V tom případně o účelnosti trasování metra nic nevíte, sorry...pivko píše:A pokud jde o metro, ano, o ukončení v Letňanech lze diskutovat, nicméně zbytek nového C je zcela jednoznačně potřebný a nové A taky.
Praha všeobecně
Re: Praha všeobecně
Looki, Vy jste nějak příbuzný s Lavisem/Junem/Musklinem
? (pokud by to někdo nepoznal, jde o parafrázi jednoho dílu "Ano, pane ministře"
)
nějakej Sir Humphrey Appleby je sestřenice prastrýc ze 4.kolene, ovšem nevlastní...Standa píše:Looki, Vy jste nějak příbuzný s Lavisem/Junem/Musklinem? (pokud by to někdo nepoznal, jde o parafrázi jednoho dílu "Ano, pane ministře"
)
Jo jasně. Třeba metro na Vypichu místo toho dotáhnout to po Evropské blíž k letišti, kam je dost tragický dojezd. Proč to třeba v Budapešti nebo Varšavě jde a u nás ne?pivko píše:A pokud jde o metro, ano, o ukončení v Letňanech lze diskutovat, nicméně zbytek nového C je zcela jednoznačně potřebný a nové A taky.
looki píše:nějakej Sir Humphrey Appleby je sestřenice prastrýc ze 4.kolene, ovšem nevlastní...Standa píše:Looki, Vy jste nějak příbuzný s Lavisem/Junem/Musklinem? (pokud by to někdo nepoznal, jde o parafrázi jednoho dílu "Ano, pane ministře"
)
Mně se u některých nicků vybavují citace ze Švejka
"Pořád ještě nevím, děláte-li ze sebe vola nebo jste se už volem narodil."
Metro na / k letišti je další Bémovina (kravina)ML90 píše:Jo jasně. Třeba metro na Vypichu místo toho dotáhnout to po Evropské blíž k letišti, kam je dost tragický dojezd. Proč to třeba v Budapešti nebo Varšavě jde a u nás ne?pivko píše:A pokud jde o metro, ano, o ukončení v Letňanech lze diskutovat, nicméně zbytek nového C je zcela jednoznačně potřebný a nové A taky.
Patří mezi další excesy jako, že Praha bude největší letiště ve střední Evropě atd.
Bohužel mlčící většina považuje takové nápady stejně jako odpor proti jízdě dragounů za blbost a proto mají o to více prostorů v první fázi exhibicionisti.
Každý kdo vytáhl paty z českého kráteru dokáže posoudit potenciál letiště, kapacitu/ intervaly metra, náklady a podívat se kolem sebe. Například na letiště Fiumicino a spojení s Termini. Analogie by Praze stačila více než bohatě.
Pražské letiště úplně malé a bezvýznamné není a nějakou lepší dopravní obsluhu potřebuje to zaprvé. A zadruhé kdo říká, že by se mělo metro tahat pod zemí až na samotné letiště? To metro může jezdit i po povrchu (takhle funguje třeba Piccadilly line v Londýně na Heathrow). A samozřejmě že není nutný interval běžného metra, třeba ve Varšavě jezdí vlak na letiště každých 20-30 minut což bohatě stačí. Ale je důležité, že tam to spojení je a člověk může přímo z terminálu dojet pohodlně vlakem až do centra města (mimochodem za standardní lístek na mhd jako kamkoliv jinam) místo přesedání z autobusu někde na Dejvické nebo 45 minut jízdy na hlavní nádraží za 60 korun.musklin píše:Metro na / k letišti je další Bémovina (kravina)ML90 píše:Jo jasně. Třeba metro na Vypichu místo toho dotáhnout to po Evropské blíž k letišti, kam je dost tragický dojezd. Proč to třeba v Budapešti nebo Varšavě jde a u nás ne?pivko píše:A pokud jde o metro, ano, o ukončení v Letňanech lze diskutovat, nicméně zbytek nového C je zcela jednoznačně potřebný a nové A taky.
Patří mezi další excesy jako, že Praha bude největší letiště ve střední Evropě atd.
Každý kdo vytáhl paty z českého kráteru dokáže posoudit potenciál letiště, kapacitu/ intervaly metra, náklady a podívat se kolem sebe. Například na letiště Fiumicino a spojení s Termini. Analogie by Praze stačila více než bohatě.
Aha, takže argumenty došly, což?looki píše:V tom případně o účelnosti trasování metra nic nevíte, sorry...pivko píše:A pokud jde o metro, ano, o ukončení v Letňanech lze diskutovat, nicméně zbytek nového C je zcela jednoznačně potřebný a nové A taky.
No právě spojení na Heathrow je jedním z důvodů, proč se mi ani v Praze ten nápad metro na letiště moc nezdá. Ono se tam totiž to metro kodrcá ukrutně dlouho. A v Praze by tomu bylo taky tak, navíc pražské metro neumožňuje předjíždění souprav, takže nelze spoje na letiště nijak urychlit. Přímé vlakové spojení z hl.n. eventuálně s jednou - dvěma zastávkami třeba na Veleslavíně a Hradčanské mi přijde jako o dost lepší varianta.ML90 píše: Pražské letiště úplně malé a bezvýznamné není a nějakou lepší dopravní obsluhu potřebuje to zaprvé. A zadruhé kdo říká, že by se mělo metro tahat pod zemí až na samotné letiště? To metro může jezdit i po povrchu (takhle funguje třeba Piccadilly line v Londýně na Heathrow). A samozřejmě že není nutný interval běžného metra, třeba ve Varšavě jezdí vlak na letiště každých 20-30 minut což bohatě stačí. Ale je důležité, že tam to spojení je a člověk může přímo z terminálu dojet pohodlně vlakem až do centra města (mimochodem za standardní lístek na mhd jako kamkoliv jinam) místo přesedání z autobusu někde na Dejvické nebo 45 minut jízdy na hlavní nádraží za 60 korun.
To souhlas, sám jsem měl tu čest si tuhle trasu vyzkoušet (člověk si ten expres rozmyslí, když se podívá na cenu - 20 liber za 15 minut vlakem
), ale myslím si, že v Praze by ten dojezd byl ještě smysluplný.
Vlak je bezesporu nejlepší řešení, ale i metro by to podle mě zvládlo obsloužit obstojně. Mě v téhle diskusi šlo hlavně o to, že pokračovat s metrem dál po Evropské směrem k letišti mi přijde výrazně smysluplnější, než ho táhnout do Motola.
Vlak je bezesporu nejlepší řešení, ale i metro by to podle mě zvládlo obsloužit obstojně. Mě v téhle diskusi šlo hlavně o to, že pokračovat s metrem dál po Evropské směrem k letišti mi přijde výrazně smysluplnější, než ho táhnout do Motola.
Pokud se to časem z Motola prodlouží do Řep, zatímco letiště napojí vlak, tak se to bez problémů uživí - mnohem lépe, než jakákoli varianta na letiště i s Dědinou.
Myslím, že to nadlouho zůstane u téhle polochalupoidy, stejně jako C na poli v Letňanech.
JirkoS teď jsi mě vyděsil, kam by to šlo ještě ze Syslova táhnout? Já si říkal, že to je definitiva trasy C na severu...
Plány, ve kterých šla trasa přes Prosek napříč, počítaly s prodloužením do Kbel. Byla to taková kombinace C a původně plánovaného D z této mapy: http://www.metroweb.cz/metro/historie/mapy/metro87.jpg. I původní plány z 60. let něco takového předpokládaly http://www.metroweb.cz/metro/historie/m ... pizace.jpg.
Po změně trasy do současné podoby jsem pak někde viděl nebo spíš jen četl možnost prodloužení o 2 stanice - Letňany sídliště a Čakovice. Ale to spíš bylo pro uklidnění našvaných obyvatel sídliště v Letňanech, tahle fikce to přibližně zobrazuje (Výstaviště Letňany=Syslov): http://www.metroweb.cz/metro/metro-rozvoj.gif
Po změně trasy do současné podoby jsem pak někde viděl nebo spíš jen četl možnost prodloužení o 2 stanice - Letňany sídliště a Čakovice. Ale to spíš bylo pro uklidnění našvaných obyvatel sídliště v Letňanech, tahle fikce to přibližně zobrazuje (Výstaviště Letňany=Syslov): http://www.metroweb.cz/metro/metro-rozvoj.gif
Jirko díky za bleskovou odpověď - jestli to prodlouží v roce 2050, tak proč ne. To už tu bude ten primátor z vietnamu /viz Blanka a její dokončení/ a vysočanská radiála bude protažená na Balabenku...
Koukám, že polochalupoida je starší než sám Chalupa...
U metra mi trochu vadí určitá absence nějakého oficiálního dlouhodobého výhledu, který fandovské mapy (byť naprosto skvělé !) nahradit nedokážou - třeba ta fikce 2050 zahrnuje úsek trasy D za Hlavním nádražím, který se patrně nikdy realizovat nebude, stejně jako okružní E (což mě oboje dost mrzí, přestupní Chmelnice by se mi hodila, samozřejmě trochu dřív
). Déčko by mohlo končit na Náměstí republiky s nějakým dlouhodobým výhledem prodloužení přes Letnou a Tróju do Bohnic a Čimic. Stejně tak asi nikdy nepovede áčko na letiště, ale výhled pokračování do Řep by určitě lépe ospravedlnil novou konečnou Nemocnice Motol (na účelnosti a potřebnosti všech předcházejících stanic se asi shodneme - vždyť Dejvická je jedna z nejvytíženějších stanic pražského metra a mimo centrum asi úplně nejvytíženější). Podobně i zmíněné prodloužení za Letňany, které jsou v tuto chvíli poněkud "pro zajíce". Ale úplně bych je nezavrhoval - i takhle jsou dost velkým terminálem pro autobusy a IAD z celého SV segmentu, tedy všeho mezi D8 a D10 (pěkně po novém
) a navíc zajišťují obsluhu výstaviště, které nárazově generuje docela slušnou dopravní poptávku (mám dojem, že od zprovoznění metra do Letňan už nejezdí speciální výstavištní autobusy - ale jistě to nevím). Nová konečná Nemocnice Motol na tom bude hůř
.
Shrnuto podtrženo: Bém byl IMHO přínosem i pro rozvoj metra, všechno, co protlačil má smysl případně se na to dá smysluplně navázat.
Shrnuto podtrženo: Bém byl IMHO přínosem i pro rozvoj metra, všechno, co protlačil má smysl případně se na to dá smysluplně navázat.
Kdyby aspoň bylo na Vypichu s logickym přestupem na tramvaje Břevnov-Bílá hora, ale vono je jen pod Vypichem, dokonalý mimoúrovňový křížení bez kontaktu. Smyslnost či lépe nesmyslnost prodloužení se dá snadno posoudit dle potřeby pásmovat.ML90 píše: Jo jasně. Třeba metro na Vypichu místo toho dotáhnout to po Evropské blíž k letišti, kam je dost tragický dojezd. Proč to třeba v Budapešti nebo Varšavě jde a u nás ne?
První "prachalupoida" byla nesena potřebou obsloužit spartakiády na StrahověRedispero píše:Koukám, že polochalupoida je starší než sám Chalupa...
Nedošly, naopak by to bylo na dlouhý psaní...a tohle je fórum o dálnicích, přijďte na metroweb...pivko píše:Aha, takže argumenty došly, což?
Nejsem si tím úplně jistý (nemám čas to znovu číst), ale myslím, že přehršel argumentů je tady:
http://dopravni.net/mhd/6038/metro-do-m ... a-zelenou/
http://dopravni.net/mhd/6318/nova-fakta ... do-motola/
http://subrt.blog.idnes.cz/c/153086/Pro ... -neni.html
http://dopravni.net/mhd/6038/metro-do-m ... a-zelenou/
http://dopravni.net/mhd/6318/nova-fakta ... do-motola/
http://subrt.blog.idnes.cz/c/153086/Pro ... -neni.html
-
kyk
- Kontaktovat uživatele:
Jezdí, např. při poslední výstavě motocyklů se točila l.758.Standa píše:mám dojem, že od zprovoznění metra do Letňan už nejezdí speciální výstavištní autobusy - ale jistě to nevím.
Předpokládám ale že si tyto mimořádné relace platí u DPP PVA, stejně jako Tescobusy pro OCL?
Tescobusy byly omezeny v r.2013, kdy přestaly jezdit linky T a S a jezdí jen OCL Bus v intervalu 15min.
Umístění stanice Metra na Syslově se možná zdá nyní podivné, ale v delším časovém horizontu s ohledem na budoucí výstavbu spojky k PO a velmi pravděpodobné výstavbě komerční zóny se z tohoto místa stane časem malý Zličín.
Tam skupinka lidí kolem exprimátora Koukala plánovala developerskej projekt a čtvrť pro 20tis. lidí.....nedělalo se to "náhodou"....jenže syselkyk píše:Umístění stanice Metra na Syslově se možná zdá nyní podivné, ale v delším časovém horizontu s ohledem na budoucí výstavbu spojky k PO a velmi pravděpodobné výstavbě komerční zóny se z tohoto místa stane časem malý Zličín.
Syslí populace to jistě časem vzdá, na to jsou metody určitě známý. Zatim tam aspoň prosperuje P+R, obsazeno 571 míst a 62 volných. Krcálky jako 144 míst na Zličíně (volných 0) a 36 v Radotíně (volných 14) to nevytrhnou. http://www.dpp.cz/parkoviste/
No, popravdě, ani ty argumenty uvedené v těch článcích mě moc nepřesvědčují. Stanice Červeným vrchu a ve Veleslavíně smysluplné jsou, o tom ani ty kritikové nepochybují. A pak dál... no mně přijde pořád smysluplnější táhnout metro na Petřiny, Motol (ostatně si myslím, že už jen to, že to je největší nemocnice v Praze dostatečně odůvodňuje, že tam bude metro stavět) a případně protáhnout do Řep, než do psích p..... jako je Dědina. A že nebudujou stanici uprostřed "polí" na Vypichu, to se taky moc nevidím.
"V roce 2014 bylo v Motole ambulantně ošetřeno 751 269 pacientů" .. to jsou 2000 denně, lůžek maj něco přes dva tisíce, čili denní obrat bude pár stovek, zaměstnanců 5 tisíc, tak když z toho bude polovina jezdit metrem, hodí to nějaký necelý 4 tisíce za den, pro to se opravdu to metro stavět vyplatilo.
On tam žije v symbióze s letadly, která mu plaší predátory a tím pádem jsou taky chráněnájonáš píše:Syslí populace to jistě časem vzdá, na to jsou metody určitě známý.