Parkoviště P+R a systém ZPS
Re: Blanka v provozu a její vliv na dopravu v Praze
Jet autem na fotbal někam, kde se nedá zaparkovat ani přes den, byť tam jezdí taky bus, tramvaj i vlak? Tak to musí být sakra dobrý fotbal! 
Re: Parkoviště P+R a systém ZPS
já bych byl pro
zrušit modrou
zrušit fialovou

zrušit modrou
zrušit fialovou
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Tady na jihu zóny nemáme. Rozumím-li ti dobře Miku, zrušit vše co člověka trápí s parkováním. Je tomu tak ? Pokud ano, tak bych se anarchisticky přidal...
ono to není o trápení
je to o privatizaci veřejného prostoru za hlasitého potlesku lokálních voličů
jaký smysl je v modré zóně "přes den"
ta zóna by "dávala smysl" třeba 18-08
ale tak to nastavené není
stejně jako mi nedává smysl, proč uživatel ( případně vlastník poměrné části ) přilehlého paneláku má na ten veřejný prostor větší nárok než já
je to o privatizaci veřejného prostoru za hlasitého potlesku lokálních voličů
jaký smysl je v modré zóně "přes den"
ta zóna by "dávala smysl" třeba 18-08
ale tak to nastavené není
stejně jako mi nedává smysl, proč uživatel ( případně vlastník poměrné části ) přilehlého paneláku má na ten veřejný prostor větší nárok než já
Třeba že tam platí daň z nemovitostí?
bude to strašné OT, ale oni nás přesunou
to že tam platí daň z nemovitosti mu nezakládá větší právo na užití veřejného prostoru
když to velmi, velmi zjednoduším, vlastnictví individuálního dopravního prostředku nemá být navázáno na jeho odložení ve veřejném prostoru
čili když si tam koupí pozemek a na něm bude vozidlo parkovat, má nesmazatelné právo svůj pozemek takto využívat
ale ten veřejný je pro veřejnost, ať už je za ni považován kdokoli
třeba stánkař s párkama nebo pojízdný hambinec
dopravní značení do toho netahejme
úplně mega OT
když držím více než 5ks střelných zbraní, musím na ně mít certifikovanou skříň ( trezor )
ekvivalent by byl, že na vlastnictví vozidla mám parkovací místo
( nezabývám se v tuto chvíli detailem, že parkovací místo mám v Ostravě a vozidlo odkládám v Hlavním městě )
to že tam platí daň z nemovitosti mu nezakládá větší právo na užití veřejného prostoru
když to velmi, velmi zjednoduším, vlastnictví individuálního dopravního prostředku nemá být navázáno na jeho odložení ve veřejném prostoru
čili když si tam koupí pozemek a na něm bude vozidlo parkovat, má nesmazatelné právo svůj pozemek takto využívat
ale ten veřejný je pro veřejnost, ať už je za ni považován kdokoli
třeba stánkař s párkama nebo pojízdný hambinec
dopravní značení do toho netahejme
úplně mega OT
když držím více než 5ks střelných zbraní, musím na ně mít certifikovanou skříň ( trezor )
ekvivalent by byl, že na vlastnictví vozidla mám parkovací místo
( nezabývám se v tuto chvíli detailem, že parkovací místo mám v Ostravě a vozidlo odkládám v Hlavním městě )
To bych akceptoval pokud by platilo, že je DzNem pro všechny stejná a je příjmem státního rozpočtu. To ale neplatí, je to příjem obce a každá obec si stanovuje (v určitém intervalu) její výši. A pak z výběru (nejen) této daně realizuje potřeby svých obyvatel tedy i vlastníků nemovitostí. V místech kde je nedostatek prostoru pro (v tomto případě) vytvoření dostatečného počtu parkovacích míst je tedy logické, že se obec bude snažit přednostně uspokojovat potřeby svých obyvatel (rozuměj voličů) před ostatními. A to jestli to udělají barevnou čárou, vyhrazeným parkovacím místem, zákazem vjezdu mimo dopravní obsluhu nebo jinak je na ni. A na mě je jestli se těmto pravidlům podvolím a akceptuji je a nebo tam zajíždět nebudu. Ono i ohánět se s pojmem 'veřejný prostor' s právem na jeho užívání mi přijde dost mimo, každý takový prostor někomu patří a vlastník má právo o něm a jeho využití rozhodovat. Přece mi nechcete tvrdit, že když máte potřebu venčit psa zrovna v místě, kde je ve 'veřejném prostoru' umístěno dětské hřiště se zákazem vstupu zvířat, tak na to prostě máte právo a tento zákaz tam být nemá.
nemám psa
abych jej nemusel venčit na veřejném dětském hřišti
abych jej nemusel venčit na veřejném dětském hřišti