... o pár postů výše se to tu řešilo:o) Jen to kluci nestihli v době nižšího provozu, teď už jim za to poděkuje málokdo:o)pivko píše:Zdravím tímto debily na pražském magistrátu. Nazdar debilové. Loni jste půl roku kopali na Novovysočanské, prý plynovod. Povrch jste neopravili. Teď jste ji zavřeli zase na 3 měsíce, oprava povrchu. Jménem tisíců řidičů vám děkuji. Kdybych odváděl takovou práci jako vy, tak se nebudu schopen ráno podívat do zrcadla, aniž bych se pozvracel. Konec hlášení.
Praha všeobecně
-
1975
Re: Praha všeobecně
A Vysočanská nahoru je taky mimo bus zavřená, tam to berou opravdu od podlahy (co jsem koukal z křižovatky na Proseku, je vykopáno tak metr do hloubky).michal píše:Já jsem si pořád říkal, proč po rekonstrukci tramvajové trati zkrátili interval na semaforech Sokolovská x Na Břehu, že se tam pořád dělá kolona až k Freyově![]()
![]()
A ono to bude spíš tou Novovysočanskou, na kterou jsem úplně zapomenul. A teď ještě koukám, že se něco kutá i na konci Prosecké...
Prosecká - Zenklova je opět (už pěkně dlouho) nějaká oprava stoky. Pořád nerozumím tomu proč to na půl roku nezavřeli, nevykopali a neopravili pořádně. Místo toho máme neuvěřitelně hrbatou cestu s propadama a každý druhý měsíc menší uzavírky pro opravy touhle důlní metodou...
pivko píše:Zdravím tímto debily na pražském magistrátu. Nazdar debilové. Loni jste půl roku kopali na Novovysočanské, prý plynovod. Povrch jste neopravili. Teď jste ji zavřeli zase na 3 měsíce, oprava povrchu. Jménem tisíců řidičů vám děkuji. Kdybych odváděl takovou práci jako vy, tak se nebudu schopen ráno podívat do zrcadla, aniž bych se pozvracel. Konec hlášení.
-
Mosquit
Ty cyklopruhy jsou jen vedlejším efektem zřízení BUSpruhu. Dělalo se to kvůli busům, ne kvůli cyklistům.Mikulik píše:Tak dnes se začly malovat cyklopruhy na Kamýcké od kruháče na Suchdol.
https://praha-suchdol.cz/bus-pruhy-na-kamycke/
Po lanovce spojí Prahu 6 a 8 tramvaj, povede přes most u Podbaby
Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/podba ... zpravy_rsr
Nejdřív jsem si myslel, že jen někoho "zasejc chytá fantas" a nebo že má "horkou nemoc", ale skoro to vypadá, jakoby to s tou lanovkou bylo myšleno vážně .....
Já bych tedy uvítal hlavně ty tramvajové tratě, ale ty prognózují až kdesi v nedohlednu, za to lanovka by údajně mohla být do 5 let. Já na to nemám úplně vyhraněnej názor, na jednu stranu mi to přijde trošku jako divoká věc, ale možná by to nemusela být špatná atrakce a i zkrácení dopravy, než se dočkáme (snad) té tramvaje.
Jaký je na to názor obecenstva - je ta lanovka přijatelný nápad nebo ne ?
https://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_PHA1102
Zdroj: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/podba ... zpravy_rsr
Nejdřív jsem si myslel, že jen někoho "zasejc chytá fantas" a nebo že má "horkou nemoc", ale skoro to vypadá, jakoby to s tou lanovkou bylo myšleno vážně .....
Já bych tedy uvítal hlavně ty tramvajové tratě, ale ty prognózují až kdesi v nedohlednu, za to lanovka by údajně mohla být do 5 let. Já na to nemám úplně vyhraněnej názor, na jednu stranu mi to přijde trošku jako divoká věc, ale možná by to nemusela být špatná atrakce a i zkrácení dopravy, než se dočkáme (snad) té tramvaje.
Jaký je na to názor obecenstva - je ta lanovka přijatelný nápad nebo ne ?
https://portal.cenia.cz/eiasea/detail/EIA_PHA1102
Mě se to obecně líbí, dokáže to vyřešit někdy jinak neřešitelnou situaci, většinou vyřešit průchod přes nějaký kopec bez tunelu. U nás řekl bych ojedinělé, takže bude změna. Jen ta cena mě docela dostala, nečekal jsem, že za číslem bude mld
I 1,5 mld mě přijde na lanovku prostě moc. Ale nejsem v tomhle v obraze, takže nechci kritizovat.
Praha se shlédla v Kolumbii... Rozhodně stavebně je věc hotová za necelou stavební sezonu. V tom je nezpochybnitelná výhoda. Nejdelší dobu zaberou ty dvě budovy. Tak proč ne.
Humor je v tom předpokladu, že bude dočasná, než se postaví tramvajová trať. No dovedete si představit, kdo by byl politicky schopen prosadit drahou stavbu TT v náročném terénu, když přeci už máme tu lanovku? A pak lanovku zrušit, dřív než dožije?
To se nepovede. Asi jako se nepovedlo zrušit urbanistický omyl stanice metra v depu Hostivař.
To se nepovede. Asi jako se nepovedlo zrušit urbanistický omyl stanice metra v depu Hostivař.
Jaro je doba zkracovani. Minuly tyden jsem videl na semaforu Vysocanska -> Prosecka interval na tri auta sviznym tempem. Kdyz jste chytili idiota, tak projel jen on.zkrátili interval na semaforech Sokolovská x Na Břehu,
Jsem si vzpomnel na nejakou akci asi pred tremi lety na jednom sidlisti, kdy se ke me pritocila nejaka duchodkyne s dotazem proc je to zas rozkopany a po me odpovedi to glosovala "bydlim tu od roku 74 a kazdej rok se tu neco kope"Bydlím tam tři roky a rozkopané je to každý rok (plynovod).
Lanovku vítám.
Nicméně vidím 2 problémy:
1) Lanovka vede nad čističkou. Pokud nebudou kabiny vzduchotěsné, tak bude cítit zápach.
2) Lanovka na obrázcích vede do trankčního vedení železnice.
1) Lanovka vede nad čističkou. Pokud nebudou kabiny vzduchotěsné, tak bude cítit zápach.
To trakční vedení by mohl být problém, lanovka by produkovala nemalé emise... 
Umístění nástupní stanice řeší ve třech variantách. Před tratí, za tratí a za tratí až za žel. stanicí.
V části EIA vliv na krajiný ráz je uvažováno jen s polohou za tratí.
V části EIA vliv na krajiný ráz je uvažováno jen s polohou za tratí.
- Přílohy
-
- LD podbaba.png (389.15 KiB) Zobrazeno 6879 x
Na cestě sever - Dejvice dva přestupy, několik set metrů každý... Nebude to přívětivé.
Jako dočasné řešení mi lanovka přijde fajn, určitě to dojezdovou vzdálenost sníží (třeba z Bohnic do kampusu v Dejvicích apod.). Na pár let by to asi smysl nemělo, ale "realizace tramvaje po roce 2030" znamená, že se začne stavět nejdřív tak v roce 2050, takže lanovka může fungovat třeba 20-30 let.
ad 1) Také mě to napadlo. Snad to mají vymyšlené, aby to bylo vůbec hygienicky únosné. Údajně to má vést cca 20 metrů nad terénem, tak to je snad dostačující. Kromě toho - v posledních letech se budovala nová část čistírny směrem na východ - takže nevím jak to bude s provozem starší části nad kterou vede lanovka (třeba ani nebude v provozu ? ). Mimochodem ta nová část bude normálně pochozí pro veřejnost jako park ! Bude to kompletně zakryté. Takže tam už je to vymyšleno moderně a smrdět by to tam nemělo.Anonym píše:Lanovku vítám.
Nová část čistírny ve výstavbě:
https://mapy.cz/s/dokenomuju
Jen pro zajímavost, na dalším odkaze je stará čistírna, ve které je dnes Ekotechnické muzeum a celkem to stojí za návštěvu - staré stroje, klenby a dnes už čisto ...., Ze srovnání s moderní čistírnou je vidět, vidět že prostorové nároky na čištění vod časem "trochu" vzrostly, hlavně tedy vzrostlo i to množství splašků co tam teče
https://mapy.cz/s/kumefasesa
ad 2) Na vizualizaci je to znázorněno nesmyslně, to by lanovka opravdu vedla přímo do drátů železniční trakce. V reálu by v tomto případě musela být nástupní stanice umístěna na nějákém podstavci mnohem výše tj. jezdilo by se v podstatě ze střechy nějákého domu. Realněji mi proto připadá spíš varianta B, která je za tratí.
ad doba provozu - v článku se hovoří o tom, že i pod dobudování tramvaje by mohla lanovka sloužit jako atrakce. Což by zejména v době kdy je hezké počasí a vrcholí návštěvnist zoo, mohlo taky dobře fungovat.
Jinak mě docela pobavilo, že tentokrát byli novináři blíže správné terminologii než její autor ing.arch.Brejška. Ten mluví o "pilířích", novináři alespoň o sloupech /je to také používané/, ale zcela správný výraz je podpěra. Výraz "pilíř" žádný výrobce lanovek nepoužívá. 
Stát má dát Praze 100 milionů na silnice, radní chtějí třikrát tolik
Více na https://www.e15.cz/domaci/stat-ma-dat-p ... ik-1369565Pražští radní schválili smlouvu se Státním fondem dopravní infrastruktury (SFDI), podle které má město dostat na opravy a údržbu silnic I. třídy a těch, které slouží namísto nedokončeného vnějšího okruhu tranzitní dopravě, 100 milionů korun.
Uměl by někde hodit link na zmíněné schválené projekty?Město dostává prostředky zálohově a použít je může pouze pro schválené účely.
Pánové jsem sám, komu odkaz skáče pouze do nějakého erroru ? díky
Oprava linku z předchozího smazaného příspěvku:
Koronavirus jako záminka k jednosměrnému uzavření Smetanova nábřeží. Raději bez komentáře.
Koronavirus jako záminka k jednosměrnému uzavření Smetanova nábřeží. Raději bez komentáře.
wazer.cz
Pište česky, prosím!
Pište česky, prosím!
Majkii díky za zprovoznění linku ! Jak mám "přeložit" přechodnou úpravu - např. přechodná úprava bez uvedení své délky je něco jako "dočasná" úprava ? Jednotka "dočasnosti" byla kdysi při "dočasném" umístění sovětských vojsk v Československu uvedena jako "jeden furt". Takže jak to je s tím nábřežím ? 
ve srovnání s dočasným pobytem vojsk bude tohle fakt na furt....
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Odkaz na dokumenty na úřední desce není trvalý, na adrese https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/mag ... index.html nutno vyhledat dokument PKD-71884/2020.
Tak si holt musí pražský volič - uživatel automobilu nejen zanadávat, ale i zapamatovat, že u voleb nebude volit aktivistické strany jako Praha Sobě nebo Piráti nebo STAN, kteří si tady pak dělají svoje dopravní eko-experimenty.
Tohle vytlačování IAD způsobí jenom další vytlačování normálních služeb z Prahy 1 a zbydou zde skutečně jenom hospody pro turisty. To odúvodnění je fakt úsměvné - efektivní využití veřejného prostoru ekonomickými aktivitami restauračních zařízení. Dost pochybuju, že by si tam ta restaurace a 3 kavárny umístily na úzký chodník nějakou předzahrádku. Pak už je tam jenom Fakulta sociálních věd UK, což je taky líheň šíleného neřádu moderní doby. Pak bych dále navrhoval zakázat levé odbočení obecně v celé ČR, pokud je to bezpečnostní problém. A pokud je někde křižovatka s tramvajovou tratí, tak na všech zakažme odbočování aut. Taky se mi líbí, že teď všechno HMP vyhlašuje pomocí opatření obecné povahy, kde oficiálně není možno podat odvolání, ale jenom správní žalobu. O přípustnosti tohoto postupu docela pochybuji. Jestli to někdo zažaluje, tak se budou divit.
Tohle vytlačování IAD způsobí jenom další vytlačování normálních služeb z Prahy 1 a zbydou zde skutečně jenom hospody pro turisty. To odúvodnění je fakt úsměvné - efektivní využití veřejného prostoru ekonomickými aktivitami restauračních zařízení. Dost pochybuju, že by si tam ta restaurace a 3 kavárny umístily na úzký chodník nějakou předzahrádku. Pak už je tam jenom Fakulta sociálních věd UK, což je taky líheň šíleného neřádu moderní doby. Pak bych dále navrhoval zakázat levé odbočení obecně v celé ČR, pokud je to bezpečnostní problém. A pokud je někde křižovatka s tramvajovou tratí, tak na všech zakažme odbočování aut. Taky se mi líbí, že teď všechno HMP vyhlašuje pomocí opatření obecné povahy, kde oficiálně není možno podat odvolání, ale jenom správní žalobu. O přípustnosti tohoto postupu docela pochybuji. Jestli to někdo zažaluje, tak se budou divit.
To jsem rád, že jste mě a další tisíce absolventů FSV UK takhle krásně zařadilKuba píše:Pak už je tam jenom Fakulta sociálních věd UK, což je taky líheň šíleného neřádu moderní doby.
-
1975
...přesně tak, Kuba neví jak těžké bylo se tam dostat a otevřít dveře:o) a to ještě zapomněl na FAMU:o)