ad focení, znamená to, že řidič zastaví za Vámi, vystoupí a jde si vás vyfotit ?
tak to poskytuje prostor pro test zrychlení
co jsem slyšel já, tak neběžíMike píše:on ten záznam běží pořád
cheche... ale ne, policejní auto zastavuje před měřeným, otevírají se dveře, vystupuje policista s fotítkem ...Mike píše:ad focení, znamená to, že řidič zastaví za Vámi, vystoupí a jde si vás vyfotit ?
tak to poskytuje prostor pro test zrychlení
stejne rychle jet nemusi ...dd píše:Osobně z Passatů radost nemám. Především to byla taková Langerova velká paráda.
Měření stylem "je potřeba jet za měřeným autem stejnou rychlostí" je to nejméně efektivní a potenciálně nejnebezpečnější. Samotné překročení rychlosti navíc není ten nejnebezpečnější přestupek.
Za naprosto nesmyslný považuji způsob získávání záznamu, kdy policista musí zapínat nahrávání. Mělo by běžet nonstop. Zaprvé proto, aby mohli dokazovat přestupky, na které se přímo nezaměřují. Zadruhé proto, aby nemuseli při zastavování šaškovat s foťákem, jak píše flames (Passat má kameru vepředu i vzadu). Zatřetí proto, aby byl jasný důkaz o případné korupci nebo nevhodného zásahu policisty.
Pak by bylo možné Passaty použít ke kontrole nebezpečnějších přestupků, ale muselo by se chtít.
A jak tedy měří?balance píše: stejne rychle jet nemusi ...
Passaty měří svou vlastní rychlost a porovnávají velikost "měřeného" auta na videu. Pravda je, že nemusí jet úplně stejně rychle. Pokud jedou pomaleji, platí, že řidič jel minimálně jejich rychlostí. Pokud jedou rychleji, měření je neplatné.balance píše:stejne rychle jet nemusi ...
co je ten nejnebezpecnejsi prestupek?
z ceho prameni presvedceni, ze nejsou pouzivany ke kontrole jinych prestupku?
Proč "nešvar"? Hlídkový vůz policie má zapnutý maják a tím varuje přijíždějící řidiče. Zastavovaný řidič, který na tom místě zastavil NEDOBROVOLNĚ je tímto policejním vozem chráněn a případný náraz "schytá" onen prázdný policejní vůz a ne vůz u kterého se přestupek řeší. Co špatného na tom vidíte?Mike píše:tak to jsem ještě neviděl, konkrétně u pašíků
vždy když jsem je viděl "v akci" tak jeli za autem a za ním i zastavovali
tento nešvar se rozrůstá i mezi "bežné" hlídky PČR
Jenze proti Ramerum existuje relativne spolehliva ochrana ... proti Polcamu ne.martin píše:Efektivnější byla asi hlídka na 5. května u nájezdu z JS, kde jsem viděl operovat červenou oktávu. Ta je nebezpečnější než prasat.
hlavně to, že když mne předjedou a rozsvítí STOP-POLICIE, tak vím že mne zastavujíMPMP píše:Proč "nešvar"? Hlídkový vůz policie má zapnutý maják a tím varuje přijíždějící řidiče. Zastavovaný řidič, který na tom místě zastavil NEDOBROVOLNĚ je tímto policejním vozem chráněn a případný náraz "schytá" onen prázdný policejní vůz a ne vůz u kterého se přestupek řeší. Co špatného na tom vidíte?Mike píše:tak to jsem ještě neviděl, konkrétně u pašíků
vždy když jsem je viděl "v akci" tak jeli za autem a za ním i zastavovali
tento nešvar se rozrůstá i mezi "bežné" hlídky PČR
Muzou, ale musi rozsvitit napis STOP POLICIE (je to sklopny svetelny panel na stinitku spolujezdce, napis je zrcadlove, takze v zrcatku citelny).Lenny píše:Takže mě musí při zastavené předjet? Zezadu mě zastavit nemůžou? Nějak v tom nemám jasno.
Aktivni radarova hlava je volitelnym prislusenstvym, do Passatu nebyla objednana ... nastestijonáš píše:Mno já trochu nechápu, proč ten polcam neni doplněnej klasickym radarem, kterej by určoval relativní rychlost a celý to zvěrohodňoval (tzn že srovnání by nebylo jen podle toho, jak to vidí policajt na panelu). Když by se spustil až při záznamu, tak by stejně bylo na reakci antiradaru pozdě.
To nějak nechápu, za a) tam není klasické měření rychlosti (směr Brno) a za b) asi tak po 100 m od toho konce "měření" je značka silnice pro motorová vozidla -> 80ka. Co tam chtěj proboha měřit?jonáš píše:Tam běžně stojej a sbíraj ty, co po konci stabilně měřenýho úseku šlápnou na plyn