Nejvyšší povolená rychlost na dálnicích
Re: Nejvyšší povolená rychlost na dálnicích
150 kmh rozdnodě klidně po D7 od Postoloprt Chomutov. Tam je hodně malý provoz.
Jj, 150 by na takových úsecích byla fajn. Ale na straně druhé víme, že to nedopadne. Takže pak nezbývá "nesledovat tachometr" a v malém provozu se rozhlížet, jestli někde za bukem nestojí či nejedou pomahači. Pak tam ta 150 ka bude bez problému. 
-
Honey72
- Bydliště: Trutnov - 17 km od polské dálnice a 29 km od české.
Mě by zajímalo, jak to je s úsekovým měřením na extra dlouhých úsecích v Itálii či Francii. Vždyť mi navigace ukazuje, že třeba 150 km musím dávat pozor na průměrnou rychlost. Teoreticky to láká, když pojedu 200 a pak si dám někde kafe, měl bych projet cílem jako bez zastávky při dodržování rychlosti
. Ale asi je ten dlouhý úsek rozdělen na spoustu meziúseků, či spíše jeden měřený úsek navazuje bez přerušení na další a další, protože Italové co jezdí po vedlejškách co to dá, jsou na dálnicích jako beránci 
Letos máme výročí 88 let výstavby dálnic na českém území 1938-2026
To by mě také zajímalo, vzhledem k tomu, že jsem téměř každý rok v Itálii. A když jedeš třeba trasu Brenner - Bari, tak je chvílema ta 130 nuda. Všichni mají ze systému Tutor asi vítr, aut jedoucích 140, 150 je hodně málo, ale jsou (jak to?). I jsem se řídil těmi seznamy, kde je to aktivní, ale reál je jiný. Někde to nesedí a tak jsem zrychlil a šup, brána. Nebo naopak jsem jel rychleji omylem a nikdy mi nic nepřišlo (z jiných zemí bohužel ano). Snažil jsem se to hledat na webu a jak Češi všechno rozebírají, tak o tomto systému jsem žádné relevantní info moc nenašel (ale italštinu jsem používal pouze skrze překladač). Většinou píši, jak to skvěle funguje, ale že občas je to z technických důvodů nebo množství pokut neaktivní. No nevím.
kote, okolo bývalého žateckého letiště se dá až na omezovač
tam je 150 "zbytečně pomalu"
a pomahače, resp. libovolné auto, vidíš na 3km dopředu
ve Francii už jsem chvíli nebyl, ale na dálnicích jsem potkal jen stacionáry - a před většinou je upozornění a přes den i klasické zabukaření
kde to vybírali jsem nepostřehl, mě ale nic neposlali
tam je 150 "zbytečně pomalu"
ve Francii už jsem chvíli nebyl, ale na dálnicích jsem potkal jen stacionáry - a před většinou je upozornění a přes den i klasické zabukaření
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Já tedy do Francie, ani do dalších afrických zemí už nejezdím autem. Naposledy jsem byl v Paříži, nocoval v 18. pařížském obvodu (sever města u Saint-Denis) a ráno mi recepční malého hotýlku ukázala, že raději uvázala psa ke zpětnému zrcátku...Mike píše:kote, okolo bývalého žateckého letiště se dá až na omezovač![]()
tam je 150 "zbytečně pomalu"![]()
Ale co pamatuji, tak žandáři často měřili polcamem přímo z auta a vcelku na rozumných místech. U nemocnice ano, ale na rovném výjezdu z obce těsně před značkou konec obce (jak je občas v Česku k vidění) naštěstí ne. Ale je fér přiznat, že zas tak Francii najetou nemám...
tak to já v Paříži ještě nebyl
Normandie
Bretaň
azurové pobřeží
Alpy
ale Paříži se vyhýbám
Normandie
Bretaň
azurové pobřeží
Alpy
ale Paříži se vyhýbám
-
Honey72
Paříž je naprosto v pohodě až jsem byl překvapen. Nejvíc jsem se bál megakruháku kolem Vítězného oblouku, ve filmech to vypadá hrůzostrašně, ale vjezd i výjezd byl dokonce ještě snadnější, než kdyby na něm byly značky a nakreslené pruhy. Při najíždění vám řidiči na kruháku kynou rukou a zvou vás mezi sebe. Pak stačí před správným výjezdem (je jich tu 12
zpomalit a tlačit se vpravo. Nestane se, že by vás někdo vpravo předjížděl a jste venku 
Parkovat před domem známých jsem musel ve špičce na širokém čtyřpruhovém bulváru, kde byl u krajnice nárazník na nárazníku, takže mi chvíli trvalo, než jsem se mezi ně úspěšně nasoukal stylem pokus a omyl. Během té doby se mi podařilo zastavit oba jízdní pruhy i s autobusem MHD, ale nikdo se mě nesnažil objet či na mě troubit. Oba pruhy stály jako před přechodem.
Akorát s městským okruhem jsem se chvilku musel sžít. Dlouho se mi zdálo divné, že v pravém pruhu vůbec nikdo nejede a že mi tam každou chvíli někdo najede bez zaváhání. Lekl jsem se, že si to mašíruju odstavným pruhem. Až později jsem se dočetl, že tu platí nepsané pravidlo o přednosti najíždějících aut a pravý pruh tak víceméně slouží jako nekonečný připojovací a odpojovací pruh
Parkovat před domem známých jsem musel ve špičce na širokém čtyřpruhovém bulváru, kde byl u krajnice nárazník na nárazníku, takže mi chvíli trvalo, než jsem se mezi ně úspěšně nasoukal stylem pokus a omyl. Během té doby se mi podařilo zastavit oba jízdní pruhy i s autobusem MHD, ale nikdo se mě nesnažil objet či na mě troubit. Oba pruhy stály jako před přechodem.
Akorát s městským okruhem jsem se chvilku musel sžít. Dlouho se mi zdálo divné, že v pravém pruhu vůbec nikdo nejede a že mi tam každou chvíli někdo najede bez zaváhání. Lekl jsem se, že si to mašíruju odstavným pruhem. Až později jsem se dočetl, že tu platí nepsané pravidlo o přednosti najíždějících aut a pravý pruh tak víceméně slouží jako nekonečný připojovací a odpojovací pruh
Honey zní to jako totální idyla... 
-
Honey72
Asi to beru jako výzvu, projíždět velká města
Ani Řím, Bukurešť či Istanbul mi nepřinesl vrásky na čele. Dá se říct, že čím větší zdánlivý chaos, tím lépe. Na pěší zóně se také nesrážíte s jinými chodci, i když si jde každý jak chce. Ale třeba do Moskvy, tam bych si netroufl .-)
zajímavé lokality uvádíš
já se "bojím" i do největšího maloměsta, a on se courá plnohodnotným balkánem

já se "bojím" i do největšího maloměsta, a on se courá plnohodnotným balkánem
Jeden článek z prosince 1968 o plánech do budoucna. Rychlost na dálnici až 240 km/h. Nákladní auta 160 km/h.
- Přílohy
-
- 1968.png (314.09 KiB) Zobrazeno 1329 x
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
-
Vochomurka86
Tady si někdo trochu zapřeháněl... spíš vizionář a snílek, než realista
to automatické řízení se mu pomalu plní
jen ta auta co ho umí, neumí těch 240kmh
nebo alespoň po dobu využitelnou na dálnici
jen ta auta co ho umí, neumí těch 240kmh
nebo alespoň po dobu využitelnou na dálnici