D3 - Všeobecně
Re: [D3] 0310/II Hodějovice-Třebonín (výstavba)
Za běžného provozu to bude vyhrávat D3, nicméně ve všední den po ránu, či v pátek a v neděli to bude asi D4.
Ale stačí jedna nehoda a je vše jinak.
Ale stačí jedna nehoda a je vše jinak.
Re: D3 0310/II Hodějovice-Třebonín (výstavba)
V Protivíně se zase bude bourat estakáda, takže to nějakou dobu bude přes Strakonice nebo po trojkách.Sojer píše: ↑20.11.2024 9:37:08Praha - Linz - Praha je presne ma cesta do a z prace, takze se tesim, az obe varianty po novem roce vyzkousim a dam sem info. Zatim po D3 z vychodniho okraje Prahy, ale pokud maji delat to zahloubeni u Benesova, tak to asi vypada na D4.Jirka L píše: ↑19.11.2024 21:15:05 Ano, nápad bezesporu dobrý, jen je dobré si všimnout, že ta západní trasa vede přes Dubné. Abychom měli vliv provozu vyloučený zcela, takto vypadá volba trasy rychlá / nezohledňuje provoz. Ještě je zajímavé, že z Prahy to žene na D4 pouze menší část Zbraslavi a cca půlka Lipenců, jinak celá Praha po D3. Tak uvidíme, jestli na Vánoce bude rozhraní tvořit Vltava.
Re: [D3] 0310/II Hodějovice-Třebonín (výstavba)
Mě se líbí, jak tady většina lidí ignoruje, že I/20 je někdy to samé jako I/3, stačí chytit kamion. Teď se bude I/20 stejně předělávat. Navíc D4 u Prahy je taky dobrý peklo a zaústění do Prahy taky nic moc. Na východ od Vltavy se to, až na výjimky podle mě nikdy nevyplatí jet po D4, hlavně směrem z Prahy.
Re: D3 - Všeobecně
Chytit kamion, který jede 95 km/h, mně jaksi nechává klidným. Takto jezdí většina z nich, jsou honěni k rychlé vykládce. Horší jsou naložené sklápěče s kamením či hlínou a také kládaři. Ti první ale bývají lokální, ti druzí pak dle místa určení, takže lze si počkat na rovný úsek nebo to prostě s nízkou spotřebou táhnout za nimi. I/20 je bez stoupacích dvojpruhů, což ji částečně degraduje, ale pracuje se na tom. Couraly a těžké vozby tyhle dvojpruhy ve stoupání řeší skvěle.
Kamiony jedoucí 95 km/h je pěkné sci-fi, když mají omezovač na 90 km/h.
D47 už máme, teď ještě D48
Kam teče beton, tam tečou peníze. (Tonda Blaník)
"Kamiony jedoucí 95 km/h je pěkné sci-fi, když mají omezovač na 90 km/h."
Je naivní spoléhat se na to, že omezovače jsou nastaveny na správnou rychlost a že nemají "vypínač". Ta "scifi" je rozšířenou skutečností pravidelně dokazovanou na dálnicích, kde se kamiony předjíždějí ostošest rychlostí i nad 100 km/h. Ostatně stačí vyměnit tachograf za "rychlejší", je-li k dispozici...
Je naivní spoléhat se na to, že omezovače jsou nastaveny na správnou rychlost a že nemají "vypínač". Ta "scifi" je rozšířenou skutečností pravidelně dokazovanou na dálnicích, kde se kamiony předjíždějí ostošest rychlostí i nad 100 km/h. Ostatně stačí vyměnit tachograf za "rychlejší", je-li k dispozici...
No... 90 real je cca 95 tacho
Mozna jeste nekde mam video, na kterem jedu 100km/h (GPS v kamere) a predjizdi mne kamion.
A co se D3/D4 tyce, pridam nas ze severu, kteri pres kdyz pres ten Mordor musi, tak D6/D0/D4. Co s tim udelaji Bechovice se uvidi.
A co se D3/D4 tyce, pridam nas ze severu, kteri pres kdyz pres ten Mordor musi, tak D6/D0/D4. Co s tim udelaji Bechovice se uvidi.
a s dostavbou 511 se Smíchov vyrovná Černému mostuMichal R píše: ↑19.11.2024 12:15:59 Dobrý nápad tento screen, schválně jak to začne nově počítat Waze po dostavbě D4 na straně jedné a D3 na straně druhé... nicméně stejně hodně řidičů bude jezdit podle toho, kam se v Praze potřebujete dostat... jestli Smíchov nebo Hostivař je určující víc, než těch 8 km rozdílu
myšleno po D4
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Noooo, Miku, chápu smysl tvého příspěvku, ale zpe zbraslavské MÚK D0xD4 na Černý most je to zhruba 30km... A protože je Táborská trasa asi o 9km kratší, tak ta diference +- 15-20km tam prostě vždycky zbude.... Ale nechme topografie, stejně bude klíčové, jak to pojede na té či oné trase a co bude hlásat Waze. Jo, a pokud bude ta sada měření MPR a úsekový radary na D4, pak jasně vede D3 a není o čemMike píše: ↑21.11.2024 20:11:14a s dostavbou 511 se Smíchov vyrovná Černému mostuMichal R píše: ↑19.11.2024 12:15:59 Dobrý nápad tento screen, schválně jak to začne nově počítat Waze po dostavbě D4 na straně jedné a D3 na straně druhé... nicméně stejně hodně řidičů bude jezdit podle toho, kam se v Praze potřebujete dostat... jestli Smíchov nebo Hostivař je určující víc, než těch 8 km rozdílu![]()
myšleno po D4
Navíc s legální 150 km/h.
D47 už máme, teď ještě D48
asi ano - to měření
jenže než se z ČM dostanu na D3, tak po D4 jsem už v Písku...
bohužel, největší změny se dočkáme teprve ve chvíli, kdy půjde z D0 plynule odbočit na D3...
a ne se plížit pod radarem už u Benešova
jenže než se z ČM dostanu na D3, tak po D4 jsem už v Písku...
bohužel, největší změny se dočkáme teprve ve chvíli, kdy půjde z D0 plynule odbočit na D3...
a ne se plížit pod radarem už u Benešova
Česká zákonodárnost – odpovědným budiž ten, koho lze nejsnadněji chytit
Dožijeme se toho vůbec ? 
Kamiony po I/20 ale 95 úplně nejezdí, leda tak kolem Vodňan, jak ale bylo zmíněno, doprava dost zhoustla za poslední roky a reálně je dost problém předjíždění. Takže rozumnější lidi stejně jedou v koloně až do Písku na 4 pruh.
Reálně je to zdržení minimální, ale ten pocit ...
...nejde jen o pocit, vždycky je pohodlnější a myslím i bezpečnější jet s volným rozhledem, než za někým. Obzvlášť za někým, jehož styl jízdy mi nesedí.PajaJC píše: ↑23.11.2024 13:11:20Kamiony po I/20 ale 95 úplně nejezdí, leda tak kolem Vodňan, jak ale bylo zmíněno, doprava dost zhoustla za poslední roky a reálně je dost problém předjíždění. Takže rozumnější lidi stejně jedou v koloně až do Písku na 4 pruh.
Reálně je to zdržení minimální, ale ten pocit ...
To chápu a mám to stejně. Jenže tenhle argument u většiny lidí neplatí, protože poměrně často na I/20 předjíždí souvislou kolonu mnoha vozidel. A ta šance že do Písku / ČB (kde jsou 4 pruhy) stihnou předjet všechny je dost mizivá.
To PajaJC:
Ale tohle je přesně ten důvod, proč zde raději nejezdím. Za posledních cca 5 významně doprava "zhoustla" a subjektivně vzato, překročilo to pro mě snesitelnou mez. Ne všichni řidiči mají soudnost, a i když vcelku chápu, že jedoucí vláček "kamión - kamión - Felicie - Avie" rychlosti 60-70 km/h jde na nervy, tak předjíždění souvislejší kolony je zde těžce ruská ruleta. A nejde o to, takto nejezdit. Ale když musíte zároveň brzdit a snažíte se co možná největší část svého auta nacpat za krajnici, jenom abyste toho debila, co s oktávkou předjíždí kolonu netrefili čelně, tak ...
Ale tohle je přesně ten důvod, proč zde raději nejezdím. Za posledních cca 5 významně doprava "zhoustla" a subjektivně vzato, překročilo to pro mě snesitelnou mez. Ne všichni řidiči mají soudnost, a i když vcelku chápu, že jedoucí vláček "kamión - kamión - Felicie - Avie" rychlosti 60-70 km/h jde na nervy, tak předjíždění souvislejší kolony je zde těžce ruská ruleta. A nejde o to, takto nejezdit. Ale když musíte zároveň brzdit a snažíte se co možná největší část svého auta nacpat za krajnici, jenom abyste toho debila, co s oktávkou předjíždí kolonu netrefili čelně, tak ...
Tak tohle mě pobavilo
(to že podle zoomu mapy se mění vyznačená zprovozněná část dálnice)
Tak to bylo vzdy u vsech zmen, nez to doladi... coz by nemelo trvat dele nez par dni
Jedna paní povídala, že po uvedení do provovozu nových úseků se na několika místech bude opravovat špatně udělaná elektroinstalace do které zatéká, takže se bude cca měsíc až dva jezdit 1+1 apod., někdo nějaké info o tomhle "průseru"? Prý to chtěli opravit ještě před otevřením a posunout otevíračku, ale Kuba chce mermomocí střihat pásku letos.
Jedna paní už toho napovídala, třeba že se bude jezdit jen jednou půlkou tunelu, že během stavby nebudou k dodání včas větráky do tunelu a další... takové věci se tady šíří furt, každopádně na dokončení veškerého příslušenství mají ještě další rok a i kdyby se jezdilo někde občas 1+1 tak obchvat Budějc bude funkční.
Ovšem otevřít novostavbu a hned ji omezit na 1+1 to je fakt dost absurdní a na hlavu. 
Možná "na hlavu", ale já osobně mnohem radši "pojedu po 1+1", než abych "stál ve městě", byť na 2+2. 
O tom žádná samozřejmě.