Spořilovská spojka a související problémy

Pražský a Městský okruh, radiály a ostatní pražské komunikace
Odpovědět

Vrátí se náklaďáky nad 12 tun ve směru D5-D11 na Barrandovský most?

Ano, do konce října bude vjezd na Barranďák opět povolen
6
7%
Ano, změna proběhne do konce roku 2010
16
18%
Ano, změna proběhne v průběhu roku 2011
11
12%
Ano, náklaďáky budou ve velkém ignorovat DZ
2
2%
Ne, ke změně nedojde a Spořilovský masakr potrvá
24
27%
Ne, budou jen provedeny další úpravy Spořilovské a okolí
31
34%

Celkem hlasů: 90

Sporilovak

Re: Spořilovská spojka a související problémy

Příspěvek od Sporilovak »

Jenže žádný orgán města ani státu neschválil aby se Spořilovská 20.10.2010 stala přímo Pražským okruhem. To byl přímo diletantský zločin! :ko:
kot

Příspěvek od kot »

A který NEZNÁMÝ pachatel za to může?
Sporilovak

Pachatel je známý a je to úředník magistrátu, který jediným podpisem změnil dopravní režim. :ko:
xman

Příspěvek od xman »

Sporilovak píše:Pachatel je známý a je to úředník magistrátu, který jediným podpisem změnil dopravní režim. :ko:
Ach ta demagogie.
Samozřejmě, že to bylo jediným podpisem. Přesně podle zákona. Nic víc zákon nevyžaduje.
Sporilovak

Problém je v tom, že to žádný kolektivní orgán města neschválil. Zastupitelstvo a Rada schvalují přeci kde co a pak nastupují teprve úředníci že? :kladivo:

Není to tedy rozhodně v souladu se zákonem. Také měla být EIA, protože se Spořilovská stala Pražským okruhem.
mapman
Autor

Příspěvek od mapman »

Sporilovak: Plácáš tu nesmysly. Spořilovská byla už od doby svého vzniku součástí Základního komunikačního systému města. A k tomu patří i všechno ostatní. V době svého vzniku byla zařazena jako silnice II. třídy, kategorijně vystavěná jako místní rychlostní komunikace s omezeným přístupem a určená pro všechny kategorie vozidel. Těžká nákladní auta na ni vždycky mohla a mohou i dnes.

To, že se na ni dostal tranzit Pražského okruhu, je věc druhá. Jak to vzniklo, to je taky všem jasné - zakázal se vjezd pro NA nad 12 t na Jižní spojku. Nicméně toto je přesně druh opatření, na které opravdu stačí jeden podpis (). A znovu tu opakuju, město jako vlastník Spořilovské, dostává od státu příspěvky na údržbu a opravy této komunikace, a to na základě příslušných usnesení vlády z 90. let - Spořilovská tak naprosto legálně plní funkci tranzitní komunikace.

Taky je nám všem jasné, že je to špatně a že tranzit by měl využívat dodnes nedostavěný Pražský okruh. Do té doby ale nelze dopravu po městě řešit jinak. Jakékoliv vedení tranzitní dopravy jinudy než po Jižní spojce a Lanovém mostě opravdu možné není...
Standa

Příspěvek od Standa »

mapman: Díky za výstižnou, nekompromisní a přitom korektní reakci!
Sporilovak

Bohužel platí výše uvedené! Nikdo tu přeci nemluví o tom, že tu nesmějí být kamiony, ale o tom, že sem byly navedeny protiprávně ty z JS! A kamiony mohou jet samozřejmě od počátku mimo Prahu, to by ale nesměly mít zákazovky v Říčanech, které byly osazeny po 20.10.2010 na úkor obyvatel Prahy. Takže Spořilovská se potýká dokonce se dvěmi naprosto nemorálními zákazy (na JS a v Říčanech). Co takhle zakázat přesně tyto kamiony právě na Spořilovské? Žijí tu snad jiní lidé kteří mohou být takto 3 roky týráni? Raději přemýšlejte brzy se Vás může týkat podobný problém. Mimochodem jezdí ve vaší blízkosti více než 300 000 aut a 10 000 kamionů? Dovedete si to vůbec představit? Pak by to teprve byla relevantní diskuse.
vit.spinka

Příspěvek od vit.spinka »

Ne, opravdu si 10.000 kamionů denně u té II/101 nedokážu představit. To by ta silnice ani ty baráky postevené přímo u ní nevydržely. Proti tomu je ještě Spořilovská (oddělený čtyřpruh) naprostý luxus:-(

Ono by to zrušení omezení u Říčan bylo v tom celkovém počtu stejně jen plivnutí - dál než do Jiren se stejně kamiony nedostanou (most na 1t, kamion v myší díře u školy v Jirnech vždy znamená kompletní zastavení dopravy, než se vymotá).

No, Spořilováci se můžou potkat s lidmi z Barrandova, komu ty kamiony vadí/vadily víc:-( A samozřejmě s Běchovičákama. I my co bydlíme u II/101 budeme za 511 (+I/12) jen rádi.
Sporilovak

vit.spinka píše:Ne, opravdu si 10.000 kamionů denně u té II/101 nedokážu představit. To by ta silnice ani ty baráky postevené přímo u ní nevydržely. Proti tomu je ještě Spořilovská (oddělený čtyřpruh) naprostý luxus:-(

Ono by to zrušení omezení u Říčan bylo v tom celkovém počtu stejně jen plivnutí - dál než do Jiren se stejně kamiony nedostanou (most na 1t, kamion v myší díře u školy v Jirnech vždy znamená kompletní zastavení dopravy, než se vymotá).

No, Spořilováci se můžou potkat s lidmi z Barrandova, komu ty kamiony vadí/vadily víc:-( A samozřejmě s Běchovičákama. I my co bydlíme u II/101 budeme za 511 (+I/12) jen rádi.
Jedná se jen o 1/3 kamionů, tedy ty co tam dříve jezdily než dostaly stopku.
A ještě k tomu Barrandovu - máte pravdu když nejsou na okraji sídliště Barrandov tím spíše nemají být v centru sídliště Spořilov. To jediné má logiku.
Mike

Příspěvek od Mike »

příští rok budou volby
tak je třeba se politiků ptát a ne týden před, co a jak chtějí pro to udělat
a jestli se spokojíte s mostem u garáží na kačerově, tak Vám stejně nic nepomůže
ani svěcená voda
chce to holt dost nátlakových akcí, Vy je máte kde udělat, Běchovičtí zatím ne
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
kuzzzma

Příspěvek od kuzzzma »

TO SPORILOVAK:
Přesně, já jsem bydlištěm také v paneláku ale na Praze-západ za Jesenicí. Takže cena nemovitosti byla i tak nižší než na Spořilově /3+1 zde za 1,6mil./ a mám za ulicí pole a les...

Jinak řečeno prakticky za nulové náklady se můžete odstěhovat kousek od Prahy a stejně jako já Spořilovem pouze projíždět.
Mimochodem štve mě Vaše 50ka a radary apod., takže jezdim přímo přes sídliště Choceradskou a pak na P10 a je nás celkem dost :D což byl asi Váš záměr, že?

Sorry za OT ;) ;)

EDIT: Vsadím se že nový most Spořilovu nepomůže! Prakticky to nikdo z bydlících nepozná...Ráno bude kolona směrem dolů tak jako tak a o něco víc se ucpou místní komunikace ze Spořilova na JS, D1/magistrálu

Nejlepší je si představit spořilov jako trojúhelník /což je/ a vždy pro dopravu uzavřít jeden vrchol / odvěsnu...logicky o to se zhorší doprava na zbývající části, nic víc nic mín...
Marooned17

Příspěvek od Marooned17 »

Spořilovák: Nechci být ošklivý, ale je otázka, jestli Spořilov je se svým hlubokým zářezem na tom tak špatně. Zajímalo by mě, jestli hodnotíte jako protizákonné a nesplňující evropské normy třeba i tuto situaci:
https://maps.google.com/maps?q=curych&i ... o&t=k&z=18
:o Panenko, jak tam ti lidí mohou bydlet a neudusit se? A to jsme v jedné z nejbohatších zemí Evropy. Občas se mi zdá, že tu v Česku vyžadujeme přísnější předpisy, než si můžeme dovolit. A pak se nedivme, že Blanka stojí 37 mld. Dala se postavit za 10-15. Při výrazně povrchovějším řešení.
Redispero

Příspěvek od Redispero »

Marooned17 píše: :o Panenko, jak tam ti lidí mohou bydlet a neudusit se? A to jsme v jedné z nejbohatších zemí Evropy. Občas se mi zdá, že tu v Česku vyžadujeme přísnější předpisy, než si můžeme dovolit. A pak se nedivme, že Blanka stojí 37 mld. Dala se postavit za 10-15. Při výrazně povrchovějším řešení.
Zde ale nejde o tranzitní komunikaci, ale pouze přivaděč, což hned vyloučí většinu nákladní dopravy. Kde byste tu Blanku chtel vyvést na povrch? U Pražského hradu, na Letné nebo ve Stromovce?
P_V

Příspěvek od P_V »

Redispero píše:... Kde byste tu Blanku chtel vyvést na povrch? U Pražského hradu, na Letné nebo ve Stromovce?
Ve variantě Dana, ta by na povrch vykoukla v Mlýnské. Tedy mohla vykouknout, pokud by to prošlo přes EIA. Jako bonus by to pobralo i Evropskou ještě před Kulaťákem a Podbabskou skrz Papírenskou.
kot

Příspěvek od kot »

Mimochodem proč neprošla Dana proti Blance EIou ?
Marooned17

Redispero: Já bych Blanku nechtěl vést po povrchu, nejradši bych zatuneloval celý MO ale žijeme v nějaké rozpočtové realitě... Pouze říkám, že město, na stavbu v tomto technickém řešení nemělo peníze. Lépe řečeno mělo, ale na úkor toho, že v jiných oblastech si město už 7 let trhá sousto od úst.

Kot: Blanka vůbec EIou neprošla, bylo to svého času předmětem kritiky ekologistů. Tedy se v rámci ní vůbec varianty neposuzovaly. Mimochodem právě výběr jednoznačně nejhorší Blanky oproti Haně a Daně dodnes nechápu a nenašel jsem k tomu žádné dokumenty.
kot

Příspěvek od kot »

Tak na základě čeho vlastně výběr proběhl /lobing, los, hození mincí/ ?
Marooned17

Kot: Nějaké srovnání proběhlo na ÚRMu, ale není dostupné na netu nikde. Kdo ví, jestli už to není skartováno. Mmch -tehdejší náklady - cca polovina 90. let se odhadovaly v případě Blanky na 5,2 mld. Kč a v případě Hany na 5,4 mld Kč. Podle mě ale ta čísla byla zcela vycucaná z prstu. Protoře Blanka vede pod zoufale geologicky špatnou Stromovkou, kdežto Hana měla ražený tunel v celé délce v letenském masivu. Kdysi mi jeden důvěryhodný zdroj řekl ,že kdyby se Blanka pod Stromovkou nerazila, ale hloubila, tak zařvalo 50 stromů a ušetřily se 3 mld. Kč.
Standa

Příspěvek od Standa »

Marooned17 píše:Kot: Nějaké srovnání proběhlo na ÚRMu, ale není dostupné na netu nikde. Kdo ví, jestli už to není skartováno. Mmch -tehdejší náklady - cca polovina 90. let se odhadovaly v případě Blanky na 5,2 mld. Kč a v případě Hany na 5,4 mld Kč. Podle mě ale ta čísla byla zcela vycucaná z prstu. Protoře Blanka vede pod zoufale geologicky špatnou Stromovkou, kdežto Hana měla ražený tunel v celé délce v letenském masivu. Kdysi mi jeden důvěryhodný zdroj řekl ,že kdyby se Blanka pod Stromovkou nerazila, ale hloubila, tak zařvalo 50 stromů a ušetřily se 3 mld. Kč.
To je otázka, jestli by se ostatní stromy podařilo náležitě ochránit po dobu stavby a nebylo jich víc. Každopádně ten cenový rozdíl je obrovský.
kot

Příspěvek od kot »

A při vší úctě k přírodě by za 3 mld nestálo ani 350 stromů... Vždyť za setinové peníze by se dal vysadit téměř "les"!
P_V

Příspěvek od P_V »

kot píše:A při vší úctě k přírodě by za 3 mld nestálo ani 350 stromů... Vždyť za setinové peníze by se dal vysadit téměř "les"!
No, já se tedy do Stromovky chodím kochat košatými staletými stromy a ne košťaty na tyčce... Zrovna třeba tento pozoruhodný strom by zařval (a měl namále).
Sporilovak

kuzzzma píše:TO SPORILOVAK:
Přesně, já jsem bydlištěm také v paneláku ale na Praze-západ za Jesenicí. Takže cena nemovitosti byla i tak nižší než na Spořilově /3+1 zde za 1,6mil./ a mám za ulicí pole a les...

Jinak řečeno prakticky za nulové náklady se můžete odstěhovat kousek od Prahy a stejně jako já Spořilovem pouze projíždět.
Mimochodem štve mě Vaše 50ka a radary apod., takže jezdim přímo přes sídliště Choceradskou a pak na P10 a je nás celkem dost :D což byl asi Váš záměr, že?

Sorry za OT ;) ;)

EDIT: Vsadím se že nový most Spořilovu nepomůže! Prakticky to nikdo z bydlících nepozná...Ráno bude kolona směrem dolů tak jako tak a o něco víc se ucpou místní komunikace ze Spořilova na JS, D1/magistrálu

Nejlepší je si představit spořilov jako trojúhelník /což je/ a vždy pro dopravu uzavřít jeden vrchol / odvěsnu...logicky o to se zhorší doprava na zbývající části, nic víc nic mín...

Tak vzhledem k tomu, že zmizí kamiony ve směru do kopce projeví se to poklesem hluku, ale hlavně emisí z kamionů pod okny tisíců lidí. Právě ty kamiony do kopce produkují nejvíce svinstva
http://www.ceskapozice.cz/domov/ekologi ... na-dalnici

Kdyby zůstaly kamiony na JS tak byste mohl svištět po Spořilovské ne?
Sporilovak

Marooned17 píše:Spořilovák: Nechci být ošklivý, ale je otázka, jestli Spořilov je se svým hlubokým zářezem na tom tak špatně. Zajímalo by mě, jestli hodnotíte jako protizákonné a nesplňující evropské normy třeba i tuto situaci:
https://maps.google.com/maps?q=curych&i ... o&t=k&z=18
:o Panenko, jak tam ti lidí mohou bydlet a neudusit se? A to jsme v jedné z nejbohatších zemí Evropy. Občas se mi zdá, že tu v Česku vyžadujeme přísnější předpisy, než si můžeme dovolit. A pak se nedivme, že Blanka stojí 37 mld. Dala se postavit za 10-15. Při výrazně povrchovějším řešení.
To myslíte těch pár osobních aut co tam jede? Spořilovskou a okolím (JS, magistrála) projede denně přes 300 000 dopravních prostředků a 11 000 kamionů, které tu stojí v kolonách! Kolony se tvoří i na dalších silnicích v centru, kde navíc jezdí 1200 autobusů, opět krokem. http://www.ceskapozice.cz/domov/ekologi ... na-dalnici

Uvědomte si prosím že do Spořilovské byl naveden kamionový tranzit z celé Evropy. Něco takového by se v civilizované zemi jakou je Švýcarsko vůbec stát nemohlo. :kladivo:
vit.spinka

Příspěvek od vit.spinka »

Tak už to není 55.000/den (http://www.sos-sporilov.cz/78-aktualne/ ... okruh.html), ale rovnou 300.000?

Těch "pár osobních aut" z odkazu je 110.000/den. Jen na té samotné dálnici.
http://www.zh.ch/internet/baudirektion/ ... ingen.html

Čímž to nechci obhajovat ani srovnávat (např. tam asi nebude tolik kamionů), ale méně demagogie a více fakt, prosím.
Odpovědět

Zpět na „Praha“