Financování výstavby dálnic

Příprava, výstavba, provoz, dálniční poplatky, známky, elektronické mýto, PPP, legislativa, tunely, mosty
Odpovědět
Domis

Re: Financování výstavby dálnic

Příspěvek od Domis »

Ohledně prodloužené Místecké: zastavovat se má pouze ta II. stavba, to říkali na ČT 24 během tiskové konference.
V tomto seznamu se ta "II. stavba" trochu vytratila - prostě novináři. :kladivo:

Já jsem rád, že nebudou zastavovat brněnský Velký městský okruh - tunel Dobrovského a svitavskou radiálu. A to už jsem s tím tak trochu počítal.
multi

Příspěvek od multi »

Podle mě ten seznam celkem dává smysl. Co si o tom myslíte?
radiala

Příspěvek od radiala »

Brněský okruh zachránilo že odsun vlakového nádraží není aktualní.Tak peníze co měli na odsun přelijí asi na sinice.Druhou etapu nemaj územní rozhodnutí.
http://www.europointbrno.cz/index.php?n ... nav03=8084
Severní morava doplatila že tam staví jevíc dálnic.Tak ořezali jiný komunikace.
Veronss

Příspěvek od Veronss »

stavba Dobrovskeho B nemohla snad ani prijit v uvahu... tolik komplikaci s ni spojene.. navic ze uz tam nateklo miliard.. a Svitavska radiala se musi taktez dokoncit aby mely tunely vubec nejaky smysl
Pime

Příspěvek od Pime »

Jenze neradujte se zbytecne to je tech 5 miliard na tenro rok na pristi rok to ma byt okolo 30 mld. to uz bude horsi orisek ale letos by se mela dostavit D1, R 55, R1,R52,obchvat Bele,obchvat Libeznice,cosi z R6,mistecka I,R4 takze toho na staveni moc nezbude tak doufam ze D3 a D8 preziji.
dvs

Příspěvek od dvs »

Nevím, zda je tu už na tento materiál odkaz
176/10 Dopady sníženého výdajového rámce na investiční výstavbu v letech 2010 a 2011;
T: 6.8.2010

http://www.komora.cz/pomahame-vasemu-po ... -2010.aspx

PS: Na stránkách hospodářské komory je rozpočet sfdi v excelu, ale asi před změnami v parlamentu. http://www.komora.cz/pomahame-vasemu-po ... -2009.aspx Možná se tam v tom excelu objeví i ten na příští rok.
jonáš

Příspěvek od jonáš »

No mně se nelíbí hlavně tohle Dnes Bárta novinářům sdělil, že škrty se prakticky nedotknou dálničních staveb, podstatně víc ale dopadnou na silnice prvních tříd. http://www.denikreferendum.cz/clanek/53 ... -zeleznice .. protože, marná sláva, dálnice jsou hezký ale nevedou všude, a jedničky ve špatnym stavu a trasování devastujou síť i provoz mnohem víc. A přitom stojej proti dálnici čurdu .. čili o co míň se ušetří, tim hůř se bude jezdit.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

flames píše:Aha, méně důležité stavby jako např. obchvat F-M :roll: , dobře no.
Tohle je asi největší priorita z celého toho seznamu, to by rozhodně pokračovat mělo stůj co stůj...
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

Tak zastavit přípravu obchvatu F-M mi přijde jako velice nezodpovědné, tato stavba je skutečně třeba.
Ta prodloužená Místecká budiž, ta zas až tak nehoří, ale ten obchvat.. :kladivo:
A ta I/9 u Sosnové je těsně před dokončením, to taky nechápu.
Tou R35 se myslí dostavba estakády, či co? Ta stavba jinak přece stojí.
R48 -> D48 se podařilo!
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Martin z Ostravy píše:Tou R35 se myslí dostavba estakády, či co? Ta stavba jinak přece stojí.
Ano.
Pime

Příspěvek od Pime »

Byl jsem v laznich s jednim odpurcu obchvatu a ten rikal ze by mnel jit severni variantou,ale ma tam postavene Riman takze tato silnice v obdobi 10 let neni pravne schudna.
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

To vůbec není pravda, Říman bydlí na jihu.
R48 -> D48 se podařilo!
P_V

Příspěvek od P_V »

Mno Řebíček měl stavební firmu, tak tlačil zakázky budovatelské, Slamečka nic neměl, ale bydlel na Ořechovce, tak zazdil kladenskou dráhu, Bárta měl hlídací firmu, tak tlačí příležitosti k hlídání opuštěných stavenišť. :)
multi

Příspěvek od multi »

Ono přece stejně není reálné, aby výstavba obchvatu F-M v nějaké dohledné době začala, ne?
V letáku na obchvat Svitav na I/43 jsem četl, že probíhá výkup pozemků, ale tato stavba v seznamu není, tak nevím, co to má znamenat? Pokud tedy nebyl výkup stopnut již dávno. : ))
vypravec

Příspěvek od vypravec »

No a logicky předpokládám, že první, první, první volný prachy, který budou na výstavbu příští rok, půjdou primárně na dokončení rozdělanejch staveb. Nebo se pletu a někde bude x let staveniště zatímco jinde se budou zahajivat nový stavby ? :roll:
radiala

Příspěvek od radiala »

Tak to vypadá že příští rok se bude zastavovat další stavby:

V oblasti dopravy je ovšem klíčový také rozpočet Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI). Z národních zdrojů by mělo příští rok do rozpočtu fondu přitéct 33 miliard korun, což je zhruba o 15 miliard méně než letos. Celkový rozpočet SFDI včetně příspěvku z unijních fondů bude zhruba ve výši 67 miliard korun, o necelých 30 miliard méně než letos. Ministr dopravy Vít Bárta proto už zastavil všechny významné železniční stavby, celkem jde o více než 30 velkých projektů, na silnicích ztichne 12 stavenišť.
http://www.financninoviny.cz/zpravy/vyd ... 515407?rss
multi

Příspěvek od multi »

To vypravec: Pokud to je reakce na mě. Byl by samozřejmě nesmysl nechat stát zakonzervované stavby a zahajovat nové.
Šlo mi o to, co se bude dít se stavbami v různé fázi přípravy. V tomto smyslu určitě seznam není kompletní. Ale přiznám se, že už jsem nějak přestal sledovat postupné posouvání termínů výstavby u různých staveb. Třeba byla mnou jmenovaná stavba vyřazena z rozpočtu již dříve. Vybral jsem ji spíše pro "ilustraci".
vypravec

Příspěvek od vypravec »

multi píše:To vypravec: Pokud to je reakce na mě. Byl by samozřejmě nesmysl nechat stát zakonzervované stavby a zahajovat nové.
Šlo mi o to, co se bude dít se stavbami v různé fázi přípravy. V tomto smyslu určitě seznam není kompletní. Ale přiznám se, že už jsem nějak přestal sledovat postupné posouvání termínů výstavby u různých staveb. Třeba byla mnou jmenovaná stavba vyřazena z rozpočtu již dříve. Vybral jsem ji spíše pro "ilustraci".
reakce na vás to nebyla. Jen mě zajímalo, když se má zakonervovat stavba tři měsíce před dokončením, jaký bude třeba postup v následujících letech.....
dd

Příspěvek od dd »

Kde se konzervuje stavba 3 měsíce před dokončením? O žádné takové jsem neslyšel..
Krupp

Příspěvek od Krupp »

Já bych to s těmi zastavenými silnicemi taky neviděl tak hrozně. Nechápu sice co se skrývá pod zastavením příprav obchvatu F-M (jestli to je samotný obchvat, kde se nekoplo) nebo se bude zastavovat i ta stavba u Rychaltic.
Jezdím trasu Dobrá-NJ v průměrně co 14 dní už mnoho let (nejdříve jako pasažér, krátší dobu i jako řidič). Že je to ve F-M tragické vidím, ale na druhou stranu mám pocit že aut poslední dobou ubylo (začínají si zvykat na D1 a jezdí tudy). Dostavení D1 až do Polska a spojení s A1 co nejdříve má podle mě větší význam než postavit vlastně celou novou cestu okolo F-M.
Stejně tak napojení Místecké na D1.

Ad Bárta a ta delegace co za ním míří: podle mě ohlásil takovéto škrty schválně aby si nechal nějaký ten manévrovací prostor pro ústupky. Vůbec bych se nedivil kdyby výsledek jednání byl ten že Bohumín-PL a Místecká budou dokončeny v původním termínu.
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

Veronss píše:Rozestavene silnice:
Zastavené projekty na počátku zahájení

I/49 Malenovice - Otrokovice
R6 Lubenec - Bošov
R7 Postoloprty - MÚK Bítozeves
I/11 Ostrava - Prodloužená Rudná
R49 Hulín - Fryšták
R1 ulice Na Radosti - napojení na Pražský okruh
R35 Hradec Králové (Sedlice) - Opatovice
I/3 Čerčany - mimoúrovňové křížení Na Pyšelce

Zastavení příprav
R4 Skalka
R48 Frýdek Místek - obchvat
I/37 Chrudim obchvat úsek Medlešice I/17
I/56 Problémy se SP na část stavby, navíc chybí III. stavba.
I/9 nějak si to nedokážu představit, že by tam zastavili rozestavěnou estakádu, jen aby to nebylo dražší, ale budiž.

Ze zastavených projektů na počátku se u 3 staveb ani nekoplo I/11, R49, R7, další mi přijde zbytečná, když je to záležitost Prahy R1. Nebyla náhodou dostavba estakády financována z OPD.
Na R4 se může v klidu využít čas k dořešení problémů.
Obchvatu FM je škoda stejně tak i Chrudimi.

A Zlín to odnesl stejně špatně, ne-li hůře než Moravskoslezský kraj.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
vypravec

Příspěvek od vypravec »

dd píše:Kde se konzervuje stavba 3 měsíce před dokončením? O žádné takové jsem neslyšel..
Prodloužená Místecká I.a II. stavba má být zprovzněna 11.2010 a jelikož je 8.2010, tak to jsou tři měsíce.
Myslím, že vlastnické problémy mezi Českobratrskou a Sládkovou jsou vyřešeny, protože se tam před pár dny začalo dělat a ještě dnes se tam pracovalo mj. na sjezdové větvi z mostu Českobratrské ulice. No, pokud to zůstane v tomoto stavu, tak potěš koště :shock:
Přílohy
P1010012.JPG
P1010012.JPG (250.43 KiB) Zobrazeno 6347 x
P1010010.JPG
P1010010.JPG (229.53 KiB) Zobrazeno 6348 x
P1010018.JPG
P1010018.JPG (212.87 KiB) Zobrazeno 6348 x
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Schválně do toho praštili aby měli argument proti zastavení stavby. :)
Jinak vypravěči máš vícero fotek?
R48 -> D48 se podařilo!
jonáš

Příspěvek od jonáš »

obr

Příspěvek od obr »

mám známého projektanta a ten si nemůže ekoteroristy vynachválit - zajišťují mu prima živobytí - neustálé zpracovávání nových a nových alternativních projektů a projektování těch nejdražších řešení, přesně jak říká Moos...
Odpovědět

Zpět na „Všeobecné“