0311 - 0312 Krasejovka - státní hranice

Praha – Tábor – České Budějovice – Rakousko
Odpovědět
Adam108

Re: 0311 - 0312 Krasejovka - státní hranice

Příspěvek od Adam108 »

Když už se (snad) podařilo zrušit ty 2 sjezdy v CB, co takhle zrušit i sjezdy Krasojevka a Nažidla? 8-) Prakticky nic neobsluhují, jen se v Česku bojíme stavět sjezdy dál od sebe než 5 km... (což tady snad nemusím opakovat, řešilo se to 100x)

Vzdálenosti mezi sjezdy (zhruba):

Roudné - Krasojevka - Dolní Třebonín: 6,5 km a 3 km
= bez sjezdu Krasojevka tedy cca 9,5 km, což opravdu nic není

Kaplice - Nažidla - Dolní Dvořiště: 4,5 km a 5 km
= bez sjezdu Nažidla také jen cca 9,5 km
Nystrom

Příspěvek od Nystrom »

Koukám pán by nejraději měl sjezd Praha, Tábor, Budějce, Linec.... Ona ta dálnice není jen pro mezinárodní dopravu Německo - Rakousko nebo z Prahy k moři, víme? Čím víc sjezdů, tím víc dopravy na dálnici vytáhneme a tím víc stát vydělá na poplatcích a mýtu. Taky potřebujete napojit doprovodnou II/603 v případě nehod a uzavírek. To nestavění sjezdů u Budějc je snad pouze dočasným a i tak chybným rozhodnutím.
Adam108

Příspěvek od Adam108 »

Asi si místo svého bydliště z profilu radši sundám... Vy byste měl taky, protože to, že jste z CB vašemu příspěvku na objektivitě moc nepřidá ;)
Netušil jsem, že se sjezdy staví tak hustě, aby šla doprava každý km převádět na doprovodnou komunikaci... Nedej bože když žádná není... (př. D6 Jeneč - Velká Dobrá). Dále mi, pražákovi, co nevidí dál než za poslední stanici metra, řekněte, kdo by kvůli těmto sjezdům nejel na dálnici. Mimochodem, z Krasojevky je to na exit Dolní Třebonín zabijáckých 4 km.
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Adam108 píše:Asi si místo svého bydliště z profilu radši sundám... Vy byste měl taky, protože to, že jste z CB vašemu příspěvku na objektivitě moc nepřidá ;)
Netušil jsem, že se sjezdy staví tak hustě, aby šla doprava každý km převádět na doprovodnou komunikaci... Nedej bože když žádná není... (př. D6 Jeneč - Velká Dobrá). Dále mi, pražákovi, co nevidí dál než za poslední stanici metra, řekněte, kdo by kvůli těmto sjezdům nejel na dálnici. Mimochodem, z Krasojevky je to na exit Dolní Třebonín zabijáckých 4 km.
Tak nevím, nevím.... ale soudit něčí objektivitu (zde kolegy Nystroma) podle toho, zda lokalitu zná do detailu a je místní, tak proto je neobjektivní? To byste byl raději aby názor na budějovický obchvat dávali bez znalosti věci borci od Karviné??? To už jsme v Čechách zažili, kdy teatrologové radili jak s kůrovcem na Šumavě, sociologové jak s dostavbou Temelína nebo kdy nezaměstnaný geolog fušuje do dopravního inženýrství na D8....

Ale k věci. MÚK Krasejovka není jen tak k vypuštění... Jednak primárně obsluhuje Kamenný Újzed, dále jižní předměstí ČB - zejména při směru cesty na jih. Dále u obce Krasejovka budoucí D3 kříží stávající I/3 a před dostavnou přivaděče od Českého Krumlova bude MÚK Krasejovka přípojným místem....

Možná, že kdyby jste měl větší znalosti o reáliích na jihu Čech, nenapsal byste takový nesmysl jako vypouštění MÚK Krasejovka.
Adam108

Příspěvek od Adam108 »

Omlouvám se, že to vyznělo blbě, ale já se naopak snažím hodnotit všechny názory objektivně, bez přihlédnutí ke jménu autora či dokonce k jeho bydlišti. Pan Nystrom naopak snižoval hodnotu mého názoru tím, že mi jaksi připomněl, že jsem z Prahy, tak já jsem mu chtěl pouze připomenout, že takovýmto způsobem můžu i já snižovat hodnotu jeho názoru. ;)
Co se týče MÚK Krasojevka -
a) Přípojným místem do dostavby přivaděče na ČK nebude, nedávalo by to smysl, na Český Krumlov se snad bude jezdit z Dolního Třebonína po II/155, pokud se výstavba nepovede zkoordinovat. Jak byste se z Krasojevky chtěl na ČK jinak dostat? Jde to jen spodem také přes II/155 nebo horem, přes MÚK Kamenný Újezd, což je obrovská zajížďka.
b) Vzdálenost na MÚK Dolní Třebonín je 4 km. Stavíme dálnici, a na dálnici je běžné, že nestavíme exity 3 km od sebe, kor když to je po běžné silnici 4 km! Obyvatelé Kamenného Újezdu na dálnici prostě buď budou najíždět o 4 km dále, nebo využijí v těchto místech kvalitní I/3, která ma i MÚK, a pojedou po jižní tangentě na MÚK Roudné.
c) A jaký je váš názor na MÚK Nažidla?
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Adam108 píše:Omlouvám se, že to vyznělo blbě, ale já se naopak snažím hodnotit všechny názory objektivně, bez přihlédnutí ke jménu autora či dokonce k jeho bydlišti. Pan Nystrom naopak snižoval hodnotu mého názoru tím, že mi jaksi připomněl, že jsem z Prahy, tak já jsem mu chtěl pouze připomenout, že takovýmto způsobem můžu i já snižovat hodnotu jeho názoru. ;)
Co se týče MÚK Krasojevka -
a) Přípojným místem do dostavby přivaděče na ČK nebude, nedávalo by to smysl, na Český Krumlov se snad bude jezdit z Dolního Třebonína po II/155, pokud se výstavba nepovede zkoordinovat. Jak byste se z Krasojevky chtěl na ČK jinak dostat? Jde to jen spodem také přes II/155 nebo horem, přes MÚK Kamenný Újezd, což je obrovská zajížďka.
b) Vzdálenost na MÚK Dolní Třebonín je 4 km. Stavíme dálnici, a na dálnici je běžné, že nestavíme exity 3 km od sebe, kor když to je po běžné silnici 4 km! Obyvatelé Kamenného Újezdu na dálnici prostě buď budou najíždět o 4 km dále, nebo využijí v těchto místech kvalitní I/3, která ma i MÚK, a pojedou po jižní tangentě na MÚK Roudné.
c) A jaký je váš názor na MÚK Nažidla?
Zdravím Adame.
OK, ačkoliv rozumím, že jste dostal od Nystroma s tou Prahou štouchanec, ale říci někomu naskrze objektivnímu, jako je Nystrom, je přes čáru. A díky za omluvu, ale ta spíše patří Nystromovi.

AD Krasejovka:

a) nijak netvrdím, že Krasejovka je ideální exit pro ČK, ale co mám info, tak na spojce II/155 je u Svinců nějaký oříšek s pozemky. Podle všeho bude D3 okolo roku 2020-201 v tomto úseku v provozu, ale spojka II/155 spíš ne. Takže Krasejovky je třeba.

b) pořád jsme ale ve vzdálenosti 10-15km od centra ČB - což je mezi Lincem a Táborem jediné "město", navíc krajské a pro jižní Čechy zcela dominantní. Počt exitů je tak oprávný. Navíc - a to případně omlouvám, pokud se pletu - ale z vašich dílčích nápadů je zřejmé, že opravdu tu neznáte realitu v dopravě. Pro najíždění z Kameňáku uvažovat Třebonín pro směr na Prahu je nesmysl, všichni budou zajíždět přes Včelnou, spolu s celou spádovou oblastí mezi řekami Malše a Vltava. Koukněte do turistické mapy a bude to jasné. Přepokládat Jižní tangentu v tomto horizontu je fakt nereálné. Takže vypuštěním MÚK Krasejovka se vyrobí problém. Navíc si nedovedu představit, že budeme křížit stávající I/3 (E55) s novostavbou D3, a nepostaví se MÚK a zrovna v místě, kde je na to příhodné místo, prostor...

c) MÚK Nažidla ??? Předpokládám, že je tím myšlena MÚK Střítež. Mám za to, že se jedná o jižní připojení Krumlova, pro směr Rakousko - Krumlov je to ideální připojení, stejně tak silnice II/157 je docela frekventovaná již dnes. Opět - její vypuštění přinese víc problémů.
Adam108

Příspěvek od Adam108 »

a) To není pravda - exit Dolní Třebonín může fungovat pro ČK i bez vybudování spojky I/23. Stačí se kouknout do letáku, kde je exit dočasně připojen na II/155. Exit Krasojevka nikdo používat nebude, bylo by to o 3, respektive 8 km delší.
b) Já jsem netvrdil, že lidé budou používat exit Dolní Třebonín, nebylo by to logické - jen chci říct, že by si zajeli pouze 4 km, což při nájezdu na dálnici nic hrozného není. A dále, copak stát má stavět více sjezdů na dálnici proto, aby suploval chybějící přivaděče na dálnice, které kraj/město není schopné postavit? Stavět exity 3 km od sebe, pokud se nejedná o souvisle obydlenou oblast, je nesmysl, a na tom trvám. :)
c) Tady se do vás můžu opřít zase já :D Zajímáte se o dálnici D3 a tvrdíte, že já toho nevím dost o dálniční realitě, a přitom nevíte o MÚK Nažidla. MÚK Nažidla najdete v tomto letáku. MÚK Střítež (která se oficiálně jmenuje Kaplice-nádraží) bych samozřejmě nevypouštěl...
Michal R

Příspěvek od Michal R »

Adame,

ad a) nevěřte všemu, co je v letáku. Na stávající silnici II/155 tranzit k ČK nesvedete, průjezd přes Horní Třebonín - to tam neklapne.
ad b) tak trvejte, ale nijak jste se nevypořádal s reálnými argumenty (dopravní obslužnost, možnost objízdné trasy, vykřížení s I/3 apod.). Ale OK, je to váš názor.
ad c) tady máte pravdu, ten exit Nažidla jsem opravdu zazdil já. Zde vám dávám za pravdu, že také nevidím a neznám důvod její existence.
dvs

Příspěvek od dvs »

Kdyz ctu ty zpravy o useku kolem CB a vsech tech spojkach, tak si rikam ze ten prihranicni usek bude na MUK Krasejovka zacinat nejaky ten rok a vyuzije se dostatecne. Ne ze bych si pral reprizu Plzen.
monin

Příspěvek od monin »

Krasejovka, Nekrasejovka, Nažidla, Nenažidla, hlavně ať už to je postavený.
Brno České Budějovice Plzeň Ústí/L. Hradec Králové
Bratislava (SK) Wien (A) Linz (A) Nürnberg (D) Dresden (D) Wroclaw (PL)
Adam108

Příspěvek od Adam108 »

Michal R píše: ad a) nevěřte všemu, co je v letáku. Na stávající silnici II/155 tranzit k ČK nesvedete, průjezd přes Horní Třebonín - to tam neklapne.
ad b) tak trvejte, ale nijak jste se nevypořádal s reálnými argumenty (dopravní obslužnost, možnost objízdné trasy, vykřížení s I/3 apod.). Ale OK, je to váš názor.
a) Tak mi tedy vysvětlete, jak ten tranzit tedy pojede.. Jiná možnost než tato není, a nechce se mi věřit, že to takto opravdu bude, ale možné je všechno :)
b) Dle mého názoru jsem se s argumenty vypořádal. Exit bude sloužit pouze Kamennému Újezdu (a pár okolním malým obcím), protože Velešín, Římov atd. může v pohodě na exit Dolní Třebonín. A Kamenný újezd je napojen na velmi kvalitní I/3 a při cestě na Linec se může napojit přes Dol. Třebonín (o 4 km delší trasa - 3 km které by to zabralo po dálnici). Při cestě na Prahu přes exit Krasojevka to díky zajížďce na jih je o 2 km delší než při cestě II/603+Jižní Tangenta, takže časová úspora je minimální, zda li vůbec nějaká.
Zda Jižní Tangenta bude/nebude stát je problém města, ČB by jí měly postavit pokud možno synchronizovaně s dálnicí. (Někde jsem četl, asi tady na fóru, že tam je problém s NIMBY, ale ani to by pro mě nebyl dostatečný argument pro výstavbu sjezdu Krasojevka)
Jinak že by se ten sjezd měl stavět kvůli provizornímu napojení také opravdu nesouhlasím, copak na D11 je u Praskačky regulérní sjezd?
Hodně z toho už jsem psal, tak jen pro shrnutí 8-) Chápu, že máte odlišný názor a asi se neshodneme :lol:
jozka

Příspěvek od jozka »

Adam108:

Celkem asi s vami souhlas, ale jen poznamku... ta vase kraSOJEvka mi trha nehty...
Krocan

Příspěvek od Krocan »

Včera jsem tam jel.
Rakousko má dálnici skoro dokončenou, včetně asi osmi tunelů....

U nás není kopnuto !!!

Je katastrofální, že chcete mít na každým druhým kilometru sjezd, a tím vše prodražujete a prodlužujete.
Pro levnější výstavbu by stačily na celý úsek do ČB 2 sjezdy. To ví každý, komu není lhostejno, co se tady v tom státě děje....
Zanedlouho to bude třicet let od revoluce, a kvůli přesně takovým ekolumpům a sedlákům jezdíme po smrtelně nebezpečných cestách... Také kůli politikům, kteří dovolili anebo rovnou zpolupracovali s rozkradením rozpočtů pro cesty...ale to je jiná, obecná realita.
Jinde, kde sjezd potřeba je, se zase jiní zviditelnili. Např takoví osli fungují kolem Prahy, kde neotevřeli, popř nedostavěli sjezd z okruhu, konkrétně u Modřan a u Točné... Takže desetitisíce aut vše objíždí, a řešení není.

Krasojevka se hodí přesně pro ty místní narcisy, co potřebují při představování uvést, že bydlí tam, co je sjezd z dálnice... Když pak zastrčí z5 do bot slámku, odpinoží do místní putny na 2 teplý piva a prohodí místnímu srnomrdovi, že je to v cajku....

Hlavně je potřeba tu dálnici postavit, a to co nejrychleji. A nejen tu, ale i desítky dalších úseků jsou jen pro naši ostudu a smrt další lidí. Ty Nažidla a desítky dalších nehod nemusely být tou tvrdou vzpomínkou. A přibudou zřejmě další...
Nystrom

Příspěvek od Nystrom »

Adam: Krasojevka je fakt síla, asi to vypovídá co o tom víte... Já vůbec nestudoval vaše bydliště, to s tou cestou k moři jsem vystřelil náhodně :-).
Krocan: teď to nám vesničanům konečně někdo vysvětlil. Co jsme se načekali až se někdo přihlásí a hned v prvním příspěvku taková perla... Tak ušetřete na všech sjezdech, bude to rychlejc postavený. Já jdu na to pivo.
Adam108

Příspěvek od Adam108 »

Nystrom píše:Adam: Krasojevka je fakt síla, asi to vypovídá co o tom víte... Já vůbec nestudoval vaše bydliště, to s tou cestou k moři jsem vystřelil náhodně :-).
Krocan: teď to nám vesničanům konečně někdo vysvětlil. Co jsme se načekali až se někdo přihlásí a hned v prvním příspěvku taková perla... Tak ušetřete na všech sjezdech, bude to rychlejc postavený. Já jdu na to pivo.
To je teda "síla" prohodit 2 samohlásky ve slově ;) Nevím, proč se chcete hádat, jak jste si mohl všimnout, tak jsem se v jednom z následných příspěvků omluvil a vysvětlil, že opravdu vás nechci častovat za to, že máte něco společného s CB ;) Teď jste to viditelně ovšem vy, kdo nemá co přidat k diskuzi. Chápu, že jste mírně naprdlý po přečtení Krocanova příspěvku, ale mě do pytle s těmito lidmi házet nemusíte.
kyk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kyk »

Ono to má něco do sebe, dálnice bude mít x sjezdů do horníchdolních, ale postaví se za dvacet let o mnoho procent dráž. Přitom za rohem bude luxusně uvolněná I/3 bez poplatku, s minimální časovou i kilometrovou ztrátou.
To samé Budějovice, to je samá severní tangenta, jižní spojka, pět sjezdů z dálnice, přivaděč sem, přivaděč tam, nebo to radši veďte jinudy a hlavně bez poplatku.
Do deseti let bude stát jen jedna stavba. Možná.
JohnyRockNRoll

Příspěvek od JohnyRockNRoll »

Sjezdů sice máme opravdu hodně, ale hlavní důvod, proč se nestaví nebo staví pomalu a draze, je sám stát. Politici skoro o všech stavbách tvrdí, jaká je to priorita, ale zákon o liniových stavbách dodnes není, kdokoliv může kdykoliv cokoliv shodit (příklad vidím 100m od domu), čili bordel v současné legislativě a neschopnost, někdy snad dokonce nemožnost, stavbu neprůstřelně připravit, zdržování výkupů pozemků díky "až šesnáctinásobku", zdržování samotných staveb a rekonstrukcí díky nesmyslně odstupňovaným kritériím (90% cena, 10% záruka, ale celková doba stavby/opravy nikoho nes*... tresuje), do toho úděsná korupce na ŘSD a kolem něj...
Ale když se lidi začnou místo s vládou hádat mezi sebou o sjezdy, které stavbu prodlužují a prodražují, tak byl cíl splněn. Koryto přetrvává, forever 8-)
musklin

Příspěvek od musklin »

No tak s těmi sjezdy je to trošku jinak.
Buď budem mít dálnice od slova dálnice, nebudou těsně vedle obydlených částí měst a pak nebude potřeba tolik sjezdů blízko u sebe.
Nebo budem projektovat dálnice jako doposud, pod dojmem chaotické koncepce slučování tranzitní a místní dopravy do jedné komunikace a pak musíme mít sjezdů hodně.
Situace jaká je třeba u Prahy, kdy Horní Počernice jsou obklíčeny R a D ze všech směrů a nájezdy ne tyto R a D se musí řešit x let výjimkami je tristní.
Prostě jsme v tomto opět 100 let za opicemi, stejně jako v tunelech, rychlostech v tunelu atd.
V USA prochází dálnice městy, mají sjezdy i po 1 1/4 míle, předjíždět se může i zprava a je to v poho. U nás nerealizovatelné.
Nacpem 6 pruhovou komunikaci 200 m od rodiných domků. Sjezd zakážem, protože je moc blízko jinému a uživejte si hluk a smrad z komunikace, která je vám k ničemu.
Hlavně neprotestujte.
Nystrom

Příspěvek od Nystrom »

V dnešní MF Dnes panem ministrem Ťokem uvedený termín dokončení D-3 (R-3):
ČB - Linz konec roku 2021, Mezno - Praha r. 2028.
Takových termínů už bylo...
Sosa

Příspěvek od Sosa »

Nystrom píše:V dnešní MF Dnes panem ministrem Ťokem uvedený termín dokončení D-3 (R-3):
ČB - Linz konec roku 2021, Mezno - Praha r. 2028.
Takových termínů už bylo...
To jen špatně slyšeli, správně je 2031 a 2048.
MickeyMouse

Příspěvek od MickeyMouse »

No, aspon se potvrdilo, ze uz je jasne, ze CB Linec bude driv nez CB Praha. Treba pro me je to i dulezitejsi smer.
Budu rád, až z toho něco smažu:
0136
0301-0305/I a 3011-3012/II
0511
D35 Ostrov-Mohelnice
5501-5502
D49
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Už jsem to tady psal, ale úsek CB - hranice CZ/A by měl mít vysokou prioritu už jen kvůli Nažidel, ale obecně ta stará cesta je naprosto nevyhovující. A ač nebude D3 hotová kolem CB či v Středočeském kraji, tak dle mého i ten příhraniční úsek hodně pomůže.
R48 -> D48 se podařilo!
Petanecek

Příspěvek od Petanecek »

Zdržuji se hlavně jižně od Dunaje, ale rád se podívám i na severní břeh a sem tam i na západ od Rýna.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Po dálnici by se mohlo jezdit v roce 2010
http://dalnice.com/nov_clanky/cl_97_200 ... 3.2010.htm
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Sudr

Příspěvek od Sudr »

Lenny píše:Po dálnici by se mohlo jezdit v roce 2010
http://dalnice.com/nov_clanky/cl_97_200 ... 3.2010.htm
:lol: To jsi zabil. Ale tak na druhou stranu ........kdyby vsechny silnice a dalnice opravdu postavili, tak bychom se uz nemeli na co tesit a nebylo by tolik o cem psat. ... :)
Odpovědět

Zpět na „D3“