Situace na cestách

Off-topic pokec
Odpovědět
Warcz

Re: Situace na cestách

Příspěvek od Warcz »

Tak třeba přejezd ve Střítěži je tady o ničem - http://www.mapy.cz/#x=142639432@y=13468 ... _134693244

mě jde konkretně o přejezd tady - http://www.mapy.cz/#x=142139240@y=13501 ... _135015564

až tam zase pojedu tak udělám video.
S tou dírou souhlasím... stejně to je u retaderu...
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Warcz píše:pravě že problem je že mimo obec občas ani člověk netuší že tam je křižovatka. začne předjíždět kamion a na konci zjisti že tam byla...
Značka, že bude následovat křižovatka by měla být umístěna v dostatečném předstihu, aby jste o ní věděl a předjíždět nezačínal. Situace, kdy by před křižovatkou byla přerušovaná čára je podle mě jednoduše špatně nakreslená a nemá tam přerušovaná čára zkrátka co dělat, neboť jak píše Mike, předjíždění v křižovatce je zakázáno!

EDIT: tedy alespoň jsem v tomto dojmu žil, zákonná úprava mě tedy velice překvapila a byl bych zvědav, jak by se situace vyřešila...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Silnice smrti I/43 na Blanensku má zdá se čas od času i dohled policejního vrtulníku, musím uznat že mě to celkem zaujalo, natáčet a trestat riskantní jízdu takovýmto způsobem mě přijde velmi přínosné. Více už v tomto článku:

http://www.novinky.cz/krimi/173658-zabe ... idice.html
Vladimír

Situace na cestách

Příspěvek od Vladimír »

mapman píše:Silnice smrti I/43 na Blanensku má zdá se čas od času i dohled policejního vrtulníku, musím uznat že mě to celkem zaujalo, natáčet a trestat riskantní jízdu takovýmto způsobem mě přijde velmi přínosné. Více už v tomto článku:

http://www.novinky.cz/krimi/173658-zabe ... idice.html
Osobně velmi vítám tento druh kontroly i její propagaci. Na některé šílence asi nic jiného nazabere. Osobně jsem se již 2x během cca 14-ti dnů setkal s úplně stejným řidičem na cestě mezi Čadcou a Žilinou. Naposledy dnes odpoledne.Takže varuji, je to černé Porsche Cayenne RZ CA .... 7. Skutečně bez komentáře.
Jaroslav_47

Příspěvek od Jaroslav_47 »

Dopravní kolaps v Praze zaviněný havárií cisterny v podjezdu Barrandovského mostu - snímky pořízené z letadla ve středu 15.7.2009 dopoledne ukazující nekonečné hady kamiónů v dopravně kolabující Praze.
Video:
http://www.novinky.cz/krimi/173866-lete ... praze.html
flames

Příspěvek od flames »

Tunel Hřebeč uzavřen, podle cedule od srpna do listopadu. ... Na výjezdu po staré cestě se dá tedy zažít návrat do infrastrukturního téměř-středověku.
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

flames píše:Tunel Hřebeč uzavřen, podle cedule od srpna do listopadu. ... Na výjezdu po staré cestě se dá tedy zažít návrat do infrastrukturního téměř-středověku.
Máš na mysli tunel Hřebeč na I/35???? Tak to je tedy síla, tu cestu jsem před jeho výstavbou jel jen jednou a tehdy to byla fakt síla. Po letech neúdržby to musí být zažitek ala Ukrajina. Každopádně díky za info, na Hradec tedy jedině klasicky přes Šumperk :)
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin z Ostravy »

flames píše:Tunel Hřebeč uzavřen, podle cedule od srpna do listopadu. ... Na výjezdu po staré cestě se dá tedy zažít návrat do infrastrukturního téměř-středověku.
Tak to je vážen super :x , v září tam tudy pojedu, no asi to objedu jinudy.
Z jakého důvodu je tunel uzavřen asi nikdo netuší, co?
R48 -> D48 se podařilo!
pp21
Autor

Příspěvek od pp21 »

Martin z Ostravy píše:Z jakého důvodu je tunel uzavřen asi nikdo netuší, co?
http://www.dopravniinfo.cz/

I/35, na mostě ev.č.35-106D, pod siln. tunelem Hřebeč
12.08.2009 08:00 - 09.11.2009 20:00
vozovka uzavřena v obou směrech práce na údržbě mostu ; Uzavírka úplná pro veškerý provoz silnice I/35 na mostě ev.č.35-106D, pod siln. tunelem "Hřebeč" ve směru na Mor.Třebovou,v siln. úseku Svitavy - Mor. Třebová (v úseku od křiž. se siln. III/36826 před tunelem, po křiž.se siln. III/36826 pod údolní estakádou). Důvodem uzavírky je oprava mostu ev.č.35-106D. Objízdná trasa se nařizuje po siln. III/368626 (původní I/35). Objížďka je obousměrná. Délka obj.trasy je cca 3,5 km, délka uzavírky je cca 2,0 km, délka vlastního uzavř. úseku je cca 0,500 m. Objízdná trasa je podmínečně vhodná i pro nadměrnou přepravu.;
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Hm, tak ta poslední věta, nevím nevím.
No, ale nevzpomínám si, že by byla nějaká závada na vozovce toho mostu. :?:
R48 -> D48 se podařilo!
flames

Příspěvek od flames »

Neže by to bylo až tak kritické, pokud se tam nic nestane, tak to představuje 10-15 minut zdržení. Nicméně takhle v létě to je jenom další ze zdržení na 35ce a že jich letos je požehnaně. Ok, cesty se musí opravovat, ale Hřebeč se opravuje velmi-velmi často a naposledy byl zavřený celkom nedávno pro nějakou letmou opravu a předtím na začátku roku se tam také něco opravovalo.

Jízda po I35 se stává v létě opravdu skoro až adrenalinovým zážitkem.
rumpeak
Bydliště: Ostrava (předtím Bruntál a předtím Havířov) - když se stěhuji, tak jedině někam, kudy vede I/11 :)

Příspěvek od rumpeak »

Další důvod pro zařazení R35 (doufejme že už přejmenované na D11 :) ) do sezname staveb 1.priority.
martini
VIP

Příspěvek od martini »

Hubou je na seznamu priorit 1. řádu už dlouho. Snad by měli předkládat dokumentaci EIA ke zbytku do konce roku...
Via est vita. Nejdražší dálnice je ta, která nestojí!
viky

Příspěvek od viky »

Petr Pokorný píše:
Martin z Ostravy píše:Z jakého důvodu je tunel uzavřen asi nikdo netuší, co?
http://www.dopravniinfo.cz/

I/35, na mostě ev.č.35-106D, pod siln. tunelem Hřebeč
12.08.2009 08:00 - 09.11.2009 20:00
vozovka uzavřena v obou směrech práce na údržbě mostu ; Uzavírka úplná pro veškerý provoz silnice I/35 na mostě ev.č.35-106D, pod siln. tunelem "Hřebeč" ve směru na Mor.Třebovou,v siln. úseku Svitavy - Mor. Třebová (v úseku od křiž. se siln. III/36826 před tunelem, po křiž.se siln. III/36826 pod údolní estakádou). Důvodem uzavírky je oprava mostu ev.č.35-106D. Objízdná trasa se nařizuje po siln. III/368626 (původní I/35). Objížďka je obousměrná. Délka obj.trasy je cca 3,5 km, délka uzavírky je cca 2,0 km, délka vlastního uzavř. úseku je cca 0,500 m. Objízdná trasa je podmínečně vhodná i pro nadměrnou přepravu.;
Kdyby opravovali vždy jen polovinu mostu,čímž by byla původní I/35 využitá jako jednosměrka OL->HK,tak by to bylo snesitelné,páč by se v těch serpentinách mohlo souběžně předjíždět
Lenny
Autor

Příspěvek od Lenny »

flames píše:Jízda po I35 se stává v létě opravdu skoro až adrenalinovým zážitkem.
A po které části I/35? :)
martini píše:Hubou je na seznamu priorit 1. řádu už dlouho. Snad by měli předkládat dokumentaci EIA ke zbytku do konce roku...
Pro úsek Ostrov - Staré Město je dokumentace EIA před předáním na MŽP a dokumentace EIA Staré Město - Mohelnice už leží na MŽP.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
flames

Příspěvek od flames »

Lenny píše:
flames píše:Jízda po I35 se stává v létě opravdu skoro až adrenalinovým zážitkem.
A po které části I/35? :)
Většinou hlavně Vysoké Mýto-HK a HK-Jičín + VM-Bumbálka (hlavně v zimě, VM-RpR skoro stále), za zvýšeného provozu mimo Hranice-Mohelnice prakticky všude, když nepočítám romantiku Jičín-Liberec (ale tama do Lbc už e-e) :D
Standa

Příspěvek od Standa »

Tak to prý na těch cestách není až tak hrozné :) :

http://www.lidovky.cz/cesi-patri-mezi-n ... _domov_mtr
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Jinak jak teď jezdím do Olomouce, tak si říkám, že by bylo třeba, udělat nějakou
kampaň nebo spoty o jízdě na dálnici, hlavně tedy 3 pruhové.
Protože co jsem jel po 4704, tak většina lidí jezdí prostředním :roll:
R48 -> D48 se podařilo!
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

Dneska D1 směr Pha, celou cestu pohoda, za Popovicema najednou všichní brzdí, pravý pruh zcela volný. Co se stalo? Policie v nové dodávce prostředním 100 kmph :-( Pravý pruh volný ještě minimálně 2 km (za horizont)...
viky

Příspěvek od viky »

Web píše:Dneska D1 směr Pha, celou cestu pohoda, za Popovicema najednou všichní brzdí, pravý pruh zcela volný. Co se stalo? Policie v nové dodávce prostředním 100 kmph :-( Pravý pruh volný ještě minimálně 2 km (za horizont)...
Pomohlo by,kdyby se všechny stoupací pruhy přemalovaly,jako na R48 před Č.Těšínem.tj. ne pruh pro pomalá vozidla zprava,ale přidat pruh vlevo.Protože většina řidičů bere podvědomě pravý pruh právě jako pruh pro pomalá vozidla
Martin z Ostravy
Autor
Kontaktovat uživatele:

Přesně tak!!
Všichni, se kterýma jsem se bavil, mi tvrdili, že ten pravý pruh je jen pro náklaďáky :roll:
R48 -> D48 se podařilo!
Web
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Web »

viky: Souhlas, nicméně tohle není ten případ, tady je to normální 3x3... :-(
Warcz

Příspěvek od Warcz »

Martin z Ostravy píše:Přesně tak!!
Všichni, se kterýma jsem se bavil, mi tvrdili, že ten pravý pruh je jen pro náklaďáky :roll:
Pokutovat a hlavně na ty panely kde se pišou kraviny psat hlašku "Jezděte pravým krajním pruhem!"
Fox Mulder

Příspěvek od Fox Mulder »

viky píše:
Web píše:Dneska D1 směr Pha, celou cestu pohoda, za Popovicema najednou všichní brzdí, pravý pruh zcela volný. Co se stalo? Policie v nové dodávce prostředním 100 kmph :-( Pravý pruh volný ještě minimálně 2 km (za horizont)...
Pomohlo by,kdyby se všechny stoupací pruhy přemalovaly,jako na R48 před Č.Těšínem.tj. ne pruh pro pomalá vozidla zprava,ale přidat pruh vlevo.Protože většina řidičů bere podvědomě pravý pruh právě jako pruh pro pomalá vozidla
+1 Souhlas. Prostě ten další, třetí pruh by měl přibýt odleva, nikoli odprava.
D0, D6, D7, D8, I/13, I/15, I/16, I/27, I/28, I/30, I/63
viky

Příspěvek od viky »

Web píše:viky: Souhlas, nicméně tohle není ten případ, tady je to normální 3x3... :-(
to chápu určitě já,ty a asi 70% dalších řidičů,ale ostatní to prostě berou tak,jak jsem to napsal předtím.Chce to osvětu,osvětu,osvětu......... ...a pak pokuty,pokuty,pokuty.....
Odpovědět

Zpět na „Odpočívka Na České dálnici“