Policejní Passaty a jiné rychlé stroje
Re: Policejní Passaty
Možná by to celé dopadlo jinak kdyby řidiči v koloně udělali co udělat měli... (třeba vytvořit mezi sebou pruh i s využitím odstavného pruhu?)
právě naopakJirkaS píše:Proč by podle nového zákona musel hlásit krádež, když věděl, kdo auto vzal? Lhal, aby neplatil místo svého syna pokutu?
předpokládám, že jim i sdělil, kdo mu s autem odjel
takže z tohoto pohledu, to že mu to auto rozsekal je vlastně správně, to že mu "pachatele" přivezli domů v igelitovém pytli je již jen bonuspack v podání PČR
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Celý týden jezdí po Zlíně passat, jeho nejoblíbenějším místem je I/49 mezi Malenovicemi a Otrkovicemi. Ale potkal jsem ho i v Kostelci.
- Přílohy
-
- passat.jpg (150.78 KiB) Zobrazeno 8209 x
-
- passat1.jpg (279.73 KiB) Zobrazeno 8209 x
-
- passat2.jpg (191.52 KiB) Zobrazeno 8209 x
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Nějaký novinky k tý zabijačce u Beranova http://zpravy.idnes.cz/Redir.aspx?c=A13 ... _krimi_cen a snad inspekce zas bádá, dost lidí se nechalo slyšet, že to tak nenechaj.
možná tomu prospělo, že byl i v TV zmíněn případ Dobříš resp. to že případ je u soudu
Jenom ať Inspekce hezky vyšetřuje a o postupu se ještě dlouho diskutuje ... Tady nejde o to, aby někdo přišel o prémie, ale by příště bylo jasnější, jak postupovat ..jonáš píše:Nějaký novinky k tý zabijačce u Beranova http://zpravy.idnes.cz/Redir.aspx?c=A13 ... _krimi_cen a snad inspekce zas bádá, dost lidí se nechalo slyšet, že to tak nenechaj.
P.S. Styl jakým se ten účastník naváží do policie se mi ale vůbec nelíbí ...
to opravdu ne, tohle je na ukončení služebního poměru bez nároku na odstupnéGiuseppeS píše: ... Tady nejde o to, aby někdo přišel o prémie, ...
Správně, někdo si dovolil zasáhnout proti nebezpečnému řidiči. Doporučuji pro výstrahu rovnou zastřelit, co?Mike píše:to opravdu ne, tohle je na ukončení služebního poměru bez nároku na odstupnéGiuseppeS píše: ... Tady nejde o to, aby někdo přišel o prémie, ...
Nebezpečnym se stal až tim jejich zasahovánim, protože předtim ujel přes 200 km po D1 v pohodě bez ztráty kytičky.
když sem za svůj život najel téměř půl milionu kilometrů bez nehody znamená to že už se nemůžu nikdy vybourat? a být pro ostatní nebezpečný?jonáš píše:Nebezpečnym se stal až tim jejich zasahovánim, protože předtim ujel přes 200 km po D1 v pohodě bez ztráty kytičky.
ovšem úplně stejně to neznamená, že se můžete kdykoli stát živým štítem
k tomu zastřelení
před převratem jsme se fízlů báli
pak se asi tak 10let báli oni
a je čas se k tomu opět vrátit - stačilo by, aby si osvojili "odpovědnost"
k tomu zastřelení
před převratem jsme se fízlů báli
pak se asi tak 10let báli oni
a je čas se k tomu opět vrátit - stačilo by, aby si osvojili "odpovědnost"
Ale pánové, právě takové (z obou stran) předpojaté rychlé odsudky se mi na tomto případě od začátku nelíbí. Prostě je přeba věcně odpovědět na řadu otázek (místo rychlého uzavření šetření
): Jaké byly pokyny? Kde byl zátas vytvořen - před sjezdem / za sjezem? Jak to bylo s ponecháním odstavného pruhu nebo průjezdného pruhu? Nebo k tomu nebyly žádné pokyny? Jaká byla komunikace mezi uzavírači a stíhači? atd atd
GiuseppeS: Přesně tak, hodně věcí zatím nevíme. Mě třeba dost zajímá, proč byl ucpaný i odstavný pruh (ignorance některých řidičů, nejsnost výkladu ohledně uvolnění průjezdu mezi pruhy,...) a hlavně, jaké z toho vyplyne poučení. Taky mě napadlo, že při dnešní úrovni komunikace a nasazení vrtulníku se mohli pokusit udělat ze tří policejních aut jakýsi mobilní zátaras, který by jel pomaleji kus před tím mladíkem, nechal se jím dojet a postupně ho zabrzdil, zatímco původní pronásledovatelé by na chvíli zastavili provoz za nimi. Ale možná by to bylo ještě nebezpečnější...
To by tam ty auta museli asi shodit z toho vrtulníku ..
a dělat nějaký manévry na normálně obsazený dálnici v pátek je dost nešťastný .. zase neni jak dostat pryč ty civilní auta mezi sledovačkou a místem zásahu
Podle mě byly jen dvě "vítězný strategie" - buď ho sledovat bez tý zvukový a světelný slávy, nejlíp v civilnim autě, když se stejně už vědělo kdo to je a kam jede, a vyzvednout si ho až někde zastaví či sjede. Druhá a rizikovější, když už k těm konfliktům a nezastavení došlo, sledovačku stáhnout a zátaras vytvořit inteligentně, třeba ten jedoucí a o pár exitů dál, a rozhodně ho do něj nehnat s plnou parádou a adrenalinem na maximu, ale tu sledovačku zas včas stáhnout a vypnout blinkry.
Samozřejmě je možný, že "se nevědělo" a tý sledovačce řekli jen "nebezpečnej šofér v audi, zastavte ho za kařdou cenu (může být ozbrojen .. nebere rukojí a jiný pindy)" což by provedení odpovídalo, natož aby se svěřovali že je vpředu uzávěra dálnice, a to by byl asi největší průser. A zároveň nejpravdopodobnější.
Giuseppe: plnej souhlas, ale to by někdo musel bejt svolnej ty otázky zodpovědět, že. Ne že rozkas byl jasnej a nic nám do toho neni. Tak doufejme že ta trestní oznámení pohnou inspekci aspoň k nějakýmu výstupu.
Podle mě byly jen dvě "vítězný strategie" - buď ho sledovat bez tý zvukový a světelný slávy, nejlíp v civilnim autě, když se stejně už vědělo kdo to je a kam jede, a vyzvednout si ho až někde zastaví či sjede. Druhá a rizikovější, když už k těm konfliktům a nezastavení došlo, sledovačku stáhnout a zátaras vytvořit inteligentně, třeba ten jedoucí a o pár exitů dál, a rozhodně ho do něj nehnat s plnou parádou a adrenalinem na maximu, ale tu sledovačku zas včas stáhnout a vypnout blinkry.
Samozřejmě je možný, že "se nevědělo" a tý sledovačce řekli jen "nebezpečnej šofér v audi, zastavte ho za kařdou cenu (může být ozbrojen .. nebere rukojí a jiný pindy)" což by provedení odpovídalo, natož aby se svěřovali že je vpředu uzávěra dálnice, a to by byl asi největší průser. A zároveň nejpravdopodobnější.
Giuseppe: plnej souhlas, ale to by někdo musel bejt svolnej ty otázky zodpovědět, že. Ne že rozkas byl jasnej a nic nám do toho neni. Tak doufejme že ta trestní oznámení pohnou inspekci aspoň k nějakýmu výstupu.
Dnes se ve Zlíně vyskytoval modrostříbrný passat se středočeskou značkou, pravděpodbně z Bernartice. Potkal jsem ho 2x.
D47 už máme, teď ještě D48
mě dnes zaujala rozsáhlá hlídka u kruháku za Plačicemi - směrem k D11
tak jsem pátral, kde maj radar - jel jsem v protisměru
no a před hospodou v Plačicích stála modrá dodávka s A značkou a na sedale spolujezdce si hrál chlapec s takovou tou stříbrnou bedničkou
takže je to asi taky nebezpečný místo vyžadující zvýšený dohled
tak jsem pátral, kde maj radar - jel jsem v protisměru
no a před hospodou v Plačicích stála modrá dodávka s A značkou a na sedale spolujezdce si hrál chlapec s takovou tou stříbrnou bedničkou
takže je to asi taky nebezpečný místo vyžadující zvýšený dohled
vcera mi rikal znamy zkusenost s passatem - jede po strakonicke ven z mesta a za nim passat (nevedel, ze policie), nicmene znamy jel dle predpisu, predjizdel, blinkr, zpatky, blinkr a passat hned za nim, takhle az za chuchli kde na bezpecnem miste najednou bum, passat ho zastavil. co je spatne? rekli mu, ze ma propadlou technickou (novy vuz po 4 letech, zapomene se...) a dali mu symbolickych 300 kc pokuty. na to ja rikam respekt a diky passatum za tuto sluzbu, protoze kdyby mel kamos nehodu, pojistovna mu neda ani korunu.
A domluva by to nevyřešila?
Za domluvu by nemeli carku v neoficialnim carkovacim systemu, ne? Nicmene 300,- je podle mne ferova pokuta.
Dopravní značení nesmí být vnímáno pouze jako svévole státních orgánů a místo pro možný postih řidičů, což v daném případě (omezení rychlosti z důvodu snížení hluku v místech, kde není zástavba) nelze jinak vyhodnotit. - ODA KŘ Hl.m.Prahy PČR
za 300 si rodinna sotva da svacinu v mcdonalds, tech 300 beru prave jako "obycejnou domluvu". a pro zajimavost opet pripominam, ze jsem jednou (tusim 2007) odjel bez pokuty, kdyz me kolem 23hod zastavila hlidka s tim, ze mi nesviti predni svetlo. jeste dodam, ze delam tech cca 50k rocne a za zhruba 10 let jsem platil jednu pokutu 1000Kc, tedy z meho pohledu vedeni koriguje dopravaky, aby se prave nechovali agresivne k rekneme normalnim ridicum ale resili to domluvou, upozornenim, nizkou pokutou 100-500Kc.Kubajsu píše:A domluva by to nevyřešila?
Mcdonald je taky vzhledem ke kvalitě produktů pekelně předražený, ale to sem nepatří. Já říkám, že těch 300 kč pokuty nemá žádný efekt - jestliže jde o skoro nové auto, tak si řidič na technickou dojede s pokutou i bez ní. Pokuta by snad mohla mít výchovný efekt jen v případě nějakého "tuzingu" či jiné vyložené závady se kterou řidič vědomě jezdí.
Policii si všichni platíme z daní aby "Pomáhala a chránila", nikoliv jako pojízdnou kasičku.
Ale jinak - 300 kč je fér, jen nevidím důvod nad tím jásat.
Policii si všichni platíme z daní aby "Pomáhala a chránila", nikoliv jako pojízdnou kasičku.
Ale jinak - 300 kč je fér, jen nevidím důvod nad tím jásat.
tak z litru nafty taky platim 20 korun dan nebo kolik (tedy asi 60tis rocne) a presto musim mit dalnicni znamku za 1500. tech 300 je na naplne do propisek.
princip je v tom, že těch 300,- generuje splnění na místní úrovni, které pak vytvoří výtečné hodnocení na vyšší úrovni a ještě lepší na nejvyšší.
kde se pak rozdají odměny, do nichž se těch 300,- vejde minimálně tisickrát.
kde se pak rozdají odměny, do nichž se těch 300,- vejde minimálně tisickrát.
A to je na tom právě to smutný. A všichni to platíme.
Policejní Passaty, verze Dubaj:
http://www.cnn.com/2013/04/11/world/mea ... index.html
http://www.cnn.com/2013/04/11/world/mea ... index.html