[D1] 4708 a 47091 Rudná – Hrušov – Bohumín (průtah Ostravou)

Praha – Jihlava – Brno – Vyškov – Hulín – Přerov – Lipník nad Bečvou – Bělotín – Ostrava – Polsko
Odpovědět
balance

Re: 4708 a 47091 Rudná – Hrušov – Bohumín (průtah Ostravou)

Příspěvek od balance »

Lenny píše:Ale rozhodně by tam dle mě nedávali něco, co nemá papír s požadovanými vlastnostmi. Vždyť to museli dokladovat.
No ale podle starsiho clanku se zda, ze dokladove je to v poradku, ale dodany material tomu neodpovida ...
http://zpravy.idnes.cz/pod-ostravou-bob ... zpravy_dmk
hiob

Příspěvek od hiob »

Lenny píše:Ale rozhodně by tam dle mě nedávali něco, co nemá papír s požadovanými vlastnostmi. Vždyť to museli dokladovat.
http://www.novinky.cz/ekonomika/250537- ... tni-clanky

to vypadá, že ŘSD si myslí, že to není dle projektu, tj. technologická nekázeň, což je úplně něco jiného něž "nevhodná struska s dobrými papíry" ...
novinky.cz píše: Z předběžných analýz zatím vyplývá, že vrstvy vozovky neodpovídají projektu, prováděcím normám ani technickým podmínkám. Některé konstrukční vrstvy buď zcela chybí, nebo nebyla dodržena jejich mocnost nebo se v podloží vyskytuje například stavební odpad.

„Máme vážné pochybnosti o kvalitě práce technického dozoru investora stavby, pochybnosti jsou i o práci firmy, která komunikaci stavěla a nyní ji opravuje,“ upozornil Poruba s tím, že pokud laboratorní výsledky potvrdí předběžné závěry, bude ŘSD nekompromisní. „Budeme se domáhat kvalitně opraveného díla, případně náhrady za další škody.“
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Tak v náspu dálnice našli mimo jiné staré trubky, kusy dřeva atd. Nebyla také dodržena skladba. Doufejme, že je to opravdu nechají kompletně předělat a bude to precedens pro všechny podobé levárny, aby si to příště každý rozmyslel. Mimochodem ty vrty prý nechalo provést ŘSD předminulý týden, takže je to aktuální záležitost a ne že někdo víří 3 roky staré informace, jak se tady kdosi pohoršoval.

http://ekonomika.idnes.cz/stat-reklamuj ... nomika_brd
vaclav

Příspěvek od vaclav »

Firma, ktorá u nás postavila R1, v Česku postavila diaľnicu na odpade

media jsou neuprosna, na slovensku se zacali drbat na hlave:

http://ekonomika.sme.sk/c/6140734/firma ... z1dlzo6Z68
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

"Zatím jsme od ŘSD neobdrželi oficiální informaci o výsledcích vrtů a měření. Tyto informace máme pouze z médií. Vyjadřovat se k této záležitosti tedy budeme ve chvíli, kdy výsledky obdržíme oficiální cestou," uvedla mluvčí Petra Kučerová.
Opět mi to začíná čímsi smrdět. Nebylo to tak i v případě Skansky? Jedno obvinění za druhým a výsledek, ticho.
Dr.Fe1 píše:Tak v náspu dálnice našli mimo jiné staré trubky, kusy dřeva atd.
Tak na co tedy platíme stavební dozory, supervisory a další pracovníky? A že by se dálnice zvnila kvůli pár odřezkům z trubek a kusum dřeva, tak tomu nevěřím.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Lenny píše:Tak na co tedy platíme stavební dozory, supervisory a další pracovníky? A že by se dálnice zvnila kvůli pár odřezkům z trubek a kusum dřeva, tak tomu nevěřím.
Dozor si zjevně platíme nanic. Je to jako se vším u nás - dozor jako jakýkoliv jiný úředník nenese žádnou odpovědnost a tak jde na ruku stavebníkovi. Kvůli pár odřezkům se dálnice jistě nezvlní, ale jsou li toto výsledky náhodných vrtů, tak tam toho bude mnohem víc. Nejspíš se někdo zbavil skládky.
dd

Příspěvek od dd »

Lenny: To, že si to stavební dozor nepohlídal je chyba, za kterou by zasloužil pořádný trest. Ale tím přeci nelze ospravedlnit počínání stavební firmy, která to tam dala a jejíž řídící pracovníci o tom museli vědět (nemyslím si, že by tam řadoví dělníci za zády managementu navozili celou skládku, tomu snad nikdo nevěří).
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Celé se mi to nějak nezdá. Přijde mi to jen, že zase někdo potřebuje ukázat, jak je u nás všechno špatně, jak se špatně staví, že se všude jen okrádá, všechno ojebává apod.
Docela jsem zvědav na další vývoj.
Dannyboy

Příspěvek od Dannyboy »

Lenny píše:Celé se mi to nějak nezdá. Přijde mi to jen, že zase někdo potřebuje ukázat, jak je u nás všechno špatně, jak se špatně staví, že se všude jen okrádá, všechno ojebává apod.
A né snad??? :shock:
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Podle fotek na Idnes.cz to vypadá na 1-2 vrty, kde se našel 30 cm dlouhý špalek, litinová trubka a nějaké jiné drobné neurčité věci. V tomto stavu to mohli dovést od prodejce, anebo tam někdo načerno z navažejících řidičů něco vysypal, rozhodně jsem z toho nenabyl dojmu, že se jedná o celý úsek, ale jen o jedno místo.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Tak na staveništi obecně je dost nepořádek, válejí se tam petky, obaly od svačin a jiné odpadky, takže, pokud se toto neobjeví ještě na více místech, tak to nemusí nic znamenat.
R48 -> D48 se podařilo!
JirkaS

Příspěvek od JirkaS »

Lenny píše:Podle fotek na Idnes.cz to vypadá na 1-2 vrty, kde se našel 30 cm dlouhý špalek, litinová trubka a nějaké jiné drobné neurčité věci. V tomto stavu to mohli dovést od prodejce, anebo tam někdo načerno z navažejících řidičů něco vysypal, rozhodně jsem z toho nenabyl dojmu, že se jedná o celý úsek, ale jen o jedno místo.
Pokud by to tam vysypal jen někdo z navážejících řidičů, tak pravděpodobnost, že se zrovna do toho strefí těch pár vrtů je nula nula nic. To už bych radši sázel sportku :-)
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Lenny píše:Celé se mi to nějak nezdá. Přijde mi to jen, že zase někdo potřebuje ukázat, jak je u nás všechno špatně, jak se špatně staví, že se všude jen okrádá, všechno ojebává apod.

Vy za tím vidíte pořád nějáké spiknutí, ten problém si ale nikdo nevymyslel, ta dálnice se opravdu vlní. Neřeknu kdyby někdo vrtal sondy do bezproblémové dálnice a hledal "hnidy", to by spiknutím zavánělo, ale tohle vskutku není takový případ. Takže já si naopak myslím, že v tomto případě je přímo nutné a blahodárné zejména z "výchovných" důvodů ukázat jak se v tomto případě špatně stavělo, kradlo a ojebávalo a dát to stavebníkovi k úhradě v plné výši. Pokud bude takový šlendrián beztrestně procházet, tak se to bude dít dál a v čím dál tím větší míře. A to asi nechce nikdo z nás, kupovat si za tučné peníze takový poruchový šmejd, jako je tato stavba.
vaclav

Příspěvek od vaclav »

vyjmecne souhlasim s drfe1.
lacina je chudak obet, eurovia je chudak obet, a vsechno je to spiknuti.
bumbik

Příspěvek od bumbik »

Dálnice na papíře už máme, ještě je postavit ...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Vždyť po té dálnici nikdo nejezdí, co jsem tam jel, v jakoukoliv dobu, byl jsem tam skoro sám.
Avšak v souběhu s rekonstrukcí Opavské, by to problém být mohl.
R48 -> D48 se podařilo!
pedros

Příspěvek od pedros »

A taky v souběhu s fotbalovým ME a zprovozněním zbývajících úseků na CZ/PL straně... takže se toho dost obávám...
Ford S-Max MK 2
VW Golf VII variant
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no jako myslím, že teď by se hodilo mít rychle hotovo R48 - rychaltice FM, myslím, že pak by mohli klidně rozkopat D1 do ovy ... takhle to bude sranda, všude všechno rozkopané, to zas bude sranda hlavně během mistrovství, kdy přes nás budou houfně projíždět fanoušci z jihu a samozřejmě zpátky ze severu na jih ... a jéje ...a I/58 přes skotnici a mošnov to všechno asi neabsorbuje, to by byla katastrofa jak kdysi, než otevřeli D1 do ovy ... to je spíš noční můra
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

To je pravda, faktor A1 bude asi dost podstatný.
Tak hlavně, že si ŘSD počkalo na správnou chvíli :kladivo:
R48 -> D48 se podařilo!
bumbik

Příspěvek od bumbik »

no snad do mistrovství nějak pořešej D1 do ovy ... jinak bude R48 a II/648 a samozřejmě I/58 docela sado maso ... zajímavé, že zatím nezjistili, kdo tam ten odpad na stavbu dovezl ... to by mě docela zajímalo ... a jsem zvědavej na tresty pro viníky (pokud to nezametou pod koberec) protože to je snad trestné né???
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Jsem zvědav na to, jestli Eurovia zveřejní smlouvy anebo ne. Doufám, že se tak stane.

Toto je zajímavé z ihned.cz:
Firma se dva dny po zveřejnění informací ptá, proč ji dosud nikdo nekontaktoval a informace mají nejprve novináři. A tvrdí, že za kvalitu podkladu vinu nenese. Stavebníci se zároveň domnívají, že jsou obětí připravené manipulace.
Zvláštní postup reklamovat dálnici u novinářů, kteří ji ani nestavěli...
Eurovia se ale rozhodla, že ukáže, že ministerstvo dopravy a ŘSD může být závěry testů jen těžko překvapeno.
Toto zní jako kdyby o tom všichni dávno věděli ale jen teď se to hodí s tím to předhodit novinářům.

Zatím je tu lid masírován jen názory jedné strany a už jsou stavbaři zas jen ti nejhorší....

A v tiskové zprávě Eurovie z 8. 11. 2011 se píše toto:
Příčinu pohybu povrchu vozovky prošetřovali experti zhruba jeden rok. Výsledkem šetření bylo zjištění, že důvodem vzniku nerovností na povrchu vozovky byla nevhodná struska, která po čase začala bobtnat. Využití materiálu ze starých struskových valů si vymínil již v zadávacích podmínkách zadavatel (Ředitelství silnic a dálnic), který tak chtěl ke stavbě dálnice využít lokálních zdrojů. Po čase se však ukázalo, že přestože struska z těchto zdrojů byla certifikovaná, nebyla kvalitní.
Ta trocha smetí, rozhodně dálnici nezvlinila, v tom neustopím.
balance

Příspěvek od balance »

Také mi přijde postup MD a ŘSD nepochopitelný. Reklamace se přece nepodává přes média a dodavateli to dám vědět až s několikadenním zpožděním. :roll: To vzbuzuje zdání, že skutečné sledují ještě jiné zájmy :?:

Nicméně si nedělám iluze, že za dob ODS-DSO bylo všechno křišťálové čisté. Průzkumné vrty (víme kolik jich bylo?) mají svoji vypovídající hodnotu a rozhodně bych je nebagatelizoval. Cizorodé materiály, materiál mimo požadovanou křivku zrnitosti apod. nemají k-čních vrstvách co dělat a reklamce je zcela legitimní (resp. ŘSD se snaží vyvolat ten dojem).
Celková přestavba je IMHO nesmysl, viděl bych to spíš na lokální opravy problémových míst a prodloužení záruční doby + sleva na dílo.

Pro příklad, že i větší renomovaný dodavatel dokáže ignorovat TP... min. týden mi na menší stavbě položili AB přímo na KSC bez spojovacího postřiku :crazy:
Mario

Příspěvek od Mario »

Mi to přijde, že to ŘSD pos... s tou nekvalitní struskou, a aby to nebylo na ŘSD tak se hledají ještě nějaké záminky, aby nebyla vina jen na ŘSD... Útok přes média je asi jen způsob, jak zahnat firmu do kouta, aby to raději opravila - jinak by nejspíš veřejnost už nechtěla, aby Eurovia u nás cokoli stavěla... Takže buď vemte vše na sebe, nebo u nás už nic nepostavíte...
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

ŘSD to nerozhodlo, to muselo přijít z vyšších míst.

Taky si nedělám iluze, že všechno jak z křišťálové koule. Kolik bylo vrtů, na to by mohlo poukázat, že ta vyfotogravovaná bedna měla číslo 255. Možná někdo je z toho schopen odvodit něco....
Dr.Fe1

Příspěvek od Dr.Fe1 »

Začíná to být jako ze špatného špionážního filmu:

http://zlin.idnes.cz/v-brne-vykradli-ka ... zpravy_cen
Odpovědět

Zpět na „D1“