychlostí. To samé platí o zákresu do mapy....
dvs

Příspěvek od dvs »

Třeba se dočkáme, že D4 bude začínat na SOKP. Info o studii http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 15#p115015
GiuseppeS

Příspěvek od GiuseppeS »

mapman píše:Třikrát sláva :)
Dejte chladit pěnivý mok ... Novela podle předběžné informace vyjde ve Sbírce 14.10. pod číslem 268/2015 ...
http://www.sbirka.cz/POSL4TYD/15-1080.htm
monin

Příspěvek od monin »

A co se stane se modrými značkami s autíčkem z eRek? Použijí se některé na nové SPMV?
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
adamos

Příspěvek od adamos »

Nové značky dálnice a SPMV mají jiný tvar a velikost, pokud vím, stávající "plechy" budou pravděpodobně použity pro jiné značení
Vždy aktuální mapy na http://www.openstreetmap.org
Našli jste v mapě chybu? Napište mi o ní.
monin

Příspěvek od monin »

Jasně chápu. Ještě jsem si pořádně nezvykl na to, že se kromě barvy, mění i ta velikost značky. :)
http://www.mdcr.cz/NR/rdonlyres/AA1BA8C ... i_mapa.pdf
MPMP

Příspěvek od MPMP »

Včera jsem si při jízdě po VR směrem k D10 (musíme si zvykat ;) ) uvědomil, že by se podle nové koncepce mělo vlastně kompletně vyměnit velkoplošné DZ. Nyní je zelené a po novu má být na "R" modré (že by někdo označil VR jako dálnici, o tom neuvažuju), nebo se pletu?
monin

Příspěvek od monin »

My zde, jsme si už na to dávno zvykli. A nyní to už bereme jako samozřejmost. D10. D52.. :D
Ale s tou VS je to pravda a nejen s ní.. MO, JS, magistrála.. jsem zvědav na TSK, to bude teprve asi boj.. ;)
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Ano, počítá se s tím, že v průběhu přechodného období (pokud možno na jeho začátku) by se za státní peníze přeznačily i vybrané úseky místních komunikací v Praze (Jižní spojka, Liberecká, VR a další). Státní financování ze SFDI umožňují usnesení vlády z 90.let týkající se přidělování státních prostředků na bývalé silnice na území Prahy, které plní dočasně funkci nedobudovaného silničního okruhu. Na místních komunikacích by se snad měly objevit značky s bílou základní barvou.
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Ta bila zakladni na mistnich komunikacich by mi udelala radost snad stejne jako sjednoceni dalnic :)
zesp

Příspěvek od zesp »

To modré značení je podle mě fakt špatně. To už nebude žádný rozdíl mezi obyčejnou silnicí a silnicí s autíčkem... Je škoda, že u nás tak výrazně ubyde té zelené... Jo, a mohl by mi někdo objasnit, co je to VR, VS atd??? Jaksi jsem jedle jak ta vedle...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

VR je Vysočanská radiála
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
ElWapp

Příspěvek od ElWapp »

Budou pozmeneny i souvisejici predpisy, napr. TP 65? Aby bylo podle ceho navrhovat...
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Nejdřív budou nové TP100 a pak i aktualizace TP65...
monin

Příspěvek od monin »

mapman píše:Ano, počítá se s tím, že v průběhu přechodného období (pokud možno na jeho začátku) by se za státní peníze přeznačily i vybrané úseky místních komunikací v Praze (Jižní spojka, Liberecká, VR a další). Státní financování ze SFDI umožňují usnesení vlády z 90.let týkající se přidělování státních prostředků na bývalé silnice na území Prahy, které plní dočasně funkci nedobudovaného silničního okruhu. Na místních komunikacích by se snad měly objevit značky s bílou základní barvou.
No, ideální by bylo, kdyby k nějakému přeznačení došlo i za peníze těch, kteří tam nechali už i to extrémně blbé značení nainstalovat. Což je např. v Praze, drtivá většina případů. :)
monin

Příspěvek od monin »

Ať těm novinářům hlavně někdo taky řekne, jak to bude s platbami za využití dálnic. Dálnice s poplatkem. SPMV bez poplatku! V té tiskové zprávě MD o tom není ani zmínka. V těch diskuzích pod články, jsou ti lidi z toho pak úplně šílení, myslí si, že nově se bude platit i na nových I.!
"Takže z některých úseků prvních tříd udělají silnice pro motorová vozidla, takže budeme muset mít na prvních třídách dálniční známku? Chápu to správně?"
http://www.novinky.cz/domaci/386231-od- ... aceni.html
http://www.mdcr.cz/cs/Media/Tiskove_zpr ... i_site.htm
bumbik

Příspěvek od bumbik »

monin: chtěl jsem tu dát odkaz na idnes tam v diskuzi je to přesně o tom, lidé nevědí, že nové R z jedniček budou nezpoplatněné, ale v tiskovce MD to bohužel skutečně není uvedeno, chtělo by to skutečně osvětu :-(
Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
hh
Autor

Příspěvek od hh »

monin píše:
mapman píše:Ano, počítá se s tím, že v průběhu přechodného období (pokud možno na jeho začátku) by se za státní peníze přeznačily i vybrané úseky místních komunikací v Praze (Jižní spojka, Liberecká, VR a další). Státní financování ze SFDI umožňují usnesení vlády z 90.let týkající se přidělování státních prostředků na bývalé silnice na území Prahy, které plní dočasně funkci nedobudovaného silničního okruhu. Na místních komunikacích by se snad měly objevit značky s bílou základní barvou.
No, ideální by bylo, kdyby k nějakému přeznačení došlo i za peníze těch, kteří tam nechali už i to extrémně blbé značení nainstalovat. Což je např. v Praze, drtivá většina případů. :)
Já se bojím, že to co bude trvat ŘSD rok, bude trvat TSK 8 let ...
dvs

Příspěvek od dvs »

K tomu zpoplatnění: Existuje už vyhláška o zpoplatnění na příští rok?
Na sfdi nic a ve vyhláškách taky zatím nic (moc usilovně jsem ale nehledal).
monin

Příspěvek od monin »

hh: no při pohledu na to značení bych se tomu snad ani nedivil - magistrála okolo hlaváku to je značení z let těsně po revoluci, někde je značení dokonce ještě i předrevoluční, pak nějaké přelepy z let cca 2010 (?) - zakrývání dálkových cílů, pak zase fungl nové značení, kde jsou např. nesmyslně značeny i Teplice (Vypich), nebo dokonce už červené označení dálnice (8) na Proseku, atd. Ale copak to TSK je nějaká uzavřená a nepropustná sekta? To přece není možné.
Tak jako už jsem na vlastní oči viděl mapmana, tak bych v opačné protipólu rád viděl i toho, kdo je za tento bídný stav zodpovědný. A to bídný, je hodně a hodně slušné slovo. A jen díky tomu, že venku svítí sluníčko. :)
hh
Autor

Příspěvek od hh »

dvs píše:K tomu zpoplatnění: Existuje už vyhláška o zpoplatnění na příští rok?
Na sfdi nic a ve vyhláškách taky zatím nic (moc usilovně jsem ale nehledal).
Ano, máme jí a plánujeme zaktualizovat zdejší stránky o zpoplatnění na 2016.
hh
Autor

Příspěvek od hh »

monin píše:Copak to TSK je nějaká uzavřená a nepropustná sekta? To přece není možné.
Tak jako už jsem na vlastní oči viděl mapmana, tak bych v opačné protipólu rád viděl i toho, kdo je za tento bídný stav zodpovědný. A to bídný, je hodně a hodně slušné slovo. A jen díky tomu, že venku svítí sluníčko. :)
No tak hurá do toho! Vyražte za nimi! Nebo jako my - dejte si za úkol změnit Prahu jako my dálnice. Šup deset let uběhlo a povedlo se :) Stejně jako tento web potřebuje novou krev. Povídat si na fóru nestačí ...
zesp

Příspěvek od zesp »

Dnes jsem např. jel přes FM... Na průtahu od Těšína směr Olomouc je tam relativně nové, asi dokonce i v jeden čas měněné značení. Před první křižovatkou je přímý směr po I/48 značen jako Olomouc, na druhé jako nesmyslné Hranice a Nový Jičín (to se pak kupodivu opakuje až k Novému Jičínu, kde se konečně opět objeví Olomouc), na třetí pak jako Příbor... Na další je pak jen N. Jičín... Být zahraniční řidič, který zde jede prvně a nemít navigaci, asi bych byl úplně mimo... Co křižovatka, to v jednom směru jiný cíl na této trase. Prostě hrůza a vyhozené prachy za nové DZ. Kdo to (nejen) tam dělá a proč se alespoň nepodívá na předchozí nebo následující značku? Úlet jsou ty Hranice, které jsou tvrdošíjně značeny jak od ČT, tak Rožnova na I/35. Zde by dle mě měl být už od hranic PL nebo SK značen Olomouc....
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“