I/16 Nová Paka - obchvat
Re: I/16 Nová Paka - obchvat
Díky Jenyku, projet si to chci rovněž, ale těmi 20 minutami jsi mě poněkud zaskočil. Půjdu na to podle : kdo si počká, ten se dočká... 
K tomu se přidám. Jet od Prahy do Špindlu přes Turnov, to udělá jen nějakej masochista.
Občas to přes Turnov jedu, ale určitě se tak (i podle provozu) běžně nejezdí. A obchvat tu cestu přes Jičín/Paku zvýhodnil ještě víc. Časem možná nová I/35 a přivaděč na Semily zase zvýhodní ten Turnov a "šoustky"
, ale to už je jiné téma.
O 20 minutách jsem psal já, ne Jenyk. Možná jsme měli zrovna smůlu na větší provoz spojený s nedělními odjezdy z Krkonoš (nikoliv přes Turnov...
Nejhůř jsou na tom auta jedoucí po I/16 od Trutnova, ti nemají vlastní volno a musí doufat v dobrodince v hlavní koloně na II/293, jestli je po tom všem čekání ještě pustí před sebe...
Stanley, promiň za "překuk". To co jsi líčil poprvé, jsi ještě teď doplnil výstrahou č.2. Takže počkatna zprovoznění mostu bude lepší volba...
Chlapi prosím Vás
Přestaňte už konečně používat ten otřesně příšerný zkomolenec "na Horce" "k Horce", "přes Horku". Ježí se mi z toho patvaru jako místňákovi zbytek vlasů na hlavě. Jsou to HORKA (!) u Staré Paky.
Tedy přes Horka, na Horka, od Horek, do Horek, z Horek, k Horkám, v Horkách.
Moc Vám děkuji

Přestaňte už konečně používat ten otřesně příšerný zkomolenec "na Horce" "k Horce", "přes Horku". Ježí se mi z toho patvaru jako místňákovi zbytek vlasů na hlavě. Jsou to HORKA (!) u Staré Paky.
Moc Vám děkuji
Já jsem jel z sobotu ráno v 8:45 z Paky do Studence a kolona asi pěti aut se na semaforech na Horkách akorát rozjížděla,takže to bylo v pohodě.Za chvíli jsem jel zpátky a čekali jsme tam asi 2 minuty.
Pro nemístní jsou Horka trochu čestinářský oříšek.Tady v Podkrkonoší jsou Horka množného čísla.Ono vůbec tady jsou takové specifikace.Vžil a užívá se název "na Pace" a ne v Pace. Tady to nikomu nepřijde divný,když se řekne "Na Pace je krásné počasí" Ale zkuste si říct třeba "Na Hradci Králové je krásné počasí"- no to je blbost!

Pro nemístní jsou Horka trochu čestinářský oříšek.Tady v Podkrkonoší jsou Horka množného čísla.Ono vůbec tady jsou takové specifikace.Vžil a užívá se název "na Pace" a ne v Pace. Tady to nikomu nepřijde divný,když se řekne "Na Pace je krásné počasí" Ale zkuste si říct třeba "Na Hradci Králové je krásné počasí"- no to je blbost!
Nj, problém je, že pokud člověk není místní, tak z cedule tahle informace poznat nejde, takže by se to jistě obešlo bez takového množství smajlíků...MOJEJMENO píše: ↑25.8.2025 16:53:15 Chlapi prosím Vás![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Moc Vám děkuji![]()
![]()
![]()
![]()
Já dokonce nejsem takový ignorant a vím, že na tohle bývají místní hákliví, takže jsem nejdřív šel konzultovat strejdu Googla:
Nenapadlo mě, že by v železářství byli místně neznalí, takže jsem to hloub nezkoumal...
Pro ověření správného skloňování názvů obcí a katastrů doporučuji ČÚZK
https://nahlizenidokn.cuzk.gov.cz/VyberKatastrInfo.aspx
a nástroj územní identifikace
https://nahlizenidokn.cuzk.gov.cz/VyberKatastrInfo.aspx
a nástroj územní identifikace
Z toho je vidět, že Google není místní.

Kdyby mistni psali reporty i po otevreni, byli by usetreni Horky.
Uz se tesim na stavbu obchavatu
Uz se tesim na stavbu obchavatu
Otázkou je, jestli tohle píše majitel obchodu, či automat na Google? Nevěřím, že by pan Svoboda, dej mu pánbůh lehké odpočinutí, napsal v Horce u Staré Paky. Tohle by místní nikdy nenapsal. Já tedy nejsem místní, ale v naší vesničce máme úplně stejný problém, taky většina přespolních píše "do" a nikoliv "na".Stanley píše: ↑25.8.2025 17:18:19Nj, problém je, že pokud člověk není místní, tak z cedule tahle informace poznat nejde, takže by se to jistě obešlo bez takového množství smajlíků...MOJEJMENO píše: ↑25.8.2025 16:53:15 Chlapi prosím Vás![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Moc Vám děkuji![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Já dokonce nejsem takový ignorant a vím, že na tohle bývají místní hákliví, takže jsem nejdřív šel konzultovat strejdu Googla:
IMG_8984.jpeg
Nenapadlo mě, že by v železářství byli místně neznalí, takže jsem to hloub nezkoumal...
Přesně jak píše Jenyk.Ten název vygeneroval automat na Googlu.
Začal už geologický průzkum obchvatu Horek u St.Paky. https://krkonossky.denik.cz/zpravy_regi ... i-202.html
Já jsem tedy nejvíc vědavý na přemostění nádraží a velké pily Jilos. Dle mého názoru to bude podobné estakádě Štikov,ale určitě to nebude taková výška pilířů.
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... :26:24.277
Takže zase bude nějaké to focení.

Začal už geologický průzkum obchvatu Horek u St.Paky. https://krkonossky.denik.cz/zpravy_regi ... i-202.html
Já jsem tedy nejvíc vědavý na přemostění nádraží a velké pily Jilos. Dle mého názoru to bude podobné estakádě Štikov,ale určitě to nebude taková výška pilířů.
https://apdos.roadmedia.cz/Upload/Stavb ... :26:24.277
Takže zase bude nějaké to focení.
Tome, ještě to pár let potrvá, ale dočkáš se a budeš moci zase fotit. Do Trauče se ti vcelku pochopitelně nechce jezdit dvakrát týdně, tak alespoň na Horka. To máš podstatně blíž.
Tak to aby majitel té restaurace v Čisté začal "nejlépe dneska" pracovat na prodeji nemovitosti. Po výstavbě obchvatu to bude vesnice, kde chcípl pes...
Jo jo... tyhle krajovy specialitky. Me se z toho uz pred lety kroutily palce u nohou. Bufet Rovinka... kam jdes? Na Rovinka...
Za Liběchovem směr Česká Lípa je obec Tupadly. Kdysi jsem tam měl MU nějaké jednání. Hned jsem dostal čočku, že používám výraz Tupadly, když ve skutečnosti to jsou TupadlA. Když jsem se bránil cedulí s jménem obce, tak mi řekli, ne my to máme správně, říká se Tupadla. Tak mi nezbylo než to odkývat...
Jozka, jo na Rovinkách se krásně sedí. Ale už jsem tam dlouho nebyl, budu to muset napravit.
A z Rovinek buď na Mísečky, či na Benecko, ale třeba po plynu do Špindlu. Ne do Míseček, do Benecka. Brr, úplně mě běhá mráz po zádech.
A z Rovinek buď na Mísečky, či na Benecko, ale třeba po plynu do Špindlu. Ne do Míseček, do Benecka. Brr, úplně mě běhá mráz po zádech.
Celkový průlet nad zprovozněným obchvatem od Dobrodronu.
https://www.youtube.com/watch?v=0jX8-TYfYEc
https://www.youtube.com/watch?v=0jX8-TYfYEc
Za rok dva až se vše zazelená a jizvy v krajině se zacelí, tak si pomalu nikdo nevzpomene, co papírování, odkladů a problémů se muselo na této stavbě za předchozí léta odstranit, než se vůbec objevil první stroj na stavbě samé... 
-
Diaľničiar
- VIP
Ale to je tak předse všude. Příprava 1-3 dekády, realizace zlomek času, pokud se nejedná o "sesuv" nebo "delší tunel" (s potížemi jinde). I na západě, tam taky. 
To byl ode mně spíše takový nostalgický povzdech Dialničiari. Na samém konci 90. let jsem přes Paku jezdil 2 x denně tak 15 let... 
-
Diaľničiar
- VIP
Co si budeme povídat. Pokud nežijete na venkově a nejste odkázán na město a máte v dobrém stavu mosty, tak s největší pravděpodobností netrpíte s provozem. Jakmile tohle neplatí = jako na 3/4 planety, tak víte co to značí zpoždění vyplývající provozem (ať už stavem infra nebo DN). Povzdechnutí rozumim, já jen že tohle je opravdu všude-možně.
To jo. Lidé strašně rychle zapomínají na původní stavy před stavbami nových silnic a dálnic. Ze zdejšího kraje je krásný případ "stará silnice" do kopce Babák před Kumburským Újezdem. V devadesátých letech se udělala krásná nová silnice se stoupacím pruhem a na tu starou dvoupruhovou se serpentinami a velkým stoupáním si nikdo nevzpomene.